Jump to content
Sign in to follow this  
zerotoolkit

HELP!! COOKIE USAGE is killing me!!!

Recommended Posts

We are going live within 10 days and I keep running into the issue of COOKIE USAGE being enabled; however, cookies have been Activated on multiple browsers on both Mac & PC's.

 

We have been told it is because we are using a Shared SSL offered by the hosting company. We are also using PayPal's Web Pro module for payments.

 

WHAT CAN I DO!!!???

 

Again, cookies are set to accept but we don't know what to do!

 

Is there a fix/work around this issue or a Contribution we can use to solve this problem???

 

Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
We are going live within 10 days and I keep running into the issue of COOKIE USAGE being enabled; however, cookies have been Activated on multiple browsers on both Mac & PC's.

 

We have been told it is because we are using a Shared SSL offered by the hosting company. We are also using PayPal's Web Pro module for payments.

 

WHAT CAN I DO!!!???

 

Again, cookies are set to accept but we don't know what to do!

 

Is there a fix/work around this issue or a Contribution we can use to solve this problem???

 

Please help.

 

stop forcing cookies


Treasurer MFC

Share this post


Link to post
Share on other sites
we are not forcing them.

 

if you get the cookie usage page, you force cookies, it's that simple.


Treasurer MFC

Share this post


Link to post
Share on other sites
if you get the cookie usage page, you force cookies, it's that simple.

 

ok, let's try this a different way ... how would we check to see if we have cookies forced? is this a browser thing or a cookie_usage.php or includes/filenames.php thing?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok, let's try this a different way ... how would we check to see if we have cookies forced? is this a browser thing or a cookie_usage.php or includes/filenames.php thing?

 

thanks

 

admin->sessions->force cookie use->false/true


Treasurer MFC

Share this post


Link to post
Share on other sites
admin->sessions->force cookie use->false/true

 

 

well now ... that certainly seems to have helped a great deal! thank you! YOU ARE A GODDESS!

 

but now it opened up another problem: disapearing shopping cart items. how do i fix this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
well now ... that certainly seems to have helped a great deal! thank you! YOU ARE A GODDESS!

 

but now it opened up another problem: disapearing shopping cart items. how do i fix this issue?

 

session loss which can be caused by many things.


Treasurer MFC

Share this post


Link to post
Share on other sites
session loss which can be caused by many things.

 

is there any specific areas that i should be looking at? i'm a newbie so your help is greatly appreciated.

 

again, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
is there any specific areas that i should be looking at? i'm a newbie so your help is greatly appreciated.

 

again, thanks

Search Engine Safe URL's enabled?


Treasurer MFC

Share this post


Link to post
Share on other sites

we just set up our cart and having the exact same problem.

we set force cookies to 'false' and now set search engine to 'true'

but when ordering an item, cart contents page gives error: 'unable to determine page link'

 

how do we get the software to see the cookies, or recognize customers (without cookies), or get the page link determined?

 

thank u

Share this post


Link to post
Share on other sites
we just set up our cart and having the exact same problem.

we set force cookies to 'false' and now set search engine to 'true'

but when ordering an item, cart contents page gives error: 'unable to determine page link'

 

how do we get the software to see the cookies, or recognize customers (without cookies), or get the page link determined?

 

thank u

 

turn off search engine safe url's as it is unnecessary and mostly the cause of many problems, like yours.

 

check your cookie settings in configure.php because there the problems with cookies not being accepted mostly originate.

 

in any case, if cookies are not set, for whatever reason, and you do not force cookies (and you cannot force cookies on a shared SSL and I would advice against it at all times), then the session id should be visible attached to your link addresses.

 

 

but without a link to check, in your case(s) it remains speculation.


Treasurer MFC

Share this post


Link to post
Share on other sites
turn off search engine safe url's ...check your cookie settings in configure.php... (and you cannot force cookies on a shared SSL and I would advice against it at all times), then the session id should be visible attached to your link addresses.

 

 

Yes, these three things did the trick, many thanks :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
well now ... that certainly seems to have helped a great deal! thank you! YOU ARE A GODDESS!

 

but now it opened up another problem: disapearing shopping cart items. how do i fix this issue?

 

 

Hi,

 

I dont understand, is "sessions" a directory or sessions.php...?

can someone please specify exact path for the sessions.....?

and I tried searching force cookie use and i cant find it anywhere.

 

Your help is much appreciated guys.

 

Thanks alot in advance.

 

Waiting for your reply. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I dont understand, is "sessions" a directory or sessions.php...?

can someone please specify exact path for the sessions.....?

and I tried searching force cookie use and i cant find it anywhere.

 

Your help is much appreciated guys.

 

Thanks alot in advance.

 

Waiting for your reply. :rolleyes:

 

 

Amanada already posted how to find the setting for forcing cookies

 

admin->sessions->force cookie use->false/true

 

Set To False

 

If you are on a shared sever you should set your sessions in the database, to do this find the last line of your configure.php file and set to mysql


The Knowledge Base is a wonderful thing.

Do you have a problem? Have you checked out Common Problems?

There are many very useful osC Contributions

Are you having trouble with a installed contribution? Have you checked out the support thread found Here

BACKUP BACKUP BACKUP!!! You did backup, right??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×