Jump to content
VJ

Easy Populate & Products Attributes

Recommended Posts

Has anyone got this contrib to work?

 

I installed the 2.90b updated version and installed the other 3 contribs it asked for. The 3 contribs are working fine yet easy populate is not working well.

 

For one thing when i download the complete file and open in Excel. Everything is a under just one column (Comlumn A) when there should be many columns.

 

Also when uploading the same file that was downloaded i am getting the same error as many ppl here are getting. That file or directory cannot be found.

 

I have mysql 5.1.1 installed.

 

So i ask again. Has anyone gotten this contrib to work and which one please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just as a note to anyone who has the same problem I did (that I fixed by using an older version), the problem happened because I changed the delimiter to a semicolon in the easypopulate.php and forgot about it. I was trying to import a tab delimited file, and that obviously wouldnt work.

 

About my text problem, it seems like the description field in my exported text file (from Access) is being limited to 255 characters. I have another query for another store done in Excel, and it lets me use over 255 characters. I wonder how I can get around this one... I cant use excel for this one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi there, :)

 

when i try to upload my ep via Upload Ep File, i get this error

 

File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpUZgOT5

User filename: EP2006Jun09-1301.txt

Size: 314170

 

Warning: file(): Unable to access /home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog//catalog/temp/EP2006Jun09-1301.txt in /mounted-storage/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog/admin/easypopulate.php on line 667

 

Warning: file(/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog//catalog/temp/EP2006Jun09-1301.txt): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog/admin/easypopulate.php on line 667

 

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /mounted-storage/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog/admin/easypopulate.php on line 690

 

 

When i try to load it via Import From Temp Directory, i get this error

Filename: EP2006Jun09-1301.txt

 

Warning: file(): Unable to access /home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog//catalog/temp/EP2006Jun09-1301.txt in /mounted-storage/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog/admin/easypopulate.php on line 685

 

Warning: file(/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog//catalog/temp/EP2006Jun09-1301.txt): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog/admin/easypopulate.php on line 685

 

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /mounted-storage/home16a/sub002/sc18414-NEKK/www/catalog/admin/easypopulate.php on line 690

 

 

thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silly me .. I forgot to import the sql file.

 

I think it all works now. I never used EP so could someone please tell me if the following output to importing a file is correct or not?

 

// Quote

 

| HPLJ1100XI | hewlett_pa | Hewlett Pa | HP has alw | www.pandi. | 549.99 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 1 | 45.00 | | 2006-06-06 | 8 | 1 | Color | 2 | Size | 3 | Model | 5 | | Value | 6 | | Premium | 7 | | Deluxe | 8 | | PS/2 | 9 | | USB | 4 | Memory | 1 | | 4 mb | 2 | | 8 mb | 3 | | 16 mb | 4 | | 32 mb | 5 | Version | 10 | | Download: | 13 | | Box: Windo | Hewlett Pa | Hardware | Printers | | | | | | | | | | | | | | Taxable Go | Active Updated

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

 

No products_model field in record. This line was not imported.

 

// End Quote

 

It imported 20+ records and at the end of each product entry in bold writing it says "Active Updated".

 

Please someone tell me this is correct. Also what did it mean by "No products_model field in record. This line was not imported."?

 

Thanks in Advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silly me .. I forgot to import the sql file.

 

I think it all works now. I never used EP so could someone please tell me if the following output to importing a file is correct or not?

 

// Quote

 

| HPLJ1100XI | hewlett_pa | Hewlett Pa | HP has alw | www.pandi. | 549.99 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 0 | 0.0000 | 1 | 45.00 | | 2006-06-06 | 8 | 1 | Color | 2 | Size | 3 | Model | 5 | | Value | 6 | | Premium | 7 | | Deluxe | 8 | | PS/2 | 9 | | USB | 4 | Memory | 1 | | 4 mb | 2 | | 8 mb | 3 | | 16 mb | 4 | | 32 mb | 5 | Version | 10 | | Download: | 13 | | Box: Windo | Hewlett Pa | Hardware | Printers | | | | | | | | | | | | | | Taxable Go | Active Updated

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

 

No products_model field in record. This line was not imported.

 

// End Quote

 

It imported 20+ records and at the end of each product entry in bold writing it says "Active Updated".

 

Please someone tell me this is correct. Also what did it mean by "No products_model field in record. This line was not imported."?

 

Thanks in Advance

 

looks like all went well for you

 

"No products_model field in record. This line was not imported."?

 

I have seen this on every easy populate import, I believe it refers to the last line of your file, it is pretty much saying, there is no info in this line so there was nothing uploaded. From my experience, even if you dont have a blank line at the end of your file it still says this. So in short, you are safe i believe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed EP and already have about 45 products added manually to the system, so i simply did a test by downloading the complete .txt file adn then i turned back around and just said import txt file and all i get is this File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpkotM1p

User filename: EP2006Jun10-1604.txt

Size: 156148

 

I have made some changes and I still cat get it to catch them or even update anything.. anybody have some quick advice please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried everything from sideways

 

i followed the instructions like everyone else, but got the error i posted above, now when i removed the $ from in front of the DUCUMENT_ROOT and changed the /catalog/temp/ to just /temp/ in the easypopulate.php to just /temp/ it allows me to upload the EP file, and it says everything is there, i see a list of everything but when i look in the cart, there is nothing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is the result I get when I run EP import from the file I downloaded using EP.

---------------

Easy Populate 2.76c-MS2 (tried different versions to no vail)

File uploaded.

Temporary filename: /var/tmp/phplYC2co

User filename: EP_test2.txt

Size: 26130

| 1 | gnc-psylli | vitamin( | product | | 30 | 1 | 3/22/2006 | 10000 | 0 | color | 1 | 0 | Yellow | 2 | Size | size| 5 | Large | Large | 5 | Large | Large | 6 | X-Large | X-Large | 7 | Medium | Medium | 8 | Small | Small | 12 | 0-3 | 13 | 3-6 | 14 | 6-12 | 15 | 12-18 | 16 | 0 | 0 | 17 | 1 | 1 | 18 | 2 | 2 | 19 | 3 | 3 | 20 | size | 21 | 18-24 | 4 | Color | color | 1 | Yellow | Yellow | 1 | Yellow | Yellow | 2 | Blue | 2 | Blue | 3 | White | White | 3 | White | White | 4 | Black | Black | 4 | Black | Black | 6 | purchse | 9 | 0 | 1 | 10 | 22 | Twin (2?| 11 | 43 | Triple( | GNC | natural | fiber | --None-- | Active Updated

| 2 gnc-ps | 3 gnc-ps | 4 gnc-ps | 5 gnc-ps | 6 gnc-ps | 7 gnc-ps | 8 gnc-ps | 9 gnc-ps | 10 gnc-p | 11 gnc-p | 13 gnc-p | 12 gnc-p | 14 gnc-p | 15 gnc-p | 16 gnc-p | 17 gnc-p | 18 gnc-p | 19 gnc-p | 20 gnc-p |

 

------------------------

 

Since I didn't have any model names, I added numbers starting at 1 up until 20.

As you can see, the first record gets processed without a problem and I get Updated.

When it gets to the second record(row), it shows 6 first charaters (gnc-ps in this case) of the image file name (since that's the column right after the model number column) , craps out, then move on to the next row. Same thing happens until it reaches the end.

 

Notice there is no | (which I suspect is a tab-deliminator?) between record 2 and the next column data (gnc-ps) in all the rows other than the first row (which gets processed correctly). I checked the data many times but couldn't find anything different between the first product and second product(+rest) info. Anyway, the first product is the only that gets updated at this point.

:angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all !

 

I have installed EP 2.90b, with Products Extra Fields, SPPC and SPPC price break (it was a challenge, but it's working !!).

 

However, I find it very bad to have to fill-in a separate table for the extra fields... I could hack the EP code to merge the two tables :blink: , but I'm pretty sure that other people had the same issue, and I've seen that EP 3.00 is supposed to fix this. :rolleyes:

 

So is there a clean/standard way of doing this, or can I hope that a usable version 3.0x will be released soon ?

 

 

Thanks for your feedback !

Share this post


Link to post
Share on other sites

I decided dig thru the 200+ pages of answers in this thread and I found the answer to my problem listed above. Just to reiterate, here's what choosealogin suggested:

 

First check to see what version of PHP 5 you are running.

 

If you're not sure, go to admin > tools > server info ...php version # will be at the top.

 

I suspect it's PHP5.

 

IF THAT IS THE CASE,

 

In your easypopulate.php file

 

Find

 

array_walk($readed, 'walk');

 

replace with this

 

//array_walk($readed, 'walk');

foreach ($readed as $readed_record) {

walk($readed_record);

}

 

If it's NOT php5, don't change anything at this point.

 

Thanks, choosealogin!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello all !

 

I have installed EP 2.90b, with Products Extra Fields, SPPC and SPPC price break (it was a challenge, but it's working !!).

 

However, I find it very bad to have to fill-in a separate table for the extra fields... I could hack the EP code to merge the two tables :blink: , but I'm pretty sure that other people had the same issue, and I've seen that EP 3.00 is supposed to fix this. :rolleyes:

 

So is there a clean/standard way of doing this, or can I hope that a usable version 3.0x will be released soon ?

Thanks for your feedback !

 

BTW, I saw in the forums that this question has already been asked, but nobody answered... Since version 2.90b requires Products Extra Fields, I presume that the idea of a better integration should have emerged already ! :rolleyes: :D

 

Does someone actually use this combination ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where does EP store it's value for currency? I'm using the Froogle feed and Froogle has changed to require "USD" instead of "US" for currency. I've been poking about in the files trying to locate it but I haven't found it yet. Anyone got any pointers?

Share this post


Link to post
Share on other sites

All,

 

I'm fairly new to OSC & EP, so forgive me if this is a simple question. I have an Excel file that I want to import using EP, but the column names don't match what the import script expects. Is there something that I can modify so that EP can place the appropriate data in the right place? Possibly modify the import script?

 

Thanks in advance for any/all help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have just installed easy populate so that i can move products quickly and easily between 2 sites i run.

 

The problem I have is that I download the products from one site and extracted the ones I wanted to transfer. I then downloaded the products from the other site and appended the additional products to the bottom of the list.

 

When I uploaded it it appeared to go well with no errors (after i had removed all the ' from the product descriptions) but when I checked only about half of the new products had uploaded which appear to be a random selection of the new ones.

 

I have checked the database and it appears that it has created the products in the 'products' table, but it hasn't created the product in the product description table or the product_categories table

 

any ideas where to look?

 

Thanks

 

Dave

Edited by stubbsy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone!

 

First off, I'd like to thank everyone who helped create this amazing contribution. I know that once I get it working, it will save me lots of time when it comes to updating our products.

 

I have run into a problem though. Whenever I attempt to upload a file to update the database, I get this result:

 

File uploaded.

Temporary filename: c:/php/uploads\php21.tmp

User filename: EPFile.txt

Size:

 

The problem is, that it does not update anything in the catalog. I am using osCommerce MS2, on a Win2k3 Server running PHP 4.2 and using the EP Contrib 2.76c. If anyone can help and get this catalog to update itself, I'd be more than willing to send you some compensation for your time and assistance.

 

Thanks in advance,

 

Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

 

I have just installed easy populate so that i can move products quickly and easily between 2 sites i run.

 

The problem I have is that I download the products from one site and extracted the ones I wanted to transfer. I then downloaded the products from the other site and appended the additional products to the bottom of the list.

 

When I uploaded it it appeared to go well with no errors (after i had removed all the ' from the product descriptions) but when I checked only about half of the new products had uploaded which appear to be a random selection of the new ones.

 

I have checked the database and it appears that it has created the products in the 'products' table, but it hasn't created the product in the product description table or the product_categories table

 

any ideas where to look?

 

Thanks

 

Dave

 

I've sorted this, problem was duplicate model numbers

Share this post


Link to post
Share on other sites
most likely your configure.php file DOCUMENT_ROOT setting is wrong, and your temp file setting.

what are they set to?

 

Document Root = define('DIR_FS_DOCUMENT_ROOT', '$DOCUMENT_ROOT'); // where the pages are located on the server

 

Temp Directory Info (set to 777)

$tempdir = "/catalog/temp/";

$tempdir2 = "/catalog/temp/";

 

Thank you Mibble for your time and attention to my issue!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi i have same problem as stated earlier in this thread. Now however i think i know what the problem is. My problem was when i exported complete tab delimited file in easypopulate that it timedout. I think maybe that its because in php.ini max_execution_time is to low or that the host i have the store on is using safe_mode=on in php.ini i talked with the host and they said the can't/won't change the settings.

 

Now my question is: Is there a way to tweak the exporting of the file as u can when u wish to import large files in easypopulate. Something to make the export more efficent like indexing certain things so it wont have to get the same info over and over.

 

I'm in very deep need to get this to work so any help is highly appreciated.

Thx in advance

 

/Peder

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a small problem with getting my Easy Populate to work. I just finished downloading and installing it, and now when i go to my admin -> Easy Populate page, i click on any of the download EP or create EP links at the bottom and nothing appears to happen. It seems to just refresh the page without downloading anything. If i right click and do a save as, then open up the file it is an htm file that looks exactly like the web page that you are supposed to download from.

 

Sorry if this has already been addressed but i could not find it among the many pages that came before this. Thanks in advance for your help!

 

~Zach

Share this post


Link to post
Share on other sites
All,

 

I'm fairly new to OSC & EP, so forgive me if this is a simple question. I have an Excel file that I want to import using EP, but the column names don't match what the import script expects. Is there something that I can modify so that EP can place the appropriate data in the right place? Possibly modify the import script?

 

Thanks in advance for any/all help!

 

Some place to look? Anything?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×