Jump to content
Sign in to follow this  
futzy

Moneta, eMoneta, Mobitel

Recommended Posts

Hi,

 

Anyone willing to share a payment module for Moneta (Mobitel) - that's Slovenian mobile processor...

 

I know that there are many shops in .si that uses this module but could not get the module from anyone.

 

Thanks!

 

Regards,

Saso

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

 

found anyone? .. i'm looking for Moneta Mobitel too :)

 

*Edit* - please do not post your URL

Edited by Johnson

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi

 

found anyone? .. i'm looking for Moneta Mobitel too :)

 

*Edit* - please do not post your URL

 

 

Sem sam sprogramiral.. Ene 14 dni + testiranje z Mobitelom pa je slo B)

 

Je treba par dodatnih funkcij in malo nastavljati postnino, ker Mobitel drugace zaracunava...

 

So mi ponujale firme za 40k SIT... :angry:

 

Tako da ce rabis se lahko zmenimo - za kaksno malo kompenzacijo :-"

 

LP

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sem sam sprogramiral.. Ene 14 dni + testiranje z Mobitelom pa je slo B)

 

Je treba par dodatnih funkcij in malo nastavljati postnino, ker Mobitel drugace zaracunava...

 

So mi ponujale firme za 40k SIT... :angry:

 

Tako da ce rabis se lahko zmenimo - za kaksno malo kompenzacijo :-"

 

LP

 

Hej... No meni ga firme ponujajo za 15K SIT, pa vseeno verjamem v free code comunity...

A bi se dalo to za kolege? ;)

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hej... No meni ga firme ponujajo za 15K SIT, pa vseeno verjamem v free code comunity...

A bi se dalo to za kolege? ;)

 

P.

 

Tudi jaz zelo verjamem v free code comunity... ampak s to Moneto sem imel pa toliko tezav

in stroskov (realnih - 100 klicev na mobitel, itd) tako da bi vseeno kaksno nadomestilo bilo

na mestu...

kaksnih 5k sit manj od ponudbe od firm :rolleyes:

 

Pa to predvsem zaradi tega, ker ta modul gre sigurno v komercialne namene naprej saj ga

posameznik za domaco uporabo res ne rabi :-"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja itaq da gre ziher v komercialne namene, sej ves oscommerce gre ane?

Redki so vejretno, ki uporabljajo Oscommerce za to da se doma igrajo.

 

Kakorkoli, poanta mojega posta je, da so mi iz Mobitela sporočili, da stvar nekje zunaj kro?i. Morem malo bolj podrezat pri njih, da vidimo, kaj se dogaja.

 

Če kaj zvem, javim

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdravo

 

na srečanju ponudnikov monete 10 dni nazaj mi je Ale? ?ef (vodja) rekel, da fantje v njihovem supportu ?e imajo modul za OSC za Moneto .. povpra?aj na podporo...

 

kar se tiče communityja se strinjam, da je prav, da si med seboj pomagamo .. tudi jaz rade volje veliko pomagam, predvsem na slo-techu . vendar ko pa pride do stvari (custom coding) za katere smo mi plačali (Moneta med ostalim) pa ?al lahko le napotim na firmo, ki ta modul ima in, ki ga je nam sprogramirala

 

.. in ja, dejansko je oscommerce za "denar slu?it" zato mora biti tudi vlo?ek, kajne? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja itaq da gre ziher v komercialne namene, sej ves oscommerce gre ane?

Redki so vejretno, ki uporabljajo Oscommerce za to da se doma igrajo.

 

Kakorkoli, poanta mojega posta je, da so mi iz Mobitela sporočili, da stvar nekje zunaj kro?i. Morem malo bolj podrezat pri njih, da vidimo, kaj se dogaja.

 

Če kaj zvem, javim

 

P.

 

Sem sprogramiral (z malo muke in veliko supporta s strani Mobitela) in deluje ze nekaj casa brez problema...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, jaz sem zgodaj omenjen modul začel nastavljat in stvar ne deluje.

Ima kdo kaj več uspeha?

Meni mobitel Javlja

 

Naročilo ni bilo najdeno.

 

Zaprite sejo in poskusite ponovno z nakupom.

 

Kak?ne ideje?

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, jaz sem zgodaj omenjen modul začel nastavljat in stvar ne deluje.

Ima kdo kaj več uspeha?

Meni mobitel Javlja

 

Naročilo ni bilo najdeno.

 

Zaprite sejo in poskusite ponovno z nakupom.

 

Kak?ne ideje?

 

P.

 

Od Mobitela mora? pridobiti ?tevilko TARIFFICATIONID,

ki jo vnese? v nastavitvah Moneta modula.

 

Privzeto je TARIFFICATIONID=0, ki vedno vrne omenjeno napako,

saj Moneta ne pozna trgovca in ne najde naročila.

 

Če kdo potrebuje Moneta modul za ZenCart se nahaja na naslovu:

http://www.4ezi.com/ezisoftware/projects/zenmoneta/

 

 

Lep dan!

TomazZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, to ?e ?pila zdaj, kaj pa je z novimi zahtevami Mobitela, o tem, da jim po?iljamo ?e vrsto valute?

 

Ma kdo kaj pojma, kako to dodat v moneto?

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, to ?e ?pila zdaj, kaj pa je z novimi zahtevami Mobitela, o tem, da jim po?iljamo ?e vrsto valute?

 

Ma kdo kaj pojma, kako to dodat v moneto?

 

P.

 

V zgoraj navedeni re?itvi je ?e vgrajena funkacija za pravilen preklop valute od 1.1.2007 dalje:

 

		$sCurrency = "SIT";
	$Date = "" . gmdate("d.m.Y");

	if(intval(gmdate("Y"))>=2007)
	{
	   $sCurrency = "EUR";
	}

 

Sicer pa s tem pri Moneti ne bi smelo biti te?av, saj imamo ?e sedaj dvojno označevanje, ki ga s 1.1.2007 samo "obrnemo okoli", ker smo zavezani po tem datumu ?e pol leta prikazovati - takrat informativno ceno v SIT.

 

Me pa zanima, če je komu uspelo pri pračevanju z Moneto uspe?no uporabiti tudi npr. Kupone za popust (Gift Vauchers), darilne bone (Discount Coupons) ali točke zvestobe (Loyality Points)??

 

Moneta sicer vsebuje tudi polje <LineDiscount>, ki pa se mi ne zdi uporabno v te namene. Se morda motim?

Hvala za morebiten odgovor!

Share this post


Link to post
Share on other sites
V zgoraj navedeni re?itvi je ?e vgrajena funkacija za pravilen preklop valute od 1.1.2007 dalje:

 

		$sCurrency = "SIT";
	$Date = "" . gmdate("d.m.Y");

	if(intval(gmdate("Y"))>=2007)
	{
	   $sCurrency = "EUR";
	}

 

Sicer pa s tem pri Moneti ne bi smelo biti te?av, saj imamo ?e sedaj dvojno označevanje, ki ga s 1.1.2007 samo "obrnemo okoli", ker smo zavezani po tem datumu ?e pol leta prikazovati - takrat informativno ceno v SIT.

 

Me pa zanima, če je komu uspelo pri pračevanju z Moneto uspe?no uporabiti tudi npr. Kupone za popust (Gift Vauchers), darilne bone (Discount Coupons) ali točke zvestobe (Loyality Points)??

 

Moneta sicer vsebuje tudi polje <LineDiscount>, ki pa se mi ne zdi uporabno v te namene. Se morda motim?

Hvala za morebiten odgovor!

 

 

Takole lahko posameznemu artiklu določi? popust (npr. 200 SIT):

---------------------------------------------

<PRODUCT>

<PageDescription>?toparski vodnik po galaksiji</PageDescription>

<Price>3500</Price>

<Quantity>2</Quantity>

<TaxRate>20</TaxRate>

<PriceNoTax>2916</PriceNoTax>

<PriceSumNoTax>5833</PriceSumNoTax>

<PriceTax>1167</PriceTax>

<PriceSumNoDiscount>7000</PriceSumNoDiscount>

<LineDiscount>200</LineDiscount>

<PriceSum>6800</PriceSum>

<Unit>IZV</Unit>

<ArticleNumber>ISBN:4327463473323</ArticleNumber>

</PRODUCT>

---------------------------------------------

 

Takole pa popust na celotno naročilo (npr. 200 SIT):

---------------------------------------------

<ORDER_HEAD>

...

<Price>3800</Price>

<PriceNoDiscount>4000</PriceNoDiscount>

<Discount>200</Discount>

...

</ORDER_HEAD>

---------------------------------------------

 

Popusti so vidni na naročilnici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

?e glede valute.

 

 

Do 1.1.2007 mora biti cena formatirana takole

---------------------------------------------

<ORDER_HEAD>

...

<Currency>SIT</Currency>

<Price>4000</Price>

<PriceNoDiscount>4000</PriceNoDiscount>

<Discount>0</Discount>

...

</ORDER_HEAD>

---------------------------------------------

 

Od 1.1.2007 dalje pa mora biti cena formatirana takole:

---------------------------------------------

<ORDER_HEAD>

...

<Currency>EUR</Currency>

<Price>16.69</Price>

<PriceNoDiscount>16.69</PriceNoDiscount>

<Discount>0</Discount>

...

</ORDER_HEAD>

---------------------------------------------

 

Seveda morajo biti tudi cene pri artiklih preračunane v EUR.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdravo dečki.

 

jaz mam pa en drug problem.

 

In sicer kje moram nastaviti, da bi se mi cene prikazovale pravilno.

 

Če pogleda? na stran www.abacus.si desno so akcije. In mi "staro" ceno napi?e brez ddv, "novo" akcijsko pa z ddv. In potem to zgleda tak, da je nova cena vi?ja od stare :S

 

To pa nekak ni ok...

 

Kdo kak nasvet?

 

Tnx, Uro?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, sem ?e na?el. Ceno moram vnesti brez DDV. Je mo?no, da bi vnesel z DDVjem? Se pravi končno ceno?

 

Lp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, sem ?e na?el. Ceno moram vnesti brez DDV. Je mo?no, da bi vnesel z DDVjem? Se pravi končno ceno?

Lp

 

Seveda:

Display Prices with Tax da? na true in vna?a? cene z DDV.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Takole lahko posameznemu artiklu določi? popust (npr. 200 SIT):

---------------------------------------------

<PRODUCT>

<PageDescription>?toparski vodnik po galaksiji</PageDescription>

<Price>3500</Price>

<Quantity>2</Quantity>

<TaxRate>20</TaxRate>

<PriceNoTax>2916</PriceNoTax>

<PriceSumNoTax>5833</PriceSumNoTax>

<PriceTax>1167</PriceTax>

<PriceSumNoDiscount>7000</PriceSumNoDiscount>

<LineDiscount>200</LineDiscount>

<PriceSum>6800</PriceSum>

<Unit>IZV</Unit>

<ArticleNumber>ISBN:4327463473323</ArticleNumber>

</PRODUCT>

---------------------------------------------

 

Takole pa popust na celotno naročilo (npr. 200 SIT):

---------------------------------------------

<ORDER_HEAD>

...

<Price>3800</Price>

<PriceNoDiscount>4000</PriceNoDiscount>

<Discount>200</Discount>

...

</ORDER_HEAD>

---------------------------------------------

 

Popusti so vidni na naročilnici.

 

 

Hvala za tole, čeprav je isto tudi v va?ih navodilih, vendar mi najprej ni izgledalo kot re?itev za npr. Kupone za popust ali Darilne bone. Se bom ?e malo poigral s tem plačilnim modulom in če bo delovalo, bom objavil re?itev.

 

BTW: kaj pomeni tale napaka?

 

TarifData=Napaka v sistemu, koda: 030060007.

Ponudnikova plačljiva stran ni bila dosegljiva.

 

Hvala in pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Seveda:

Display Prices with Tax da? na true in vna?a? cene z DDV.

 

 

A-a ni glih čist tak. Tam se mora vna?ati cene brez ddv. Tisto pa mam vklopleno, ja... drugače bi mi povsod prikazovalo cene brez DDV. ?koda edino, da ni re?eno tako kot pri samem vnosu artiklov, da lahko vnese? ali brez ali z ddv.

 

Mogoče si spregledal - gre se za UGODNOSTI se pravi akcije, ne same atrikle.

 

Lp

Edited by urosh

Share this post


Link to post
Share on other sites
A-a ni glih čist tak. Tam se mora vna?ati cene brez ddv. Tisto pa mam vklopleno, ja... drugače bi mi povsod prikazovalo cene brez DDV. ?koda edino, da ni re?eno tako kot pri samem vnosu artiklov, da lahko vnese? ali brez ali z ddv.

Mogoče si spregledal - gre se za UGODNOSTI se pravi akcije, ne same atrikle.

Lp

 

Nisem spregledal :)

 

Seveda mora? v primeru, da vna?a? cene z DDV, potem pri vnosu artikla:

- vpisati ceno z DDV

- izbrati ustrezno davčno stopnjo za artikel

 

DDV se bo torej OD?TEVAL od cene izdelka.

Tako se ti bo v računu / naročilu (invoice) kasneje tudi pravilno izpisal obračunan DDV

za celotno posamezno naročilo.

 

Predhodno jasno vnese? tudi na?i dve davčni stopnji.

 

Upam, da bo? re?il, sicer pi?i. Pa na PM, ker tole nima veliko skupnega z Moneto :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nisem spregledal :)

 

Seveda mora? v primeru, da vna?a? cene z DDV, potem pri vnosu artikla:

- vpisati ceno z DDV

- izbrati ustrezno davčno stopnjo za artikel

 

DDV se bo torej OD?TEVAL od cene izdelka.

Tako se ti bo v računu / naročilu (invoice) kasneje tudi pravilno izpisal obračunan DDV

za celotno posamezno naročilo.

 

Predhodno jasno vnese? tudi na?i dve davčni stopnji.

 

Upam, da bo? re?il, sicer pi?i. Pa na PM, ker tole nima veliko skupnega z Moneto :)

 

Al pa morda tud sem kaj malega spregledal :blush:

Je ?e daleč nazaj, ko sem tole ?timal, tako, da sem na?el ?e en svoj popravek funkcije

v general.php (MS1):

 

function tep_add_tax($price, $tax) {
global $currencies;

if ( (DISPLAY_PRICE_WITH_TAX == 'true') && ($tax > 0) ) {

	//return tep_round($price, $currencies->currencies[DEFAULT_CURRENCY]['decimal_places']) + tep_calculate_tax($price, $tax);
   // ne pristej davka k ceni ker je cena ze z davkom
   return tep_round($price, $currencies->currencies[DEFAULT_CURRENCY]['decimal_places']);

} else {
  return tep_round($price, $currencies->currencies[DEFAULT_CURRENCY]['decimal_places']);
}
 }

 

Upam, da nisem spregledal ?e kak?ne "podrobnosti"...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hvala za tole, čeprav je isto tudi v va?ih navodilih, vendar mi najprej ni izgledalo kot re?itev za npr. Kupone za popust ali Darilne bone. Se bom ?e malo poigral s tem plačilnim modulom in če bo delovalo, bom objavil re?itev.

 

BTW: kaj pomeni tale napaka?

 

TarifData=Napaka v sistemu, koda: 030060007.

Ponudnikova plačljiva stran ni bila dosegljiva.

 

Hvala in pozdrav!

 

Omenjena napaka pomeni, da URL naslov plačljive strani na trgovčevem stre?niku ni dosegljiv (404 not found; ali 500 internal server error, ...) oz. stran ni vrnila 200 OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites
V zgoraj navedeni re?itvi je ?e vgrajena funkacija za pravilen preklop valute od 1.1.2007 dalje:

 

		$sCurrency = "SIT";
	$Date = "" . gmdate("d.m.Y");

	if(intval(gmdate("Y"))>=2007)
	{
	   $sCurrency = "EUR";
	}

 

Sicer pa s tem pri Moneti ne bi smelo biti te?av, saj imamo ?e sedaj dvojno označevanje, ki ga s 1.1.2007 samo "obrnemo okoli", ker smo zavezani po tem datumu ?e pol leta prikazovati - takrat informativno ceno v SIT.

 

No, meni stvar ne deluje. Ne glede na to, da bi stvar morala delati avtomatsko (koda je noter, sem prevero).

 

Moneti očitno pošlje napačno številko, saj moneta vzame vrednost SIT kot vrednost EUR, torej uporabniki plačajo vrednost SIT v EUR (nekaj tisoč evrov :D)

 

Kaka ideja, zakaj bi do tega prišlo? Lahko iz zgoraj citirane kode vržem ven if?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×