Jump to content
Sign in to follow this  
Chemo

Ultimate SEO URLs v3.0 Features

Recommended Posts

Hi all,

 

I just added contribution to www.test.justme.ie to fix my url. Everything would be ok except when comes to ad products into the basket - they are simply not going there - basket stays empty sad.gif

 

Could some one please gave me some ideas where is the problem?

 

I used two contribution: Ultimate SEO URLs and sid killer

 

Appreciate all help

Edited by Jan Zonjee

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI!!! im having an error when i open my store.....

(this is the contribtion i used... http://www.oscommerce.com/community/contributions,2823)

 

this is the error...

 

------------- ------------ ------------ ------------ ------------- -------------- ----------- ------------ ------------

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

 

Please contact the server administrator, ghawk.fenix@gmail.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

 

More information about this error may be available in the server error log.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Apache/2.2.8 (Win32) PHP/5.2.6 Server at localhost Port 80

 

-------------------- ---------------- ----------------- --------------- ------------- -------------------- ---------------

 

the problem its with the .htaccess i used the first option of the installation step6, my .htaccess its on a directory called "catalog" i change de name in the file... but its not working... any ideas???

the .htaccess have this... (i tried this two options... both with the same error...)

this the first option

 

------------------- ------------- ----------------- ------------------- ---------------- ------------------- ----------------- -------------

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteBase /catalog/

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

------------------------ ------------------------- ----------------------- ------------------------ -------------------------- ---------

 

the second option

 

------------- --------------- --------------- ------------------ ----------------- --------------- ---------------------- ------------------

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteBase /

 

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^options\=(.*)$

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2%1

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

 

---------------- --------------------------------- -------------------------- --------------------------- --------------

??? some idea?? ...... and if i dont put that code into the .htaccess it let me enter to the store, but offcourse when i choose a product he cant find it.. because he es using the .html extension.... and the changes of the database haven been made... because that what the .htaccess does..... so that why i think the error most be in there..... ???some ideas???? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Could you please post the solution for the benefit of myself and others who may have the same issue, to save chemoo having to repeat himself.

 

BTW, thanks for such a cracking contribution.

 

 

Was this fix ever posted? I've been looking for some time now and can''t find it

Have installed and all is great except oreders are not relating to products / attributes /and cost

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't seem to print anything on screen as debugger. I had included 'print "hello";' in product_info.php, modules/mater_listing.php and classes/master_and_slave.php. Is this caused by this SEO url addon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow I've been around seo urls for a time and didn't even know this post existed :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

i was wondering if somebody can help as I have managed to install Ultimate SEO and it all works fine. The only problem I have is that i have the Manufacturers in a dropdown list and this does not link to my Manufacturers page.

 

For example:

 

The link should be : catalog/prada-m-24.html

 

but this searches for: index.php?manufacturers_id=24 and then redirects to the homepage with the following in the address bar:

 

catalog/index.php?catalog=index.php

 

Could somebody please help? Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having an issue with this addon. I followed step by step all the instructions and nothing seemed to work for me. Any help would be much appreciated.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've double checked this now several times and still nothing. Anyone have this experience? It's probably 1 little thing Im missing here but could really use some help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried to install this contribution v 2.6 dated(2832)

 

Ultimate SEO URLs v2.6 (FullPackage) bug fix viniciusvams 13 Dec 2008

 

Just be aware \includes\classes\preventDuplicates.php is not mentioned in the installation instructions.

 

Also after failing to get it working, spotted this in the installation instructions

 

In this release the cName method of URL generation has been DISCONTINUED. If you are hosted on a Windows server or otherwise need the cName method please use v2.0b

 

Can someone explain why Windows servers do not work with later releases?

 

Or is there a later one I can use?

 

And I'll buy the first person who can install this in 5 minutes a pint the next time they are in Wicklewood!!

 

:-)


Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

 

Virus Threat Scanner

My Contributions

Basic install answers.

Click here for Contributions / Add Ons.

UK your site.

Site Move.

Basic design info.

 

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

 

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just tried to install this contribution v 2.6 dated(2832)

 

Ultimate SEO URLs v2.6 (FullPackage) bug fix viniciusvams 13 Dec 2008

 

Just be aware \includes\classes\preventDuplicates.php is not mentioned in the installation instructions.

 

Also after failing to get it working, spotted this in the installation instructions

 

In this release the cName method of URL generation has been DISCONTINUED. If you are hosted on a Windows server or otherwise need the cName method please use v2.0b

 

Can someone explain why Windows servers do not work with later releases?

 

Or is there a later one I can use?

 

And I'll buy the first person who can install this in 5 minutes a pint the next time they are in Wicklewood!!

 

:-)

 

 

Where to download Ultimate SEO URLs v2.6 (FullPackage) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I use SEO Urls and it works fine. The only problem I have now is:

 

When I include a regular 301 redirect in my htaccess file, there is always the products_is parameter at the end. How can I remove it?

 

Example:

 

redirect 301 /site1.html http://www.mysite.com/site2.php

 

results in a link that looks like this: http://www.mysite.com/site2.php?products_id=xxx

 

Of course, that link does not work. How can I fix it?

 

Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Chemo and other users. ! Thank you for your contribution. After the shutdown (a month ago) in admin, ultimate addresses continue to work together with the standard addresses osc. This is normal, or I have something that not work as expected? Please help solve this problem. Read many forums, but found no solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

 

I have installed the SEO 2.7 and it's a great contribution. However I am having trouble with orders. Admin orders not displaying and I've treid to place an order that also not displaying in my histroy.

 

Please help me to fix this issue. I've noticed previous poster also having the same issue and he managed to find a solution but not published.

 

 

Any help much appriciated.

 

Cheers,

Dimsy

 

PS: It apears that database records the order ID as "0". As soon as I remove the contribution then normal order ID continues.

Edited by dimsy

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have Ultmate SEO URLs 2.7

 

It works, but there a two ways to go on one site:

 

http://www.mgsl.de/interactive-unreal-tournament-p-22.html

 

and

 

http://www.mgsl.de/-p-22.html

 

This is duplicate Content? or? Google dont like this!

 

With that plugin http://addons.oscommerce.com/info/6578 i solved the problem

 

 

But i have another question:

 

How you generate your sitemap?

 

My sitemap looks like:

 

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<urlset

xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"'>http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"

xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"

xsi:schemaLocation="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9

http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0....p.xsd">

<!-- created with Free Online Sitemap Generator www.xml-sitemaps.com -->

 

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/index.php</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-c-26.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-c-27.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-c-28.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-c-31.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-c-30.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/shipping.php</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/contact_us.php</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-p-34.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-p-35.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-p-36.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-pr-34.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-pr-35.html</loc>

</url>

<url>

<loc>http://www.my-online-shop.de/-pr-36.html</loc>

</url>

</urlset>

 

 

There a no product names before the "-pr-xx.html"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Why not use FWR Media's one instead?

 

Hi Jan,

 

My hosting provider using PHP 4.4.9 & Mysql 4.1.22. By the look of it requires PHP 5+ :(. Anyone got this going with php4 ?

 

Cheers,

Dimsy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Guys,

 

I have installed the SEO 2.7 and it's a great contribution. However I am having trouble with orders. Admin orders not displaying and I've treid to place an order that also not displaying in my histroy.

 

Please help me to fix this issue. I've noticed previous poster also having the same issue and he managed to find a solution but not published.

 

 

Any help much appriciated.

 

Cheers,

Dimsy

 

PS: It apears that database records the order ID as "0". As soon as I remove the contribution then normal order ID continues.

 

Hello,

SEO 2.7 passes url through htmlspecialchars() then tries to redirect it with header(Location)

 

It is its main problem

 

You should use the seo.class.php from the latest version of 2.7 with autoinstaller.(just get the file from it)

It doesn't pass the url through htmlspechialchars() before redirecting

 

OR

 

you should use v2.1d which passes url through htmlspecialchars() then through str_replace('&', '&', $url); then tries to redirect it with header(Location)

 

 

By the way your site code is wrong if it generates not seo urls which should be redirected to seo urls

 

 

 

Stanislav

Edited by Pektsekye

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Mate,

 

Tried with the latest seo.class.php from the autoinstaller. Still no luck. Orders are not displaying in the admin panel as well as still display order number as "0" in the email sent to the customer.

 

Any help much appriciated.

 

Cheers,

dimsy

 

Hello,

SEO 2.7 passes url through htmlspecialchars() then tries to redirect it with header(Location)

 

It is its main problem

 

You should use the seo.class.php from the latest version of 2.7 with autoinstaller.(just get the file from it)

It doesn't pass the url through htmlspechialchars() before redirecting

 

OR

 

you should use v2.1d which passes url through htmlspecialchars() then through str_replace('&', '&', $url); then tries to redirect it with header(Location)

 

 

By the way your site code is wrong if it generates not seo urls which should be redirected to seo urls

 

 

 

Stanislav

Share this post


Link to post
Share on other sites

The solution is to replace:

 

	function SEO_DataBase($host, $user, $db, $pass){
	$this->host = $host;
	$this->user = $user;
	$this->db = $db;
	$this->pass = $pass;		
	$this->ConnectDB();
	$this->SelectDB();
}

 

With:

	function SEO_DataBase($host, $user, $db, $pass){
	global $db_link;
	$this->host = $host;
	$this->user = $user;
	$this->db = $db;
	$this->pass = $pass;	
	$this->link_id = $db_link;
	//$this->ConnectDB();
	//$this->SelectDB();
}

 

In the catalog/includes/classes/seo.class.php - Ultimate SEO URLs contribution class.

 

 

The seo.class.php was written to connect to the database while the store is already connected.

This cause a problem for some servers. The mysql_insert_id() function returns 0 .

As you see I have added 2 lines to make the seo.class.php use the ready store DB connection $db_link

And I have commented out the lines that connects to the database.

 

 

Stanislav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stanislav,

 

You done the job. Thank you so much for your support. Awsome work.

 

Cheers,

Dimsy

 

The solution is to replace:

 

	function SEO_DataBase($host, $user, $db, $pass){
	$this->host = $host;
	$this->user = $user;
	$this->db = $db;
	$this->pass = $pass;		
	$this->ConnectDB();
	$this->SelectDB();
}

 

With:

	function SEO_DataBase($host, $user, $db, $pass){
	global $db_link;
	$this->host = $host;
	$this->user = $user;
	$this->db = $db;
	$this->pass = $pass;	
	$this->link_id = $db_link;
	//$this->ConnectDB();
	//$this->SelectDB();
}

 

In the catalog/includes/classes/seo.class.php - Ultimate SEO URLs contribution class.

 

 

The seo.class.php was written to connect to the database while the store is already connected.

This cause a problem for some servers. The mysql_insert_id() function returns 0 .

As you see I have added 2 lines to make the seo.class.php use the ready store DB connection $db_link

And I have commented out the lines that connects to the database.

 

 

Stanislav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another thanks from me, Stanislav! I had exactly the same problem, and your code tweak worked perfectly.

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

first i need to thanks to all for this great contrib.

 

i have a little problem with index.php that i want to becom index.html

and not just this file (shipping.php, faq.php, login.php, contact_us.php)

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
i have a little problem with index.php that i want to becom index.html

and not just this file (shipping.php, faq.php, login.php, contact_us.php)

For each file you want to change, add a line like
RewriteRule ^index.html$ index.php

to the .htaccess file and see if that does what you want.


Always backup before making changes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×