Jump to content
Sign in to follow this  
Vger

[CONTRIBUTION] Authorize Net AIM module

Recommended Posts

'x_invoice_num' =>$_POST [order_id],

 

Try that.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you have ssl configured - but no ssl cert? You need an https connection to be able to connect to Authorize Net anyway.

 

Do you have 'Use Search Engine Friendly URL's' turned on under Configuration --> Sessions? If so, turn them off and try again.

 

Vger

 

Hi there... thanks for the reply...

 

The Search Friendly URLS are on false.

 

Also have an SSL cert.

 

I have no idea, here are my settings for Sessions:

Session Directory /tmp

Force Cookie Use False

Check SSL Session ID False

Check User Agent False

Check IP Address False

Prevent Spider Sessions False

Recreate Session False

 

I don't know why this happening. I wish it gave me more of an error than "...Not Displayed"

 

Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry - this is obviously a website or server problem and not Authorize Net related. On which page is it that you get the error, because checkout_process works in the background and not foreground of the site. A URL might help.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm sorry - this is obviously a website or server problem and not Authorize Net related. On which page is it that you get the error, because checkout_process works in the background and not foreground of the site. A URL might help.

 

Vger

 

Hi... thanks again for trying to help me I really appreciate it.

 

I installed another OSC in a different dir to test it (not the regular OScommerce site- bare bones) and same prob- you may view it by going to this link: http://www.tradewindscoffee.com/store

 

Thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello! does anybody know what this error means

 

"The configuration with processor is invalid. Call Merchant Service Provider. - Your credit card could not be authorized for this reason. Please correct any information and try again or contact us for further assistance."

 

i just installed the authorize.net AIM and tried a couple of transactions with different cards and i always get this error. any help please... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only thing that I can think of is that it may be a problem with communicating with cURL on that server. If you look back through this thread you'll find some suggested fixes for that.

 

Vger

Hi... thanks again for trying to help me I really appreciate it.

 

I installed another OSC in a different dir to test it (not the regular OScommerce site- bare bones) and same prob- you may view it by going to this link: http://www.tradewindscoffee.com/store

 

Thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have SSL installed on your domain - you can't connect to Authorize Net without an https connection.

 

Vger

hello! does anybody know what this error means

 

"The configuration with processor is invalid. Call Merchant Service Provider. - Your credit card could not be authorized for this reason. Please correct any information and try again or contact us for further assistance."

 

i just installed the authorize.net AIM and tried a couple of transactions with different cards and i always get this error. any help please... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone actually have the invoice fix functioning in this module? I am a bit timid on this particular fix since I have no idea if it is in use. Below I have posted the code of another contrib "authorizenet_invoice_fix". This CANNOT be used exactly, but it is a good idea, with the auto increment that deals with the authent issue raised a few posts back. I dont know a line of php, so I can only point to this. It is important to integrate this for our info, and, as it states in the other contrib:

 

"OSC's Authorize.net module DOES NOT pass invoice numbers to the gateway, resulting in A.net charging *extra* per transaction..."

 

they are using the code in authorizenet.php, under /catalog/includes/modules/payment/

 

THANKS!

 

// A.NET INVOICE NUMBER FIX

// find the next order_id to pass as x_Invoice_Num

$next_inv = '';

$inv_id = tep_db_query("select orders_id from " . TABLE_ORDERS . " order by orders_id DESC limit 1");

$last_inv = tep_db_fetch_array($inv_id);

$next_inv = $last_inv['orders_id']+1;

// END A.NET INVOICE NUMBER FIX

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you have SSL installed on your domain - you can't connect to Authorize Net without an https connection.

 

Vger

 

hi Vger,

 

Thanks a lot for helping me. actually it isnt my domain, the domain owner said it has SSL installed.

and to be sure it has https connection it will change from http to https (and a lock) after clicking checkout and so on.

 

 

well, this is my story:

this website already had an existing shopping cart(osCommerce) and authorize.net payment module that works. it works a couple of weeks ago, it has successful transactions.

someone who has access

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you have SSL installed on your domain - you can't connect to Authorize Net without an https connection.

 

Vger

 

hi Vger,

 

Thanks a lot for helping me. actually it isnt my domain, the domain owner said it has SSL installed.

and to be sure it has https connection it will change from http to https (and a lock) after clicking checkout and so on.

 

 

well, this is my story:

this website already had an existing shopping cart(osCommerce) and authorize.net payment module that works. it works a couple weeks ago, it already had successful transactions.

And just a week ago, someone who has access made some upgrade or additional module. the module was something like 'seperate pricing per customer' ... i have no contact with the person who made the changes. i tried checking the existing codes but was no luck so i decided to install a new osCommerce to test the authorize.net and there is still no luck. i install this new authorize.net AIM and its not working. i followed the steps in Install.hmtl ... i might be missing something.

 

this has SSL (has https connection).

it has curl installed ( how can verify if it has curl installed? )

it has a valid authorize.net account/login username. and transaction key.

receipt / relay url are blank

In Direct Response it has

Delimited Respone has YES

Default Field Seperator is COMMA

Field Encapsulator is Double QUOTE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the contribution Vger, works great...

 

If anyone is curious about a *quick-fix* for the Invoice Number, here's what I did (without sleep). Remember to BACKUP your file first... I pretty much used the same logic as Jason's "Authorize.net Invoice Number Fix - for OSC MS2.2" but replaced some syntax in Vger's module:

 

Around Line #228 find this:

// Calculate the next expected order id
  $last_order_id = tep_db_query("select * from " . TABLE_ORDERS . " order by orders_id desc limit 1");
  $new_order_id = $last_order_id->fields['orders_id'];
  $new_order_id = ($new_order_id + 1);

 

Comment the above line out and/or replace with this:

// BOF: Authorize Net AIM Invoice Number Fix
// Calculate the next expected order id to pass as x_Invoice_Num
  $new_order_id = '';
  $inv_id = tep_db_query("select orders_id from " . TABLE_ORDERS . " order by orders_id DESC limit 1");
  $last_order_id = tep_db_fetch_array($inv_id);
  $new_order_id = $last_order_id['orders_id']+1;
// EOF: Authorize Net AIM Invoice Number Fix

 

Works for me so far. It's late. Post back here if it works for you too. You should probably rely on Vger to verify this addition if it's solid. Hope it helps! :thumbsup: -Tada

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's best if people check that out for themselves and then report back here if it worked for all of them - then I'll know if the fix works.

 

Vger

Thanks for the contribution Vger, works great...

 

If anyone is curious about a *quick-fix* for the Invoice Number, here's what I did (without sleep). Remember to BACKUP your file first... I pretty much used the same logic as Jason's "Authorize.net Invoice Number Fix - for OSC MS2.2" but replaced some syntax in Vger's module:

 

Around Line #228 find this:

// Calculate the next expected order id
  $last_order_id = tep_db_query("select * from " . TABLE_ORDERS . " order by orders_id desc limit 1");
  $new_order_id = $last_order_id->fields['orders_id'];
  $new_order_id = ($new_order_id + 1);

 

Comment the above line out and/or replace with this:

// BOF: Authorize Net AIM Invoice Number Fix
// Calculate the next expected order id to pass as x_Invoice_Num
  $new_order_id = '';
  $inv_id = tep_db_query("select orders_id from " . TABLE_ORDERS . " order by orders_id DESC limit 1");
  $last_order_id = tep_db_fetch_array($inv_id);
  $new_order_id = $last_order_id['orders_id']+1;
// EOF: Authorize Net AIM Invoice Number Fix

 

Works for me so far. It's late. Post back here if it works for you too. You should probably rely on Vger to verify this addition if it's solid. Hope it helps! :thumbsup: -Tada

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't reach checkout_confirmation.php when AIM is the only payment module installed. If I have Cash on Delivery installed for example, I can checkout. AIM does show up when it's installed by itself, but I keep getting kicked back. Anyone else?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Error message:

 

Please select a payment method.

 

...kicks me back to checkout_payment.php. But I know the module works because if Cash on Delivery is installed also, I can still see AIM and then select a payment method and then checkout FYI.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It's best if people check that out for themselves and then report back here if it worked for all of them - then I'll know if the fix works.

 

Vger

 

I tried it today works great!

Thanks for a great contrib.

After reading must of this thread, I know its been a headache

Share this post


Link to post
Share on other sites

I added the aim contribution and it works, but if billing address is wrong, takes them back to checkout_payment.php with error reason in url, but doesn't say it anywhere on page, I was like, "why am I back here? did it work or not? then I saw url:

heckout_payment.php?error_message=The%20transaction%20resulted%20in%20an%20AVS%20mismatch.%20The%20address%20provided%20does%20not%20match%20billing%20address%20of%20cardholder.%20-%20Your+credit+card+could+not+be+authorized+for+this+reason. +Please+correct+any+information+and+try+again+or+contact+us+for+further+assistan

ce.

 

how can I display this error on the page?

 

Thanks,

 

Eric

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the Authorize.Net AIM code!

 

If anyone wants to have an image of the different credit cards that are accepted, here is the code.

 

1. FIND this (occurs twice in authorizenet_aim.php):

 

	  $selection = array('id' => $this->code,
					 'module' => MODULE_PAYMENT_AUTHORIZENET_AIM_TEXT_CATALOG_TITLE,
					 'fields' => array(array('title' => MODULE_PAYMENT_AUTHORIZENET_AIM_TEXT_CREDIT_CARD_OWNER,

 

2. CHANGE it to this (inserted only one line):

 

	  $selection = array('id' => $this->code,
					 'module' => MODULE_PAYMENT_AUTHORIZENET_AIM_TEXT_CATALOG_TITLE,
					 'image' => '<img src="images/your_own_credit_card_logo.gif" border="0" align="absmiddle">',
					 'fields' => array(array('title' => MODULE_PAYMENT_AUTHORIZENET_AIM_TEXT_CREDIT_CARD_OWNER,

 

3. UPLOAD the image to your image folder.

 

Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, has anyone got Authorizenet_AIM working with Held Orders?

 

Held Orders located here http://www.oscommerce.com/community/contributions,1153

 

I need Held Orders because sometimes Authorize.Net has processing issues causing declined orders (when the card is good) and other times the card code causes declined orders (when the card is good) by some banks apparently not supporting the code feature via automatic processing.

 

I have Held Orders and Authorizenet.AIM both working together, EXCEPT the credit card number and expiration date are not being inserted into the Held Orders database like all the other information (name, address, date, etc.).

 

Does anyone know the secret code for getting the Authorizene_AIM card number and expiration date into the Held Orders database? :blink:

 

Thanks,

 

TADD

Share this post


Link to post
Share on other sites
(TESTMODE) This account has not been given the permission(s) required for this request. - Your credit card could not be authorized for this reason. Please correct any information and try again or contact us for further assistance.

 

That's the end result everytime I try in test mode. New auth.net account, triple checked every setting on both sides and tried every fix mentioned in the 3 times I read this entire thread.

 

Is there some simple thing I may be missing?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is there some simple thing I may be missing?

 

Try with the Authorize Net AIM module set to production in osC admin, but set to Test mode in your Authorize Net account.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try with the Authorize Net AIM module set to production in osC admin, but set to Test mode in your Authorize Net account.

 

Vger

 

 

Negative, same error. Scratching head had turned to pulling out hair! :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
(TESTMODE) This account has not been given the permission(s) required for this request.

 

Off the bat, it sounds like you need to generate a new *working* Transaction Key? Other than that, if you've enabled any of the (optional) Fraud Detection Suite rules in your Authorize.Net CP, try disabling some of those rules and debug...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, dedicated Geotrust certificate. Hosted on 1&1, Unix..

 

I just activated the authorize.net acccount last night. Perhaps there is a problem on that side?

 

 

EDIT

 

I've regenerated the Transaction Key 4 times, no help, no Fraud Detection enabled on Anet...

Edited by HSMagic

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess I'm a total Dumba$$.

 

I guess the contribution required the API Login ID, not the Anet control panel login.... :rolleyes:

 

That certainly made a big difference!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×