Jump to content
Sign in to follow this  
OUtlANDeR

Canada Post Shipping Module

Recommended Posts

Hi,

I rececently installed the kennith's zang canada post shipping module. However whenever i go to checkout, and choose my shipping choice, its shows this:

Canada Post

Cannot reach Canada Post Server.

If you prefer to use canadapost as your shipping method, please contact the store owner.

 

I contacted my host to see if port 30000 was open, and it was.

Here are the settings for the module:

 

Canada Post Parcel Service

 

Enable CanadaPost Shipping

True

 

Tax Class

--none--

 

Enter CanadaPost Server IP

206.191.4.228

 

Enter CanadaPost Server Port

30000

 

Enter Selected Language-optional

en

 

Enter Your CanadaPost Customer ID

CPC_DEMO_XML

 

Enter Turn Around Time(optional)

36

 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am having this exact same problem! Please help!

 

Just found out its Goddady's shared server that does not allow access to port 30000! shit! is there any way around that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well i heard about the port problem, however i asked my host to open the port for me, with no avail. Still dosnt work. I think ill contact them again and ask if its open for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

let me know if they confirm its open please. Im thinking of switching servers for this and Im pretty sure thats the problem but you never know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
let me know if they confirm its open please. Im thinking of switching servers for this and Im pretty sure thats the problem but you never know.

 

Well i talked to my host, and they opened the port (they opened 3000 before, instead of 30000) and it dosnt show that error anymore. But now i have another error!

 

XML parsing error.

If you prefer to use canadapost as your shipping method, please contact the store owner.

 

But yes, ask your host if they can open the port for you, if they say no, then the only thing you can do is switch hosts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes, please, i get the same parse error, i installed on a fresh version of oscommerce.

Cheers,

Chris

 

any solution to the parsing error?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×