Jump to content
Sign in to follow this  
dynamoeffects

PayPal WPP Direct Payments & Express Checkout Support

Recommended Posts

Just did another test: I turned on register globals and removed the register globals contrib and the error messages still do not display when the browser is redirected back to the payment page due to incorrect card information. I definitely get the PayPal error dump with the correct information in it:

So what could be causing the errors not to show?

 

I had this same problem and I found that I had forgot to copy all of the code segments for several of the pages. If you are copying the code for the contrib into an existing page you might want to confirm that you copied all of it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have added WPP in my site and it works ok locally (I have easyPHP installed). The only problem is that when I published my site to my webserver, the EC button on the login page dissapears.

 

Is this a problem with my server? Could I have missed a file when uploading? I re-installed the module in the admin, and made sure my settings were identical to my local site.

 

Any suggestions would be appreciated.

 

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have added WPP in my site and it works ok locally (I have easyPHP installed). The only problem is that when I published my site to my webserver, the EC button on the login page dissapears.

 

Is this a problem with my server? Could I have missed a file when uploading? I re-installed the module in the admin, and made sure my settings were identical to my local site.

 

Any suggestions would be appreciated.

 

Chris

 

The EC button graphic is stored at PayPal. It is sometimes rather slow to pop up on my site, but it does get there. I can't think of any other reason it wouldn't show up. One thing that I have been meaning to fix is to put in height and width attributes on the img tag for the button. They are required, according to the DTD, (but omitted more often than not) and they help the browser draw the page without moving things around as the images arrive.

 

The correction to add the dimensions of the button is here:

 

				<td width=\"10\" align=\"left\">" . '<a href="' . tep_href_link('ec_process.php', '', 'SSL') . '"><img src="https://www.paypal.com/en_US/i/btn/btn_xpressCheckout.gif" height = 42 width = 145 alt = "Checkout with PayPal" border=0></a>' . "</td>

 

--Glen

Share this post


Link to post
Share on other sites
The EC button graphic is stored at PayPal. It is sometimes rather slow to pop up on my site, but it does get there. I can't think of any other reason it wouldn't show up. One thing that I have been meaning to fix is to put in height and width attributes on the img tag for the button. They are required, according to the DTD, (but omitted more often than not) and they help the browser draw the page without moving things around as the images arrive.

 

The correction to add the dimensions of the button is here:

 

				<td width=\"10\" align=\"left\">" . '<a href="' . tep_href_link('ec_process.php', '', 'SSL') . '"><img src="https://www.paypal.com/en_US/i/btn/btn_xpressCheckout.gif" height = 42 width = 145 alt = "Checkout with PayPal" border=0></a>' . "</td>

 

--Glen

 

Glen,

 

I don't think the slow paypal connection is my problem. There isn't even a box for the button to be displayed in. If you want to look for your self, try to log in to my test site at http://dev.chuggybrand.com.

 

Thanks

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glen,

 

I don't think the slow paypal connection is my problem. There isn't even a box for the button to be displayed in. If you want to look for your self, try to log in to my test site at http://dev.chuggybrand.com.

 

Thanks

Chris

 

I just tried it and it shows up on the login page. If it's not showing up on the shipping page (didn't look), you may have left a chunk of code out.


Please use the forums for support! I am happy to help you here, but I am unable to offer free technical support over instant messenger or e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just tried it and it shows up on the login page. If it's not showing up on the shipping page (didn't look), you may have left a chunk of code out.

 

 

I turned off the SSL in configure.php, and it works. When I turn SSL back on it disappears.

 

I think this might be a SSL problem and not a WPP problem. I get a page not found error when I try to create an account with SSL on. Any suggestions on a good thread for BlueHost shared SSL help?

 

Thanks

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just installed this great contribution with BTS and have some questions:

 

1. Will it work with out SSL? IT works in sandbox mode but will it work in live?

i got Authentication/Authorization Failed Username/Password is incorrect (10002) error. i think client provided me with wrong authentification infromation.

 

2. My client want's to get payment without living site so as i see it's possible for credit card option but is it possible for PayPal accounts?

 

Sincerely

Dmitry

Share this post


Link to post
Share on other sites
I turned off the SSL in configure.php, and it works. When I turn SSL back on it disappears.

 

I think this might be a SSL problem and not a WPP problem. I get a page not found error when I try to create an account with SSL on. Any suggestions on a good thread for BlueHost shared SSL help?

 

Thanks

Chris

 

Sorry about that, my last post is not entirely correct. Let me try again.

 

I think this might be a WPP SSL problem.

 

The page not found error I talked about in the last post is not an issue (I was on a different test site). I think I need to stay in this thread for advice. Why would the EC button show in NON-SSL but not show in SSL mode?

 

Thanks

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

I feel like I am working my way though the woods. Close to getting out but not quite. I emptied my sessions table and that got rid of one error. Here is where I stand.

The process on paypals site is working.

THe CC on my site has one problem that I can see. I am running a live test using my cc and OSC says the cc is declined. But paypal shows success and even sends me an email. Of course there is no order in OSC.

Where is the disconnect?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had this same problem and I found that I had forgot to copy all of the code segments for several of the pages. If you are copying the code for the contrib into an existing page you might want to confirm that you copied all of it.

 

 

yeah, I definitely copied it all - I use a side-by-side comparison program and it all looks good right now. It's pretty weird. Everything else works like a charm...

Share this post


Link to post
Share on other sites
yeah, I definitely copied it all - I use a side-by-side comparison program and it all looks good right now. It's pretty weird. Everything else works like a charm...

 

 

Looks like I spoke too soon (I'm an idiot.) I was missing this from checkout_payment

 

<? //---PayPal WPP Modification START ---//-- ?>

<?php } ?>

<? //---PayPal WPP Modification END ---//-- ?>

 

That fixed it. I don't know how I could have missed it. Thanks Jlong.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry about that, my last post is not entirely correct. Let me try again.

 

I think this might be a WPP SSL problem.

 

The page not found error I talked about in the last post is not an issue (I was on a different test site). I think I need to stay in this thread for advice. Why would the EC button show in NON-SSL but not show in SSL mode?

 

Thanks

Chris

 

 

It works.

 

Just thought I'd note the solution in case anyone else has this problem. I was having problems with page not found errors and losing the loggged in user when entering and exiting the SSL server.

 

I was using a subdomain and had dev.chuggybrand.com for the HTTP_SERVER in config.php. I had to change the server to www.chuggybrand.com/dev.

 

Everything worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey there.

 

I've looked though this forum, but its HUGE so I'm just going to ask.

 

Q1. Is the CCGV mod included in this new WPP module?

 

I already had it installed so I'm going through file by file making the WPP changes and noticing all this CCGV stuff in there.

 

If a working version of CCGV is there already which one is it?

 

Bungalay

Share this post


Link to post
Share on other sites
I feel like I am working my way though the woods. Close to getting out but not quite. I emptied my sessions table and that got rid of one error. Here is where I stand.

The process on paypals site is working.

THe CC on my site has one problem that I can see. I am running a live test using my cc and OSC says the cc is declined. But paypal shows success and even sends me an email. Of course there is no order in OSC.

Where is the disconnect?

 

Check the timeout value in pear/Services/PayPal/SOAP/Transport/HTTP.php

 

Change this line:

var $timeout = 4;

 

to

 

var $timeout = 300;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey there.

 

I've looked though this forum, but its HUGE so I'm just going to ask.

 

Q1. Is the CCGV mod included in this new WPP module?

 

I already had it installed so I'm going through file by file making the WPP changes and noticing all this CCGV stuff in there.

 

If a working version of CCGV is there already which one is it?

 

Bungalay

 

No, it doesn't come with it. One file contains some remnants of CCGV from my dev machine, but just ignore those parts.


Please use the forums for support! I am happy to help you here, but I am unable to offer free technical support over instant messenger or e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a rounding problem. The total being charged by PayPal is incorrect.

 

15.000.....Subtotal

00.825.....Tax

------------------------------

15.825.....Actual Total

 

15.83.......Total displayed on website (this is correct, it rounds up as it should)

 

15.82.......Total charged by PayPal

 

 

Where in the code does the total get sent to PayPal?

Does it send the actual total (15.825) and let PayPal round it down?

 

I do have CCGV installed, which may have some effect on this. However in the case I outlined above, there are no discounts applied. I am a developer my self (although new to PHP) and can probably figure this one out, I just need a starting point.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the dumb question. After a card is processed for an order, is there a way to process the card again? What if the customer would like to order more or I need to make an adjustment. I can edit the order with order editor, and I can refund using Paypal, but I don't know whether the credit card number is saved somewhere in the database? If so, how can I access it?

 

I ask because I have had customers order, then email or call me later asking about something, then wanting to add on.

 

thank you for any help.

Leslie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Check the timeout value in pear/Services/PayPal/SOAP/Transport/HTTP.php

 

Change this line:

var $timeout = 4;

 

to

 

var $timeout = 300;

 

I changed that I am getting this error again.

Fatal error: Call to undefined function: authorize() in /hsphere/local/home/montytx/ladybugcostumesonline.com/checkout_process.php on line 108

1100 - Table 'sessions' was not locked with LOCK TABLES

 

select count(*) as total from sessions where sesskey = '90d55829b6ee20a34c7573cf149b51c2'

 

[TEP STOP]

 

 

Warning: Unknown(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time. in Unknown on line 0

Im going to go insane. Just when I think Im there something else pops up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I changed that I am getting this error again.

 

Im going to go insane. Just when I think Im there something else pops up.

 

Ignore that. I figured it out. On a hunch I took the checkout_process.php from another store and replaced the one in this store. I dont know if I missed upgrading this file or if some other mod changed something that was causing the problem. THe line of code that was at issue was used for authorize.net. Anyway, I appear to have a functioning store and placed a live order! Yeehhaaaww. I just hope I didnt step on a ballon to fix the problem and will see it somewhere else later. Thanks to everyone for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry for the dumb question. After a card is processed for an order, is there a way to process the card again?

 

No.


Please use the forums for support! I am happy to help you here, but I am unable to offer free technical support over instant messenger or e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a rounding problem. The total being charged by PayPal is incorrect.

 

15.000.....Subtotal

00.825.....Tax

------------------------------

15.825.....Actual Total

 

15.83.......Total displayed on website (this is correct, it rounds up as it should)

 

15.82.......Total charged by PayPal

Where in the code does the total get sent to PayPal?

Does it send the actual total (15.825) and let PayPal round it down?

 

I do have CCGV installed, which may have some effect on this. However in the case I outlined above, there are no discounts applied. I am a developer my self (although new to PHP) and can probably figure this one out, I just need a starting point.

 

Thanks

 

 

dynamo,

 

Do you think this problem could be coming from the use of number_format in paypal_wpp.php. The link below describes some known problems with using number_format to round off numbers. Tonight I?ll replace number_format with the round() function and do some testing.

 

http://forums.oscommerce.com/lofiversion/i...hp/t185537.html

 

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
dynamo,

 

Do you think this problem could be coming from the use of number_format in paypal_wpp.php. The link below describes some known problems with using number_format to round off numbers. Tonight I?ll replace number_format with the round() function and do some testing.

 

http://forums.oscommerce.com/lofiversion/i...hp/t185537.html

 

Chris

 

It works. If any one else has this issue try the steps below.

 

In includes/modules/payment/paypal_wpp.php replace all occurrences of:

number_format($order->info['total'], 2)

with:

tep_round($order->info['total'], 2)

 

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick Questions, I just found out that WPP does not support CAD currency and only will accept USD. Does ANYONE know of another contrib that is similar but will allow for CAD currencies?

 

Please help

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quick Questions, I just found out that WPP does not support CAD currency and only will accept USD. Does ANYONE know of another contrib that is similar but will allow for CAD currencies?

 

Please help

 

thanks

 

More specifically, the Direct Payments API only supports USD at this time. That is a PayPal limitation, not a limitation of this module. You would have to use a traditional merchant account to process credit cards on your site using a payment gateway like authorize.net.

 

The Express Checkout API works with any currency that PayPal supports, though this module assumes USD.

 

--Glen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×