Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

and what is this code:

&osCsid=741b3e9ac85ff0da1fdb93ddd04b1ee5

 

thats the session id.

 

There is a conrtib i think to get that removed. Basically you need it to keep your sessions


Don't die with the music in you!!!

 

Failure is just another boundary to sucess!!! But that doesn't mean your getting somewhere...

Share this post


Link to post
Share on other sites
thats the session id.

 

There is a conrtib i think to get that removed. Basically you need it to keep your sessions

 

 

Thank you for your answer Kristofor!

 

I need help with seo rewrite link for romanian laguage (in english work fine). The words from title (products, caregories) is not separate with "-".

EX:

 

English: ...../notebook-inspiron-p-165.html?manufacturers_id=25&osCsid=741b3e9ac85ff0da1fdb93ddd04b1ee5

 

 

Romanian: ...../notebookdellinspiron6000pm730-p-165.html?manufacturers_id=25&osCsid=741b3e9ac85ff0da1fdb93ddd04b1ee5

 

 

 

Regards!

Edited by kayss

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still have the problem with '&amp' in the html header whenever I click the Buy Now button. I put the fix in with the preg_replace command, but I still ge thte &amp in the buy now clcik. Anyone know where this is fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does anyone have uninstall instructions for this contribution? I tried to reverse the installation, but couldn't even get to my catalog index page after going through the procedure three different times. Now I'm stuck with a production store that isn't working. I've never been able to solve a weird "add to cart" issue where I could add some products to the shopping cart, but not others.

 

To do the uninstall:

I removed the seo_cache and reset_seo_cache files.

 

Reverted to the backups of the applicaton_top, html_output, categories.php, general.php and removed the additions to my .htaccess file.

 

Did I miss something?

 

Right now the site (www.fxsails.com) is back to using the contribution because it's the only way I have of allowing folks to browse the store - but I have to direct them to the phone and/or email because the cart isn't functioning.

 

Hi Renix,

 

Nice web site. Seems that you have corrected the problem. Could you post your solutions? Btw, your site would be even better if the default button images got change. Try the css buttons contribution (demo:shop.toyshk.com/catalog). The buttons match your web design. I learned the css buttion from part of the contribution (http://forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=171671&st=100entry796455). As it's outside the topic, please go to the "Basic Design Pack forum" or PM me if you need more direct answer.

 

To further improve the web site layout, I bought a template from eBay and modify it. Painful and time-consuming experience to build the web site (www.walitoys.com), still improving.

 

Regards,

SC

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does anyone have uninstall instructions for this contribution? I tried to reverse the installation, but couldn't even get to my catalog index page after going through the procedure three different times. Now I'm stuck with a production store that isn't working. I've never been able to solve a weird "add to cart" issue where I could add some products to the shopping cart, but not others.

 

To do the uninstall:

I removed the seo_cache and reset_seo_cache files.

 

Reverted to the backups of the applicaton_top, html_output, categories.php, general.php and removed the additions to my .htaccess file.

 

Did I miss something?

 

Right now the site (www.fxsails.com) is back to using the contribution because it's the only way I have of allowing folks to browse the store - but I have to direct them to the phone and/or email because the cart isn't functioning.

 

Hi Renix,

 

Could you post your .htaccess file? Your web site's advanced search works fine. I got some problem for the "back" button. Thank you.

 

Regards,

SC

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you for your answer Kristofor!

 

I need help with seo rewrite link for romanian laguage (in english work fine). The words from title (products, caregories) is not separate with "-".

EX:

 

English: ...../notebook-inspiron-p-165.html?manufacturers_id=25&osCsid=741b3e9ac85ff0da1fdb93ddd04b1ee5

Romanian: ...../notebookdellinspiron6000pm730-p-165.html?manufacturers_id=25&osCsid=741b3e9ac85ff0da1fdb93ddd04b1ee5

Regards!

 

well, in the seo modules the spaces in the names etc. are replaced by - so it looks like the modules do not recognize your romanian space characters.


Treasurer MFC

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Renix,

 

Could you post your .htaccess file? Your web site's advanced search works fine. I got some problem for the "back" button. Thank you.

 

Regards,

SC

 

Hi All,

 

Forget about my post regarding the advanced search "back" button issue. Problem solved.

 

Regards,

SC

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all I want to thank Chemo for his great contribution.

 

I have still one problem with the Ultimate_SEO_URLs_v2-2.1e contribution on Apache2/PHP5/MYSQL5 platform.

 

When I click on a Cathegory item called Kreidler I get the following corruped URL:

 

http://192.168.2.11/shop/-c-1.html

 

This must be:

 

http://192.168.2.11/shop/kreidler-c-1.html

 

 

When disable the Add category parent to begining of URLs?, I get the normal SEO URL.

 

http://192.168.2.11/shop/kreidler-c-1.html

 

 

I got this error on my own local Debian Linux server with Apache 2.01, PHP Version 5.1.2, MySQL 5.0.18 (supplied my hosting provider).

 

I also installed the Ultimate_SEO_URLs_v2-2.1e contribution on my current test shop (hosted by my hosting provider, platform: Debian Linux, Apache 1.3, PHP Version 4.4.1, MYSQL 4.0.24) On this platform I don't have this error and everything works great...

 

Below I added the settings of SEO URLs, .htacess file and the include/configure.php file.

 

I hope somebody can help me to resolve this issuse.

 

Thanks,

 

Arthur.

 

 

 

SEO URLs

 

Title Value Action

Enable SEO URLs? true

Add cPath to product URLs? false

Add category parent to begining of URLs? true

Filter Short Words 3

Enable SEO cache to save queries? true

Enable product cache? true

Enable categories cache? true

Enable manufacturers cache? true

Enable articles cache? true

Enable topics cache? true

Enable information cache? true

Enable automatic redirects? true

Choose URL Rewrite Type Rewrite

Enter special character conversions

Remove all non-alphanumeric characters? false

Reset SEO URLs Cache false

 

 

.htaccess file:

 

# $Id: .htaccess,v 1.3 2003/06/12 10:53:20 hpdl Exp $

#

# This is used with Apache WebServers

#

# For this to work, you must include the parameter 'Options' to

# the AllowOverride configuration

#

# Example:

#

# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">

# AllowOverride Options

# </Directory>

#

# 'All' with also work. (This configuration is in the

# apache/conf/httpd.conf file)

 

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet

# Explorer browsers

 

<IfModule mod_setenvif.c>

<IfDefine SSL>

SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \

nokeepalive ssl-unclean-shutdown \

downgrade-1.0 force-response-1.0

</IfDefine>

</IfModule>

 

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the

# following Apache configuration parameter

#

# AcceptPathInfo On

 

# Fix certain PHP values

# (commented out by default to prevent errors occuring on certain

# servers)

#

<IfModule mod_php5.c>

# php_value session.use_trans_sid 0

php_value register_globals 1

php_value display_errors 1

</IfModule>

 

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteBase /shop/

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

#RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

#RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

 

includes/configure.php

 

<?php

/*

osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions

http://www.oscommerce.com

 

Copyright © 2003 osCommerce

 

Released under the GNU General Public License

*/

 

// Define the webserver and path parameters

// * DIR_FS_* = Filesystem directories (local/physical)

// * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)

define('HTTP_SERVER', 'http://192.168.2.11'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

define('HTTPS_SERVER', ''); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers

define('ENABLE_SSL', false); // secure webserver for checkout procedure?

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '192.168.2.11');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '/shop/');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/shop/');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '');

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

 

define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');

define('DIR_FS_CATALOG', '/var/www/shop/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');

 

// define our database connection

define('DB_SERVER', 'localhost'); // eg, localhost - should not be empty for productive servers

define('USE_PCONNECT', 'false'); // use persistent connections?

define('STORE_SESSIONS', 'mysql'); // leave empty '' for default handler or set to 'mysql'

?>

Share this post


Link to post
Share on other sites
.htaccess file:

 

# $Id: .htaccess,v 1.3 2003/06/12 10:53:20 hpdl Exp $

#

# This is used with Apache WebServers

#

# For this to work, you must include the parameter 'Options' to

# the AllowOverride configuration

#

# Example:

#

# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">

# AllowOverride Options

# </Directory>

#

# 'All' with also work. (This configuration is in the

# apache/conf/httpd.conf file)

 

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet

# Explorer browsers

 

<IfModule mod_setenvif.c>

<IfDefine SSL>

SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \

nokeepalive ssl-unclean-shutdown \

downgrade-1.0 force-response-1.0

</IfDefine>

</IfModule>

 

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the

# following Apache configuration parameter

#

# AcceptPathInfo On

 

# Fix certain PHP values

# (commented out by default to prevent errors occuring on certain

# servers)

#

<IfModule mod_php5.c>

# php_value session.use_trans_sid 0

php_value register_globals 1

php_value display_errors 1

</IfModule>

 

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteBase /shop/

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

#RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

#RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

I made an error in my previous post with the contents of the .htaccess file. The correct version of my .htaccess file is:

 

.htaccess file:

 

# $Id: .htaccess,v 1.3 2003/06/12 10:53:20 hpdl Exp $

#

# This is used with Apache WebServers

#

# For this to work, you must include the parameter 'Options' to

# the AllowOverride configuration

#

# Example:

#

# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">

# AllowOverride Options

# </Directory>

#

# 'All' with also work. (This configuration is in the

# apache/conf/httpd.conf file)

 

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet

# Explorer browsers

 

<IfModule mod_setenvif.c>

<IfDefine SSL>

SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \

nokeepalive ssl-unclean-shutdown \

downgrade-1.0 force-response-1.0

</IfDefine>

</IfModule>

 

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the

# following Apache configuration parameter

#

# AcceptPathInfo On

 

# Fix certain PHP values

# (commented out by default to prevent errors occuring on certain

# servers)

#

<IfModule mod_php5.c>

# php_value session.use_trans_sid 0

php_value register_globals 1

php_value display_errors 1

</IfModule>

 

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteBase /shop/

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installing .htaccess mods, Frontpage will not connect to the site.

Does anyone have an idea what could cause this?

USERNAME and MYWEBSITE have been removed to protect the innocent.

 

# -FrontPage-

IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti*

<Limit GET POST>
order deny,allow
deny from all
allow from all
</Limit>
<Limit PUT DELETE>
order deny,allow
deny from all
</Limit>
AuthName www.MYWEBSITE.com
AuthUserFile /home/USERNAME/public_html/_vti_pvt/service.pwd
AuthGroupFile /home/USERNAME/public_html/_vti_pvt/service.grp
AddType application/x-httpd-php .htm .html
AddHandler application/x-httpd-php .htm .html
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On 
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}


Sam M. - Seattle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I instaled the Ultimate Seo and works fine, but I cant access my admin control, opens only a blank page.

Pls help me

thx

 

Edgar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is this O.K.? Where do I add the SEO code?
Sorry Jim, things have been crazy here and I've not had the chance to stop back, but if you are still looking for the answer, add the following code at the end of your htaccess
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On 
RewriteBase /store/

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey did anyone figure out the problem with

Warning: call_user_func(tep_reset_cache_data_seo_urls): First argument is expected to be a valid callback in /home/user/public_html/admin/includes/functions/general.php on line 1278

on the "Configuration > SEO Urls" page?

Incase anyone else has this problem, I found a resolution... I forgot to do step 5 on the intructions :oops: :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed this contrib on my test server...slowly working the bugs out. My latest issue is with htaccess file. If I leave the file totally blank OR filled with the standard .htaccess text site loads and works fine. If I add in the text to htaccess that is in the SEO manual, I get "server error" issues and pages do not load. I have tried typing in the proper directory, etc and still pages do not load (admin or regular store pages)....but like I said, remove the text from Ultimate SEO's manual (final step of instructions) and pages/site load fine.

 

Any thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed this SEO Modification.. it was great..

 

Now want to use some Meta tag / title controller.

I searched through contribution section :: http://www.oscommerce.com/community?contri...+tag&category=3

 

There are many outther..

 

Can anyone suggest me any Contribution for Meta tag stuff which works alright with SEO URL


..........

...........

Free Image Hosting : ImageTor.com

...........

........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Installed this contrib on my test server...slowly working the bugs out. My latest issue is with htaccess file. If I leave the file totally blank OR filled with the standard .htaccess text site loads and works fine. If I add in the text to htaccess that is in the SEO manual, I get "server error" issues and pages do not load. I have tried typing in the proper directory, etc and still pages do not load (admin or regular store pages)....but like I said, remove the text from Ultimate SEO's manual (final step of instructions) and pages/site load fine.

 

Any thoughts?

 

Anyone with a thought on how to get this working???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I read through some of this topic because here lately Ive been hearing a lot about SEO and I have to say I am totally lost. What is SEO and what does it do. How do you know if you even need it or should get it. As you might tell Im still a rookie.

 

Thanks


Eric

 

Keep up on osCommerce changes and updates at

Github | Understand osCommerce a little further at OsCommerce Documentation | Copy and paste your error message in Google add "in osCommerce" at the end to get relevant answers to most issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah I think I figured it out Search Engine Optimation

 

Is this right. What would I need to do?


Eric

 

Keep up on osCommerce changes and updates at

Github | Understand osCommerce a little further at OsCommerce Documentation | Copy and paste your error message in Google add "in osCommerce" at the end to get relevant answers to most issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

matrix2223:

In brief.. the tips and tricks in order to make your site more clear to search engine for its respective purpose is called SEO.

basically making page more relevant to your subject is termed as SEO.

First thing you should care is Title, desc, keywords and KEyword in url.

Secondly get right anchor text backlinks.


..........

...........

Free Image Hosting : ImageTor.com

...........

........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the contrib names by chance, I have the header tags and meta tags contrib already does that count.


Eric

 

Keep up on osCommerce changes and updates at

Github | Understand osCommerce a little further at OsCommerce Documentation | Copy and paste your error message in Google add "in osCommerce" at the end to get relevant answers to most issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I posted above I could not get this working on my test server, I knew it had something to do with the path in the htaccess file, so I grabbed a pepsi and went for a live test-with backups of course.

My OSC is HEAVILY modded so i have been putting this off for a year....well, put it in and in 5 minutes it was installed and working!, I tried all i could to blow it up, nothing, tried checking out, different browsers, etc, so I think its great.

One question though, are my URLs supposed to have a manufactures ID at end?

here is a sample link;

 

https://store.shoptangerine.com/rebel-yell-teesfootball-blue-p-424.html?manufacturers_id=48

Edited by stiksandstones

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to install this mod on a windows server, unfortunatily it did not work.

 

HTTP Server: Microsoft-IIS/6.0

PHP Versie: 4.3.10 (Zend: 1.3.0)

 

First of all, does this contrib work on windows server or not? Not localy, and I can not change much on the server, I just rent the space. If I know that, I'll try to find out how to get it working? I look in this topic but could not get an straight answere...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I tried to install this mod on a windows server, unfortunatily it did not work.

 

HTTP Server: Microsoft-IIS/6.0

PHP Versie: 4.3.10 (Zend: 1.3.0)

 

First of all, does this contrib work on windows server or not? Not localy, and I can not change much on the server, I just rent the space. If I know that, I'll try to find out how to get it working? I look in this topic but could not get an straight answere...

 

It works on windows and apache but not on IIS

 

Hilton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×