Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

Hi,

 

I am new to all of this so please bear with me! :-"

 

I have osc v2.2 RC2 installed and then I have followed the installation to the letter of this, and yet it doesn't show in my admin area under configuration?

 

I have checked the .htaccess and looks correct (wasn't and got the 404 error but realised and changed).

 

Can anyone give me any hints as to whats gone wrong? I did notice that step 3 of the installation where you replace the tep_href_link() function in the html_output.php was different in the php file than the example i.e. coding different.

 

Any help would be great.

 

Beckie

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am new to all of this so please bear with me! :-"

 

I have osc v2.2 RC2 installed and then I have followed the installation to the letter of this, and yet it doesn't show in my admin area under configuration?

 

I have checked the .htaccess and looks correct (wasn't and got the 404 error but realised and changed).

 

Can anyone give me any hints as to whats gone wrong? I did notice that step 3 of the installation where you replace the tep_href_link() function in the html_output.php was different in the php file than the example i.e. coding different.

The configuration changes in admin get added automatically when the script is ran on the shop side. If it doesn't work on the shop side, the configuration changes won't happen. Does it work on the shop side? If not, did you replace the complete function in the html_output file as instructed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

Will Ultimate SEO V 2.2d work with OSCommerce v 2.3.1? Or is there another contribution of Ultimate SEO URLs for OSCommerce v 2.3.1?

 

Thanks.

 

JTM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, for anyone having a web setup like :

1- ubuntu 10.04

2- PHP 5.3

3- Glassfish 3

4- Oscommerce 2.3.1

5- PHP/Java Brige installed in the webapp of oscommerce (to be able to run php)

 

To run this contribution do:

1- install also the "urlrewriter" at http://www.tuckey.org/urlrewrite/.

2- disable php/javabridge filter (commnet the code) in WEB-INF/web.xml.

3- add the code for rewrite rules in WEB-INF/web.xml.

The 2 and 3 step should match the file like this:

 

<!-- the following 8 lines extend the servlet spec 2.2 "url-pattern" to handle PHP PATH_INFO: *.php/something?what=that. Remove them, if you don't need this feature. -->

<!-- <filter>

<filter-name>PhpCGIFilter</filter-name>

<filter-class>php.java.servlet.PhpCGIFilter</filter-class>

</filter>

<filter-mapping>

<filter-name>PhpCGIFilter</filter-name>

<url-pattern>/*</url-pattern>

</filter-mapping>

-->

 

<filter>

<filter-name>UrlRewriteFilter</filter-name>

<filter-class>org.tuckey.web.filters.urlrewrite.UrlRewriteFilter</filter-class>

 

<!-- defaults to false. use mod_rewrite style configuration file (if this is true and confPath

is not specified confPath will be set to /WEB-INF/.htaccess) -->

<init-param>

<param-name>modRewriteConfText</param-name>

<param-value><![CDATA[

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}

 

]]></param-value>

</init-param>

 

</filter>

 

<filter-mapping>

<filter-name>UrlRewriteFilter</filter-name>

<url-pattern>/*</url-pattern>

</filter-mapping>

 

 

I can run it without any problems....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

Will Ultimate SEO V 2.2d work with OSCommerce v 2.3.1? Or is there another contribution of Ultimate SEO URLs for OSCommerce v 2.3.1?

 

Thanks.

 

JTM

Yes, it will work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The configuration changes in admin get added automatically when the script is ran on the shop side. If it doesn't work on the shop side, the configuration changes won't happen. Does it work on the shop side? If not, did you replace the complete function in the html_output file as instructed?

 

 

Same problem here, unable to access the admin area flowerngiftdelivery.com/admin

 

and also I think there is no effect even at the shop area.

 

plz help, as I cant figure out the problem here.

 

Thanks,

 

Bizori

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

Hi have a problem with the button "buy", if i activate SEO everything works, except the buying button, that when is pressed, doesnt go anywhere, just sticks to the page where it was and doesnt goes to the buying page where you can chnage the quantity etc...

Any indications how to solve it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

Hi have a problem with the button "buy", if i activate SEO everything works, except the buying button, that when is pressed, doesnt go anywhere, just sticks to the page where it was and doesnt goes to the buying page where you can chnage the quantity etc...

Any indications how to solve it?

Usually when that happens, it is due to a template being used that is coded incorrectly. You'll need to look at the code for the buy now button and make sure it is using the tep_href_link function.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder if someone could help.

Ive installed this to a site with only one issue that I can find.

On my store I had a button that when clicked put all the products info into a contact us form, this was replacing the buy now button to make it and enquire now. That was great but since the SEO contribution, it no longer adds the .html to the end of urls in the email.

 

The code for the button is as follows

 

<?php echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_CONTACT_US, 'enquiry=Price Inquiry%0D%0A%0D%0AProduct Id: ' . $HTTP_GET_VARS['products_id'] . '%0D%0AProduct Url: ' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, 'products_id=' . $HTTP_GET_VARS['products_id']  . '%0D%0AProduct Name: ' . $product_info['products_name'] .'%0D%0A%0D%0A') . '') . '"  class="pricing"><img src="includes/languages/english/images/buttons/button_in_cart.gif" border="0" alt=""></a>';?>

 

 

Hope someone can help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder if someone could help.

Ive installed this to a site with only one issue that I can find.

On my store I had a button that when clicked put all the products info into a contact us form, this was replacing the buy now button to make it and enquire now. That was great but since the SEO contribution, it no longer adds the .html to the end of urls in the email.

This contribution will only work with url formats that it knows about. It doesn't understand your "enquiry" argument so the code fails. The code in this contribution can be changed to manage it but that is beyond the scope of this support thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, first of all, great work, Chemo!

 

I managed to put your contrib into my osc almost out-of-the-box, although my installation is haevily modified :D

 

One thig that remains: my old URLs are consisted of slashes instead of ?,&,= (e.g. http://www.host.com/shop/index.php/cPath/x_xx or http://www.host.com/shop/product_info.php/products_id/xxx). The redirect code functions correctly on the category links, but not on the product links, however it works, if I pass the link in the form of http://www.host.com/shop/product_info.php?products_id=xxx.

 

Could you point me to the right direction, on what part of the code to look into to correct the issue?

 

Thank you very much!

 

Putimir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, first of all, great work, Chemo!

 

I managed to put your contrib into my osc almost out-of-the-box, although my installation is haevily modified :D

 

One thig that remains: my old URLs are consisted of slashes instead of ?,&,= (e.g. http://www.host.com/....php/cPath/x_xx or http://www.host.com/...products_id/xxx). The redirect code functions correctly on the category links, but not on the product links, however it works, if I pass the link in the form of http://www.host.com/...roducts_id=xxx.

 

Could you point me to the right direction, on what part of the code to look into to correct the issue?

 

Thank you very much!

 

Putimir

 

Chemo the author of this contribution back in 2005 is sadly no longer with us.

 

If are running PHP5.2.X you don't need to stay with this old script you also have the option to use Ultimate Seo Urls 5 PRO which in answer to your question correctly 301 redirects all legacy urls. ( and a whole lot more including multi language SEO capability )

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chemo the author of this contribution back in 2005 is sadly no longer with us.

 

If are running PHP5.2.X you don't need to stay with this old script you also have the option to use Ultimate Seo Urls 5 PRO which in answer to your question correctly 301 redirects all legacy urls. ( and a whole lot more including multi language SEO capability )

 

Hi, thanks for the tip and excuse my ignorance!

 

Nevertheless, I'm quite happy with Ultimate SEO 2-2.2d-11, I also did some custom work on it, and I only need the above function to work (also, I tried the Ultimate Seo Urls 5 PRO now, but I'm having problems, as I said, my OSC is hevily modified)...so can anyone point me to the right direction?

 

Thanks!

 

Putimir

Share this post


Link to post
Share on other sites

One thig that remains: my old URLs are consisted of slashes instead of ?,&,= (e.g. http://www.host.com/shop/index.php/cPath/x_xx or http://www.host.com/shop/product_info.php/products_id/xxx). The redirect code functions correctly on the category links, but not on the product links, however it works, if I pass the link in the form of http://www.host.com/shop/product_info.php?products_id=xxx.

 

Could you point me to the right direction, on what part of the code to look into to correct the issue?

Do you mean that you have links like that coded in your shop or are you referring to external ones, like on google? Either way, his contribution should convert the search engine friendly type of url's without any problem. But if the url's are coded that way in the shop, I would suspect they are coded incorrectly in some way.

Edited by Jack_mcs

Share this post


Link to post
Share on other sites

This contribution will only work with url formats that it knows about. It doesn't understand your "enquiry" argument so the code fails. The code in this contribution can be changed to manage it but that is beyond the scope of this support thread.

 

 

What do you mean by beyond the scope of this thread?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you mean by beyond the scope of this thread?

Support threads are meant to support a contribution as it is written and what it was meant for. Your code isn't standard code and it won't work with this contribution unless code changes are made to the contribution. If I, or anyone, supported that sort of problem, there would be another thousand or so requests with other unique sitauations. It just isn't feasible to handle such problems in a support thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, i'm a complete noob when it comes to this php stuff, so please be patient with me...

 

I recently integrated this contribution to my website My link, it did exactly what i needed it to do, however, on the left hand side, the "Goto..." & "Manufacturers" drop down menu links are all broken, anything you click on leads back to the main page. Any idea how i can get this problem corrected??

 

If you guys need any more info about my site, i'll provide it.

 

Thanks in advance!!

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently integrated this contribution to my website My link, it did exactly what i needed it to do, however, on the left hand side, the "Goto..." & "Manufacturers" drop down menu links are all broken, anything you click on leads back to the main page. Any idea how i can get this problem corrected??

 

If you guys need any more info about my site, i'll provide it.

This contribution works fine with those items in a standard shop so it would appear something has been changed in yours. I've no way to troubleshoot that from here though. All I can suggest is that you replace the manufacturers box with a standard one and see if it works. If it does, then you can compare the two to find the problem. I suppose you should also make sure the redirect code for manufacturers is in the .htaccess file, though it would almost have to be since the other parts are working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys!

I've just installed this contribution but i've got only ONE BIG problem...if i click on a category it always send me to index.php!

 

but if i click directly on a product it works!

 

where i'm wrong?

thanks a lot! =)

 

i'm using oscommerce 2.3.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys!

I've just installed this contribution but i've got only ONE BIG problem...if i click on a category it always send me to index.php!

 

but if i click directly on a product it works!

It's a common problem with some templates due to bad code in the template. See here for more details.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's a common problem with some templates due to bad code in the template. See here for more details.

 

thanks a lot but this wasn't my problem

 

i changed my homepage form index.php to index2.php

so i had to change the directory in .htacces

from:

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

to:

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index2.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index2.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

now it works fine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Support threads are meant to support a contribution as it is written and what it was meant for. Your code isn't standard code and it won't work with this contribution unless code changes are made to the contribution. If I, or anyone, supported that sort of problem, there would be another thousand or so requests with other unique sitauations. It just isn't feasible to handle such problems in a support thread.

 

 

Forgive me, maybe Im wrong or just being dumb, But I was under the impression that THIS is exactly what the thread is about. To get this contribution working with the rest of your site. The site was fine and working well before THIS contribution broke it. Now after Ive installed it, Id like everything to still work.

If it was only meant for vanilla oscommerce then it wouldn't require an active thread to deal with it.

Edited by Rochdalemark

Share this post


Link to post
Share on other sites

no, its certainly NOT for vanilla oscommerce. it can be used on any osc shops however modified these shops may have been, and can even be used for v2.3. if you spend time to understand how it works then you can further modify it for your own needs - its only one file ie the seo class (and on this note dont believe one that has been broken into several segments to make it looks more "professional" unnecessarily complicated). Chemo may no longer with us (he passed away last year) but his addon still widely used.

sorry i dont understand/know your problem with THIS addon so can't help. but i do believ its not this addon's problem, its more likely your shop may need to modify or have this addon modified so that both can work the way you like.

ken

Edited by GemRock

commercial support - unProtected channel, not to be confused with the forum with same name - open to everyone who need some professional help: either PM/email me, or go to my website (URL can be found in my profile).

over 20 years of computer programming experience.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forgive me, maybe Im wrong or just being dumb, But I was under the impression that THIS is exactly what the thread is about. To get this contribution working with the rest of your site. The site was fine and working well before THIS contribution broke it. Now after Ive installed it, Id like everything to still work.

If it was only meant for vanilla oscommerce then it wouldn't require an active thread to deal with it.

All contributions are written for a standard shop. They will work in shops that have been edited but if the edit goes beyond that contributions design, you're on your own. Your shop is failing because you are using non-standard code, as far as this contribution is concerned. The contributions code can be altered to work with it but it is not a simple change. So should I, or someone else, spend hours here talking you through the changes? And if someone does that and the next person has yet another variation, should the hours needed to fix that shop be spent on that one too? Keep in mind that support is offered for free, no matter who it is by. How many thousands of hours of someone elses time should be spent on fixing such variations?

 

Oscommerce is free and so are the contributions. But when you get into modified code, it is up to the shop ownner to support it. If you can't make the change yourself and no one is available to povide the time it takes to fix it for you, then you either have to not use the contribution or pay someone to fix it for you. That is just the way it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×