Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

Someone help me fix this

 

when i goto partyballoononline.com.au i get the following error

Fatal error: Call to a member function add_current_page() on a non-object in /home/partybal/public_html/includes/application_top.php on line 312

 

but i never change that line

 

i can see SEO URL under administration configuration but when i click on SEO URL i get this

 

Warning: call_user_func(tep_reset_cache_data_seo_urls) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback in /home/partybal/public_html/admin/includes/functions/general.php on line 1195

Share this post


Link to post
Share on other sites

again,

 

when i goto partyballoononline.com.au i see

Fatal error: Cannot redeclare tep_set_banner_status() (previously declared in /home/partybal/public_html/includes/functions/general.php:698) in /home/partybal/public_html/includes/functions/banner.php on line 23

 

i can see SEO URL under administration configuration but when i click on SEO URL i get this

 

Warning: call_user_func(tep_reset_cache_data_seo_urls) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback in /home/partybal/public_html/admin/includes/functions/general.php on line 1195

 

 

i cant seem to find any solution to the banner.php error i never touch that file

 

 

I just really need someone to fix and get SEO working on my site. Happy to pay and come to an agreement as i need other things to be done. So if you have the time and understand and happy to lend a hand, could you message me (i dont know whether i am breaking forum rules - but oh well)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tep_reset_cache_data_seo_urls

 

In the installation instructions it says ..

 

reset_seo_cache.php should be uploaded to admin/includes/reset_seo_cache.php

 

Re: Fatal error: Call to a member function add_current_page() on a non-object

 

You are missing some core code from application_top.php

 

 

Perhaps ..

 

// include navigation history class
 require(DIR_WS_CLASSES . 'navigation_history.php');

 

Is it possible that you put catalog/admin/includes/application_top.php in place of

catalog/includes/application_top.php?

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Its definately a great contribution to OSC

 

I installed "Ultimate Seo Urls 2.2.2E Fixed RELOAD" today and its working fine on my test cart im only having following small issue.

 

Pagination does not work on any category, when i click on page two it loads the page one again.

You may check the issue yourself

 

Category URL: http://www.roses.pk/just-roses-c-1.html

Page two of same category: http://www.roses.pk/just-roses-c-1.html?page=2&sort=2a but it takes again to above URL

 

I tried turning off Ultimate Seo and it is working fine. Please Help

 

Thanks in Advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have an issue with the "next page" where it loops back to index.php. I've researched and looked through all the threads and read the "fix". However, i cannot find that piece of code in my seo.class.php. I have the 2.1D install.

 

This is the link that is given when i try to go to page 2.

http://www.buydefinition.com/catalog/index.php?page=

 

It gives the same exact link whether i am in the "new items" page or on any of the manufacturer category pages that have more than 1 page.

 

Any ideas?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
We have an issue with the "next page" where it loops back to index.php. I've researched and looked through all the threads and read the "fix". However, i cannot find that piece of code in my seo.class.php. I have the 2.1D install.

 

This is the link that is given when i try to go to page 2.

http://www.buydefinition.com/catalog/index.php?page=

 

It gives the same exact link whether i am in the "new items" page or on any of the manufacturer category pages that have more than 1 page.

 

Any ideas?

 

Thanks.

 

That site doesn't show seo urls at all and it certainly isn't standard oscommerce

Share this post


Link to post
Share on other sites
The site is based on oscommerce and most of the .php files are standard oscommerce.

 

All the product pages and reviews show SEO URL's.

Example, https://www.buydefinition.com/catalog/skye-bag-p-75.html

 

In your opinion, should we just remove this contribution ?

 

Probably, that site has so many hard coded links that it's hardly worth it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well - I'm stumped. I have Ultimate SEO URL's that was updated by FWR Media (2.1d Original with Independent SEO URL Validation installed as well)

 

At one point things were working correctly and I was not seeing the osCsid in the URL or in the XML Sitemap that is automatically generated weekly for google and yahoo. Now, all of the sudden, I have the osCsid's back in both places - not good.

 

So I am trying to find any reason why this is the case.

 

I do have this underneath of the fwrmedia code in applicaiton_top.php

if ( $spider_flag == true ){
 if ( eregi(tep_session_name(), $_SERVER['REQUEST_URI']) ){
  $location = tep_href_link(basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']), tep_get_all_get_params(array(tep_session_name())), 'NONSSL', false);
  header("HTTP/1.0 301 Moved Permanently"); 
  header("Location: $location"); // redirect...bye bye  
 }
}

 

I commented out the above code, and now the pages load without showing me the osCsid in the URL - good progress.

 

However, when I use this tool:

http://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php

 

It shows all of the links with osCsid in them :huh:

 

I have tried everything I can think of in the Admin settings for SEO URL's, and nothing seems to cause the above site to not get the osCsid in the URL.

 

So I'm wondering - is the above site an accurate representation of what a search engine bot sees? I am currently re-running my XML sitemap generator to see what it comes up with this time.

 

In the meantime - any thoughts would be greatly appreciated.

 

Current settings:

Enable SEO URL's - True

Add cpath - false

Add category parent - true

Filter short words - 3

Output W3C - true

Enable SEO Cache - true

Enable Product Cache - true

Enable Categories Cache - true

Enable Manufacturers Cache - true

Enable Articles Cache - true

Enable Topics Cache - true

Enable Information Cache - true

Enable Automatic Redirects - true

Choose URL Rewrite type - Rewrite

Special character conversions - --none entered--

Reset SEO URLs - false (I do reset this after any change in the above settings, or turning Validate URL's on or off)

 

Currently the Validate URL's feature is turned on


~Tracy
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well - I'm stumped. I have Ultimate SEO URL's that was updated by FWR Media (2.1d Original with Independent SEO URL Validation installed as well)

 

At one point things were working correctly and I was not seeing the osCsid in the URL or in the XML Sitemap that is automatically generated weekly for google and yahoo. Now, all of the sudden, I have the osCsid's back in both places - not good.

 

So I am trying to find any reason why this is the case.

 

I do have this underneath of the fwrmedia code in applicaiton_top.php

if ( $spider_flag == true ){
 if ( eregi(tep_session_name(), $_SERVER['REQUEST_URI']) ){
  $location = tep_href_link(basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']), tep_get_all_get_params(array(tep_session_name())), 'NONSSL', false);
  header("HTTP/1.0 301 Moved Permanently"); 
  header("Location: $location"); // redirect...bye bye  
 }
}

 

I commented out the above code, and now the pages load without showing me the osCsid in the URL - good progress.

 

However, when I use this tool:

http://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php

 

It shows all of the links with osCsid in them :huh:

 

 

Currently the Validate URL's feature is turned on

 

Do you have prevent spider sessions set to true in the admin under sessions?


Follow the community build:

BS3 to osCommerce Responsive from the Get Go!

Check out the new construction:

Admin Gone to Total BS!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have a question concerning my Google ranking after I install Ultimate SEO.

Currently I am running an OSC shop which ranks pretty much OK

under G00gle. The shop has been online since late 2006.

 

So here's my question:

 

If I install Ultimate SEO now, will this have a negative impact on the rankings of

my product and category pages? As far as I understand the contribution,

the old URLs are 301 redirected to the new URLs so I guess that I should

not loose any pagerank, since the new URLs inherit the pagerank of the

new URLs.

 

Does anybody have some experience with this? Loosing our rankings

for a transitional period is absolutely inacceptable for us.

(my wife will beat me if I destroy her ranking :-) ).

 

By the way: thanks for bringing back the original chemo contribution.

It works great in my local installation.

 

Cheers,

 

Jens

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I have a question concerning my Google ranking after I install Ultimate SEO.

Currently I am running an OSC shop which ranks pretty much OK

under G00gle. The shop has been online since late 2006.

 

So here's my question:

 

If I install Ultimate SEO now, will this have a negative impact on the rankings of

my product and category pages? As far as I understand the contribution,

the old URLs are 301 redirected to the new URLs so I guess that I should

not loose any pagerank, since the new URLs inherit the pagerank of the

new URLs.

 

Does anybody have some experience with this? Loosing our rankings

for a transitional period is absolutely inacceptable for us.

(my wife will beat me if I destroy her ranking :-) ).

 

By the way: thanks for bringing back the original chemo contribution.

It works great in my local installation.

 

Cheers,

 

Jens

 

A clean 301 redirect just prompts the SE's to update their indexes accordingly there is no known negative to using this method.

Share this post


Link to post
Share on other sites
So I'm wondering - is the above site an accurate representation of what a search engine bot sees?

 

Probably not.

 

Presuming that prevent spider sessions is set to false: -

 

This particular bot may not be in your spiders.txt as it's not a "real" bot it would therefore be assigned a session and would therefore show an osCsid as it wont accept cookies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

 

thanks for the fast answer.

 

A clean 301 redirect just prompts the SE's to update their indexes accordingly there is no known negative to using this method.

 

Does Ultimate SEO do a "clean" 301 redirect of the old URLs to the new ones?

If yes then I could go ahead with Ultimate SEO without loosing any

google rankings, right?

 

Thanks,

 

Jens

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Robert,

 

thanks for the fast answer.

Does Ultimate SEO do a "clean" 301 redirect of the old URLs to the new ones?

If yes then I could go ahead with Ultimate SEO without loosing any

google rankings, right?

 

Thanks,

 

Jens

 

Yup it's a valid 301 redirect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you have prevent spider sessions set to true in the admin under sessions?

 

Yes, I have this set to True - everything else is False except the Session Directory setting which is /tmp

 

FWR Media - your comment makes sense as it is most likely the site isn't recognized as a normal spider. I got my XML Sitemap generated again, and found that it no longer contains the osCsid - so I would have to go with the thought that it is functioning properly now, and that the other site for testing purposes just isn't being seen as a spider.

 

I will attempt to see if I can figure out how to get that bot in my spiders.txt file as it would be interesting to see what the known spider bots will see ;)

 

Thanks very much - and hopefully it will help someone else out to know that you have to comment out the if ( $spider_flag == true ){ bit of code (if you have it) in application_top in order for the Ultimate SEO URL's and Independent SEO URL Validation contrib's to be allowed to do their job :blush:


~Tracy
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I installed Ultimate SEO on top of the fast easy checkout contribution.

Now the checkout procedure does not work anymore.

When I try to get from checkout_shipping to checkout_confirmation

I am somehow directed to the login page. The link

that I click within checkout_shipping is directed to:

 

checkout_shipping.php?n=1

 

Does anybody know a solution?

 

Thanks,

 

Jens

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I installed Ultimate SEO on top of the fast easy checkout contribution.

Now the checkout procedure does not work anymore.

When I try to get from checkout_shipping to checkout_confirmation

I am somehow directed to the login page. The link

that I click within checkout_shipping is directed to:

 

checkout_shipping.php?n=1

 

Does anybody know a solution?

 

Thanks,

 

Jens

 

USU does not touch the checkout process.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I was able to track the error down:

 

When checkout confirmation is called, the following GET variable

is available:

 

amp;osCsid_baf => cb7a7f43a3a96e2a6d9e8d465556231f

 

The "amp;" in the beginning appears since I installed Ultimate SEO.

The get-variable should be called osCid_baf. The trailing "amp;"

leads to a session loss. Hence, no checkout is possible.

 

The original url that is called appears to be:

 

checkout_confirmation.php?paynow=5&osCsid_baf => cb7a7f43a3a96e2a6d9e8d465556231f

 

Now the "&" seems to be changed into "&"

 

Any ideas where this could happen?

 

Cheers,

 

Jens

Edited by frimipiso

Share this post


Link to post
Share on other sites

I solved the problem now:

 

Simply disable "Output W3C valid URLs (parameter string)"

in the configuration and the "&" is not replaced by "amp;"

 

Another short question:

 

I read in some places that Ultimate SEO will slow down

your page loading time tremendously due to

a lot of unnecessary database accesses or large

cache size.

 

What do you think about that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I solved the problem now:

 

Simply disable "Output W3C valid URLs (parameter string)"

in the configuration and the "&" is not replaced by "amp;"

 

Another short question:

 

I read in some places that Ultimate SEO will slow down

your page loading time tremendously due to

a lot of unnecessary database accesses or large

cache size.

 

What do you think about that?

 

I'd like to see where you read that. Obviously this funtionality requires some action by the server/mysql however I've never found it to be significant.

 

Re: the & this is well documented in the threads but I guess I'll have to post it again <sigh>

 

catalog/includes/functions/general.php

 

find function tep_redirect

 

find ..

 

header('Location: ' . $url);

 

Replace with ..

$url = str_replace('&', '&', $url);
header('Location: ' . $url);

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot for your help :-)

 

I was kind of proud that I spotted this problem because

I have seen several posts saying that some people

never got FEC and USU to work together.

 

So it was a well known issue ... <_<

 

Anyway, it's all up and running now and I am waiting

for the big google ranking boost :lol:

 

I'd like to see where you read that. Obviously this funtionality requires some action by the server/mysql however I've never found it to be significant.

 

Re: the & this is well documented in the threads but I guess I'll have to post it again <sigh>

 

catalog/includes/functions/general.php

 

find function tep_redirect

 

find ..

 

header('Location: ' . $url);

 

Replace with ..

$url = str_replace('&', '&', $url);
header('Location: ' . $url);

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

 

Its definately a great contribution to OSC

 

I installed "Ultimate Seo Urls 2.2.2E Fixed RELOAD" today and its working fine on my test cart im only having following small issue.

 

Pagination does not work on any category, when i click on page two it loads the page one again.

You may check the issue yourself

 

Category URL: http://www.roses.pk/just-roses-c-1.html

Page two of same category: http://www.roses.pk/just-roses-c-1.html?page=2&sort=2a but it takes again to above URL

 

I tried turning off Ultimate Seo and it is working fine. Please Help

 

Thanks in Advance

 

 

No Reply from contributer, still waiting for assistance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

i have installed Ultimate SEO URLs 2.2.2e FIXED Full Package dated 9Feb2008 and i get this strange urls when my browser cache is deleted:

web-20-c-84.html?osCsid=49277a6a3c9df4556fe2d793930274bc

Also google spider finds those urls too, although my sitemap file does not have them

 

any ideas?thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Note to Chemo since he doesn't take private messages:

 

Chemo -

just a quick note to thank you (and raise a beer to you!) for the excellent contrib Ultimate SEO URLs. I just downloaded v21d_updated which someone else had recently uploaded to make things less cumbersome and truer to your original contrib.

 

Haven't had many contribs that easy to install; and certainly haven't had many providing this type of value.

 

After being delighted by the easy install and instant success, I was almost overcome with joy (almost ;-) ) when I did a ?profile=on Quickly found why my pages were so doggy because the analysis pointed to me to a couple of items I could tie back to two other specific contributions which I shall now tweak!

 

Thanks again

Chris S.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×