Jump to content
Jack_mcs

SiteMonitor

Recommended Posts

What is the proper way to remove, disable, and uninstall SiteMonitor?

 

I'm getting an error when someone clicks on the link in their email during a password reset and I want to see if SiteMonitor is striping the "@" (%40) out of the email address in the URL. Error: The E-Mail Address was not found in our records, please try again.

Edited by jrossh21

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevermind. Apparently I had Security Pro installed. I didn't realize it until I did some digging in my file structure. I wish they would make an admin page for it - even if it's a page that says "Yep, it's installed". After I replaced the older file with the new one, everything is good now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Jack_mcs

 

Jack... Finished install of add-on, 2.3.1 shop. Was expecting to see admin site displaying SiteMonitor under the Configuration options, can't seem to find him. Checked my work to ensure proper install, seems correct. I have renamed my admin folder, is there something I need to change in the coding because of the admin folder rename. I was surprised I didn't have to do something with the sql?

 

Thanks again for your dedication!

 

Timmy C

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't use the database so you won't see anything in the condifuration section. Just click into the SiteMonitor section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Jack_mcs Jack... Set-up SiteMonitor on Tuesday, looked for the cron job email Wednesday morning, nothing there. Tried working with admin/ configure, then executing update in admin/admin. No problem getting the hacker check, but doing any kind of manual update on the 2nd or 3rd buttons, returns varied results. Will get can't write to sitemonitor_log file, can't write to reference_log file, tried deleting reference file too. Sometimes I get an update and an email is sent through, email is in mailbox, so that part is happy, it is the erratic update that is baffling. In the admin/configure I left settings as they were went first opening, changing just the email addresses. log file directory has just sitemonitor_logs. if I try and add any more path to it sez can not be found, so I assume it was right from the start. My admin was renamed before installing, does that cause issues? The only other change I tried in admin/configure, was adding the full web address to the adim directory box, once update is done, the box clears out.

 

Any clues?

 

Timmy C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some servers don't have the files setup to allow writing to them so you will need to ask your host to look at the "can't write to reference_log file" error. Once that is fixed, the others may go away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Jack_mcs Jack... Got to where I have sitemonitor working from the admin console properly. Deleted the .txt files and replaced from the install package. As for the cron job side, have the hackers file working just as you engineered, problem is with the sitemonitor.php side.

 

Keep getting an email reply after cron attempts to run:

 

Status: 404 Not Found

Content-type: text/html

 

No input file specified.

 

Figured has to be the instance of which configure file told in cron statement to look for? I have two instance according to admin/configure.Tried placing both just the instance such as 0 and then 1, no go, then added the instance=0 or 1 afterwards, as per the install instructions.

 

The current cron statement is : php /home1/freddie/public_html/admin/sitemonitor.php?instance=0

 

The username and rest of path is correct as sitemonitor_hacker_cron.php is doing as it should.

 

One question: in admin/configure, the box for log file location has just "sitemonitor_logs" is that giving the code enough path to find the admin folder where sitemonitor resides in? Admin folder name has been changed to protect the vunerable.

 

 

I'm sure I missed something?

 

Thanks a bunch,

 

Timmy C

Share this post


Link to post
Share on other sites

The first instance of SiteMonitor (0), doesn't require an argument in cron so try removing that. If it works, then the problem is with that syntax. If it still fails, then you either have something setup incorrectly or something on your server is at fault. You'll need to ask your host about the latter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get this error just when running the cron job of just the sitemonitor.php file:

 

Status: 404 Not Found

Content-type: text/html

 

No input file specified.

 

Got host on phone, they seemed to think it may have something to do with the php version, which I don't understand as sitemonitor_hacker_cron.php sends a cron job report and a file check report, just like it should. This tells me, I think that all the settings in admin-> configure must be correct, or either would not execute? I get inconsistent manual execution of sitemonitor.php when done from admin->admin and an emailed report when it does execute. overwrote sitemonitor.php from the install files.

 

Timmy C

Share this post


Link to post
Share on other sites

It sounds like the path for the cron job is not correct. You can verify that by looking in admin->Modules. The path is listed on the page (just the basic path - the modules part). Your host can run the cron job on their end to verify it is working, though not all hosts will go that far with support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

See if you can get any cron job working, then if you can move on trying to get site monitor to run correctly everyting when run manually.

 

Sometimes you have to play around with file permissions.

 

Then when they both work move on to SM and cron.

 

HTH

 

G


Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

 

Virus Threat Scanner

My Contributions

Basic install answers.

Click here for Contributions / Add Ons.

UK your site.

Site Move.

Basic design info.

 

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

 

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@geoffreywalton... Geoff, been there, tried all the tricks you mentioned, I think they are outlined a few messages up... It's a bugger, I may have Jack work his magic when my frustration level gets to where the people around me fear life and limb!!! The real stickler is that even running a manual execute, is not consistant. It's kinda like If this gets figured-out, might shed light on why order & extra order emails act the same way!

 

 

Cheers,

 

Timmy C

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just setup this contribution. When I click "Update" in the configuration control, a pink warning bar appears at the top. It doesn't say any thing. I tried ignoring it and going on to Admin and click the top button (delete reference file) and receive this error:

 

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/essent8/public_html/backoffice/includes/functions/sitemonitor_functions.php on line 654

 

So, I went back and deleted it manually. Then, another pink warning bar appeared that said the sitemonitor_reference file can not be written to. That's because it was deleted, right?

 

I ignored it and went on to the second button with no problems.

 

The third button only listed four files even after five minutes.

 

The last button listed this: Checked 685 directories containing a total of 2984 files. Skipped 2906 files. 384 suspected hacked files found.

 

Lots of template and admin files were listed, along with sitemapProducts.xml

 

Did I do something wrong? Did I not wait long enough for the manual execution? Do I run it again? What do I do with this list of possible hacked files?

Edited by dhooper

Diana

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not possible for the code to know if they are actually hacker files. You have to look at them to determine that. If you don't know what to look for, most shop owners won't, then keep a good set of files on your computer that you can compare against. Hackers will general add their code at the beginning or end of a file since that is the only way they can be sure their code won't fall within a condition statement so you can use the displayed line numbers as a hint too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Jack_mcs I checked the red files (the others had green check marks and the note said that these were unlikely to have been hacked) and the files look good. Once I check the files, do I need to add them to the exclude list or do I simply ignore this list after checking?


Diana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unlikely doesn't mean they weren't hacked. Adding them to the exclude list means you won't see them the next time you run the script so that should save you some work. This is a tool that helps you check suspected files. If the other parts of SiteMonitor are working correctly, any changed file in the hacker test will show up in the daily email. Then you will know for sure something is going on.

Edited by Jack_mcs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jack,

 

thanks you for such a useful contribution.

 

After setting up I got some trouble with the file permissions of 2 files: admin/sitemonitor_configure_0.txt and admin/includes/functions/sitemonitor_functions.php.

Setting them to 0644 and all works like a charm. So far so good.

 

If I am returning to SiteMonitor (adminside) say a few minutes later and select one of he both menupoints, its giving me a permission error. Checking with ftp shows, permissions of both above mentioned files had been set to 0200 which is real disturbing.

 

As soon as I reset them manually back to 0644 all turns good again. I got no idea why and where the permissions are being set. Could you please give a hint?

 

Kind Regards,

heranke


Recommended SEO Addons:

Most Important: Header Tags SEO - Ultimate SEO V 2.2d

Recommended Addons:

Also Purchased (AP) Preselection - Contribution 3294

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is due to how your server is setup. You'll need to ask your host about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have setup my hacker monitor cron job and receiving emails correctly. Problem is the excluded list of files I manually added via the hacker admin panel are not being utilized for the hacker cron job. Does that make sense? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

The hacker test doesn't consider the excluded links. Just an oversight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello, good morning

My problem is that two days ago that you can not enter the site, I made no changes to it. He installed SiteMonitor long time and had no problem. All you've done is been put data into the database, products etc ... that sends error is as follows;

 

502 Bad Gateway

The server returned an invalid or incomplete response.

 

SiteMonitor and puts up the following;

 

Warning: file_get_contents(/home/www/dominio.com//includes/modules/ultimate_seo_urls5/cache_system/sqlite/usu_cache.db-journal) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/www/dominio.com/admin/includes/functions/sitemonitor_functions.php on line 213

 

 

Do not know if it's important, but the web is in several languages​​, Swedish, Russian etc .... Pardon my language, do not speak well. I am also not a programmer or anything, I'm just a housewife, looking for work. I would appreciate the help. regardsConsuelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since you can't do anything else with the site, it isn't a problem with SiteMonitor. You need to ask your host to look at the problem. If you haven't changed anything on the site then they may have made a change that is causing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting a 403 Forbidden error when i click update in Config. All the files are in the right places. Is this a host server issue or a contribution issue?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you click update, SiteMonitor is trying to save the configure file. That error is saying the server won't let you do that. You'll need to ask your host to make the needed changed to allow that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

According to http://filext @ com/file-extension/SEM, it is a file used by a design company. If you don't need it for your site, it should be deleted. If possible, out of curiosity, you could copy/rename some common file, like privacy.php, to privacy.sem to see if it is the filetype that is causing a failure.

 

Jack, just an FYI I think I narrowed down the ".sem" file cause. In another shop I am working on I just added a php.ini in the admin folder to increase execution time so sitemonitor doesn't time out on me. Right after I installed that file, the sem file shows in the sitemonitor results. Looks something like this: myadminfoldername/session_mm_cgi-fcgi503.sem Other than showing up everytime when site monitor is run by cron or directly no big deal just a minor annoyance. Thanks


I am not a professional webmaster or PHP coder by background or training but I will try to help as best I can.

I remember what it was like when I first started with osC. It can be overwhelming.

However, I strongly recommend considering hiring a professional for extensive site modifications, site cleaning, etc.

There are several good pros here on osCommerce. Look around, you'll figure out who they are.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×