Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

Nope it can't be done.

Is it possible to add manufacurer before product name to URL ?

if yes i will apriciate this feauture! how ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forgive me for asking. I have searched and searched this thread... other threads and I can not find how to make my link manager II chemos seo url compliant. I have found the rewrite rule in this thread... I haved added it, but I know there must be more code to add to the files. I have went through the contributions and everything. Can someone please direct me to where I need to go so I can have my links read correctly. I did add this rewrite rule---

 

RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}

 

 

any help would be appreciated. Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am having trouble with USU 2.1d. I have a fresh install with USU 2.1d installed here: http://www.bfafoodservice.com/test

 

When clicking on "add to cart" on the product info page, it simply refreshes instead of sending you to the shopping cart and the cart remains empty. I have tried a str_replace with "&" for "&" in both includes/functions/general.php (the tep_redirect function) and includes/classes/seo.class.php (the href_link function) with no luck. Also, before installing the contribution, the shopping cart worked fine.

 

Here is my htaccess file:

 

#Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On 
#RewriteBase /test/

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

Each of the directives I have commented out cause a 500 error if I leave them in. The rest of the site seems to work fine. If I had a guess, it would have to do with RewriteBase not working. If this is the case, is there a way to get this to work without RewriteBase? I'm new to apache and mod_rewrites so any help would be apreciated.

 

Thanks,

Brian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I am having trouble with USU 2.1d. I have a fresh install with USU 2.1d installed here: http://www.bfafoodservice.com/test

 

When clicking on "add to cart" on the product info page, it simply refreshes instead of sending you to the shopping cart and the cart remains empty. I have tried a str_replace with "&" for "&" in both includes/functions/general.php (the tep_redirect function) and includes/classes/seo.class.php (the href_link function) with no luck. Also, before installing the contribution, the shopping cart worked fine.

 

Here is my htaccess file:

 

#Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On 
#RewriteBase /test/

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

Each of the directives I have commented out cause a 500 error if I leave them in. The rest of the site seems to work fine. If I had a guess, it would have to do with RewriteBase not working. If this is the case, is there a way to get this to work without RewriteBase? I'm new to apache and mod_rewrites so any help would be apreciated.

 

Thanks,

Brian

 

Your basic server is not set up to allow RewriteRules so no .. it won't work until the server is set up properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Your basic server is not set up to allow RewriteRules so no .. it won't work until the server is set up properly.

So the problem is with RewriteBase, correct? I find it strange that they would support rewrite rules but not a basic directive like RewriteBase. I will contact my hosting service to find out why it won't work. On my hosting service's website, they have instructions for mod_rewrites, even a list of directives they don't support (RewriteBase isn't one of the ones listed). Unfortunately though, I don't seem to have access to the apache config file, so it doesn't seem to be something I can do myself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have successfully added this contribution to my store setup and it looks like everything works as intended. However, I also have HeaderTags SEO installed and although they both seem to work the Ultimate SEO URL's somehow erased the link to HeaderTags that was in my Admin/Configuration panel. Anyone follow me on this?

 

Anyone know how i can fix this? It's just the link to the configuration of HeaderTags SEO from the Admin/Configuration panel that has disappeared or been taken over by Ultimate SEO URL's.

 

Forgive me if this has already been addressed somewhere in the 140+ pages in this thread, if so could someone just point me to where it has been covered?

 

Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am interested in installing Ultimate SEO URLs, but I do not know which version to try.

 

'2.1d ORIGINAL updated' uploaded on 2/23/2008 by FWR Media looks like the one I want to download, but I need some advice.

 

I wanted to see if anyone can give me a little info about the difference between '2.1d ORIGINAL updated' and the rest of those uploaded afterwards.

 

So far, I have the following setup...

- OSC 2.2RCa

- STS v4.5.8

- Header Tags SEO v3.0.4

 

Will Ultimate SEO URLs cause any conflicts with what I have?

 

I am currently testing on a Windows machine running Apache, but my plans for the live shop will be using a UNIX/Linux machine. Will this affect anything?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have been running this contrib for about 1 1/2 years at least. I think I have version 2.2.1

 

Anyway, for some reason my pages are all displaying a 404 error. I don't have the slightest idea why.

 

http://www.jassepaintball.com

 

Please take a look and see if you can figure it out. The products and images are still being displayed, and the urls have not changed from when they were working.

 

Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am interested in installing Ultimate SEO URLs, but I do not know which version to try.

 

'2.1d ORIGINAL updated' uploaded on 2/23/2008 by FWR Media looks like the one I want to download, but I need some advice.

 

I wanted to see if anyone can give me a little info about the difference between '2.1d ORIGINAL updated' and the rest of those uploaded afterwards.

 

So far, I have the following setup...

- OSC 2.2RCa

- STS v4.5.8

- Header Tags SEO v3.0.4

 

Will Ultimate SEO URLs cause any conflicts with what I have?

 

I am currently testing on a Windows machine running Apache, but my plans for the live shop will be using a UNIX/Linux machine. Will this affect anything?

 

2.1d original updated is an entirely solid version with no known bugs, it is the last version worked on purely by the original author Chemo but has been updated for PHP 5 / MySQL 5 (strict).

 

USU 2.1d will test fine on a PC based setup and is designed for unix/linux but will not work on WinDoze servers.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I have been running this contrib for about 1 1/2 years at least. I think I have version 2.2.1

 

Anyway, for some reason my pages are all displaying a 404 error. I don't have the slightest idea why.

 

http://www.jassepaintball.com

 

Please take a look and see if you can figure it out. The products and images are still being displayed, and the urls have not changed from when they were working.

 

Thanks :)

 

The urls are being written correctly by the seo.class.php but are not being rewritten by .htaccess.

 

Seems to me that the .htaccess has been overwritten and is missing the following: -

 

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ index.php?ref=product_info&products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?ref=index&cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?ref=index&manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ index.php?ref=popup_image&pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ index.php?ref=articles&tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ index.php?ref=article_info&articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ index.php?ref=product_reviews&products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ index.php?ref=product_reviews_info&products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-prw-(.*).html$ index.php?ref=product_reviews_write&products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ index.php?ref=information&info_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

This can happen e.g. if you turn hotlinking protection on in cPanel, it overwrites the .htaccess files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2.1d original updated is an entirely solid version with no known bugs, it is the last version worked on purely by the original author Chemo but has been updated for PHP 5 / MySQL 5 (strict).

 

USU 2.1d will test fine on a PC based setup and is designed for unix/linux but will not work on WinDoze servers.

 

Thanks for the information. It is working well on my Windows machine with just a few tweaks.

Edited by dark_tyrant

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forgive me for asking. I have searched and searched this thread... other threads and I can not find how to make my link manager II chemos seo url compliant. I have found the rewrite rule in this thread... I haved added it, but I know there must be more code to add to the files. I have went through the contributions and everything. Can someone please direct me to where I need to go so I can have my links read correctly. I did add this rewrite rule---

 

RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}

 

 

any help would be appreciated. Thank you

Not all versions of the contribution have the needed code for Links Manager. Try the 2.2e Fixed version.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
The urls are being written correctly by the seo.class.php but are not being rewritten by .htaccess.

 

Seems to me that the .htaccess has been overwritten

 

This can happen e.g. if you turn hotlinking protection on in cPanel, it overwrites the .htaccess files.

 

 

Wow, that did work. I did a few things in the cPanel, such as enabling the hotlinking protection, but then I tried to go back and restore the settings. I had no idea that it would overwrite the .htaccess.

 

That's amazing - how did you know that's exactly what I did! Wow, I am truly impressed. Thank you a TON for your help, you are doing an awesome job helping everyone out!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

 

I installed unlimited SEO's yesterday and i am running into a problem. When enabled, and a product or or category is selected the page is directed to "page not found".

 

here is a link to take a peak.

 

http://macandtees.com/shop/

 

thanks for any advice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hello,

 

I installed unlimited SEO's yesterday and i am running into a problem. When enabled, and a product or or category is selected the page is directed to "page not found".

 

here is a link to take a peak.

 

http://macandtees.com/shop/

 

thanks for any advice.

 

USU is not currently installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
USU is not currently installed.

 

http://macandtees.com/catalog/

 

Sorry, I have been working on the site since i posted. Here is a new link to a freah install. Same problem. After installing, the USU seems to be working, however the page dosen't exist. Could this have something to do with the .htaccess file?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://macandtees.com/catalog/

 

Sorry, I have been working on the site since i posted. Here is a new link to a freah install. Same problem. After installing, the USU seems to be working, however the page dosen't exist. Could this have something to do with the .htaccess file?

 

Thanks

 

Yup

 

The instructions say ..

 

If a root install (like www.mysite.com/)

 

RewriteBase /

 

If a directory install (like www.mysite.com/catalog/)

 

RewriteBase /catalog/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yup

 

The instructions say ..

 

If a root install (like www.mysite.com/)

 

RewriteBase /

 

If a directory install (like www.mysite.com/catalog/)

 

RewriteBase /catalog/

 

 

ah. yes I see now. I didn't think to change that path. thanks so much!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi folks, the mainpage of my webshop generates dublicate contens like this: www.domain.com/?C=D;O=A or www.domain.com/?A=F;O=A and so on. Do anyone know why?! Gooooogel will kill me if i cant fix it. Please help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi folks, the mainpage of my webshop generates dublicate contens like this: www.domain.com/?C=D;O=A or www.domain.com/?A=F;O=A and so on. Do anyone know why?! Gooooogel will kill me if i cant fix it. Please help!

 

Those urls look nothing like those produced by USU so I haven't a clue what you are using.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm, yesterday i saw the sites in the gooogle serps. today, all of them are gone. tricky. maybe a google-index-bug or something else. Yesterday i found a lot of other osc-sites with the same string..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I followed the instructions, what happened?

http://andoverdiscountdance.com/

 

I think I installed the "right" package. it's hard to tell what's going on in the contribution download section. I think it's the WORST I've ever seen. Does it have to be so friggen confusing? I don't understand why the top file is not the latest FULL package.

 

osCommerce 2.2-MS2

Ultimate_SEO_URLs_v2-2.2eFIXEDReload

 

Scott

 

Edit: I made the mistake of "replacing" the code in application_top as opposed to "adding" the code. Opps. I still hate the download section. So far it works great, good job.

Edited by skotmiller

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys

I hope you can help!

 

I have installed the contribution and now have an orderID=0 issue at my store (www.datamouse.biz/catalog)

 

Orders are not being added to order histories.

Also, if I disable the contribution, none of my urs work - they go to "datamouse.biz/catalog/index.php?catalog=index.php", regardess of what is clicked.

 

I've seen a previous post about installing an older version (?) of the store.

Is there any other way to get this fixed?

 

Thanks guys

 

Danny

Share this post


Link to post
Share on other sites

seo urls + buy_now + ksort -- resolved

 

Hi again, I have the same bug as everybody , the "buy_now" bug.

http://www.oscommerce-fr.info/forum/index....st&p=269362

I don't know if I have the latest patched version of SEO

but anyway while re-reading "parse_parameters" I found out that the order of parameters is very relevant

(better to print a product url than a path url) and was sorted only by a 'krsort' .

which does not make sense...

So this code is to properly sort parameters by importance.

(please check : 'manufacturers_id','info_id','articles_id','products_id','pID','cPath','tPath' )

 

fix, change :

function parse_parameters($page, $params, &$separator){
$p = @explode('&', $params);
krsort($p);

 

by this code :

function parse_parameters($page, $params, &$separator){
$params = str_replace('&','&', $params); //gk clic-france.com : pfff
$p = array();//stack parameters in seokeyorder (and unknown keys queued)
$tseokeyorder=array('tPath','cPath','pID','products_id','articles_id','info_id','manufacturers_id');
foreach($tseokeyorder as $seokeyorder)
	foreach(@explode('&', $params) as $pseo)
		if (preg_match("/^$seokeyorder=/",$pseo))
			array_push($p,$pseo);
foreach(@explode('&', $params) as $pseo){
	$is_seokeyorder=false;
	foreach($tseokeyorder as $seokeyorder)
		if (preg_match("/^$seokeyorder=/",$pseo))
			$is_seokeyorder=true;
	if (!$is_seokeyorder)
		array_push($p,$pseo);
}

 

by the way this is where y change & amp ; in the url (sigh..)

 

Guy Kastenbaum -- http://www.clic-france.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×