Jump to content
VJ

Easy Populate & Products Attributes

Recommended Posts

Hi,

 

Could someone help me please???

 

I installed the easypopulate 2.78 .

 

I did everything as it says, but when I am trying to get into admin. panel I get:

 

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/shakedtr/public_html/admin/includes/filenames.php:56) in /home/shakedtr/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 67

 

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/shakedtr/public_html/admin/includes/filenames.php:56) in /home/shakedtr/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 67

 

Please help me I am desperate...

 

Regards,

 

Elazar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

Could someone help me please???

 

I installed the easypopulate 2.78 .

 

I did everything as it says, but when I am trying to get into admin. panel I get:

 

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/shakedtr/public_html/admin/includes/filenames.php:56) in /home/shakedtr/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 67

 

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/shakedtr/public_html/admin/includes/filenames.php:56) in /home/shakedtr/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 67

 

Please help me I am desperate...

 

Regards,

 

Elazar

 

go take a look at every file that you modified/added in the admin section and look at the end of the file if there is any return after the last ?>

 

example:

 

code...
code...
?>

 

and be sure it is

 

code...
code...
?>

 

it's easier to diagnose if you can see your code with line numbers

Share this post


Link to post
Share on other sites
duplicate

 

 

Hi ,

 

Thanks for your reply !

 

Now I get:

 

Parse error: parse error, unexpected '?' in /home/shakedtr/public_html/admin/includes/filenames.php on line 54

 

Please help ..

 

Thanks again !

 

Elazar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi ,

 

Thanks for your reply !

 

Now I get:

 

Parse error: parse error, unexpected '?' in /home/shakedtr/public_html/admin/includes/filenames.php on line 54

 

Please help ..

 

Thanks again !

 

Elazar

 

I fixed that problem. thanks pixclinic !

 

Now it works but I get this server notice:

 

Strange but there is no default language to work... That may not happen, just in case...

 

Any help please will much appreciated ! Thanks. :)

 

Elazar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick Question

 

I am trying to put a table into my descriptions.

 

Ocassionally it works and sometimes it does not when loading via EP.

 

my separator is tab.

 

Could this be causing the trouble.

<table id="descript-detail"><tr><td class="underlinebold">stuff</td><td class="underline">BSDDTR</td></tr><tr><td class="underlinebold">Stuff</td><td class="underline">TEXT</td></tr><tr><td class="underlinebold">more text</td><td class="underline">text</td></tr><tr><td class="underlinebold">more text</td><td class="underline">1.3kg</td></tr><tr><td class="underlinebold">Volume</td><td class="underline">7.9 Litres</td></tr></table>

 

when i check the source from browser it either shows just like that and nicely formatted like i want OR i get source like this

 

<table id=""descript-detail""><tbody><tr><td class=""underlinebold"">TEXT</td><td class=""underline"">BSDDRT</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">text</td><td class=""underline"">text</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">more text</td><td class=""underline"">more text</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">text</td><td class=""underline"">text</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">text</td><td class=""underline"">7.9 Litres</td></tr></tbody></table>

 

Can anyone point me in the right direction here......

thanks gecko


this time it'll go :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

<table id=""descript-detail""><tbody><tr><td class=""underlinebold"">TEXT</td><td class=""underline"">BSDDRT</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">text</td><td class=""underline"">text</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">more text</td><td class=""underline"">more text</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">text</td><td class=""underline"">text</td></tr><tr><td class=""underlinebold"">text</td><td class=""underline"">7.9 Litres</td></tr></tbody></table>

 

Can anyone point me in the right direction here......

thanks gecko

 

when you enter your HTML, just don't use quotes in your tags parameters, it will work the same.

Edited by pixclinic

Share this post


Link to post
Share on other sites
when you enter your HTML, just don't use quotes in your tags parameters, it will work the same.

 

 

Beautiful ...thank you so much i nearly burst a blood vessel :thumbsup:


this time it'll go :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Trying to install 2.90 and having some problems.

 

 

2) 6. Edit file \admin\modules\filenames.php and add in bottom before ?> :

I do not have that folder/file

Should it be \admin\includes\filenames.php

 

Any suggestions would be really helpful

Thanks

 

I assumed the same and put it there, but have since reread most of this forum to discover that you have to install 3 more contribs to get this version to work properly. Also the manual and readme files are for older versions.

 

I was apprehensive about this contrib and I think I will just sit and wait, and upload my stock manually.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok this is my problem, if you go here, http://tarojoenterprises.com/product_info....roducts_id/9869 and right click on the product image and go to propeties, you will see

 

tarojoenterprises.com/images/www.doba.com/site/images.products/28/683-682-681.jpg

 

Now I need to get rid of tarojoenterprises.com/images/. For some reason i cant find the code in Easypopulate.php to chage so it does not have no default! Someone Help PLEASE!!!

Edited by JJ21

===========================

Remember Always Back UP!

___________________________________

Share this post


Link to post
Share on other sites

i finally after 1 full week of messing with easy populate got it to work. the only problem is that it only adds the last item in the txt file. I can have 300 or 2 products and it will list them all when i hit the insert db button but only the very last item will show up in the catalog. can someone please help.

thanks

eric

Share this post


Link to post
Share on other sites
VJ.

 

I have to say you deserve one BIG pat on the back.

I have been testing this for approx 4 days know and no problems.

 

Now with the ability to delete as well, Excellent.

 

Just one thing..

I have tried but failed on this

Can you advise or DO

Add a seperate link to just download model number and attributes only.

 

I have done it for the mopics but can't figure out the attributes.

 

I can't Belive no one else has downloaded and installed this.

There are so many ltopics asking for this very thing

 

If you have.. Come on Guys give VJ some feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meticulously went through the Easy Populate install process and now have it in my server folder. And I have about 1,400 products to upload. But there does not seem to be any continuation of information that tells me how to label the fields in my product excell file in order for them to upload onto my store. Can anyone use non-technical language to either direct me to an instruction manual or just describe to me how to label the fields in my excell spreadsheet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I meticulously went through the Easy Populate install process and now have it in my server folder. And I have about 1,400 products to upload. But there does not seem to be any continuation of information that tells me how to label the fields in my product excell file in order for them to upload onto my store. Can anyone use non-technical language to either direct me to an instruction manual or just describe to me how to label the fields in my excell spreadsheet?

 

you need to create first some products with your admin, "by hand".

then you download the "complete" txt file with the easypopulate interface: this will download a file with the structure.

Then, you work on the file by adding your content

Then you use the upload function of EP to populate your database

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have installed the EP 2.79 and I use product extra field contribution. I have searched the forum and looks like many others are having the same problem but I couldn't find an answer.

 

The problem is: We can download the products extra field via the given link. The extra field is linked to the product using the product id. I also know that we can't assign a product id and it is generated internally by osc sql. I can't use the EP extra field feature since I don't know my product ids. What I'm looking for is a way to be able to download the product ids with the complete list so I can use the product id from that list to update my extra field list. i.e. my question is: How can I download product id with the complete list?

There should be an easy way to add product id to complete list but I'm not a php programmer so I really don't know how that is possible.

 

Any help is appreciated.

 

Thanks


Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Everyone,

 

I have installed the Easy Populate Mibble version (26 Jul 2005) and everything seem to work fine except the upload ep file function and the import from temp dir function.

When I try to use either functions, I get the following error message:

 

Forbidden

You don't have permission to access /catalog/admin/easypopulate.php on this server.

 

Below is my setting for DUCUMENT_ROOT:

 define('DIR_FS_DOCUMENT_ROOT', '/var/www/html/');

 

I have tried to use

 

define('DIR_FS_DOCUMENT_ROOT', '$DOCUMENT_ROOT');

 

but I got more error using the $DOCUMENT_ROOT instead of /var/www/html.

 

Please help!!

 

Chris




			
		

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey there, had a question, I am assuming this contribution will also populate the attributes correct? if so, can anyone tell me how to populate the EP for more than 1 language?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to install the Easy Populate contribution (for the 4th time) now that I have my site working. Yes I did a full backup and data backup too .

 

Anyway, in the instructions it says to

 

Once you've set these, test by doing a froogle export, and copy/paste the product_info url into your browser. Do the same for the image. Troubleshoot until this works as expected.

 

How do I do a Froogle export???? Someone please educate me. lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forget the above insertion. I found out how to do the Froogle export.

 

Now I also read that the first field should be the product_model.

 

When I open my txt file with Excel these are the fields it gives me:

 

product_url name description price image_url category offer_id instock shipping brand upc color size quantity product_id manufacturer_id exp_date product_type delete currency

 

As you can see, I don't have a product_model field.

 

Now do I have to add this? Also can I just add the rest of my products to this file and import it back through my Admin section? What do I have to do with it?????

 

Also I have tried the product url in my browser and it came up with the correct page. But when I tried the picture url I got this:

 

Forbidden

You don't have permission to access /catalog/images/a353g_a351.jpg on this server.

 

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

 

How do I trouble shoot something like this?

 

Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought the Product Model was THE most important field you needed to use.

 

 

I keep thinking about using this Contrib, Even insatalled it once, but I found using the Excel sheet a fiddly way of inputting the descriptions of the items.

 

Is there an easier way of doing that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was also looking at the sample txt file that came with the download of EP. There are MANY fields in it and the first field is v_product_model.

 

So I was just thinking of modifying this one to suit my store and uploading that one.

 

Would that work?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, can someone help me please...

 

I have been using Easypopulate 2.76 for a couple of months now, however recently when I am trying to split a file i keep getting the following error:

 

"Warning: move_uploaded_file(/websites/symlinksadmin/temp/imagerun.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate_functions.php on line 32

 

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpoBoXuj' to '/websites/symlinksadmin/temp/imagerun.txt' in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate_functions.php on line 32

 

Warning: fopen(/websites/symlinksadmin/temp/imagerun.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate.php on line 731

 

Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate.php on line 734

Creating file EP_Split1.txt ...

Warning: fopen(/websites/symlinksadmin/temp/EP_Split1.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate.php on line 740

 

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate.php on line 741

 

Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate.php on line 744

Added 0 records and closing file...

 

 

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate.php on line 770

 

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /websites/LinuxPackage03/di/re/ct/direct2farm.com/public_html/warehouse/admin/easypopulate.php on line 771

You can download your split files in the Tools/Files under /catalog/temp/"

 

this has never happened before and is stopping me finishing uploading products to the store which is due to go live this week!

 

Please help ASAP!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just want to say a big THANK YOU!!!!!!! to the author and all else that worked on getting this module working as well as it does!

 

I have been struggling with it for about a month and finally FINALLY! got it working:D:D:D:D

 

My congratulations to a job well done! Saved me alot of work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, i am relatively new to oscommerce... but i have installed the following and have them working together:

 

SPPC (seperate pricing per customer)

CoolMenu

Featured Products

HPFCG (hide products from customer group)

Sort product by model (in admin

 

my question is will EasyPopulate work with all these?? and which version should i download?? i found the contribution page very confusing... people post a new version and then 5 lines up they say "wait! its messed up dont use it!"


Did you get rid of the voices in your head? Do you now miss them and the things that they said?

-David Gilmour

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, so is it safe to assume that EP cannot populate more than one language?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×