Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

Yes then httpd.conf!!

 

What do I need to do in httpd.conf? AllowOverride is set to All for everything, and mod_rewrite is getting loaded.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do I need to do in httpd.conf? AllowOverride is set to All for everything, and mod_rewrite is getting loaded.

You may be heading down the wrong path. Tyr this first. Create a file named .htaccess and add these two lines to it

RewriteEngine On 
RewriteRule ^link([^/]*).html$ rewrite.php?link=$1 [L]

Create a directory named test in your root directory and upload that .htaccess file to it. Then goto http://your_domain_name.com/test/. If you get an Internal Server Error, mod_rwrite is not working. Otherwise it is. If it is, then you've most likely made a mistake in your .htaccess file for this contribution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may be heading down the wrong path. Tyr this first. Create a file named .htaccess and add these two lines to it

RewriteEngine On 
RewriteRule ^link([^/]*).html$ rewrite.php?link=$1 [L]

Create a directory named test in your root directory and upload that .htaccess file to it. Then goto http://your_domain_name.com/test/. If you get an Internal Server Error, mod_rwrite is not working. Otherwise it is. If it is, then you've most likely made a mistake in your .htaccess file for this contribution.

 

Been there. I just get a blank page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been there. I just get a blank page.

 

If a *nix server there are only possibly 4 issues

 

1) RewriteBase is set incorrectly

 

2) mod_rewrite is not compiled

 

3) AllowOverride does not have sufficient permissions

 

4) Options +FollowSymLinks needs to be commented out on some set ups

# Options +FollowSymLinks

Share this post


Link to post
Share on other sites

If a *nix server there are only possibly 4 issues

 

1) RewriteBase is set incorrectly

 

2) mod_rewrite is not compiled

 

3) AllowOverride does not have sufficient permissions

 

4) Options +FollowSymLinks needs to be commented out on some set ups

# Options +FollowSymLinks

 

1 - RewriteBase is set to / in .htaccess (store is at www.mydomain.com, no catalog folder)

 

2 - I had an earlier version of SEO URLs working at one point. I had a freelancer look at some performance issues and he disabled this about 6 months ago while testing other stuff. I just realized it wasn't working, so I tried enabling again. This leads me to believe that mod_rewrite is compiled. (this is a plesk install)

 

3 - AllowOverride it set to All for every case in httpd.conf

 

4 - Tried commenting out in .htaccess and httpd.conf with no difference

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 - RewriteBase is set to / in .htaccess (store is at www.mydomain.com, no catalog folder)

 

2 - I had an earlier version of SEO URLs working at one point. I had a freelancer look at some performance issues and he disabled this about 6 months ago while testing other stuff. I just realized it wasn't working, so I tried enabling again. This leads me to believe that mod_rewrite is compiled. (this is a plesk install)

 

3 - AllowOverride it set to All for every case in httpd.conf

 

4 - Tried commenting out in .htaccess and httpd.conf with no difference

 

Then we are misunderstanding the errors either post or if private pm me a link to the site.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually this doesn't make sense ..

I'm having issues with getting this contrib to work as well. I installed everything, but when I turn it on everything blows up. If I try to go to a link I just get a blank page. I swapped out the .htaccess as mentioned above and when I do that I get an internal server error. At that point everything is broken and I have to go in at the db level and disable the contrib. Anybody got any ideas?

 

If I try to go to a link I just get a blank page.

 

A standard link or just an seo urls link?

 

I swapped out the .htaccess as mentioned above and when I do that I get an internal server error.

 

Means incorrect set up of the server IF you changed the .htaccess correctly. Also if you had installed the contribution correctly the internal server error should have occurred anyway as it added RewriteRules itself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been using chemo's original version without any problems for four years. Recently my hosting company upgraded to MySQL 5.0.77. I noticed the category names in the urls disappeared but the product urls were fine. I updated with the latest seo.class.php and it seems to have solved my problem. Can someone explain what changed? Does it have something to do with MySQL5 in strict mode? It makes me wonder what else might have broken from the mysql5 upgrade.

 

Thanks for the continued support of this great contribution.

Yes, it was mysql compatibility. It generally doesn't cause any other problems with regard to this contribution. However, with the latest version, you can't just replace the seo.class.php file since there have been other changes and missing those can cause problems. You should run through the install instructions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear all,

 

Hope somebody can help me...

 

I would like to change the shop's URL from:

 

http://shop.domain.com/catalog

to

http://www.domain.com/shop/catalog

 

(This works well since the fysical directory structure remains the same)

 

However what would be the correct approach for Ultimate SEO?

 

Disable, flush cash and enable?

 

 

I am using version 2.1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear all,

 

Hope somebody can help me...

 

I would like to change the shop's URL from:

 

http://shop.domain.com/catalog

to

http://www.domain.com/shop/catalog

 

(This works well since the fysical directory structure remains the same)

 

However what would be the correct approach for Ultimate SEO?

 

Disable, flush cash and enable?

 

 

I am using version 2.1.

 

Ultimate seo urls, whether series 2 or USU5 will not be affected by this at all.

 

The contributions create the uri like my-great-product-p-32.html but that which precedes it is pure osCommerce .. so if your configure.php file is correct then ultimate seo urls can be left alone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello there,

 

So if i understood correctly, if php server version is 5.0+

 

i need to install lastest mod ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media http://addons.oscommerce.com/info/6768

 

??

 

because i've actually Ultimate SEO URLs v2.8 http://addons.oscommerce.com/info/2823

 

and studently, the rewrite stopped working as it was before.

now instead having www.xxxxx.com/catalog/my-product-p33.html i've www.xxxxx.com/catalog/-p33.html

every product names categories names and so on are gone, i've just got product id or category id etc...

 

i think it's related with php version since i don't any other contrib thatg would break seo url.

 

so simply if php version is 5.0+ i need ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media right?

 

 

Thank you for your time!! Regards, Fabien.

Edited by Lgn.Magic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello there,

 

So if i understood correctly, if php server version is 5.0+

 

i need to install lastest mod ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media http://addons.oscommerce.com/info/6768

 

??

 

because i've actually Ultimate SEO URLs v2.8 http://addons.oscommerce.com/info/2823

 

and studently, the rewrite stopped working as it was before.

now instead having www.xxxxx.com/catalog/my-product-p33.html i've www.xxxxx.com/catalog/-p33.html

every product names categories names and so on are gone, i've just got product id or category id etc...

 

i think it's related with php version since i don't any other contrib thatg would break seo url.

 

so simply if php version is 5.0+ i need ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media right?

 

 

Thank you for your time!! Regards, Fabien.

 

If you have PHP5.2.X Fabien you can install either the old series 2 (careful which of the plethora of versions you choose as most are rubbish) or the new Ultimate Seo Urls 5.

 

It is entirely up to you, I developed the new version to provide a solid and supported seo url module using modern code.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

So if i understood correctly, if php server version is 5.0+

 

i need to install lastest mod ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media http://addons.oscommerce.com/info/6768

 

No, not at all. Just install v 2.2d_5 and it will work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultimate seo urls, whether series 2 or USU5 will not be affected by this at all.

 

The contributions create the uri like my-great-product-p-32.html but that which precedes it is pure osCommerce .. so if your configure.php file is correct then ultimate seo urls can be left alone.

 

 

Thanks for you answer, but when I try to do that I get a 404

 

current situation:

http://shop.modelbrouwers.nl/catalog/schuur-en-polijstset-speciaal-voor-plastic-en-resin-p-2086.html

 

desired situation:

http://www.modelbrouwers.nl/shop/catalog/schuur-en-polijstset-speciaal-voor-plastic-en-resin-p-2086.html'>http://www.modelbrouwers.nl/shop/catalog/schuur-en-polijstset-speciaal-voor-plastic-en-resin-p-2086.html (404)

 

 

While the catalog root

http://www.modelbrouwers.nl/shop/catalog/

DOES work.

 

 

Do you have any clue? Thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for you answer, but when I try to do that I get a 404

 

current situation:

http://shop.modelbrouwers.nl/catalog/schuur-en-polijstset-speciaal-voor-plastic-en-resin-p-2086.html

 

desired situation:

http://www.modelbrouwers.nl/shop/catalog/schuur-en-polijstset-speciaal-voor-plastic-en-resin-p-2086.html'>http://www.modelbrouwers.nl/shop/catalog/schuur-en-polijstset-speciaal-voor-plastic-en-resin-p-2086.html (404)

 

 

While the catalog root

http://www.modelbrouwers.nl/shop/catalog/

DOES work.

 

 

Do you have any clue? Thanks again!

 

Yes of course that will happen, your sites configure files are still set at the old values and your .htaccess RewriteBase is still set as /catalog/.

 

For it to work as you require the includes/configure.php file has to be changed to match the new path and the RewriteBase has to be changed to /shop/catalog/

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. I am having a problem with Ultimate SEO URLS v2.2 D5, and I think the solution is simple but I am just overlooking something. What happens is when I click on either a product or category, the site just redirects back to the home page, but the URL in the address bar is still the search engine friendly URL of the product/category. Not sure if somebody would know why this is happening, but you can see it on the site here http://www.1080online.com

 

Any help at all is appreciated, thanks.

Edited by galaxidesigns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. I am having a problem with Ultimate SEO URLS v2.2 D5, and I think the solution is simple but I am just overlooking something. What happens is when I click on either a product or category, the site just redirects back to the home page, but the URL in the address bar is still the search engine friendly URL of the product/category. Not sure if somebody would know why this is happening, but you can see it on the site here http://www.1080online.com

 

Any help at all is appreciated, thanks.

I don't think that's a problem with Ultimate SEO. Please post your .htaccess file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please I want your help

 

I just install Ultimate seo URLS everythink look to work fine but when im trying to login to admin Im taking this errors

 

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/general.php:1330) in /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 97

 

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/general.php:1330) in /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 97

 

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/general.php:1330) in /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/general.php on line 22

 

Please I want your help my site is www.sheepskin4all.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/general.php:1330) in /home/ss4all/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 97

See the link in my signature for that problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think that's a problem with Ultimate SEO. Please post your .htaccess file.

Below is my htaccess file, and the rewrite base is set correctly so that could not be the problem:

 

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On 
RewriteBase /

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}

# $Id: .htaccess 1739 2007-12-20 00:52:16Z hpdl $
#
# This is used with Apache WebServers
#
# For this to work, you must include the parameter 'Options' to
# the AllowOverride configuration
#
# Example:
#
# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">
#   AllowOverride Options
# </Directory>
#
# 'All' with also work. (This configuration is in the
# apache/conf/httpd.conf file)

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet
# Explorer browsers

#<IfModule mod_setenvif.c>
#  <IfDefine SSL>
#    SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \
#             nokeepalive ssl-unclean-shutdown \
#             downgrade-1.0 force-response-1.0
#  </IfDefine>
#</IfModule>

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the
# following Apache configuration parameter

# AcceptPathInfo On

# Fix certain PHP values
# (commented out by default to prevent errors occuring on certain
# servers)

# php_value session.use_trans_sid 0
# php_value register_globals 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Can you please help me?

Ive just installed the new 22d_5 version and when I refresh the page everything from my Configuration menu dissapeared. There is no SEO URLS now.

So I looked in database and also all entries with SEO.. are deleted from configuration and configuration_group.

 

It just dont want to install the database entries at all and I dont know why.. :(:(

 

Thanks, Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Below is my htaccess file, and the rewrite base is set correctly so that could not be the problem:

 

Do you have register_globals enabled on the server, possible in a php.ini file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Can you please help me?

Ive just installed the new 22d_5 version and when I refresh the page everything from my Configuration menu dissapeared. There is no SEO URLS now.

So I looked in database and also all entries with SEO.. are deleted from configuration and configuration_group.

 

It just dont want to install the database entries at all and I dont know why.. :(:(

 

Thanks, Martin

What's the "Configuration menu?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×