Jump to content
spidometrs

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

Recommended Posts

im having the same problem as john, on instafinish.com cannot choose an catagory it will always 404

 

you need to give more info .. which version?

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you download the 2.1d that I uploaded recently. And reset your cache/osC categories cache then you shouldn't have any problems.

 

I appreciate everyones input :thumbsup: and have tried all of your suggestions! I am still get the search engines directed to catalog=product_info.php for the old links.

 

 

What I installed is Ultimate_SEO_URLSv21d_UPDATED_1_2 and independent_seo_validation_1.0.2

 

 

 

In the instructions its says for independent_seo_validation_1.0.2

 

If you use this with 2-2.2e you should comment out all lines in includes/classes/seo.class.php that start ..

 

$this->ValidateName($url,

 

Like ..

 

//$this->ValidateName($url,

 

This means I have to do this in order for the independent_seo_validation to work properly. Do you suggest uncommenting them?

 

I would really appreciate any suggestions that would solve the problem I am having as the googlebot has been on the site all day searching for old product_info links then directed to the catalog=product_info.php Product not found! page.

 

In advance Thank You to anyone who can solve this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://onlytravelbags.com

 

I've taken it all the way back to a default install to try to eliminate the chance that some other change I had made was interfering. No other contribs or file changes that I know of.

 

 

The links look fine so it must be the server config.

 

Take this url for example ..

 

software-c-2.html

 

The line in .htaccess that handles this request is ..

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

 

So that link should be converted to

http://onlytravelbags.com/index.php?cPath=2

 

Is mod_rewrite on?

 

Does the httpd.conf allow override?

 

e.g.

 

<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride All
</Directory>

 

And

 

	AllowOverride All

Share this post


Link to post
Share on other sites
The links look fine so it must be the server config.

 

Take this url for example ..

 

software-c-2.html

 

The line in .htaccess that handles this request is ..

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

 

So that link should be converted to

http://onlytravelbags.com/index.php?cPath=2

 

Is mod_rewrite on?

 

Does the httpd.conf allow override?

 

e.g.

 

<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride All
</Directory>

 

And

 

	AllowOverride All

 

I checked all of those things. "AllowOverride" was not set to "All" initially, but it is now. But it still won't work after restarting Apache.

 

What I think may be the issue (maybe not, though) is that my domain is not the one that the hosting was set up for. I'm pointing my domain to that server, but the site files are not in "/usr/local/apache/htdocs". They are in "/home". The Directory is set for "/usr/local/apache/htdocs". Should I change this to "/home"? All other sites set up for this server are also in "/home" so I feel like httpd.conf must be set up to affect those files, but I'm not too clear on the file structure of servers.

 

Is the Directory the issue? Will changing the Directory setting to "/home" break my site and the others set up in there?

 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
I checked all of those things. "AllowOverride" was not set to "All" initially, but it is now. But it still won't work after restarting Apache.

 

What I think may be the issue (maybe not, though) is that my domain is not the one that the hosting was set up for. I'm pointing my domain to that server, but the site files are not in "/usr/local/apache/htdocs". They are in "/home". The Directory is set for "/usr/local/apache/htdocs". Should I change this to "/home"? All other sites set up for this server are also in "/home" so I feel like httpd.conf must be set up to affect those files, but I'm not too clear on the file structure of servers.

 

Is the Directory the issue? Will changing the Directory setting to "/home" break my site and the others set up in there?

Thanks

 

SEO URLs does not rely on paths it is a URL (well except for rewritebase but that's just directories from root not a path)

 

What is happening is that software-c-2.html is coming into the server and the server is throwing a 404 error instead of the .htaccess rewrite rules converting it into a standard osC url.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm an idiot. I re-read all my changes starting at appl_top and i noticed i had put the code there a few lines too early.

Seems like my speedreading and editing lessons did not pay off ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm an idiot. I re-read all my changes starting at appl_top and i noticed i had put the code there a few lines too early.

Seems like my speedreading and editing lessons did not pay off ;-)

 

Glad you got it sorted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SEO URLs does not rely on paths it is a URL (well except for rewritebase but that's just directories from root not a path)

 

What is happening is that software-c-2.html is coming into the server and the server is throwing a 404 error instead of the .htaccess rewrite rules converting it into a standard osC url.

 

 

That makes sense, but what is keeping the rewrite rules from being applied? Is there some code that should be in the .htaccess file that is missing that would make it work? Or is it most likely server related?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still ahve not been able to figure out the problem discussed before but am working on it. I have come accross a new problem. When a manufacturer is chosen for the dropdown menu instead of going to the manufactuers page it redirects to catalog=index.php. The same thing happens when you select from the categories dropdown menu! Does anyone know how to fix this?

 

Thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone been successful in getting SEO'd pages to have sort ability?

 

I've tried FWR Media's seo.class.php fix, but it didn't do a thing.

 

On pages that aren't SEO'd, naturally, the sort works just fine.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anyone been successful in getting SEO'd pages to have sort ability?

 

I've tried FWR Media's seo.class.php fix, but it didn't do a thing.

 

On pages that aren't SEO'd, naturally, the sort works just fine.

 

Thanks.

 

The 2.1d UPDATED that I uploaded has no sort problem. Do you have 2.1d up now? if so post a site link.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

What impact would I have with trying to implement 2.1d if I already have 2.2e installed?

 

EDIT: I made the changes to .htaccess and upload the "old" seo.class.php. Seems to work fine! On one of my installs, I actually didn't have to change the .htaccess. It seems most of the magic is in the seo.class.php.

Edited by pfilias

Share this post


Link to post
Share on other sites
What impact would I have with trying to implement 2.1d if I already have 2.2e installed?

 

EDIT: I made the changes to .htaccess and upload the "old" seo.class.php. Seems to work fine! On one of my installs, I actually didn't have to change the .htaccess. It seems most of the magic is in the seo.class.php.

 

Yup

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have reverted back to the D version - one store worked fine, the other I get this error

 

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 6667577 bytes) in /var/www/vhosts/ollysguitar.com/httpdocs/includes/classes/seo.class.php on line 159

Share this post


Link to post
Share on other sites

forget the above.

 

As the store is so large I have to turn off product cache to speed it up. I have done this and all is well

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have reverted back to the D version - one store worked fine, the other I get this error

 

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 6667577 bytes) in /var/www/vhosts/ollysguitar.com/httpdocs/includes/classes/seo.class.php on line 159

 

I presume you are on shared hosting, The error says that you're exceeding the memory limit as set by your hosts (PHP ran out of memory).

 

33 is quite big though, may be worth dropping the cache table.

 

Dropping the SEO entries in configuration and configuration_groups and letting SEO URLs reinstall itself.

 

The sql for the config deletes are in the following post ..

 

http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...t&p=1215173

 

Don't forget to back up before deleting from the database.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Thanks - I'm not on shared hosting and I raised the option n the php.ini file - however, turning off the cache for products did resolve it anyhow.

 

Now to try this new addition you have written. I am so glad someone has considered this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since dropping my cache table it has not auto reinstalled. No I can do nothing regarding the admin side of SEO urls as it failed on a delete from cache query

 

Any clues?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Since dropping my cache table it has not auto reinstalled. No I can do nothing regarding the admin side of SEO urls as it failed on a delete from cache query

 

Any clues?

 

Sounds like you didn't delete the configuration entries, seo.class.php auto reinstalls if the tables/entries are not there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are absolutely correct - although I thought I had done this, doing it again certainly worked.

 

Thanks a lot - and thanks not only for the validation contrib but also offering support here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm on my first OSCommerce and php experience:

I have the same problem "file not found" for html urls: it seems that the server can't write html pages.

 

I have installed the FWR Media 2.1d SEO URLs version, in my OSC 2.2 rc1 release (customized by me with other contribs installed, but I don't think it can be the problem).

If you need, I can write the site link, or the code portion you need.

 

Now, I have disabled Ultimate SEO contribution, but I need to disable the "automatic redirect" (301) option also, if not, the page product_info.php doesn't work, and the browser show an error "redirect looping".

 

I follow exactly the installation process, and I try to edit the .htaccess directory with the absolute path, starting from /.

I have set the access of the catalog dir to 777.

 

I would not uninstall the contribution but leave it disabled until I can find any solution, please someone can help me?

Thank you in advance,

 

Nik

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I'm on my first OSCommerce and php experience:

I have the same problem "file not found" for html urls: it seems that the server can't write html pages.

 

I have installed the FWR Media 2.1d SEO URLs version, in my OSC 2.2 rc1 release (customized by me with other contribs installed, but I don't think it can be the problem).

If you need, I can write the site link, or the code portion you need.

 

Now, I have disabled Ultimate SEO contribution, but I need to disable the "automatic redirect" (301) option also, if not, the page product_info.php doesn't work, and the browser show an error "redirect looping".

 

I follow exactly the installation process, and I try to edit the .htaccess directory with the absolute path, starting from /.

I have set the access of the catalog dir to 777.

 

I would not uninstall the contribution but leave it disabled until I can find any solution, please someone can help me?

Thank you in advance,

 

Nik

 

Are you on a Windows server by any chance?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

Here the server information I can read.

Do you think it can be a server configuration problem?

 

FreeBSD 5.4-STABLE

MySQL 4.1.5-gamma

Apache/2.0.50 (FreeBSD) PHP/4.3.9

PHP 4.3.9 (Zend: 1.3.0)

Edited by KaeruNoMe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Robert,

Here the server information I can read.

Do you think it can be a server configuration problem?

 

FreeBSD 5.4-STABLE

MySQL 4.1.5-gamma

Apache/2.0.50 (FreeBSD) PHP/4.3.9

PHP 4.3.9 (Zend: 1.3.0)

 

1)Where is your shop

 

www.mysite.com/

or

www.mysite.com/catalog/

etc.

 

2) What do you have in .htaccess for the RewriteBase?

 

3) Is mod_rewrite enabled on your server?

 

4) If you put garbage in .htaccess like kjjsfadahhqhewhhwhAF does it throw an error?

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×