Jump to content
Sign in to follow this  
Sandbag

[Contribution] Leapfrog - Dynamic Visitor Tracking

Recommended Posts

Hello from Spain and sorry for my bad English:

 

In the table leapfrog, row click_time, the data stored is in format Unix (I think).

 

I Will see in date format? (2007/04/20 15:30:25).

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello from Spain and sorry for my bad English:

 

In the table leapfrog, row click_time, the data stored is in format Unix (I think).

 

I Will see in date format? (2007/04/20 15:30:25).

 

Thank you.

 

Sorry for repeat, but I receiving error to the server

Edited by Marcial

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello from Spain and sorry for my bad English:

 

In the table leapfrog, row click_time, the data stored is in format Unix (I think).

 

I Will see in date format? (2007/04/20 15:30:25).

 

Thank you.

 

Sorry for repeat, but I receiving error to the server

 

The date is stored in mySQL date time format (YYYY-MM-DD HH:MM:SS). However the date is not displayed in the Leapfrog GUI as things happen in realtime.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The date is stored in mySQL date time format (YYYY-MM-DD HH:MM:SS). However the date is not displayed in the Leapfrog GUI as things happen in realtime.

 

Ok Sandbag, Thank you. But I will can see in mysql table to date time format.?

 

Actually, I see it of this form.

 

mysql.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok Sandbag, Thank you. But I will can see in mysql table to date time format.?

 

Actually, I see it of this form.

 

mysql.jpg

 

Hi. Yes you are right and I was wrong in my previous post. The time is stored in unix time (seconds since Jan 1, 1970) not mysql date format as I previously mentioned. You could write a little PHP script to convert the seconds into a more readable format if you wish.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi. Yes you are right and I was wrong in my previous post. The time is stored in unix time (seconds since Jan 1, 1970) not mysql date format as I previously mentioned. You could write a little PHP script to convert the seconds into a more readable format if you wish.

 

Hello Sand newly:

 

Thanks for your quick answer

I´m sorry but i cant make this script because I have no idea about write in php code, if it is posible, could you write it for me?

. I could SQL consult in MyAdmin?

 

You could write me, code or SQL? Please.

 

Thank You

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Ed,

I seem to be having some diffculty installing your latest contribution. I am getting varios errors at the moment and I don't know why. I followed your instructions tto the T but I guess there is something missing.

 

1) The first error after I installed is the LDF001 error that I saw in the forum.

 

I get a prompt:

Unable to connect to the Leapfrog data feed.

 

Please read the following suggestions:

 

1. Do you have an admin login contribution installed? If so you must edit it to allow Leapfrog to access '/admin/leapfrog_feed.php'.

 

2. Are you using IE and SSL? There is a known issue with this setup. Please see INSTALL.txt for details. Alternatively switch to Firefox.

 

3. Visit the support thread on the official osCommerce forum. There might be an answer there.

I have an SSL connection but I uses Firefox and it still does not work.

 

 

 

2) The second is an error when I try to see the xml that evryone is talking about i get a Fatal error.

 

http://www.yourdomain.com/catalog/admin/le...amp;lastclick=1

 

Fatal error: Call to undefined function: lf_getclicks() in /hsphere/local/home/xxxxx/www.xxxxxx.com/catalog/admin/leapfrog_feed.php on line 43

 

What can this be? Is there something missing.

 

I haven't seen any fixes for this and. I have an htaccess file and a highly modified store.

 

I have tried disabling htaccess and everything in the forum but no luck. I used version 1.3.

Edited by eurolife

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ed ! thank you for the very nice contribution.

My question about using "leapfrog" and "user tracking" together

 

is there any problem to be expected ?

 

and do you think using both of them may slowdown shop performance ?

 

thanx Miclosh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Ed ! thank you for the very nice contribution.

My question about using "leapfrog" and "user tracking" together

 

is there any problem to be expected ?

 

and do you think using both of them may slowdown shop performance ?

 

thanx Miclosh

 

I don't think there will be a problem as the code is seperate. Performance will be slower because more data is being inserted into the database, but that performance drop probably won't be noticeable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just installed this and think it's a great contribution.

 

However, the IP addresses appeared to be wrong. I was browsing from Demon in the UK, but was being reported as being on Lycos (who host my stores). Doing a quick check on the code (I'm no programmer!) and a comparison with another visitor reporting contribution, I made the following change:

 

In catalog/includes/functions/leapfrog.php, find:

 

$wo_ip_address = getenv('REMOTE_ADDR');

 

and replace it with:

 

$wo_ip_address = tep_get_ip_address();

 

After uploading the modified file, the IP address of my customers is being correctly reported.

 

Thanks again for a great contribution.

 

edit... Just thinking about this, I'm not sure if tep_get_ip_address is standard in OSC installations, so this fix might not work for everyone...

Edited by andrew71

Share this post


Link to post
Share on other sites
In catalog/includes/functions/leapfrog.php, find:

 

$wo_ip_address = getenv('REMOTE_ADDR');

 

and replace it with:

 

$wo_ip_address = tep_get_ip_address();

 

can someone confirm that we need to do this change for futur versions ?


MS2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi i have installed leapfrog , but i`m not getting any data in my leapfrog table, i`m no programmer but i think the problem is because of sts that i have added. my code for footer is a bit different than normal its below.

can some one help?

 

<?php
// START STS 4.5
if ($sts->display_template_output) {
 // Get content here, in case column_right is not called.
 if (!isset($sts->template['content'])) $sts->restart_capture ('content');
} else {
//END STS

 require(DIR_WS_INCLUDES . 'counter.php');
?>



<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="1">
 <tr class="footer">
<td class="footer">  <?php echo strftime(DATE_FORMAT_LONG); ?>  </td>
<td align="right" class="footer">  <?php echo $counter_now . ' ' . FOOTER_TEXT_REQUESTS_SINCE . ' ' . $counter_startdate_formatted; ?>  </td>
 </tr>
</table>
<br>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
 <tr>
<td align="center" class="smallText">
<?php

 echo FOOTER_TEXT_BODY
?>
</td>
 </tr>
</table>
<?php
 if ($banner = tep_banner_exists('dynamic', '468x50')) {
?>
<br>
<table width="100%">
<tr>
<td align="center" class="smallText">
  <?php echo 'Your IP Address is: ' . tep_get_ip_address(); ?>
</td></tr></table>
<br>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
 <tr>
<td align="center"><?php echo tep_display_banner('static', $banner); ?></td>
 </tr>
</table>
<?php
  require(DIR_WS_FUNCTIONS . 'leapfrog.php');
 lf_update_tracking();
 ?>
<?php
 }
// START STS 4.1
}
// END STS 4.1

?>

 

 

Thanks Ajay.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unable to connect to the Leapfrog data feed.

 

Please read the following suggestions:

 

1. Do you have an admin login contribution installed? If so you must edit it to allow Leapfrog to access '/admin/leapfrog_feed.php'.

 

2. Are you using IE and SSL? There is a known issue with this setup. Please see INSTALL.txt for details. Alternatively switch to Firefox.

 

3. Visit the support thread on the official osCommerce forum. There might be an answer there.

 

Code: LDF004

 

 

 

Damn it ! :) My database is tracking and working etc as I can see the leapfrog table updating etc but nothing is showing in firefox or ie

 

One thing I did notice is my store is set up that the admin and catalog directories are directly under the root ( ie that the admin is not under the catalog which is the way the contribution is packaged ) is there any problem here in that I installed it to my normal admin area.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting a 404 page not found error at moment

 

Not sure if I am trying the right thing though - will pm you sandbag

 

Thanks for your time

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this put any extra strain on people browsing or your database? I do see a SQL dump, can i install it on a seperate database (as an optional extra) or has to be main table?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does this put any extra strain on people browsing or your database? I do see a SQL dump, can i install it on a seperate database (as an optional extra) or has to be main table?

 

It is inserting information into the database whilst people are browsing, so yes, more SQL instructions are being executed.

 

I very much don't one new command will cause a stain on the database, and users won't notice the effect.

 

Putting the Leapfrog table into a new database is not possible without changing the code (because it uses the osCommerce database connection code which points to the original database).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great tools. I installed the contribution to CRE loaded and everything seems to be working great, just that I'm getting double entries with one that is accurate and the second shows up as welcome. Any clue on what is doing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was able to get the tool working with some mods to the catalog/includes/functions/leapfrog.php. CRE running on windows server 2k3 has issues as it is so the evn vars had to be changed and some checks and balances had to be reformated. All this and I still get the double entry. It always adds an additional entry to the database for theindex.php paged after every click?

 

I'll continue to see where the problem is but if anyone has an idea let me know. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I installed oscommerce-2.2rc2a, can somebody update the mysql database because this needs a different code

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting the LDF001 error.

 

I've tried the http://www.ownsite.co.uk/osc/admin/leapfro...amp;lastclick=1

 

and am getting this:

 

Warning: fopen(includes/GeoIP.dat) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /homepages/21/d103259914/htdocs/cb/osc/admin/includes/geoip.inc on line 312

 

Warning: ftell(): supplied argument is not a valid stream resource in /homepages/21/d103259914/htdocs/cb/osc/admin/includes/geoip.inc on line 266

 

lots of lines..... then:

 

Fatal error: error traversing database - perhaps it is corrupt? in /homepages/21/d103259914/htdocs/cb/osc/admin/includes/geoip.inc on line 420

 

Any ideas please? I've made sure that all of the files are in the correct locations.

 

Many thanks,

Philth

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed this on my site tonight and I'm having a problem with images. After installation I went into the leapfrog area of the admin panel. I saw the Guest 1 image box for about 20 seconds and then it dissapeared and now it's just a blank box with the settings button up top.

 

I'm using Firefox v2 browser on Linux in case that matters.

 

Update:

 

It's now working again. I reloaded the .sql file through PHPMyAdmin and now it's working fine. Hopefully it was just a glitch and it continues to work without problems.

Edited by Maxwell Smart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×