Jump to content
Sign in to follow this  
dynamoeffects

PayPal WPP Direct Payments & Express Checkout Support

Recommended Posts

Hi, I'm new to WPP and am hoping to get this up and running, but I'm getting the following errors on checkout after entering payment details.

 

Warning: paypal_wpp::require_once() [function.require-once]: open_basedir restriction in effect. File(/home/fhlinux150/d/delivermelingerie.co.uk/user/htdocs/includes/classes/cc_validation.php) is not within the allowed path(s): (/tmp:/home/default/delivermelingerie.ssl-01.com) in /home/default/delivermelingerie.ssl-01.com/user/htdocs/includes/modules/payment/paypal_wpp.php on line 194

 

Warning: paypal_wpp::require_once(/home/fhlinux150/d/delivermelingerie.co.uk/user/htdocs/includes/classes/cc_validation.php) [function.require-once]: failed to open stream: Operation not permitted in /home/default/delivermelingerie.ssl-01.com/user/htdocs/includes/modules/payment/paypal_wpp.php on line 194

 

Fatal error: paypal_wpp::require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/fhlinux150/d/delivermelingerie.co.uk/user/htdocs/includes/classes/cc_validation.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/default/delivermelingerie.ssl-01.com/user/htdocs/includes/modules/payment/paypal_wpp.php on line 194

 

It appears to be trying to open cc_validation.php on my non secure server and being blocked by the secure server. Could anybody suggest a fix please.

 

Matthew


Heppiness Web Design - Web Design Bolton

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the following mod that is suppose to create a pop-up window to let customers know they are using paypal. And it lets them know they must return to your site for payment to be complete

 

HERE IS THE MOD

Alert Customers if Payment Method is PayPal

http://addons.oscommerce.com/info/4737

 

Here is the code from the mod

 

 

INSTRUCTIONS
--------------

1) There is onne simple thing to do:

ON catalog/checkout_confirmation.php 

FIND: <body topmargin="0" bottommargin="0">

AND REPLACE WITH THE ENTIRE CODE BELOW (Donot remove any of the spaces, its been formated to look like the image include, unless you want to change the look. Remember "'" must be escaped by "\" ---> \'s

<!-- Begin Daddyroy's Alert -->
<?
$payment = $HTTP_POST_VARS['payment'];
$paypal = "paypal";

if(stristr($paypal, $payment)) {
?>
<body onLoad="alert('ATTENTION CREDIT CARD USERS!: WE USE THE PAYPAL MERCHANT SYSTEM FOR OUR CREDIT CARD PROCESSING.        YOU WILL BE ROUTED TO PAYPAL\'S SECURE SITE TO ENTER YOUR CREDIT CARD INFORMATION.      YOU DONT NEED TO HAVE A PAYPAL ACCOUNT TO PAY BY CREDIT CARD.       ONCE YOU ARRIVE AT PAYPAL\'S WEBSITE,   CHOOSE THE OPTION THAT SAYS: ## IF YOU DO NOT HAVE A PAYPAL ACCOUNT CLICK HERE ##.                                                                                                                                                                                                                                                         ONCE YOUR PAYMENT IS COMPLETED, YOU MUST ALLOW PAYPAL TO RETURN YOU TO OUR WEBSITE TO COMPLETE THE ORDER PROCESS!!!        YOUR ORDER WILL NOT BE COMPLETE UNTIL YOU RETURN TO OUR WEBSITE AFTER YOUR PAYMENT IS COMPLETE.                                                                                                                                                                                                                                                                 PAYPAL WILL AUTOMATICALLY REDIRECT YOU TO OUR WEBSITE TO COMPLETE YOUR  ORDER. PLEASE WAIT TO BE RE-DIRECTED OR CLICK ON THE:                                       ## RETURN TO MERCHANT ## TAB.     DO NOT CLOSE PAYPAL\'S WINDOW! THANK YOU!')"topmargin="0" bottommargin="0"> 
<?php
}
else
{
?>
<body topmargin="0" bottommargin="0">
<?php
}
?> 

<!-- End Daddyroy's Alert -->

 

 

I want to make sure they know they must return to the site in order to make the transaction complete. But it does not work with WPP. Is there a way to make it work with WPP. I think it would be a great combation of these two mods.

 

Thanks


Site is underconstruction I am always looking for good advice on how to improve my site fill free to comment.

Thanks! ATise

Share this post


Link to post
Share on other sites
I found the following mod that is suppose to create a pop-up window to let customers know they are using paypal. And it lets them know they must return to your site for payment to be complete

 

 

I want to make sure they know they must return to the site in order to make the transaction complete. But it does not work with WPP. Is there a way to make it work with WPP. I think it would be a great combation of these two mods.

 

Thanks

 

WPP doesn't have the same issue that the original osC PayPal module had where orders wouldn't be posted to the database if the customer failed to return to the site, so this isn't a problem with PayPal customers. With the original module, you could get payments without corresponding orders. There are at least four PayPal payment modules that don't have this issue, so there is no reason that anyone should use the original module in a production shop.

 

With WPP, the only thing that happens if the customer doesn't return is that they don't get an order confirmation email. If your fulfillment process depends on "extra" order confirmation emails, you might want to change your process. The orders get posted to the database with WPP (and with the various PayPal IPN payment modules) whether the customer returns or not.

 

--Glen

Edited by SteveDallas

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently installed this contribution and its working well (good job!). However, I do have a couple of issues that I can't find the source of.

 

1. When I use the button to capture funds from the administration, the new order status that I pick in the Java box is not being saved (so I change it to be Processing instead of the existing status of Pending). The funds capture just fine, but the order status doesn't change.

 

2. The orders are not updating after the funds are captured. I am not getting any status updates in the adming reflecting that the payment was captured.

 

Any ideas on where I can start to debug this?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed the module and made all of the modifications listed in the read me file except the one for the shopping_cart.php file. The code

 

<?php

$initialize_checkout_methods = $payment_modules->checkout_initialization_method();

 

does not exist in my file. I know I need to insert the replacement code but I'm not sure where to do it. Does anyone have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brian - minor bug

 

When I use the Add Charge (possible the refund too), the customers name does not appear in the paypal site transaction

 

just a blank empty entry for the name

and only "customer service charge" for the description and not the note entered

 

just a suggestion for improvement on the next go round

 

 

 

Thanks again!!


-Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I try to use the checkout in sandbox mode, I get this error.

 

error:14094418:SSL routines:SSL3_READ_BYTES:tlsv1 alert unknown ca (Error No. 35)

 

It goes to my SSL page but will not let a customer checkout. Does anyone know how to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
When I try to use the checkout in sandbox mode, I get this error.

 

error:14094418:SSL routines:SSL3_READ_BYTES:tlsv1 alert unknown ca (Error No. 35)

 

It goes to my SSL page but will not let a customer checkout. Does anyone know how to fix this?

 

Load the sandbox certificate. It's different from the live certificate.

 

--Glen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

 

First off, just want to say I have been struggling with another PayPal Pro contribution and swapped to this one and not looked back - superb !! :D

 

Couple of small issues - although it all works, my set-up is such that the http URL does not match the HTTPS url and I have noticed that the IPN Notification URL is auto generated incorrectly (the path doesn't take into account the extra / required in the HTTPS URL)

 

I've correct the path but I'm not convinced that its 100% - is it correct that is should point to "https://xxx.xxx.xxx/index.php?action=express_checkout_ipn" ?

 

Secondly, some advice ? - when I do a refund from the Orders page and select a new "Order Status" while doing it, this doesn't get set in the orders page (the refund goes through OK though so not a show stopper) - any ideas ?

 

Again, many thanks for a great contrib..

 

Regards

 

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Guys,

 

First off, just want to say I have been struggling with another PayPal Pro contribution and swapped to this one and not looked back - superb !! :D

 

Couple of small issues - although it all works, my set-up is such that the http URL does not match the HTTPS url and I have noticed that the IPN Notification URL is auto generated incorrectly (the path doesn't take into account the extra / required in the HTTPS URL)

 

I've correct the path but I'm not convinced that its 100% - is it correct that is should point to "https://xxx.xxx.xxx/index.php?action=express_checkout_ipn" ?

 

Secondly, some advice ? - when I do a refund from the Orders page and select a new "Order Status" while doing it, this doesn't get set in the orders page (the refund goes through OK though so not a show stopper) - any ideas ?

 

Again, many thanks for a great contrib..

 

Regards

 

Paul

 

I had the same problem, and I didn't get a response to my post in this forum. So I added a hack fix in admin/includes/paypal_wpp_include.php inside the case_capture function. After the line:

tep_db_query("UPDATE " . TABLE_ORDERS_STATUS_HISTORY . " SET orders_status_id = " . (int)$input['order_status'] . " LIMIT 1");

 

I added the line:

 

tep_db_query("UPDATE orders SET orders_status = " . (int)$input['order_status'] . " WHERE orders_id = " . $oID);

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

I've only recently installed this module and love it. I've just tested the Paypal Express Checkout option and it works great in the Sandbox environment.

My problem comes when I try the Credit Card Direct Payment.

I'm receiving a "Merchant Country Unsupported". The store is an Australian store with only AUD as it's currency setup. The Sandbox environment on Paypal is setup with an Australian merchant account so I can't see why the merchant country isn't supported. I'm not the only one using this in Australia surely???

Any help would be greatly appreciated.

Thanks,

Matt


Matt Clark

General Manager

Share this post


Link to post
Share on other sites

chek with Paypal.

I think presently DP support is only for US and UK.

 

Satish


Ask/Skype for Free osCommerce value addon/SEO suggestion tips for your site.

 

Check My About US For who am I and what My company does.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Brian,

 

I have successfully installed and tested your contribution and it works fine on Direct checkout. but when i try express checkout it returns a 404 error page. the full url is:

 

https://mysite.com/catalog/php4?action=expr...opping_cart.php

 

I have a dedicated server with SSL and wpp_diagnostics results are all ok. I followed the instructions on your document. Could it be register_globals problem for 404 page. Im also looking forward to see your 1 page checkout contribution on the 4th July!

 

Regards,

 

Neil

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Brian,

 

I have successfully installed and tested your contribution and it works fine on Direct checkout. but when i try express checkout it returns a 404 error page. the full url is:

 

https://mysite.com/catalog/php4?action=expr...opping_cart.php

 

I have a dedicated server with SSL and wpp_diagnostics results are all ok. I followed the instructions on your document. Could it be register_globals problem for 404 page. Im also looking forward to see your 1 page checkout contribution on the 4th July!

 

Regards,

 

Neil

 

 

Hi Fenerbahce,

 

Looks to me like you haven't set-up your HTTP and HTTPS lines correctly as it's refering back to the MySite url and appending the catalog parts afterwards.

 

If it's like my host, we have http://www.yourhost.co.uk/ and for httpS we do https://www.secureserver.com/yourhost.co.uk/

 

To get this to work you need the https entry to read https://www.secureserver.com/yourhost.co.uk/ including the last extra URL.

 

here's the first couple of lines from configure.php from a clients shop I set up last month on my system

 

define('HTTP_SERVER', 'http://shop.avicraft.co.uk'); // eg, [url="http://localhost"]http://localhost[/url] - should not be empty for productive servers
define('HTTPS_SERVER', 'https://webxxx.secure-secure.co.uk/avicraft.co.uk'); // eg, [url="https://localhost"]https://localhost[/url] - should not be empty for productive servers

 

Regards

 

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the readme.htm file there is a reference to header.php file, I am using a custom template which does not have the code mentioned in the readme file for header.php, I was wondering if I could omit the code or I should insert somewhere in header.php.

 

the code in readme file for header.php file is

<?php 
 //---PayPal WPP Modification START ---//
 $show_user_options = tep_paypal_wpp_show_user_options(); 
?>  
<td align="right" class="headerNavigation">
<?php if ($show_user_options) { ?>
  <a href="<?php echo tep_href_link(FILENAME_LOGOFF, '', 'SSL'); ?>" class="headerNavigation"><?php echo HEADER_TITLE_LOGOFF; ?></a>  |  
<?php } ?>
  <a href="<?php echo tep_href_link(FILENAME_ACCOUNT, '', 'SSL'); ?>" class="headerNavigation"><?php echo HEADER_TITLE_MY_ACCOUNT; ?></a>  |  
  <a href="<?php echo tep_href_link(FILENAME_SHOPPING_CART); ?>" class="headerNavigation"><?php echo HEADER_TITLE_CART_CONTENTS; ?></a>  |  
  <a href="<?php echo tep_href_link(FILENAME_CHECKOUT_SHIPPING, '', 'SSL'); ?>" class="headerNavigation"><?php echo HEADER_TITLE_CHECKOUT; ?></a>   
</td>
<?php //---PayPal WPP Modification END ---// ?>

 

If I can omit is will I use any functionality as I don't know what the code does.

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

EXPRESS Checkout Buttons is not working properly . I receive from PAYPAL

 

"This transaction is invalid. Please return to the recipient's website to complete your transaction using their regular checkout flow."

 

I installed Paypal Website Payments Pro for OSCommerce 2.2MS2 paypal_wpp_1.02

using PHP v5.2.5 and MySQL version 4.1.21

Globals is set by host = NO

 

When person is not login pressing the button will not goto Paypal

 

Let me know if there is any code missing.

Edited by PRpasteles

Share this post


Link to post
Share on other sites

@fenerbahce: No idea, it looks like you have a rewrite rule to use a PHP4 binary and it's causing your pages to load incorrectly. This is a problem with your host.

 

@aravot: All it does is hides certain links if the user is using Express Checkout and you have the "Automatically Create Account" option in the module turned off. It's not critical.

 

@PRpasteles: Turn on debug mode. Without seeing what the transaction looks like, there's no telling. It could be a register globals issue, but shouldn't be.


Please use the forums for support! I am happy to help you here, but I am unable to offer free technical support over instant messenger or e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have yet to see a solution to this, but about 60% of the time, customers are taken through a loop when using Express checkout. They log in, then click the PP button (either from the shipping page or cart), and it takes them to the PP site, then back to log in again. They log in, and try to do this same process, and it repeats. I've seen customers try it four or more times before just giving up. Sometimes it will work after the first loop, but not usually. However, when I force cookies, some people are then able to check out using PayPal. But then again, some are logged out and unable to log back in. This is very frustrating for the customer, and we receive emails stating so, but even moreso for the company owner.

 

I've removed this mod (using the newest version, but have also used previous versions and had the same issue) twice and reinstalled it, but it still does this. Not to every customer, but enough that I have spent many hours trying to figure out a solution.

 

Any insight that anyone could give would be greatly appreciated. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
@fenerbahce: No idea, it looks like you have a rewrite rule to use a PHP4 binary and it's causing your pages to load incorrectly. This is a problem with your host.

 

@aravot: All it does is hides certain links if the user is using Express Checkout and you have the "Automatically Create Account" option in the module turned off. It's not critical.

 

@PRpasteles: Turn on debug mode. Without seeing what the transaction looks like, there's no telling. It could be a register globals issue, but shouldn't be.

 

==============================================================================

 

Dynamoeffects - Thank you

 

I did the debug mode and got this message "Protocol https not supported or disabled in libcurl (Error No. 1)"

 

Diagnostics saids SSL Not Detected!

 

Then - on http://puertoricopasteles.com/catalog/chec...onfirmation.php GET the following:

 

Warning: paypal_ec::require_once(paypal_wpp/includes/config_ec.inc.php) [function.paypal-ec-require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/xxxxx/public_html/catalog/includes/modules/payment/paypal_ec.php on line 145

 

Fatal error: paypal_ec::require_once() [function.require]: Failed opening required 'paypal_wpp/includes/config_ec.inc.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/xxxx/public_html/catalog/includes/modules/payment/paypal_ec.php on line 145

 

What you suggest? I installed MOD for Registers_Global.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, you didn't mention that you're using the standard osCommerce PayPal Pro module. For help you'll need to ask in the PayPal forum because I've never used it.


Please use the forums for support! I am happy to help you here, but I am unable to offer free technical support over instant messenger or e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ah, you didn't mention that you're using the standard osCommerce PayPal Pro module. For help you'll need to ask in the PayPal forum because I've never used it.

 

Dynamoeffects (Brian) I am not using OsCommerce Paypal Pro module I am using your module

 

I installed Paypal Website Payments Pro for OSCommerce 2.2MS2 paypal_wpp_1.02

using PHP v5.2.5 and MySQL version 4.1.21

Globals is set by host = NO

 

I did the debug mode and got this message "Protocol https not supported or disabled in libcurl (Error No. 1)"

 

using Express Checkout get

 

Warning: paypal_ec::require_once(paypal_wpp/includes/config_ec.inc.php) [function.paypal-ec-require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/xxxxx/public_html/catalog/includes/modules/payment/paypal_ec.php on line 145

 

Fatal error: paypal_ec::require_once() [function.require]: Failed opening required 'paypal_wpp/includes/config_ec.inc.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/xxxx/public_html/catalog/includes/modules/payment/paypal_ec.php on line 145

 

PRpasteles - thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guarantee that you're not using this module as there is no paypal_ec.php in this contribution. That or you have both the standard PayPal Pro module enabled and mine.

 

Looking closer at the error, however, I see that it's caused because cURL on your server wasn't compiled with OpenSSL support. You'll need to contact your webhost to have that fixed because only they can do that.


Please use the forums for support! I am happy to help you here, but I am unable to offer free technical support over instant messenger or e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I guarantee that you're not using this module as there is no paypal_ec.php in this contribution. That or you have both the standard PayPal Pro module enabled and mine.

 

Looking closer at the error, however, I see that it's caused because cURL on your server wasn't compiled with OpenSSL support. You'll need to contact your webhost to have that fixed because only they can do that.

 

Brian--- you were correct.. got conflict between mod... now it seems better

Upon doing the diagnostics got this:

 

Able to connect to PayPal through cURL? NO

Error received: 58: unable to set private key file: 'includes/paypal_wpp/cert/cert_key_pem.txt' type PEM

 

Can I live with that?

 

PRpasteles

Share this post


Link to post
Share on other sites
I guarantee that you're not using this module as there is no paypal_ec.php in this contribution. That or you have both the standard PayPal Pro module enabled and mine.

 

Looking closer at the error, however, I see that it's caused because cURL on your server wasn't compiled with OpenSSL support. You'll need to contact your webhost to have that fixed because only they can do that.

 

I decided to install the live cert and try.. The sandbox want working... and I got this error.

 

Proxy CONNECT aborted (Error No. 56)

 

Can you tell me how I need to tell my hostprovided to set the CURE? Thank you.

 

PRpasteles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×