Jump to content
VJ

Easy Populate & Products Attributes

Recommended Posts

I have just this week installed OSCommerce and Easy Populate, I am able with easy populate to update products but I can't get it to add new products.

 

here is the EP Information.

Settings & Info

EP vers: 2.8-231

osCommerce Online Merchant v2.3

OS: Array

HTTP:

DB:

PHP: Array (Zend: )

 

Temp Directory:

/var/www/catalog/temp/

Temp Dir is Writable

Magic Quotes is: off

register_globals is: off

Split files on: 300 records

Model Num Size: 12

Price with tax: false

Calc Precision: 2

Replace quotes: false

Field seperator: comma

Excel safe output: true

Preserve tab/cr/lf: false

Category depth: 7

Enable attributes: true

SEF Froogle URLS: false

 

Other Support:

MVS Support: false

Products Images: true

Additional Images: false

Additional Images: false

More Pics: false

UltraPics Pics: false

HTC: false

SPPC: false

Extra Fields: false

PDF Upload: false

Master Products: false

 

 

Anyone have a fix for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow I found some intresting code:

 

change:

 // determine processing status based on dropdown choice on EP menu
 if ((sizeof($row) > 1) && ($_POST['imput_mode'] == "normal" || $_POST['imput_mode'] == "update")) {

	 $process_product = true;
 } elseif ((sizeof($row) == 1) && ($_POST['imput_mode'] == "normal" || $_POST['imput_mode'] == "addnew")) {
	 $process_product = true;
 } else {
	 $process_product = false;
 }

 

to:

 // determine processing status based on dropdown choice on EP menu
 if ((sizeof($row) > 1) && ($_POST['imput_mode'] == "normal" || $_POST['imput_mode'] == "update")) {
	 $process_product = true;
 } elseif ((is_null($row) || sizeof($row) == 1) && ($_POST['imput_mode'] == "normal" || $_POST['imput_mode'] == "addnew")) {
	 $process_product = true;
 } else {
	 $process_product = false;
 }

 

and easypopulate add new products again.

 

Need some test now. Pls controll this fix.

 

(The else branch not necessary by my opinion.)

 

did a test, when importing a file i get

Warning: mysql_insert_id() expects parameter 1 to be resource, object given in C:\xampp\htdocs\oscommerce-2.3.3.3\catalog\admin\includes\functions\database.php on line 129

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

 

select * from specials WHERE products_id =

this only happens whenadding a new product in

 

but if i remove the specials field then i get

Warning: mysql_insert_id() expects parameter 1 to be resource, object given in C:\xampp\htdocs\oscommerce-2.3.3.3\catalog\admin\includes\functions\database.php on line 129

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND language_id = 1' at line 2

 

SELECT * FROM products_description WHERE products_id = AND language_id = 1

 

osc version 2.3.3.3

php 5.38

MySQL 5.5.16


App created for phoenix
TinyMCE editor for admin

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

did a test, when importing a file i get

Warning: mysql_insert_id() expects parameter 1 to be resource, object given in C:\xampp\htdocs\oscommerce-2.3.3.3\catalog\admin\includes\functions\database.php on line 129

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

 

Something could be wrong in your database.php. I could not find in oscommerce v2.3.3.3 mysql_issert_id in the 129 row. I should see there mysqli_insert_id


:blink:
osCommerce based shop owner with minimal design and focused on background works. When the less is more.
Email managment with tracking pixel, package managment for shipping, stock management, warehouse managment with bar code reader, parcel shops management on 3000 pickup points without local store.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone have a fix for this?

 

Yes its here.


:blink:
osCommerce based shop owner with minimal design and focused on background works. When the less is more.
Email managment with tracking pixel, package managment for shipping, stock management, warehouse managment with bar code reader, parcel shops management on 3000 pickup points without local store.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something could be wrong in your database.php. I could not find in oscommerce v2.3.3.3 mysql_issert_id in the 129 row. I should see there mysqli_insert_id

it was from my playing around with a that file to see if i could find the problem area was, and i must of forgot to restore it to normal oscommerce version


App created for phoenix
TinyMCE editor for admin

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem as above; EasyPopulate was not adding new products. I copy-pasted the fix into my easypopulate.php and now it works again. Please, can you post that fix on the add-ons forum? Otherwise you will get many confused people writing here :)

 

Thank you for the best add-on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I am trying to upload and split the file via curl, although a very similar code is working to upload the file this code is not working to split it. Do you have any idea why? Am I missing something?

 

<?php

function post_to_url($url, $data) {
$fields = '';
foreach($data as $key => $value) {
 $fields .= $key . '=' . $value . '&';
}
rtrim($fields, '&');
$post = curl_init();
curl_setopt($post, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($post, CURLOPT_POST, count($data));
curl_setopt($post, CURLOPT_POSTFIELDS, $fields);
curl_setopt($post, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$result = curl_exec($post);

curl_close($post);
}
$data = array(
"MAX_FILE_SIZE" => "1000000000",
"usrfl" => "products.csv",
"buttonsplit" => "Split file"
);
post_to_url("http://website.com/admin/easypopulate.php?split=1", $data);
?>

Edited by Benjjj6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

For several days I cannot fix the EP addon. It haven't worked since the begining on my site.

It cannot add products. Not even the product that I have already added in the site and downloaded the EP csv file.

I have the following setings:

 

EP vers: 2.8-231

osCommerce Online Merchant v2.3

OS: Array

HTTP:

DB:

PHP: Array (Zend: )

 

Temp Directory:

/home/gogescuc/public_html/DELL-SPARE-PARTS.INFO/catalog/temp/

Temp Dir is Writable

Magic Quotes is: off

register_globals is: off

Split files on: 300 records

Model Num Size: 12

Price with tax: false

Calc Precision: 2

Replace quotes: false

Field seperator: comma

Excel safe output: true

Preserve tab/cr/lf: false

Category depth: 7

Enable attributes: true

SEF Froogle URLS: false

 

Other Support:

MVS Support: false

Products Images: true

Additional Images: false

Additional Images: false

More Pics: false

UltraPics Pics: false

HTC: false

SPPC: false

Extra Fields: false

PDF Upload: false

Master Products: false

 

When I have tried to upload the already downloaded file, I receive the following error:

 

File uploaded.

Temporary filename:

User filename:

Size: 0

 

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gogescuc/public_html/DELL-SPARE-PARTS.INFO/catalog/admin/easypopulate.php on line 1324

 

Please help me to sleep well in the night...

Thank you!

 

Best regards,

Vicentiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need some assistance - great product - I have used for a while.

 

I have made and added a vendors section to my oscommerce. The reason being Is I have several suppliers who supply the same manufacturer and when I make a sale, on occasions I need to know who my chosen vendor is. So what would be awesome is to additionally have the option of Vendors to be added to the Export EP or Froogle Products File.

 

What can I do to make this happen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

when I export (Create Froogle .csv)

I have no link,

with image_link is good against

the problem can come from it rewrite seo?

thank you for help

bye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I have installed and download the CSV file so I get:

 

MUJER,"","","","Agua Fresca de Rosas edt 120ml","","","","","","Agua Fresca de Rosas edt 60ml.jpg","36","","1000","0.00","","2013-07-27 10:16:40","","","Perfumes Mujer","","adolfo-dominguez.png","","ADOLFO DOMINGUEZ","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","ADOLFO DOMINGUEZ","--ninguno--","Active",EOREOR

 

You can remove all "?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

i have a strange issue....

i have install exactly the same site osc 2.3.3 and ep 2.9 in 2 web servers..

the first web server has Linux Apache/2 php 5.3.27 mysql 5.5.27

second Linux Apache php 5.2.17 MySQL 5.0.51a

on second web site when i upload a csv file with greek and english language

the greek categories only disappear but the products all is ok...and its extract all my products in the root because it cant find the greek categories

 

on first web site all works fine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all ,

 

I am a newbie to oscommerce easy populate.i installed this new version easy populate 2.76i and this is working fine in my store.

 

 

i want to know one thing.here in easy populate it is taking products_model as compulsory field and based on that it is checking in database and updating fields .

 

I want to make products_id as default parameter.please let me know whether it works or not..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

i have a strange issue....

i have install exactly the same site osc 2.3.3 and ep 2.9 in 2 web servers..

the first web server has Linux Apache/2 php 5.3.27 mysql 5.5.27

second Linux Apache php 5.2.17 MySQL 5.0.51a

on second web site when i upload a csv file with greek and english language

the greek categories only disappear but the products all is ok...and its extract all my products in the root because it cant find the greek categories

 

on first web site all works fine...

 

 

i have try with open office and utf 8 but nothing...

any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have just updated from v2.3.3.1 to v2.3.3.2 and now my easy populate file will not upload. It downloaded fine but after changes when I upload it I get the message:

File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpqebtD5

User filename: EP2014Jan21-0202 lacetrims14.csv

Size: 11428

 

But no changes to my stock list.

I notice there is a new ~EP add-on, but this seems to be a new install not an update. Do I just install over the old one?


Running a botched up version of  osCommerce Online Merchant v2.3.4 bootstrap with the dresscode theme installed, numerous add-ons, terrible coding, terrible website, but will have to make do until I have made up for my losses and can risk shutting down for a couple of weeks while I start all over again. - I did not install my program but am endeavouring to fix it with your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:blink:
osCommerce based shop owner with minimal design and focused on background works. When the less is more.
Email managment with tracking pixel, package managment for shipping, stock management, warehouse managment with bar code reader, parcel shops management on 3000 pickup points without local store.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@Gergely

 

I download the EP 2.9 which should've fixed this problem but im still getting the same result. File uploaded but no products added.

 

My Setting

EP vers: 2.9-231

osCommerce Online Merchant v2.3

OS: Array

HTTP:

DB:

PHP: Array (Zend: )

 

Temp Directory:

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/catalog/temp/

Temp Dir is Writable

Magic Quotes is: off

register_globals is: off

Split files on: 300 records

Model Num Size: 12

Price with tax: false

Calc Precision: 2

Replace quotes: false

Field seperator: comma

Excel safe output: true

Preserve tab/cr/lf: false

Category depth: 7

Enable attributes: true

SEF Froogle URLS: false

 

Other Support:

MVS Support: false

Products Images: true

qpbp: false

Additional Images: false

Additional Images: false

More Pics: false

UltraPics Pics: false

HTC: false

SPPC: false

Extra Fields: false

PDF Upload: false

Master Products: false

 

Please Help. My deadline is short

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all

 

i have installed this addon and it is working

but in my shop i have added some specifications for some particular categories .

then how to add all those specification values into database using this adoon..

 

Regards:

brchalla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello .Can someone point me in the right direction. I have loaded easy populate v2-9-231. Everything works except for the actual product description. I places the first three or four words and then nothing. here are the settings found in the bar to the right. Yes I have read everything tried to or three things but to no avail still get same thing. Any help would be greatly appreciated. This is one of two things I need to finally get my site working .

Settings & Info

EP vers: 2.9-231

osCommerce Online Merchant v2.3

OS: Array

HTTP:

DB:

PHP: Array (Zend: )

 

Temp Directory:

D:/Hosting/10645662/html/hmv/catalog/temp/

Temp Dir is Writable

Magic Quotes is: off

register_globals is: off

Split files on: 300 records

Model Num Size: 12

Price with tax: false

Calc Precision: 2

Replace quotes: false

Field seperator: comma

Excel safe output: true

Preserve tab/cr/lf: false

Category depth: 7

Enable attributes: true

SEF Froogle URLS: false

 

Other Support:

MVS Support: false

Products Images: true

qpbp: false

Additional Images: false

Additional Images: false

More Pics: false

UltraPics Pics: false

HTC: false

SPPC: false

Extra Fields: false

PDF Upload: false

Master Products: false

Share this post


Link to post
Share on other sites

googled the thread but don't see a solution.

 

New 2.3.3.4 install, PHP 5.2.17 EP 2.9.231

 

All seems great with EP except when I download a file the v_products_specials_price column is always blank, (specials do exist)

 

Any solution for this?


-Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×