Jump to content
Sign in to follow this  
rinon

Contrib Installer

Recommended Posts

Contrib Installer 1.0.9

:rolleyes:

Changes since 1.0.8:

- Fixed problem with search-strings founded several times (not original) when selfinstall works.

 

- Added install instructions on initial page.

 

Try this. If you will have an errors with findreplace tag when selfinstall works on /tools.php you could simply comment this because this is addition feature which allows open Contrib Installer page when I click on link "Tools" (box header or on admin first page (admin/index.php).

 

 

Does Contrib Install works or no one can install it?


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Contrib Installer 1.0.9

:rolleyes:

Changes since 1.0.8:

- Fixed problem with search-strings founded several times (not original) when selfinstall works.

 

- Added install instructions on initial page.

 

Try this. If you will have an errors with findreplace tag when selfinstall works on /tools.php you could simply comment this because this is addition feature which allows open Contrib Installer page when I click on link "Tools" (box header or on admin first page (admin/index.php).

Does Contrib Install works or no one can install it?

 

Made changes to tools.php but SQL still throwing errors. any hints?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Contrib Installer 1.0.10

Uploaded

 

Changes since 1.0.9:

 

- Added support for archived CIP's. Now they can be uploaded on server and unpacked by Contrib Installer.

Supported: zip

Unsupported yet: tar.gz, tar.bz, tar.bz2

 

- Added check for folders with CIP. Now we are looking for an install.xml in this folders and if find you will see it in contribs list.

 

- Now when Contrib Installer prints a list of CIP's he reads install.xml and do an xml_check for description-tag.

Added new function to xml_check.php - description_xml_check()


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Made changes to tools.php but SQL still throwing errors. any hints?

 

What version of MySQL are you using? Second, in the file admin/includes/functions/tag_actions.php can you add this line:

echo $t_array[$loop_index]['QUERY']['#'];

right before this line:

					$t_array_query=contrib_tep_db_query($t_array[$loop_index]['QUERY']['#']);

(should be between lines 134 and 135 of version 1.0.8, but I haven't looked at the later versions yet).

Then post the output you get from that.

 

- Rinon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I'm have this error too.

I upload on my own server Contrib Installer and had recieved the same message.

But it's funny I have found an error in error message...

This is not problem with findreplace tag but with addcode.

 

This mistake lead me to wrong way from truth.

I'll try to fix it as soon as posible.

 

To all, who uses in Admin lanuage different from english - you should copy english-language files (with buttons) to your favorite language folder. This lets you to read all messages but not a constants names...

:)


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. I have no idea how this is a one click option. I have installed the installer, but now what? How do I do the one click installation of attributes sets for example? Can you please email me -- adam@snatchsquad.com

 

I just don't know what I am supposed to do to INSTALL a contribution using the installer. All it asks me to do is INSERT. Insert what?

 

Help me Obi-wan Kenobi, you are my only hope!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. Disregard my last note... But now my issue is:

 

Checking config file:

File install.xml is valid.

Checking permissions:

Can't read file: /hsphere/local/home/snatchsquad.com//catalog/admin/index.php

Can't read file: /hsphere/local/home/snatchsquad.com//catalog/admin/includes/boxes/tools.php

 

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, Aroseland,

 

You have to set your permissions on those 2 files to read, I would do them as 7,7,7 if I were you.

 

Michael


Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, I didnt upgrade, my server says 4.3.11.

 

Thank you,

Michael


Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites
What version of MySQL are you using? Second, in the file admin/includes/functions/tag_actions.php can you add this line:

echo $t_array[$loop_index]['QUERY']['#'];

right before this line:

					$t_array_query=contrib_tep_db_query($t_array[$loop_index]['QUERY']['#']);

(should be between lines 134 and 135 of version 1.0.8, but I haven't looked at the later versions yet).

Then post the output you get from that.

 

- Rinon

 

I had the same problem and after trying your code out I got this error.

 

PHP runtime messages:

Done.
);
1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1

);
[CONTRIB INSTALLER TEP STOP]

 

The only difference I see is that added ); above the error.

 

I would greatly appreciate your help with this also! :-D

Edited by Caliburated

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had the same problem and after trying your code out I got this error.

 

PHP runtime messages:

Done.
);
1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1

);
[CONTRIB INSTALLER TEP STOP]

 

The only difference I see is that added ); above the error.

 

I would greatly appreciate your help with this also! :-D

 

Alright, then it's for sure a problem with the xml parser. Vlad said he was working on fixing this, so a fix should be coming sometime.

 

Vlad (and anybody else interested in fixing this): The field that it grabbed was just the last line of the <query> block, nothing else. The extra ); is from an echo statement that just echoed the contents of the <query> block for that iteration.

 

- Rinon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, People,

 

In admin, how do I fix this BOX_CONTRIB_INSTALLER on the tools menu?

 

Thank you,

Michael


Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm working on new release with new xml-parser mad eby Rinon.

Because, an old verion (I think on PHP 4.3) gives not all data for work.

New version works fine on my mashine but I have problem with PHP-tag executing.

After I fix it you will see it.

 

In admin, how do I fix this BOX_CONTRIB_INSTALLER on the tools menu?

 

To fix your problem:

add to admin/includes/languages/ your language in admin .php" />

define('BOX_CONTRIB_INSTALLER', 'Contrib Installer');

 

To escape a constant names (uppercase) in Contrib Installer :

You should copy files (with folders) from admin/includes/languages/english/*.*

to folder with language you use in admin:

admin/includes/languages/russian/*.*

 

I made a autofix of this in next version.

If constants not defined we will use default

else - we use current language settings.

 

God bless you.


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, everybody!

Today is a great day!

I hope we now have a really working Contrib Installer!!!

 

Bug that you report was found and fixed - Rinon helped a lot!

I have tested this version on my local mashine (Linux; PHP 5.0, MySQL 4.1.7-max)

and on remote server (Linux, PHP 4.3.11, MySQL 4.1.14-standard).

And it works fine.

 

Please test it and tell me if all ok - I have spend 2 working days.

 

NEW Contrib Installer 1.0.11 with zip support and without self-install bug

(I hope)

:rolleyes:

 

Changes since 1.0.10:

 

- Fixed a bug when reports an error at addcode Contrib Installer said that error in findreplace- section.

 

- Added permissions settings for created by script (withscripts rights) contrib folders and backup (0777).

 

- Added new xml-parser which must fix an error of self-installation of Contrib Installer.

 

- added function html_end() which allows to have a nice page (wuth CSS) if error appears...

 

- Fixed bug which prints a constant name if used not english language. Now if constants not defined we use defaults.

 

- Fixed bug with unpacking a CIP's. Path to archivers on real server (on wild internet) can be just an archiver name.

But this can cause of errors...

 

- Added tag-name in all error messages in permissions_check.php and contrib_installer_base.php (recurcive_mkdir()).

 

- Fixed a bug with removing linebreakes from data from xml-file. Rinon gives an advice.


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like you got it Vlad. Thank you.

 

Thank you,

Michael


Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

First i would like to thanks vlad submit 1.0.11 that cool and i had done install all... :thumbsup: but i face little bit problem after i goto tools and click on contribute install then no page show up, as below:(

 

in my insternet explorer the address there show: http://www.theshop.com.my/catalog/admin/FI...NTRIB_INSTALLER

 

and message is HTTP 404 NOT FOUND

 

is any thing wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry!

Uploaded new Contrib Installer 1.0.12

Changes since 1.0.11:

- Fixed stupid bugs. (some sections in install.xml was commented).


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Contrib Installer

Choose a contribution:

Contrib_Installer_1.0.11

Could not open XML input from: /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/catalog/admin/contributions/Contrib_Installer_1.0.6 - No install.xml!!! /install.xml

 

This message come out after i install new Contrib Installer 1.0.12, any idea how to solve it?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Contrib Installer

Choose a contribution:

Contrib_Installer_1.0.11

Could not open XML input from: /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/catalog/admin/contributions/Contrib_Installer_1.0.6 - No install.xml!!! /install.xml

 

To update Contrib Installer You should:

 

1. Open in Admin Area - Tools/Contrib Installer

or in browser go to http://<your site>/admin/contrib_installer.php

 

2. Remove all installed CIP's (Contrib Installer Package's)

- because all info about installed CIP will be removed on step 4.

 

3. Remove installed Contrib Installer

- you will see the initial page of Contrib Installer asking a path for contribs.

 

4. Leave your browser and open in any filemanager folder with your site

 

5. Copy new files from new version of Contrib Installer over old files (overwrite)

 

6. Go again to http://<your site>/admin/contrib_installer.php

 

7. Install Contrib Installer.

 

To update Contrib Installer after broken installation You should remove it by hands:

 

1. Remove folder with contributions

 

2. Files of Contrib Installer will be replaced so you don't need to remove them.

 

3. You should restore from folder /admin/backups/Contrib_Installer_<version> files

which was modified by Contrib Installer.

 

4. In this folder also must be a database backup with "Contrib_Installer_<version>" in the name.

Restore database from this backup. Use osCommerce Admin/Tools/Database Backup or phpMyAdmin.

 

5. Now you have restored files and database which you have before you start installation of Contrib Installer.


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, please download new version which don't have a bug in

processing addcode section which may cause any CIP will installs with errors

(files will be broken after this install).

 

Contrib Installer 1.0.13

 

Changes since 1.0.12:

- Added a link for searching CIP's on osCommerce site.

 

- On init page not printed current version of Contrib Installer. Fixed.

 

- Fixed bug in function addcode() in tag_action.php.

If CI can't find lines he use trim() to delete linebreakes and whitespaces at the end of line.

Then he tryes again find new string. When new line was found CI do not recalculate string length.

Fixed.


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great~!:thumbsup:

 

Contrib Installer 1.0.13

 

its work very fine to me :D

 

now is the time where to find the contribution for this?

2. where do i learn how to create the iinstallelation files, i want to contribute too?

Edited by brucelim

Share this post


Link to post
Share on other sites
now is the time where to find the contribution for this?

2. where do i learn how to create the iinstallelation files, i want to contribute too?

 

See install.xml in every CIP's (Contrib Installer Packages).

It's simple to understand!

 

Also see folder/example_contribution from Contrib_Installer_.zip


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have version 1.0.13 and am trying to install Header Tags Controler. I get this error when updating a fresh install of osCommerce 2.2

 

Not original text in find-section. Have been found 3 times!!!

(findreplace #43) in the file: /home/everythi/public_html/shop/catalog/index.php

?>[r][n]

<td width="100%" valign="top"><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">[r][n]

<tr>[r][n]

<td><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">[r][n]

<tr>[r][n]

<td class="pageHeading"><?php echo HEADING_TITLE; ?></td>

 

 

Couldn't find (addcode #10) in the file: /home/everythi/public_html/shop/catalog/admin/categories.php

<td class="main"><?php echo tep_draw_textarea_field('products_description[' . $languages[$i]['id'] . ']', 'soft', '70', '15', (isset($products_description[$languages[$i]['id']]) ? $products_description[$languages[$i]['id']] : tep_get_products_description($pInfo->products_id, $languages[$i]['id']))); ?></td>[r][n]

</tr>[r][n]

</table></td>[r][n]

</tr>[r][n]

<?php[r][n]

}[r][n]

?>

 

I checked the find string and it is in index.php but can't be parsed for some reason. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Not original text in find-section. Have been found 3 times!!!

(findreplace #43) in the file: /home/everythi/public_html/shop/catalog/index.php

?>[r][n]

<td width="100%" valign="top"><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">[r][n]

<tr>[r][n]

<td><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">[r][n]

<tr>[r][n]

<td class="pageHeading"><?php echo HEADING_TITLE; ?></td>

This means that this code was found 3 times. Code was found but Contrib Installer have instruction to

replace it once but not 3 times. Check install.xml and if you're sure modify.

 

Couldn't find (addcode #10) in the file: /home/everythi/public_html/shop/catalog/admin/categories.php

<td class="main"><?php echo tep_draw_textarea_field('products_description[' . $languages[$i]['id'] . ']', 'soft', '70', '15', (isset($products_description[$languages[$i]['id']]) ? $products_description[$languages[$i]['id']] : tep_get_products_description($pInfo->products_id, $languages[$i]['id']))); ?></td>[r][n]

</tr>[r][n]

</table></td>[r][n]

</tr>[r][n]

<?php[r][n]

}[r][n]

?>

 

Check install.xml and if you're sure modify this:

<find>

<[CDATA[

....

]]>

</find>

 

to:

 

<find><[CDATA[

....

]]></find>

 

No linebreakes must be betwen <find> and <[CDATA[ (if they exists).


===============================

Never give up! Never give up! Never give up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×