Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

Change the above to RewriteBase /eshop/

 

Hi Jack , thank you so much my brother .

1.but there is a tiny problem with below code in .htaccess when i deleted it , my website loaded and when i did not delete it the previous warning "internal server error & error 404" shown .

 

"Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

 

# RewriteBase instructions

# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.

# http://www.mysite.com = RewriteBase /

# http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/

# http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/

"

 

as you know my website is like this => http://mydomain.com/eshop/index.php , could you help me which part of above code should be changed according my requirment .

 

thanks again for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack , thank you so much my brother .

1.but there is a tiny problem with below code in .htaccess when i deleted it , my website loaded and when i did not delete it the previous warning "internal server error & error 404" shown .

 

"Options +FollowSymLinks

I didn't mention deleting anything so I can't comment about that. On some servers, the above line needs to be removed though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't mention deleting anything so I can't comment about that. On some servers, the above line needs to be removed though.

Dear JACK-mcs

thank you my brother ,

1.now everything go well on my website just the meta tag did not work ?

in all pages of my website the title of the pages are the same and it is the name of my store ! although i enabled SEO URLS and other items that belong to it . so how can i fix it ?

2.is there any way to change the meta tag for every product manually ?

3.meanwhile is there any way that it creates one real html page for every product in the root folder of eshop ?

 

thank you so much for your helps :thumbsup:

Edited by zinor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear JACK-mcs

thank you my brother ,

1.now everything go well on my website just the meta tag did not work ?

in all pages of my website the title of the pages are the same and it is the name of my store ! although i enabled SEO URLS and other items that belong to it . so how can i fix it ?

2.is there any way to change the meta tag for every product manually ?

3.meanwhile is there any way that it creates one real html page for every product in the root folder of eshop ?

 

thank you so much for your helps :thumbsup:

This contribution is just for rewriting urls so won't help with the other items. Please post non-specific questions in the general forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to remove the manufacturer's name from the product info url. How can I go about doing this?

 

Thanks!


Nancy

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to remove the manufacturer's name from the product info url. How can I go about doing this?

 

Thanks!

It might be the add category to url setting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried it set to true and set to false. Either way, it still contains the manufacturer. I'd even be okay with it if it came AFTER the product name. Any way to change the url structure that way?


Nancy

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried it set to true and set to false. Either way, it still contains the manufacturer. I'd even be okay with it if it came AFTER the product name. Any way to change the url structure that way?

I just tried it here and the manufacturers name isn't added to the url. If you are not using V 2.2d, then you should upgrade. If you are, try turning it off and see if the manufacturer name is still in the url. If it is, it is due to how your links are coded. If not, try using the uninstall option so the database entries are all reset to default.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

i try to install this contribution but but when the category name contain a accented chararacter, i obtain a bug :

  • clean install of oscommerce 2.3.1
  • php version 5.3.5.
  • category named "Hardwareé"
  • subcategory named "CDROM Drivesé"
  • Enable categories cache?
    • Oui

    [*]Enter special character conversions

    • é=>e

    [*]Remove all non-alphanumeric characters?

    • Non

url generated : hardwaree-c-1.html (link of url)

but rewrited in : hardware-c-1.html (adress bar)

no error of redirecting loop

 

url generated : cdrom-drivese-c-1_17.html (link of url)

but rewrited in : cdrom-drives-c-17.html (adress bar)

error of redirecting loop

 

if i enable "Add category parent to begining of URLs?

hardware-cdrom-drives-c-1_17.html (adress bar)

no error of redirecting loop

 

the main problem is that the accented character dissapear.

Any suggestions or help appreciated

Joan

Edited by jri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

i try to install this contribution but but when the category name contain a accented chararacter, i obtain a bug :

What version did you install?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

version Ultimate SEO 2-2.2d-11

It works as expected in the test shop I have setup here but I don't have php 5.3 enabled. I don't think that is the problem but I suppose it could be. I suggest you use the uninstall option in the settings and then click on the home link on the shop side to reinstall it. Then change only the convert character setting and see if it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

my english is bad, but i hope you can understand me...

I'm using

osCommerce 2.2-MS2

Ultimate SEO V 2.2d-11

I habe very big problem when connecting with SSL

The URL will be bad rewriting

should be:

https://www.my_domain.com/oscommerce/account.php

but looking like this

 

https://www.my_domain.com/oscommerce/www.my_domain.com/oscommerce/account.php (2 x www.my_domain.com/oscommerce/)

 

Customer can not order ! 404 file not found...

 

Can you please help me ?!

Thank you

 

my .htaccess

 

# $Id: .htaccess,v 1.3 2003/06/12 10:53:20 hpdl Exp $
#
# This is used with Apache WebServers
#
# For this to work, you must include the parameter 'Options' to
# the AllowOverride configuration
#
# Example:
#
# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">
#   AllowOverride Options
# </Directory>
#
# 'All' with also work. (This configuration is in the
# apache/conf/httpd.conf file)
# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet
# Explorer browsers
<IfModule mod_setenvif.c>
 <IfDefine SSL>
   SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*"
            nokeepalive ssl-unclean-shutdown
            downgrade-1.0 force-response-1.0
 </IfDefine>
</IfModule>
# Fix certain PHP values
# (commented out by default to prevent errors occuring on certain
# servers)
#<IfModule mod_php4.c>
#  php_value session.use_trans_sid 0
#  php_value register_globals 1
#</IfModule>

# Begin Ultimate SEO V2.2d
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
 # RewriteBase instructions
 # Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.
 # http://www.mysite.com = RewriteBase /
 # http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/
 # http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/
 # Change the following line using the instructions above

RewriteBase /oscommerce/
RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}
# End Ultimate SEO V2.2d

 

and my configure:

 

define('HTTP_SERVER', 'http://www.my_domain.com'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
 define('HTTP_CATALOG_SERVER', 'http://www.my_domain.com');
 define('HTTPS_CATALOG_SERVER', 'https://www.my_domain.com');
 define('HTTPS_SERVER', 'https://www.my_domain.com'); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
 define('ENABLE_SSL', true); // secure webserver for checkout procedure?
 define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.my_domain.com');
 define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'my_domain.com');
 define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');
 define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');
 define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/oscommerce/');
 define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/oscommerce/');
 define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
 define('DIR_WS_IMAGES_PRICE', 'images/price/');
 define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');
 define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');
 define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');
 define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');
 define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');
 define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');
 define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

my english is bad, but i hope you can understand me...

I'm using

osCommerce 2.2-MS2

Ultimate SEO V 2.2d-11

I habe very big problem when connecting with SSL

The URL will be bad rewriting

should be:

https://www.my_domai...rce/account.php

but looking like this

 

https://www.my_domai...rce/account.php (2 x www.my_domain.com/oscommerce/)

 

Customer can not order ! 404 file not found...

 

Ultimate SEO doesn't rewrite the secure pages so it can't be causing that problem. Everything looks OK except these

 define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.my_domain.com');
 define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'my_domain.com');

should be

 define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '.www.my_domain.com');
 define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '.www.my_domain.com');

I suspect the real problem is that the link for going to the secure page is coded incorrectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tank you very mush for your answer.

HTTPS_COOKIE_DOMAIN is now correct.

Our problem is very curious.blink.png

Friends have make some test and every thing is good working.

We have here an internet connection over satellite, DSL is not possible in my region.

This problem seems to appear only when we use this connection.

If I use a connection over ISDN every thing is good working !!! (but of course very slow)

Perhaps a problem with a proxy server from satellit ?

Curious too that we have never Problem with the backend (admin)from oscommerce (with or without Sat connection)

or with another shop....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tank you very mush for your answer.

HTTPS_COOKIE_DOMAIN is now correct.

Our problem is very curious.blink.png

Friends have make some test and every thing is good working.

We have here an internet connection over satellite, DSL is not possible in my region.

This problem seems to appear only when we use this connection.

If I use a connection over ISDN every thing is good working !!! (but of course very slow)

Perhaps a problem with a proxy server from satellit ?

Curious too that we have never Problem with the backend (admin)from oscommerce (with or without Sat connection)

or with another shop....

Yes, that is a strange problem but not related to Ultimate SEO,at least I can't see possibly how it could be. You could try posting in the general forum to see if anyone can help there. You could also start eliminating things, like turning off Ultimate SEO in admin, to help isolate the cause.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have tried installing the addon a number of times but i keep getting a lot of fatal errors, I know i am doing something wrong rather than the addon being bad as I am a bit new to all this.

 

Do you have a service were i can pay you to install the addon for me and get it up and running as i am going mad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the error i am getting in the admin section:

 

Warning: call_user_func(tep_reset_cache_data_seo_urls) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback in /data03/tracey/public_html/oscommerce/catalog/admin/includes/functions/general.php on line 1277

 

Warning: call_user_func(tep_reset_cache_data_seo_urls) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback in /data03/tracey/public_html/oscommerce/catalog/admin/includes/functions/general.php on line 1277

 

It seems i have got a bit further with the installation and i am not getting any more fatal errors at least. Can anyone help please?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have tried installing the addon a number of times but i keep getting a lot of fatal errors, I know i am doing something wrong rather than the addon being bad as I am a bit new to all this.

 

Do you have a service were i can pay you to install the addon for me and get it up and running as i am going mad?

It is against forum rules for anyone to reply to such a request on the forum so please check your PM's.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the error i am getting in the admin section:

 

Warning: call_user_func(tep_reset_cache_data_seo_urls) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback in /data03/tracey/public_html/oscommerce/catalog/admin/includes/functions/general.php on line 1277

 

Warning: call_user_func(tep_reset_cache_data_seo_urls) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback in /data03/tracey/public_html/oscommerce/catalog/admin/includes/functions/general.php on line 1277

 

It seems i have got a bit further with the installation and i am not getting any more fatal errors at least. Can anyone help please?

 

Thanks

That usually happens when all of the file changes have not been made.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack

I've got a problem and can't resolve it myself. Everything is working properly when I use a local server. Then, when I upload site to the webserver I have 500 Internal Server Error on my index page.

 

my .htaccess:

 

# Begin Ultimate SEO V2.2d

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

 

# RewriteBase instructions

# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.

# http://www.mysite.com = RewriteBase /

# http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/

# http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/

 

# Change the following line using the instructions above

 

 

 

RewriteBase /

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}

# End Ultimate SEO V2.2d

 

my configure:

 

<?php

define('HTTP_SERVER', 'http://www.alexcurtains.com.au');

define('HTTPS_SERVER', 'http://www.alexcurtains.com.au');

define('ENABLE_SSL', false);

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

I can't understand where I made a mistake.

Thanks in advance for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack

I've got a problem and can't resolve it myself. Everything is working properly when I use a local server. Then, when I upload site to the webserver I have 500 Internal Server Error on my index page.

 

I can't understand where I made a mistake.

Thanks in advance for your help.

Your configure file is not setup correctly. See this thread for help: http://forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=193738&hl=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

When I call my store:

Warning: include_once(includes/classes/seo.class.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/usr/public_html/shop/includes/functions/html_output.php on line 22
Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'includes/classes/seo.class.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/usr/public_html/shop/includes/functions/html_output.php on line 22
Fatal error: Class 'SEO_URL' not found in /home/usr/public_html/shop/includes/functions/html_output.php on line 25

 

I can be sure that the seo.class.php file is in the right place: root/includes/classes/ and get the 403 error by access to seo.class.php path in my browser.

It means that file already exists right?

 

How can I stop this error? Hope for you :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

When I call my store:

 

I can be sure that the seo.class.php file is in the right place: root/includes/classes/ and get the 403 error by access to seo.class.php path in my browser.

It means that file already exists right?

 

How can I stop this error? Hope for you whistling.gif(

The error mentions include-once, which is invalid. I don't know if you copied/pasted that incorrectly or if your php version has a mistake in it and it is a non-issue but it is suspect. Other than that, I see your site is in a subdirectory but you say the file is in the root, so you should look at that too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your reply

Other than that, I see your site is in a subdirectory but you say the file is in the root, so you should look at that too.

Sorry, I mean the root of the shop:

/home/usr/public_html/shop/includes/classes/seo.class.php

The error mentions include-once, which is invalid. I don't know if you copied/pasted that incorrectly or if your php version has a mistake in it and it is a non-issue but it is suspect.

 

I'm using PHP 5.2.17. It's still working at all (product page, category page, etc... in rewritten url) exclude the homepage :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×