Jump to content
Sign in to follow this  
toyicebear

Basic Design Pack Support

Recommended Posts

for some reason, im not able to download the pack from the website, it only downloads it to 17k, that repeated on 3 computers, 2 on same connection, and 1 on a different service.

 

 

Do not try to download the 2 named 1.7 , use 1.6 or 1.7B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do not try to download the 2 named 1.7 , use 1.6 or 1.7B

 

 

I have the button quick find as GO, but it still reading the search from...

 

Seems this is running the button AND header

// quick_find box text in includes/boxes/quick_find.php

define('BOX_HEADING_SEARCH', 'Search');

define('BOX_SEARCH_TEXT', 'blah blah');

define('BOX_SEARCH_ADVANCED_SEARCH', 'Advanced Search');

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im sorry to bother you all, but I must not of installed this properly as its not working for me.

 

I have installed oscommerce in my root, so it looks like this:

 

- oscommerce

- admin

- download

- basic images

-banners

- default

- dvd

 

etc

 

now when I FTP my basic_design_pack1mk7, I dropped it directly in to oscommerce,

so then my folders looked like this

 

- oscommerce

- admin

+ basic design pack 1mk7

- download

- basic images

-banners

- default

- dvd

 

I know this is a basic question, but everyone else seems to have installed okay, so cant find answer...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Im sorry to bother you all, but I must not of installed this properly as its not working for me.

 

I have installed oscommerce in my root, so it looks like this:

 

- oscommerce

- admin

- download

- basic images

-banners

- default

- dvd

 

etc

 

now when I FTP my basic_design_pack1mk7, I dropped it directly in to oscommerce,

so then my folders looked like this

 

- oscommerce

- admin

+ basic design pack 1mk7

- download

- basic images

-banners

- default

- dvd

 

I know this is a basic question, but everyone else seems to have installed okay, so cant find answer...

 

 

You should copy the content of the /catalog/ folder in the basic design pack , ie not the folder just the files and folders inside the /catalog/ folder into the folder where you have the oscommerce files...

 

Where it is supposed to go, should also have these folders inside:

 

admin

download

images

include

pub

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have the button quick find as GO, but it still reading the search from...

 

Seems this is running the button AND header

// quick_find box text in includes/boxes/quick_find.php

define('BOX_HEADING_SEARCH', 'Search');

define('BOX_SEARCH_TEXT', 'blah blah');

define('BOX_SEARCH_ADVANCED_SEARCH', 'Advanced Search');

 

 

I just checked the file, yes the text is from the header define..to fix do this...

 

in includes/boxes/search.php

 

change

tep_image_submit('button_quick_find.gif', BOX_HEADING_SEARCH)

 

to

 

tep_image_submit('button_quick_find.gif', IMAGE_BUTTON_QUICK_FIND)

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT - Ignore this, I found what I was looking for in the individual php files ie categories.php

 

:D

 

I have not read the entire thread here so the question may not be appropriate, but searching for +categories +corner_right lead me here!!

 

I want to apply corner_right to all my boxes including Categories, Manufactuers, Best Sellers, Whats New, Specials.

 

From what you said below, I need to edit this:

 

info_box_contents, true, false

 

to:

 

info_box_contents, true, true

 

Where do I find these, I have been looking around in catalog/includes/boxes and then specific files but alas can not see where it lies

 

Appreciate any advice.

 

W

 

Check the edited version of my reply over.

1.

 

The corners are named: corner_left.gif and corner_right.gif

 

To make an example:

 

The corners for the categoriesbox are located in:

 

/images/CategoriesBox/

 

For the other boxes , they have their own separate folder with the box name all located within the /images/ folder

2.

 

The line for the categoriesbox would look like this

All the boxes has their own name its only the setting in the last part of the line which should be changed so it reads.

Ie... the full sentence for the categories box would then be:

This setting sets the box to use the right and left graphics uploaded in point nr. 1

Edited by Wired PSF

Share this post


Link to post
Share on other sites
EDIT - Ignore this, I found what I was looking for in the individual php files ie categories.php

 

:D

 

I have not read the entire thread here so the question may not be appropriate, but searching for +categories +corner_right lead me here!!

 

I want to apply corner_right to all my boxes including Categories, Manufactuers, Best Sellers, Whats New, Specials.

 

From what you said below, I need to edit this:

 

info_box_contents, true, false

 

to:

 

info_box_contents, true, true

 

Where do I find these, I have been looking around in catalog/includes/boxes and then specific files but alas can not see where it lies

 

Appreciate any advice.

 

W

 

Example from includes/boxes/information.php

 

change:

 

new infoBoxHeading($info_box_contents, false, false);

 

To:

 

new infoBoxHeading($info_box_contents, true, true);

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey thanks for all the help!

 

Im up and running

 

graysonhobby.com

 

Just a quick question, how do I change the price font color to black.

 

 

The line for showing the price in the product info page is this:

 

<td class="pageHeading" align="right" valign="top"><?php echo $products_price; ?></td>

 

As you can see its controlled by a stylesheet class named, pageHeading

 

This one is ofcourse used several other places on your site.

 

So what you can do is make a new stylesheet class...

 

add something like this to your stylesheet.css file.....

 

TD.priceHeading, DIV.priceHeading {

font-family: Verdana, Arial, sans-serif;

font-size: 20px;

font-weight: bold;

color: #000000;

}

 

Then change the line in product_info.php to this:

 

<td class="priceHeading" align="right" valign="top"><?php echo $products_price; ?></td>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello TIB,

 

it's me again, being somewhat dumbstruck.

Aeons ago, I made a shop and wrote a contribution for amazon for it (at a time when I was still able to do that ;-) ...). So.

It's up in a new shop and running (to some extend), but it is (of course) not in your new layout.

 

Could you have a look and let me know how I can adapt the "old new pages" to the width of the new shop?

I am confused ...

 

Thank you so much!

 

Mel

Edited by Potzblitz

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a strong feeling that it goes together with the new Boxes I made and the missing classes for them. How do I get them done? (yes, a real stupid question for someone who can programme php, but I can't - not really).

Edited by Potzblitz

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a strong feeling that it goes together with the new Boxes I made and the missing classes for them. How do I get them done? (yes, a real stupid question for someone who can programme php, but I can't - not really).

 

STUPID STUPID STUPID

 

It was the Iframe. Sorry. All is well.

 

Mel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello TIB,

 

it's me again, being somewhat dumbstruck.

Aeons ago, I made a shop and wrote a contribution for amazon for it (at a time when I was still able to do that ;-) ...). So.

It's up in a new shop and running (to some extend), but it is (of course) not in your new layout.

 

Could you have a look and let me know how I can adapt the "old new pages" to the width of the new shop?

I am confused ...

 

Thank you so much!

 

Mel

 

The layout problem is just that the width of the center part of your amazon page is to wide, so you will have to make it narrower...you could forinstance make it show 3 pictures/products on 1 line instead of 4 as it is today.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try this and let me know if it works....

 

 

Hi Toyicebear,

 

I know I asked about this a long time ago... but I never was able to get it working. Any chance you've found the solution more recently -- I'd really like to revert the "click to enlarge" button back to a graphic and possibly the search and "tell a friend" buttons too. If you could show me a working princible for one of them -- I think that I can apply that to the others.

 

Sorry for the delay in responding... if you can modify the code for an existing "click to enlarge" button from the osc code -- that would be great -- I've tested the code you sent twice before but it's not working for me.

 

Thanks again

 

Arkitekt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Toyicebear,

 

I know I asked about this a long time ago... but I never was able to get it working. Any chance you've found the solution more recently -- I'd really like to revert the "click to enlarge" button back to a graphic and possibly the search and "tell a friend" buttons too. If you could show me a working princible for one of them -- I think that I can apply that to the others.

 

Sorry for the delay in responding... if you can modify the code for an existing "click to enlarge" button from the osc code -- that would be great -- I've tested the code you sent twice before but it's not working for me.

 

Thanks again

 

Arkitekt

 

1. In includes/functions/html_output.php look for this code section:

 

 

////

// Output a function button in the selected language

// BEGIN: CSS Buttons Everywhere

function tep_image_button($image, $value = '-AltValue-', $parameters = '') {

global $language;

$image = '<div class="cssButton"> ' . tep_output_string($value) . ' </div>';

return $image;

}

// END: CSS Buttons Everywhere

 

Right under this you then add this:

 

 

 

// BEGIN: Graphical Button

function tep_image_button_graphical($image, $alt = '', $parameters = '') {

global $language;

 

return tep_image(DIR_WS_LANGUAGES . $language . '/images/buttons/' . $image, $alt, '', '', $parameters);

}

// END: Graphical Button

 

save and and upload the new modified file overwriting the old one on your server/hosting.

 

2. For the buttons you want to show as grahical buttons you then change:

 

tep_image_button

 

To:

 

tep_image_button_graphical

 

 

Practical example from product_info.php and the reviews button....

 

change:

 

<?php echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_REVIEWS, tep_get_all_get_params()) . '">' . tep_image_button('button_reviews.gif', IMAGE_BUTTON_REVIEWS) . '</a>'; ?>

 

 

To:

 

<?php echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_REVIEWS, tep_get_all_get_params()) . '">' . tep_image_button_graphical('button_reviews.gif', IMAGE_BUTTON_REVIEWS) . '</a>'; ?>

 

 

Att..this only works for buttons called by the function, tep_image_button .

 

 

The form buttons , tep_image_submit , can also be changed using a simular metode in modifying that section of html_output.php too.

Edited by toyicebear

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry about the quotes, Too short editing time.....just read the abowe carefully...

Edited by toyicebear

Share this post


Link to post
Share on other sites
1. In includes/functions/html_output.php look for this code section:

Right under this you then add this:

tep_image_button

Practical example from product_info.php and the reviews button....

 

change:

To:

Att..this only works for buttons called by the function, tep_image_button .

The form buttons , tep_image_submit , can also be changed using a simular metode in modifying that section of html_output.php too.

 

 

This is excellent... thanks so much toyicebear! I think this makes an excellent addition to this contribution and is very useful! I'd like to do the submit button images too --- I'll have a look at the code but right now I'm a bit confused how to make it work with those type of buttons :(

 

If you get a moment to give some pointers with those it would be greatly appreciated... hopefully the tips benefit others using the contribution.

 

Thanks so much again -- I'll try these changes tomorrow and get back to you if I get it working or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahhh... I figured it out at least for the Tell A friend option I just changed the tep_image_submit to tep_image_button_graphical and it used the image in that folder.

 

I didn't need to add anything additional to the html_output.php file or any additional code changes except for that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oops... now I know why you were saying we need to do something different in html_output.php --- they are graphical buttons but not "submit" buttons so they can't click and perform their functions... my bad :(

 

TOYICEBEAR!! to the rescue :)

 

Thanks again for this it's great... I'll keep trying, you've already helped a lot just by providing the contribution I hate to keep asking you for stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

To change select submit buttons in this contribution to (or back to) graphical images, for example the "search" button in the Search Info Box or the "tell a friend" button in the Tell a Friend Info Box.

 

In catalog/includes/functions/html_output.php

 

 

After this:

 

// The HTML form submit button wrapper function
// Outputs a button in the selected language
// BEGIN: CSS Buttons Everywhere
function tep_image_submit($image, $value = '-AltValue-', $parameters = '') {
global $language;
$css_submit = '<input type="submit" class="cssButton" value="' . tep_output_string($value) . '" />';
return $css_submit;
}
// END: CSS Buttons Everywhere

 

Add this:

 

// BEGIN: Graphical Submit Button
function tep_image_submit_graphical($image, $value = '-AltValue-', $parameters = '') {
global $language;

$image_submit = '<input type="image" src="' . tep_output_string(DIR_WS_LANGUAGES . $language . '/images/buttons/' . $image) . '" border="0" alt="' . tep_output_string($alt) . '"';

if (tep_not_null($alt)) $image_submit .= ' title=" ' . tep_output_string($alt) . ' "';

if (tep_not_null($parameters)) $image_submit .= ' ' . $parameters;

$image_submit .= '>';

return $image_submit;
}
// END: Graphical Submit Button

 

In your file, for example - catalog/includes/boxes/tell_a_friend.php

 

 

Find this:

 

$info_box_contents[] = array('form' => tep_draw_form('tell_a_friend', tep_href_link(FILENAME_TELL_A_FRIEND, '', 'NONSSL', false), 'get'),
						   'align' => 'center',
						   'text' => tep_draw_input_field('to_email_address', '', 'size="10"') . '?' . tep_image_submit('button_tell_a_friend.gif', BOX_HEADING_TELL_A_FRIEND) . tep_draw_hidden_field('products_id', $myProductId) . tep_hide_session_id() . '<br>' . $tellFriendWhat);

 

 

Change this:

 
tep_image_submit

 

 

To this:

 
tep_image_submit_graphical

 

 

This worked for me! Thanks Toyicebear for giving me the working example for the regular buttons! What I love about this is that it doesn't change all the submit buttons back but only select ones... if you prefer to change them all you can just make the change to your tep_image_submit coding in html_output.php rather than creating the seperate tep_image_submit_graphical

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super contrib, but one small problem.

 

How i can change a color font-link in categories box?

 

In

stellsheet.css

 

A {
 color: #000000;
 text-decoration: none;
}

 

Its means that all links in everyone boxes are black, but I have to change colors links only in one box - categories.

I try write 'style=\"color:\#FFFFFF\' in categories.php but not result.

 

What can I do? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

/catalog/includes/boxes/categories.php

 

It is not work :(

 

   $categories_string .= '<a';
if ( ($cPath_array) && (@in_array($counter, $cPath_array)) ) {
  $categories_string .= ' class="activelink"';
}

if ($tree[$counter]['parent'] == 0) {
  $cPath_new = 'cPath=' . $counter;
} else {
  $cPath_new = 'cPath=' . $tree[$counter]['path'];
}

$categories_string .= ' href="'.tep_href_link(FILENAME_DEFAULT, $cPath_new);

$categories_string .= '">';


// display category name
if (tep_has_category_subcategories($counter) || $tree[$counter]['level'] == 0) {
	if ( ($cPath_array) && (@in_array($counter, $cPath_array)) ) {
	$categories_string .= '<span class="catwithsubs">'.tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'categories/arrow_down.gif', '', '9', '9') . "</span>";
	} else {
	$categories_string .= '<span class="catwithsubs">'.tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'categories/arrow_right.gif', '', '9', '9') . "</span>";
	}
} else {
$categories_string .= '<span class="catwithnosubs">' .tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'categories/arrow_bullet.gif', 'nokta', '9', '9') . "</span>";
}



//category name
$categories_string .= $tree[$counter]['name'];



if ( ($cPath_array) && (@in_array($counter, $cPath_array)) ) {
  //end of active link
$categories_string .= '';
}

if (tep_has_category_subcategories($counter)) {
  $categories_string .= '';
}

 //  $categories_string .= '</a>';
  $categories_string .= "   ";

if (SHOW_COUNTS == 'true') {
  $products_in_category = tep_count_products_in_category($counter);
  if ($products_in_category > 0) {
	$categories_string .= '(' . $products_in_category . ')';
  }
}
// $categories_string .= '</a>';

//***********
//  style format
// ***********

$categories_string .= '<style=color:"\#ffff00"></a>';
$categories_string .= '</div>';

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello:

 

The site I am working on for a client:

http://www.rpg.com/osc

 

looks great using the BDP..but when I click on "login", "my account" or anything like that..the top images and css buttons aren't showing...HELP!!!!!!!!!!!!! Please?..

 

big thanks in advance.

 

-bf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello:

 

I am also having a problem with BDP 1.7b on an OSCommerce 2.2ms2-051113 install. I installed OSC and added my products (with uploaded images). But when I installed BDP 1.7b over the top of my store, every page is page is blank starting where the first image should show up. Viewing the source in my browser shows the code is truncated where the <img> tag would start. It seems to be something in html_output.php with BDP. When I use the original html_output.php everything shows up fine, images and all. Has anybody seen this happen and is there a fix??? Thanks in advance.

 

--

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello:

 

I am also having a problem with BDP 1.7b on an OSCommerce 2.2ms2-051113 install. I installed OSC and added my products (with uploaded images). But when I installed BDP 1.7b over the top of my store, every page is page is blank starting where the first image should show up. Viewing the source in my browser shows the code is truncated where the <img> tag would start. It seems to be something in html_output.php with BDP. When I use the original html_output.php everything shows up fine, images and all. Has anybody seen this happen and is there a fix??? Thanks in advance.

 

--

Chris

 

Read the instructions, there are several versions of html_output.php included , if it dont work with the "default" one , rename and use one of the other html_output.php files in the pack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×