Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

It is not a bug .. neither this ( Chemos original Seo Urls ) nor osCommerce itself has anything in place to handle multi language SEO.

 

The only one that can do this is currently in beta testing ( for those who are willing to test it ).

Ultimate Seo Urls 5 PRO

 

 

Thank you for explain it.

I will try the "Ultimate Seo Urls 5 PRO".

 

just thinking - it could be possible to

www.yoursite.com/superproduct-c-4.html?language=fr&sort=2a

 

change to www.yoursite.com/superproduct-c-4fr.html

and for index.php -> index-fr.php

then you can use old "Ultimate SEO URLs" without too many "/" - for example http://usu5.fwrdev.co.uk/product_info.php/es/sierra/swat....

Any way - thank you for the help.

Regards Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for explain it.

I will try the "Ultimate Seo Urls 5 PRO".

 

just thinking - it could be possible to

www.yoursite.com/superproduct-c-4.html?language=fr&sort=2a

 

change to www.yoursite.com/superproduct-c-4fr.html

and for index.php -> index-fr.php

then you can use old "Ultimate SEO URLs" without too many "/" - for example http://usu5.fwrdev.co.uk/product_info.php/es/sierra/swat....

Any way - thank you for the help.

Regards Adam

 

No you are mis understanding there are many ways to create urls in PRO. That is just one .. it could just as easily have been ..

 

es/sierra-swat-close-quarters-battle-p-21.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I installed this a few months ago and all seems to work fine. Today however I noticed if I change the manufacturer name I apparently get some duplicate pages with different URLs.

 

1) I changed a manufacturer's name in OSC Admin e.g. old name=oldwidgetmaker , new name =newwidgetmaker

2) I Reset SEO URLs Cache

3) Clicked manufacturer newwidgetmaker on the site, and that seems fine and has a new url www.mysite/newwidgetmaker-m12.html

4) The issue is the old url still works as well www.mysite/newwidgetmaker-m12.html

5) In fact, in my browser I can change parts of that URL and it still takes me to the manufacturer page but shows the incorrect url e.g www.mysite/garbage-m12.html

 

Point #5 seems to imply it is the url rewriting that is causing this somehow.

 

This looks like it will cause duplicate content penalties in google. So, I don't want the old URL to work.

 

Is this a bug I should fix or is this just the way SEO URLs works?

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I installed this a few months ago and all seems to work fine. Today however I noticed if I change the manufacturer name I apparently get some duplicate pages with different URLs.

 

1) I changed a manufacturer's name in OSC Admin e.g. old name=oldwidgetmaker , new name =newwidgetmaker

2) I Reset SEO URLs Cache

3) Clicked manufacturer newwidgetmaker on the site, and that seems fine and has a new url www.mysite/newwidgetmaker-m12.html

4) The issue is the old url still works as well www.mysite/newwidgetmaker-m12.html

5) In fact, in my browser I can change parts of that URL and it still takes me to the manufacturer page but shows the incorrect url e.g www.mysite/garbage-m12.html

 

Point #5 seems to imply it is the url rewriting that is causing this somehow.

 

This looks like it will cause duplicate content penalties in google. So, I don't want the old URL to work.

 

Is this a bug I should fix or is this just the way SEO URLs works?

 

Cheers

What version are you using?

Share this post


Link to post
Share on other sites

When i edit the name of a product or category , it disappear

Like this:

Categoryshown.JPG

Its only when i pass this code into admin/includes/functions/general.php

 

// Ultimate SEO URLs v2.1
function tep_reset_cache_data_seo_urls($action){        
       switch ($action){
               case 'reset':
                       tep_db_query("DELETE FROM cache WHERE cache_name LIKE '%seo_urls%'");
                       tep_db_query("UPDATE configuration SET configuration_value='false' WHERE configuration_key='SEO_URLS_CACHE_RESET'");
                       break;
               default:
                       break;
       }
       # The return value is used to set the value upon viewing
       # It's NOT returining a false to indicate failure!!
       return 'false';
}

 

 

 

 

And if i dont paste it into admin/includes/functions/general.php - then it shows - while edit a product name or category name:

 

1146 - Table 'moebelarkitekte.cache' doesn't exist

DELETE FROM cache WHERE cache_name LIKE '%seo_urls%'

[TEP STOP]

 

 

 

Can anyone help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the exact same problem. Ended up having to remove the entire addon.

 

Anyone know an alternative?

 

 

 

hmmm alright having error 404

 

# Begin Ultimate SEO V2.2d

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

 

RewriteBase /

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}

# End Ultimate SEO V2.2d

 

 

but also having this in the admin ..... whats with the language?

 

SEO URLs

Title Value Action

W³±czyæ SEO URLs? true Info

Czy dodaæ cPath do adresu URL produktu? false Info

Czy dodaæ nazwê podkategorii do adresu URL produktu? false Info

Czy dodaæ nazwê podkategorii do adresu URL kategorii? false Info

Filtr krótkich s³ów 3 Info

Poprawno¶æ W3C dla adresów URL? true Info

Pamiêæ podrêczna cache dla SEO? true Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL produktów? true

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL kategorii? true Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL producentów? true Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL artyku³ów? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL tematów artyku³ów? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL czêsto zadawanych pytañ FAQ? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL stron informacyjnych? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL menad¿era linków? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL Newsów? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL kategorii Newsów? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL ankiet? false Info

Pamiêæ podrêczna cache dla adresów URL edytora stron? false Info

Automatyczne przekierowania? true Info

U¿ycie Header Tags SEO jako nazwy? false Info

Tryb testowy? false Info

Format SEO URL Rewrite Info

Konwersja znaków specjalnych Info

Czy usun±æ wszystkie nie-alphanumeryczne znaki? false Info

Czy zresetowaæ pamiêæ podrêczn± SEO? false Info

Odinstaluj Ultimate SEO false Info

 

works perfect before i implemented this mod and nothing is funky as above

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the exact same problem. Ended up having to remove the entire addon.

 

Anyone know an alternative?

 

 

 

 

 

If you mean alternatives to 2-2.2d

 

There is ..

 

Ultimate Seo Urls 5 PHP 5.2+ required

 

Ultimate Seo Urls 2.1d STABLE FINAL r172 - Stable stripped version of Chemos original ( supported in this thread )

 

Ultimate Seo Urls 5 PRO - Powerful upgrade to USU5, includes multi language seo - currently available to beta test.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the exact same problem. Ended up having to remove the entire addon.

 

Anyone know an alternative?

There's nothing in the code of this contribution that can add that so it has to be coming from your shop which means, most likely, your shop has been hacked. Whether or not one of the other url rewriters works or not would not be fixing the problem. You should find where that text is coming from and fix the actual problem.

 

I just thought to look at the contributions and see the problem. Someone uploaded a Polish version with the same version number as my last one and that is where the problem is coming from. Replace the changes that version made with mine and your site will be OK.

Edited by Jack_mcs

Share this post


Link to post
Share on other sites

<span style='font-size:17pt;line-height:100%'>Ultimate SEO URLs v2.1 is available for download.</span>

 

Hi, this is just a little contribution on the great Chemo's "Ultimate SEO".

I have installed the latest release (2-2.2d-10) and I discovered a bug.

In seo.class.php, the SEO_URL_INSTALLER constructor contains an error in the insert query for TABLE_CONFIGURATION.

In the lines 296, 302, 305, 308 and 311 you can see the following string:

 

'QUERY' => "INSERT INTO `".TABLE_CONFIGURATION."` VALUES ('', ....

 

This is incorrect since it will generate an SQL error preventing the line to be inserted.

 

If you do not want the install_settings() function running every time you lunch your osc-application and therefore resetting the configuration table, change the '' value in NULL as below.

 

'QUERY' => "INSERT INTO `".TABLE_CONFIGURATION."` VALUES (NULL, ...

 

Hope this will prevent headache to some of you.

 

Bye

Freak Out ;o)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Just installed latest version and it works fine except one thing.

 

We're using tags < b > and < br > in title .. now my seo url looks like

 

http://www.vstopnice.com/bandre-rieubbr09022011-stadthalle-graz-2000-p-1526.html?osCsid=e06c91c43566944eb4797f3231948e86 .. nevermind the session :)

 

How can i remove those b and br's form url, so it gets normal name?

 

Thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

got one more ..

 

when i add

 

general.php

// Function to reset SEO URLs database cache entries

// Ultimate SEO URLs v2.2d

function tep_reset_cache_data_seo_urls($action){

switch ($action){

case 'reset':

case 'uninstall':

tep_db_query("DELETE FROM cache WHERE cache_name LIKE '%seo_urls%'");

tep_db_query("UPDATE configuration SET configuration_value='false' WHERE configuration_key='SEO_URLS_CACHE_RESET'");

 

if ($action == 'reset') break;

 

tep_db_query("DELETE FROM configuration_group WHERE configuration_group_title LIKE '%seo_urls%'");

tep_db_query("DELETE FROM configuration WHERE configuration_key LIKE 'SEO%' OR configuration_key LIKE 'USE_SEO%'");

break;

default:

break;

}

# The return value is used to set the value upon viewing

# It's NOT returining a false to indicate failure!!

return 'false';

}

 

then i receive error when calling administration .. says

 

 

Fatal error: Cannot redeclare tep_reset_cache_data_seo_urls() (previously declared in /domains/domain.com/public_html/admin/includes/functions/general.php:1661) in /domains/domain.com/public_html/admin/includes/functions/general.php on line 1918

 

what happened? I'm no programmer :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

FATAL ERROR solved .. i had another instance of SEO2.1 above already .. stupid me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've installed fwr ultimate seo (new installation) until the database step. Here, when i call the installer, i have this message error:

 

Warning: session_start(): open(c:/tmp\sess_8v68td7m0n172sb8unbh38jo36, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\installer.php on line 23

 

 

This is what is calling in line 23 of installer.php

 

session_start();

 

I am running on my computer, here are my config settings:

define('HTTP_SERVER', 'http://www.local.com');

define('HTTPS_SERVER','' );

define('ENABLE_SSL', false);

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.local.com');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'www.local.com');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');

from my /includes/configure.php

 

and

127.0.0.1 www.local.com

from my windows Hosts

 

 

Call me stupid, but i really can figure what/where is the error.

Edited by mariusc2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've installed fwr ultimate seo (new installation) until the database step. Here, when i call the installer, i have this message error:

 

Warning: session_start(): open(c:/tmp\sess_8v68td7m0n172sb8unbh38jo36, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\installer.php on line 23

 

 

This is what is calling in line 23 of installer.php

 

 

 

I am running on my computer, here are my config settings:

from my /includes/configure.php

 

and

from my windows Hosts

 

 

Call me stupid, but i really can figure what/where is the error.

 

As mentioned in the instructions, close ALL browser windows before running the installer to unset the session .. then open a new browser window and browse directly to the installer file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Done that, also with firefox and chrome. Same error message.

 

well PHP is trying to save to the tmp directory which doesn't exist in windows .. try setting the session.save_path in php.ini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, that was the problem, in the php.ini the path was "c:/tmp" instead of "c:\temp". thank you for your help and your contrib.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

As I always do with new addons, I tried this Ultimate URLs on a fresh OSC test site.

When I insert the code into the .htaccess file, my site disappears and I get a "server error 500" page.

I changed the

RewriteBase /YOU HAVE TO CHANGE ME/

to

RewriteBase /test2/

 

Does anyone know what my problem might be?

 

I know nothing about apache and server compatibility but one thread mentioned this problem might be caused by the host server.

I don't know where the below code came from but it was in the OSC .htacess file before any modifications.

Does a solution lie in these messages?

 

 

# $Id: .htaccess 1739 2007-12-20 00:52:16Z hpdl $
#
# This is used with Apache WebServers
#
# For this to work, you must include the parameter 'Options' to
# the AllowOverride configuration
#
# Example:
#
# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">
#   AllowOverride Options
# </Directory>
#
# 'All' with also work. (This configuration is in the
# apache/conf/httpd.conf file)

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet
# Explorer browsers

#<IfModule mod_setenvif.c>
#  <IfDefine SSL>
#    SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \
#             nokeepalive ssl-unclean-shutdown \
#             downgrade-1.0 force-response-1.0
#  </IfDefine>
#</IfModule>

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the
# following Apache configuration parameter

# AcceptPathInfo On

# Fix certain PHP values
# (commented out by default to prevent errors occuring on certain
# servers)

# php_value session.use_trans_sid 0
# php_value register_globals 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

As I always do with new addons, I tried this Ultimate URLs on a fresh OSC test site.

When I insert the code into the .htaccess file, my site disappears and I get a "server error 500" page.

I changed the

RewriteBase /YOU HAVE TO CHANGE ME/

to

RewriteBase /test2/

What version of Ultimate SEO are you using? What is the url to your shop?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to Chemo and those offering help in this thread. I have a site in progress for dog fashion. The contribution appears to be working fine except I got Polish in my admin panel. Which file do I need to change?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to Chemo and those offering help in this thread. I have a site in progress for dog fashion. The contribution appears to be working fine except I got Polish in my admin panel. Which file do I need to change?

Install the non-Polish version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This isn't related to this contribution. Please post in the appropriate support thread or in the general forum.

Where should one seek advice after downloading the Polish version of Ultimate SEO URLs by mistake?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack. Thanks for you reply.

Do you know which files contain the Polish language? so I can just redo that (those) files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×