Jump to content
Sign in to follow this  
deeveloper

PhpBB2 2.0.15 Contribution Support

Recommended Posts

I have a problem with a phpBB2 oscommerce contrib as found at:

http://www.oscommerce.com/community/contributions,2952

 

demo at:

 

http://test.glotus.com.tw/english/modules....&file=index.php

 

Now on my site I have an Autologin Mod for OSC installed.. (with a 'remember me tick box')

 

1) PhpBB It keeps logging out whenever i click on the phpBB header links (faq, profile, etc).

 

If i change tep_session_name('osCsid') within application_top.php to tep_session_name('sid') then it fixes the logging out problem... BUT...

 

only when the remember me box is ticked for the Autologin Mod.

This is about the closest I've been to fixing the logging out problem.

 

Only 2 problems....

 

1) It only works when the Remember Me is Ticked when logging in.

2) For some reason the anchor links on the FAQ page return a blank area (where the forum content shoud be) instead of redirecting to an anchor on the page.

 

NB:

 

I noticed another problem with the original contrib, but i haven't had a chance to look at it yet... the 'back to top' links don't work.

 

Anyone had this problem before? Anyone have any suggestions?

 

Why does it only do this with the FAQ section... I've tried a couple of different them templates and it still does it.

 

I'm thinking i'll just disable the FAQ section and forget about it...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disregard the last post... i've removed the faq section altogether, i've wasted enough time trying to get it to work. ;)

 

I've restored tep_session_name('osCsid') back to it's default, and set the autologin code to automatically default to automatically set the autologin cookie.

 

Now my only problem:

 

If im logged in and click submit or preview to quote, edit, post a reply it returns an error from this link...

 

http://localhost/catalog/modules.php?op=mo...ile=posting.php&mode=reply&t=1&sid=3c2f8cac34a6c10bb68bb813253b3980?osCsid=sg4otmmrktduuqvdtnnt6u2h40?osCsid=miqvo1q57eb6g6bc92tjs0ab91?osCsid=sg4otmmrktduuqvdtnnt6u2h40?osCsid=sg4otmmrktduuqvdtnnt6u2h40

 

When i click submit or preview it refreshes to a link with no &mode appended to the url:

 

http://localhost/catalog/modules.php?op=mo...upbb77818s48fm3

 

And outputs:

 

==> No post mode specified

 

 

Anyone know what may be causing this?

Edited by deeveloper

Share this post


Link to post
Share on other sites

My installation was surprisingly smooth. I read the directions as carefully as I could an followed the 3 package upload process and was pleasantly surprised when the contribution worked nearly flawlessly. The one thing I had trouble noticing was to put all of the fies into .com/includes/modules/phpbb2/ After I figured that part out it worked like magic and seems stable.

 

However, I am having trouble accessing my admin panel for phpBB and not sure if it is supposed to be accessible from the asC admin or by going to:

 

org/admin/bb_default.php

 

When I do that I get in the left page:

 

Fatal error: Cannot redeclare tep_db_connect() (previously declared in /homepages/0/removed/htdocs/autoload/admin/includes/functions/database.php:13) in /homepages/0/removed/htdocs/autoload/admin/includes/functions/database.php on line 13

 

 

 

Any ideas?

 

line 13 is:

 

function tep_db_connect($server = DB_SERVER, $username = DB_SERVER_USERNAME, $password = DB_SERVER_PASSWORD, $database = DB_DATABASE, $link = 'db_link') {

global $$link;

 

I am stoked to have this partially working and looking forward to 100% so all ideas appreciated. I am a novice and learning.


"Your focus is your reality"

Share this post


Link to post
Share on other sites
My installation was surprisingly smooth.? I read the directions as carefully as I could an followed the 3 package upload process and was pleasantly surprised when the contribution worked nearly flawlessly.? The one thing I had trouble noticing was to put all of the fies into .com/includes/modules/phpbb2/ After I figured that part out it worked like magic and seems stable.

 

However, I am having trouble accessing my admin panel for phpBB and not sure if it is supposed to be accessible from the asC admin or by going to:

 

org/admin/bb_default.php

 

When I do that I get in the left page:

 

Fatal error: Cannot redeclare tep_db_connect() (previously declared in /homepages/0/removed/htdocs/autoload/admin/includes/functions/database.php:13) in /homepages/0/removed/htdocs/autoload/admin/includes/functions/database.php on line 13

Any ideas?

?

line 13 is:

 

function tep_db_connect($server = DB_SERVER, $username = DB_SERVER_USERNAME, $password = DB_SERVER_PASSWORD, $database = DB_DATABASE, $link = 'db_link') {

? ? global $$link;

 

I am stoked to have this partially working and looking forward to 100% so all ideas appreciated.? I am a novice and learning.

 

 

For anyone having this trouble I have the solution: commenting out a call to includes/application_top.php

 

open catalog/admin/bb_default.php

comment out one line:

 

find:

 

include($file);

 

and replace it with:

 

// include($file);

 

This is an extra call to applilcation_top.php that needs to be removed before the left part of the control panel will load

Edited by vyoufinder

"Your focus is your reality"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone, I just installed this in my store yesterday, and have nearly gotten all the bugs worked out of the installation that I could find, and gotten it fully integrated into the store display... I thought I had them all, and so went to post the first announcement in the forum, and when I posted it, I got this error:

 

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/allthing/public_html/includes/boxes/shopping_cart.php on line 23

 

Now, my shopping_cart box is in column_right, so it comes after the phpbb insert, and appears to be going screwy after that point for some reason... during the browsing of forums and the adding of a new post, i don't get any errors like that, but once i click to post it, i'm getting that error... i tried adding a check to includes/boxes/shopping_cart.php to see if $cart was defined and was an object, and if not, to recreate it the same way that application_top does, but all that did was initialize a new cart w/ 0 items (i had 1 item in the cart for a test), and move on to the new box, which is the whats_new box, where it has the same error, call to a member function on a non-object...

 

Now, i saw a reference to this same error in a post from like June 2004 or something in another thread, and I tried the proposed solution, which was to remove the tep_redirect from the file that was being called when the error occurred (although the tep_redirect in posting.php is only called when authorization failed, so i really didn't want to do that), and it still didn't work, and so now I'm at a loss...

 

I've tried adding some debug info to the output, echo'ing the contents of $_SESSION to the screen... what I see is a correct-looking session array, with a cart variable defined in it, and a product_id listed under it with a quantity of 1... I echoed this at the top of includes/boxes/shopping_cart.php, so as of the beginning of that file, the $_SESSION data was still intact, but for some reason it still said $cart was a non-object, so the only thing I can think of is that cart is defined, but the global variable that references it has been lost somewhere along the line... i could probably patch that, but then, like i said, the problem moves on to the next box, and i really don't want to do a patch job...

 

Does anyone know what's going on and possibly have a fix for this? This is the phpBB contrib for version 2.0.12 by the way, as the 2.0.15 link was broken when i went to grab it yesterday...

 

Thanks in advance :)


Richard Lindsey

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/allthing/public_html/includes/boxes/shopping_cart.php on line 23

 

ok, fixed this on my own... for posterity i'll post it here :D it was indeed retaining the session info but losing the global links to the session data... the reason was because of the message_die() function in the phpBB... php will pass global variables along to other files as long as the files are included or required into the main file... it won't pass them with function calls unless you specifically pass them as a parameter... this code path was routing through a call a message_die(), which in turn proceeded to include its page_tail.php file, which included column_right.php and finished off the page... the fact that it made a function call to message_die, which then ended up closing out the page, is why it lost its global variables, they weren't passed along w/ the function call... my solution was to just find a large grouping of global variables so i wouldn't end up missing any (if you remember, this problem followed the shopping_cart box down to the whats_new box) from the order class in includes/classes/orders.php, which had globals for things like $cart, $currency, etc... and i pasted that line into column_right... that way everything is re-globalized when it hits the column_right include, and if it's already global (not having gone through the forums, say for standard store browsing), it shouldn't hurt anything :D


Richard Lindsey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

 

Sorry if this has been asked before but is there anyway that I can import existing phpBB users into this mod? I have about 7000 who I'd love to have (immediate) access to the store. :-)

 

Has anyone upgraded their installation of phpBB beyond version 15 (I notice that version 18 is out)?

 

What was your experience like: easy or hard? Did you upgrade the database with the phpBB sql files or were adjustments required?

 

 

Thanks in advance,

 

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have sucessfully install this contrib with the exception of my images. All my graphics is not showing up. I am the url for my graphics is <img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif"> Do I need to change the url for the images and graphics to show? do I need to put the module.php. . . in the url?

 

 

Hi everyone,

 

Sorry if this has been asked before but is there anyway that I can import existing phpBB users into this mod? I have about 7000 who I'd love to have (immediate) access to the store. :-)

 

Has anyone upgraded their installation of phpBB beyond version 15 (I notice that version 18 is out)?

 

What was your experience like: easy or hard? Did you upgrade the database with the phpBB sql files or were adjustments required?

Thanks in advance,

 

Scott

 

 

 

To move your forum users to osccommerce simply rewrite your upmysql.php file and it will work. I did it. only thing is all your forum users will have to request a ne password to log in. If I can find my copy of upsql.com I will paste it here but I believe that I already delete it :( . I will have to rewirte it soon. Once I rewrite it I will pass it along.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My installation was surprisingly smooth. I read the directions as carefully as I could an followed the 3 package upload process and was pleasantly surprised when the contribution worked nearly flawlessly. The one thing I had trouble noticing was to put all of the fies into .com/includes/modules/phpbb2/ After I figured that part out it worked like magic and seems stable.

 

What 3 package upload? all which files go in the /includes/modules/phpbb2/ folder?

 

I can access admin part, but can't get from the link in infobox to the forum. I just get the blank "sorry file does't exist" page. (same if i try to preview the forum from admin.

 

 

 

Hope someone can help me - i have spend two days working on this and i'm going crazy :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×