Jump to content
bad_lemming

[Contribution] - USPS Methods

Recommended Posts

Trying to install USPS in old OS cart (v 1.280 2003/07/12). Clicking green install button makes site think, but doesn't apparently do anything. Obvious step I've missed? Cart too old? Thanks in advance! www.sandrasteen.com.

 

Ok! Got it working. Cleaned out db. One weirdness. When selected in admin, install button shows. Clicking usps again shows settings. Remove button never shows. Advice?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have not followed the thread in quite some time...I have a quick question about features.

 

Has a dimensional weight feature been added to this contrib?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted somewhere else first, after installing my USPS and finaly getting it to work, I tried installing this contribution. I have tried both 3.0 and 4.2 with the same results.

 

Once I upload my two usps.php files and do the edits in cat/admin/modules.php & cat/admin/inc/functions/general.php, I went back to admin>modules>shipping>usps to enable the function. When I do, I have the same options as before in the edit field with 11 extra blank boxes below the sort order. I have seen a screen shot somewhere that would seem to indicate these are for my new fields to be able to turn on/off different methods, but there is nothing there to select from.

 

Also, after enabling the module, I am again getting the dreaded:

 

An error occured with the USPS shipping calculations.

If you prefer to use USPS as your shipping method, please contact the store owner.

 

I have also noticed some posts refering to the uppercase problem with USPS... is there a contribution to fix this, or I read something about running a mysql...? How would I do this, and which one would I use?

 

I currently have usps methods 4.2 installed, and hope I can just fix it from here.

 

I have no idea what to do from here... Any ideas.

 

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevermind, had my module disabled, but not uninstalled. But now that it works...

 

I am seeing that even though I have USPS First Class International available, it doesn't offer it as an option for the customer... anybode else have the same problem? I have tried it with several countries with no luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using the USPS Methods module on a client's site for postage calculation, and last Monday night, it suddenly stopped working entirely, preventing customers from moving past the "Shipping Methods" part of the checkout process. I've disabled the module for now so customers can actually check out, but for now the client has to manually charge shipping costs. Before I disabled it though, it gave me the standard "An error occurred in calculating..." message. When I turned on the option to email myself with USPS's API response (by filling out the appropriate details in the mail() function in usps.php), I received the email but it contained no response whatsoever.

 

From what I can tell, the module is putting together the request just fine, but it's failing upon attempting to make the connection to the USPS API, thus the lack of any response. I've tried multiple versions of the USPS module (and even an entirely different USPS module), but they all give me the same problem.

 

I believe that it's a problem with my host's server, and I've informed them of the issue, but so far I've just discovered that they're really not very good at their job. Can anyone help me figure out what function/software/protocol uses to connect to the USPS server so I can help my host's tech support fix the problem on their side? Is it just a simple HTTP socket connection?

 

For reference, here is (I think) the code that actually makes the connection to the USPS server:

 

	  $http = new httpClient();
  if ($http->Connect($usps_server, 80)) {
	$http->addHeader('Host', $usps_server);
	$http->addHeader('User-Agent', 'osCommerce');
	$http->addHeader('Connection', 'Close');

	if ($http->Get('/' . $api_dll . '?' . $request)) $body = $http->getBody();
 mail('[my email address]','USPS rate quote response',$request . $body,'From: <[client's email address]>');
	if ($transit && is_array($transreq) && ($order->delivery['country']['id'] == STORE_COUNTRY)) {
	  while (list($key, $value) = each($transreq)) {
		if ($http->Get('/' . $api_dll . '?' . $value)) $transresp[$key] = $http->getBody();
	  }
	}

	$http->Disconnect();

  } else {
	return false;
  }

 

Thanks in advance for any help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does any know why the modules add 12oz to my 3 pound package????

 

The weight I entered is 3.00 pounds

 

United States Postal Service (1 x 3.75lbs) (3lbs, 12oz) (Parcel Post): $8.62

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does any know why the modules add 12oz to my 3 pound package????

 

The weight I entered is 3.00 pounds

 

United States Postal Service (1 x 3.75lbs) (3lbs, 12oz) (Parcel Post): $8.62

 

Sounds like you have a tare added under the admin configuration>shipping packaging>package tare weight

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm using the USPS Methods module on a client's site for postage calculation, and last Monday night, it suddenly stopped working entirely, preventing customers from moving past the "Shipping Methods" part of the checkout process. I've disabled the module for now so customers can actually check out, but for now the client has to manually charge shipping costs. Before I disabled it though, it gave me the standard "An error occurred in calculating..." message. When I turned on the option to email myself with USPS's API response (by filling out the appropriate details in the mail() function in usps.php), I received the email but it contained no response whatsoever.

 

From what I can tell, the module is putting together the request just fine, but it's failing upon attempting to make the connection to the USPS API, thus the lack of any response. I've tried multiple versions of the USPS module (and even an entirely different USPS module), but they all give me the same problem.

 

I believe that it's a problem with my host's server, and I've informed them of the issue, but so far I've just discovered that they're really not very good at their job. Can anyone help me figure out what function/software/protocol uses to connect to the USPS server so I can help my host's tech support fix the problem on their side? Is it just a simple HTTP socket connection?

 

For reference, here is (I think) the code that actually makes the connection to the USPS server:

 

	  $http = new httpClient();
  if ($http->Connect($usps_server, 80)) {
	$http->addHeader('Host', $usps_server);
	$http->addHeader('User-Agent', 'osCommerce');
	$http->addHeader('Connection', 'Close');

	if ($http->Get('/' . $api_dll . '?' . $request)) $body = $http->getBody();
 mail('[my email address]','USPS rate quote response',$request . $body,'From: <[client's email address]>');
	if ($transit && is_array($transreq) && ($order->delivery['country']['id'] == STORE_COUNTRY)) {
	  while (list($key, $value) = each($transreq)) {
		if ($http->Get('/' . $api_dll . '?' . $value)) $transresp[$key] = $http->getBody();
	  }
	}

	$http->Disconnect();

  } else {
	return false;
  }

 

Thanks in advance for any help!

 

 

Did you register with USPS and get the access key?

Check to make sure you are sending to production not testing server.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nevermind, had my module disabled, but not uninstalled. But now that it works...

 

I am seeing that even though I have USPS First Class International available, it doesn't offer it as an option for the customer... anybode else have the same problem? I have tried it with several countries with no luck.

 

Follow this thread back a few months, you will need to edit the shipping clases in 2 locations, one for admin control the other for catalog.

You probably missed the edits for the catalog side.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Have not followed the thread in quite some time...I have a quick question about features.

 

Has a dimensional weight feature been added to this contrib?

 

Thanks

 

 

OK, other than myself and the few others posting since mid month, is this thread dead?

 

Would love to know if anyone has figured out/added dimensional shipping in this contrib.

Share this post


Link to post
Share on other sites
v4.2.1 has now been released with a few changes some will probably object to.

 

Removed priority flat rate box and envelope becuase the selected option does not appear on the order confirmation page. hopefully will have fixed by next update. For right now, you will need to live with adjusting the standard priority mail option for flat rates or regular in usps.php.

 

Added global express options again.

 

total weight is off by .15lbs pm me for the quick fix. will include quick fix in next update.

 

 

When is priority flat rate box going to be available? I really want to use it because my product unti weight is 3 lbs so if someone buy 4, it's going to make a lot of sense to use Priority FltRt Box then parcel post. Please let me know when the new fix will come out. Thanks a million!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Also I was having problems with my cart trying to split the shipment into more then one package and this was throwing off the weight calculation. I went to admin/config/shipping and packaging/ and set "Enter the Maximum Package Weight you will ship" to a really high number and it solved the problem.

 

We have the opposite issue.

Most of my orders pack into priority boxes, and typical max weight will be 10-12 lbs per box, but we also ship other products that are larger, in non priority boxes, so, if someone selects a number of items from us, including larger items, they end up with too many 10-12 lb or fraction there of, boxes....

Would be great to have a flag for items which exceed normal max weight, so they do not get subdivided.

Not to mention (as usual)...dimensional shipping .... (flogging the dead horse)

 

 

On a side note, Does anyone know if the rate request includes an option for printing postage online? The rates are generally lower for printing postage online.

I believe the rates are online rates by default, our carts seem to back that up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, Corey! I was starting to think I was the only one answering questions.

Good news everyone! I know you've all been waiting for a long time. I am putting the final touches on a new release! YEAY!

It should be uploaded anytime now.

 

Domestic only so far... :(

It has :) dedicated priority flat rate envelope

It has :) dedicated priority flat rate box

It has :) dedicated priority standard

It has B) GUI weight Thresholds for FirstClass Mail Types!

It has B) Independent GUI weight Thresholds for all 3 Priority Types!

It has B) GUI weight Thresholds for 3 Parcel Post Size Types

It has :D Independent GUI weight Thresholds for all other mail types.

These weight thresholds turn on and off shipping options/methods at certain weights.

 

And now it has GUI Handling charge options for each domestic group type

 

COMING SOON :o : all of the above for International! And also a tare weight section for each shipping group type.

 

I had to add some stuff to the /admin/includes/functions/general.php file and /includes/functions/general.php file just to give everyone a heads up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No problem Greg,

 

I am not all that able to assist with the tech answers as I have never had time to get into the nuts n bolts of the code.

But I have a basic understanding of it.

Plus having experienced a few snafus I can always throw some experience in for those in need.

 

 

It has cool.gif Independent GUI weight Thresholds for all 3 Priority Types!

 

Explanation please...

 

Does this mean I can add an item and flag it as a certain weight box without it breaking into 3 boxes?

And this can be done for numerous items?

Or am I completely off base?

 

When you say GUI, within each item listing, or from some new addition to the console?

 

An enquiring mind wants to know

Share this post


Link to post
Share on other sites
No problem Greg,

 

I am not all that able to assist with the tech answers as I have never had time to get into the nuts n bolts of the code.

But I have a basic understanding of it.

Plus having experienced a few snafus I can always throw some experience in for those in need.

 

 

 

 

Explanation please...

 

Does this mean I can add an item and flag it as a certain weight box without it breaking into 3 boxes?

And this can be done for numerous items?

Or am I completely off base?

 

When you say GUI, within each item listing, or from some new addition to the console?

 

An enquiring mind wants to know

Not quite, but that is one of several goals of mine. My usage of GUI means you don't need to go into USPS to change options in the code, you can now change things in the admin panel. The weight thresholds when used, works like this: If the total weight of the package is within the range specified for a shipping type, it should be visible. If not, it won't show up. I'm not sure how this is going to work with multiple packages, but it's kind of cool.

 

BTW: I uploaded it last night so everyone can play with it. I didn't test the insurance part again, so I'm afrade it might have a slight bug because of the change to the handling charge variable. The v3 API will automatically calculate international insurance based on cost submitted, but doesn't calculate domestic insurance automatically. It still has to be done manually, what a drag! Please take a look at it and tell me what you think so far.

 

But what you were saying about having "product classes" is something I have thought about. I still need to find out where catalog product's weight configuration is rounded to 2 decimals. I have traced all the functions and have come up with nothing that implies rounding. Would the database round the data when it's saved? To get around the issue, I wanted to have a pound and ounce input field for catalog products.

Edited by naps1saps

Share this post


Link to post
Share on other sites
Not quite, but that is one of several goals of mine. My usage of GUI means you don't need to go into USPS to change options in the code, you can now change things in the admin panel. The weight thresholds when used, works like this: If the total weight of the package is within the range specified for a shipping type, it should be visible. If not, it won't show up. I'm not sure how this is going to work with multiple packages, but it's kind of cool.

 

BTW: I uploaded it last night so everyone can play with it. I didn't test the insurance part again, so I'm afrade it might have a slight bug because of the change to the handling charge variable. The v3 API will automatically calculate international insurance based on cost submitted, but doesn't calculate domestic insurance automatically. It still has to be done manually, what a drag! Please take a look at it and tell me what you think so far.

 

But what you were saying about having "product classes" is something I have thought about. I still need to find out where catalog product's weight configuration is rounded to 2 decimals. I have traced all the functions and have come up with nothing that implies rounding. Would the database round the data when it's saved? To get around the issue, I wanted to have a pound and ounce input field for catalog products.

 

 

OK, I get it, but I thought the threshold was already in the methods admin page, so this does confuse me.

So threshold being - intl priority limit is 4# unless you use onerate box, there order is more than 4#, so it automagically switches the package to onerate intl, right?

 

Being it is my busy season, no way am I putting alpha or beta builds in the store.

Cannot afford to have any down time, when I can get b7y with what I have (like v2.9.2 I believe :) )

I will be happy to play some time in November.

 

I have not looked -obviously- yet to see functionality, but have you dealt with the thresholds multi packaging calcs?

Where it has been simply dividing the # packages into the total weight for an average weight per package top charge?

Seems this is a truly poor method of calculating shipping, especially if you have one item at threshold (say 15#) and another item say at (3#) you end up with 2 boxes of approx 9lbs (plus tare) instead if the 15 & 3 boxes.

Additionally, this should also have a choice to include tare in box weight calcs or to not include them.

My tare for example is always .85# a 15# item plus tare then calcs 2 boxes of just under 8# - see where I am heading...

 

About the rounding, it is possible that the db is set as something like num(5,2), or DECIMAL(5,2) or float(5,2) or have you looked for regex in the code? Instead of the round() function? (yeah I write software all day for a real job, tho I consider myself a code moron)

 

Another point regarding weights ZERO WEIGHTS....

Items with no weight should not pass .01 to USPS, instead they should escape the add items loop tallying the weight totals and not be factored into the total shipping.

Some folks would like to add items that have no effective weight, or do a free shipping sale, or have items that need to be calculated separately (say truck freight or larger than USPS weight max of 80# or greater dimensions that the 108" max length + girth (seee where dimensional weight is really needed?)).

In my case, I would use it to allow customers to download a set of documents (instructions & MSDS) when buying certain goods, thereby validating the own the product and should have access to said docs.

 

All stuff to consider....

Edited by minionsweb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some of that went over my head. The thresholds were in the code before but are now in the admin section. It is not item sensitive, just total weight sensitive. Basically the code for each domestic type is: if (4 < total weight <= 5) then {set options / NOTHING} else {Change the name so it doesn't get added to the shipping options list}. It's not the best way to do it, but it works. The international shipping doesn't seem to go through the same process as domestic so I've had some trouble because the method is completely different.

 

I do understand that the multiple package calculation is very bad. I'll see what I can do to make it look at different items in the cart and do its own total package weight calculations. I know the API can handle multiple packages of the same type, so it's possible. I think I'd have to change a lot of code around to make it work though. I wonder if PHP has a matrix / spread sheet style array? This would help a lot.

 

I have an idea for item specific shipping methods: I could put two drop down boxes in the new items page that would handle simmilar to the tax option method.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, can someone help....

 

International 1st class shipping seems to be an issue. I have it selected in the admin, but it refuses to show up for the customer. All the other international options work.

 

After reading comments, suggestions, etc, I downloaded v.4.3.0 and followed the instructions to the letter, double checking each step. My current shipping.php is usps.php,v 1.8 2003/02/14 12:54:37 dgw_ Exp $, way behind what is currently available. One of the steps called for running an execute on mysql if the version was older then 2.9. I've never done a sql update, and I really haven't an idea how to do so. Reading the information on the mysql site just confuses me more. I clicked on the query button of mysql and copied/pasted the information in the query field and hit ok for each of teh UPDATE thingies... After doing all of the above, I went back to my admin and my site refused to show up period. I got this error:

 

Parse error: parse error, unexpected $ in /home/content/x/x/x/x/html/catalog/admin/includes/functions/general.php on line 1527

 

I've replaced all the steps with my original copies, so at least my site is back.

 

What do I need to do to update to any of the usps methods, especially when every one of them require that mysql update, which I apparently do not know how to do...

 

Thanks in advance for any help..

 

Silvergren

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, can someone help....

 

International 1st class shipping seems to be an issue. I have it selected in the admin, but it refuses to show up for the customer. All the other international options work.

 

After reading comments, suggestions, etc, I downloaded v.4.3.0 and followed the instructions to the letter, double checking each step. My current shipping.php is usps.php,v 1.8 2003/02/14 12:54:37 dgw_ Exp $, way behind what is currently available. One of the steps called for running an execute on mysql if the version was older then 2.9. I've never done a sql update, and I really haven't an idea how to do so. Reading the information on the mysql site just confuses me more. I clicked on the query button of mysql and copied/pasted the information in the query field and hit ok for each of teh UPDATE thingies... After doing all of the above, I went back to my admin and my site refused to show up period. I got this error:

 

Parse error: parse error, unexpected $ in /home/content/x/x/x/x/html/catalog/admin/includes/functions/general.php on line 1527

 

I've replaced all the steps with my original copies, so at least my site is back.

 

What do I need to do to update to any of the usps methods, especially when every one of them require that mysql update, which I apparently do not know how to do...

 

Thanks in advance for any help..

 

Silvergren

Check that your weight is not over 13oz. Or use the email function in USPS.php. do a search for @, put your email in, and remove the //. It will email the usps response so you can see any errors it has.

 

To use v.4.3.0->

In the installation text towards the bottom, there are instructions on how to modify your files so the new USPS module will work. The error you listed looks like you didn't modify your files yet. I'm not sure if you need the mysql update or not, but try adding the things to the files and then try the module.

 

To work in mysql, you need to open the command line for mysql, type your password, then go to the database you are using for your store by typing: use "your store's database"; (without quotes)

Then just copy and paste the sql query/code into the mysql window and press enter.

Edited by naps1saps

Share this post


Link to post
Share on other sites
Check that your weight is not over 13oz. Or use the email function in USPS.php. do a search for @, put your email in, and remove the //. It will email the usps response so you can see any errors it has.

 

To use v.4.3.0->

In the installation text towards the bottom, there are instructions on how to modify your files so the new USPS module will work. The error you listed looks like you didn't modify your files yet. I'm not sure if you need the mysql update or not, but try adding the things to the files and then try the module.

 

To work in mysql, you need to open the command line for mysql, type your password, then go to the database you are using for your store by typing: use "your store's database"; (without quotes)

Then just copy and paste the sql query/code into the mysql window and press enter.

 

 

 

Dear Greg, thank you for the response. I followed all the instructions, step by step (because I really haven't a clue what I'm doing and fear with my life to screw up), clear to the bottom of the text file included in v4.3.0, the last thing I did was to open the mysql data base, but as I mentioned the only thing I could find was a query button.. it shows all the left side lists of things. Because I didn't know what to do, I pasted those two things one by one into the query window and hit ok, hoping that was what I needed... Then I went back like the instructions said to admin to put usps back in, but my site was gone with that error.

 

The only way I know to get into my data base is logging into my hoster, clicking on manage account, chosing mysql, and entering my password info. It brings up the database showing all the things in it... but I don't see anything for a command line... just the query window up top on the left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installing this Mod, I have the typical issue on the front-end that shows the USPS error. I've done the email thing and get an 'Authorization failure. Perhaps username and/or password is incorrect.' After setting the parameters already, when I go to the admin side and edit my settings under Modules > USPS, I get this:

screenshot.gif

 

How come my settings aren't showing up? I've gone through multiple times and re-added the settings and no matter what get this result. I've Removed and ReInstalled the module a couple times. I made the DB change (varchar to text). Nothing seems to be helping.

 

Thanks for any feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, can someone help....

 

International 1st class shipping seems to be an issue. I have it selected in the admin, but it refuses to show up for the customer. All the other international options work.

 

After reading comments, suggestions, etc, I downloaded v.4.3.0 and followed the instructions to the letter, double checking each step. My current shipping.php is usps.php,v 1.8 2003/02/14 12:54:37 dgw_ Exp $, way behind what is currently available. One of the steps called for running an execute on mysql if the version was older then 2.9. I've never done a sql update, and I really haven't an idea how to do so. Reading the information on the mysql site just confuses me more. I clicked on the query button of mysql and copied/pasted the information in the query field and hit ok for each of teh UPDATE thingies... After doing all of the above, I went back to my admin and my site refused to show up period. I got this error:

 

Parse error: parse error, unexpected $ in /home/content/x/x/x/x/html/catalog/admin/includes/functions/general.php on line 1527

 

I've replaced all the steps with my original copies, so at least my site is back.

 

What do I need to do to update to any of the usps methods, especially when every one of them require that mysql update, which I apparently do not know how to do...

 

Thanks in advance for any help..

 

Silvergren

 

-----------------------------------

Check that your weight is not over 13oz. Or use the email function in USPS.php. do a search for @, put your email in, and remove the //. It will email the usps response so you can see any errors it has.

 

To use v.4.3.0->

In the installation text towards the bottom, there are instructions on how to modify your files so the new USPS module will work. The error you listed looks like you didn't modify your files yet. I'm not sure if you need the mysql update or not, but try adding the things to the files and then try the module.

 

To work in mysql, you need to open the command line for mysql, type your password, then go to the database you are using for your store by typing: use "your store's database"; (without quotes)

Then just copy and paste the sql query/code into the mysql window and press enter.

 

Dear Greg, thank you for the response. I followed all the instructions, step by step (because I really haven't a clue what I'm doing and fear with my life to screw up), clear to the bottom of the text file included in v4.3.0, the last thing I did was to open the mysql data base, but as I mentioned the only thing I could find was a query button.. it shows all the left side lists of things. Because I didn't know what to do, I pasted those two things one by one into the query window and hit ok, hoping that was what I needed... Then I went back like the instructions said to admin to put usps back in, but my site was gone with that error.

 

The only way I know to get into my data base is logging into my hoster, clicking on manage account, chosing mysql, and entering my password info. It brings up the database showing all the things in it... but I don't see anything for a command line... just the query window up top on the left.

 

 

Hi Greg

 

I was able to update to 3.0 and that worked, but 1st class int is still not showing up for customers, though it is an option in admin. I did as you suggested and put me email address for rate quoting, this is what it gave me if I was a customer in the Netherlands,

(3.0 did fix a bug that made domestic express shipping the rate quote no matter what the customer chose (I had deselected it as on options which let priority and 1st class work))... : If a customer only buys a couple items, the weight is usually under 10oz.

 

Reciprocal Service Name: There is no reciprocal service.

Country Code: NL

Areas Served: All</ExpressMail><AreasServed>Please reference Express Mail for Areas Served.</AreasServed><Service ID="4"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>38.95</Postage><SvcCommitments>1 - 3 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Global Express Guaranteed</SvcDescription><MaxDimensions>Max. length 46", width 35", height 46" and max. length plus girth 108"</MaxDimensions><MaxWeight>70</MaxWeight></Service><Service ID="6"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>38.95</Postage><SvcCommitments>1 - 3 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Global Express Guaranteed Non-Document Rectangular</SvcDescription><MaxDimensions>Max. length 46", width 35", height 46" and max. length plus girth 108"</MaxDimensions><MaxWeight>70</MaxWeight></Service><Service ID="7"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>38.95</Postage><SvcCommitments>1 - 3 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Global Express Guaranteed Non-Document Non-Rectangular</SvcDescription><MaxDimensions>Max. length 46", width 35", height 46" and max. length plus girth 108"</MaxDimensions><MaxWeight>70</MaxWeight></Service><Service ID="12"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>38.95</Postage><SvcCommitments>1 - 3 Days</SvcCommitments><SvcDescription>USPS GXG Envelopes</SvcDescription><MaxDimensions>Cardboard envelope has a dimension of 9 1/2" X 12 1/2" and GXG tyvek envelope has a dimension of 12 1/2" X 15 1/2"</MaxDimensions><MaxWeight>70</MaxWeight></Service><Service ID="1"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>25.95</Postage><SvcCommitments>5 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Express Mail International (EMS)</SvcDescription><MaxDimensions>Max.length 60", max. length plus girth 108"</MaxDimensions><MaxWeight>66</MaxWeight></Service><Service ID!

="10"><P

ounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>25.95</Postage><SvcCommitments>5 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Express Mail International (EMS) Flat-Rate Envelope</SvcDescription><MaxDimensions>9 1/2" X 12 1/2"</MaxDimensions><MaxWeight>66</MaxWeight></Service><Service ID="2"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>24.00</Postage><SvcCommitments>6 - 10 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Priority Mail International</SvcDescription><MaxDimensions>Max.length 60", max. length plus girth 108"</MaxDimensions><MaxWeight>44</MaxWeight></Service><Service ID="8"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>11.95</Postage><SvcCommitments>6 - 10 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Priority Mail International Flat-Rate Envelope</SvcDescription><MaxDimensions>USPS-supplied Priority Mail flat-rate envelope 9 1/2" x 12 1/2." Maximum weight 4 pounds.</MaxDimensions><MaxWeight>4</MaxWeight></Service><Service ID="9"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>38.95</Postage><SvcCommitments>6 - 10 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Priority Mail International Flat-Rate Box</SvcDescription><MaxDimensions>USPS-supplied Priority Mail flat-rate box. Maximum weight 20 pounds.</MaxDimensions><MaxWeight>20</MaxWeight></Service><Service ID="11"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>49.95</Postage><SvcCommitments>6 - 10 Days</SvcCommitments><SvcDescription>Priority Mail International Large Flat-Rate Box</SvcDescription><MaxDimensions>USPS-supplied Priority Mail Large flat-rate box. Maximum weight 20 pounds.</MaxDimensions><MaxWeight>20</MaxWeight></Service><Service ID="13"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>1.74</Postage><SvcCommitments>Varies</SvcCommitments><S!

vcDescri

ption>First Class Mail International Letters</SvcDescription><MaxDimensions>Max. length 11.5", height 6 1/8" or more than 1/4" thick</MaxDimensions><MaxWeight>0.2188</MaxWeight></Service><Service ID="14"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>2.00</Postage><SvcCommitments>Varies</SvcCommitments><SvcDescription>First Class Mail International Large Envelope</SvcDescription><MaxDimensions>Max. length 15", height 12 or more than 3/4" thick</MaxDimensions><MaxWeight>4</MaxWeight></Service><Service ID="15"><Pounds>0</Pounds><Ounces>2</Ounces><MailType>Package</MailType><Country>NETHERLANDS</Country><Postage>2.20</Postage><SvcCommitments>Varies</SvcCommitments><SvcDescription>First Class Mail International Package</SvcDescription><MaxDimensions>Max. length 24", max length, height and depth (thickness) combined 36"</MaxDimensions><MaxWeight>4</MaxWeight></Service></Package></IntlRateResponse>

 

 

Do you think you can see a problem from this?

Thank you for any help!

Silvergren

Share this post


Link to post
Share on other sites
After installing this Mod, I have the typical issue on the front-end that shows the USPS error. I've done the email thing and get an 'Authorization failure. Perhaps username and/or password is incorrect.' After setting the parameters already, when I go to the admin side and edit my settings under Modules > USPS, I get this:

 

How come my settings aren't showing up? I've gone through multiple times and re-added the settings and no matter what get this result. I've Removed and ReInstalled the module a couple times. I made the DB change (varchar to text). Nothing seems to be helping.

 

Thanks for any feedback.

It looks like there is something wrong with the code that gets values from the database hence the "Array, Array, Array, etc." values.

It looks like you made the changes to the admin/includes/functions/general.php file. I wish I could see your database. Do you know how to find this in your database? I don't have enough time right this second to get the location. I'll respond in about 5hours.

 

Try putting values in every single box, then save and see what it does. The code that saves it just gets the values from all the boxes and puts them in the database, so there should be no array involved in that. The problem must be in that function file: admin/includes/functions/general.php.

Edited by naps1saps

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Greg

 

I was able to update to 3.0 and that worked, but 1st class int is still not showing up for customers, though it is an option in admin. I did as you suggested and put me email address for rate quoting, this is what it gave me if I was a customer in the Netherlands,

(3.0 did fix a bug that made domestic express shipping the rate quote no matter what the customer chose (I had deselected it as on options which let priority and 1st class work))... : If a customer only buys a couple items, the weight is usually under 10oz.

I know USPS made some changes to the name of services on May 12th. v3.0 uses USPS version 2 API. If you can get version 3.0 to work, you can get 4.2.x to work because there were no changes to the files. Just make sure you replace the language file with the one that comes with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Greg!

 

So I have 4.1.4 installed, and as of Sept. 5, I am having a problem where when a logged in customer attempts to Checkout, the USPS module seems to be hanging. When I say that I mean when they go to the Shipping page, it just loads and loads and loads and loads (taking about 5 minutes before seemingly timing out), and then returns this error:

 

An error occured with the USPS shipping calculations.

If you prefer to use USPS as your shipping method, please contact the store owner.

 

Now, when I replace the location of the database (ex: 'production.shippingapis.com') with something such as 'wefewfewfwefew' the page loads as fast as before the problem (very fast), but with the same error (obviously):

 

An error occured with the USPS shipping calculations.

If you prefer to use USPS as your shipping method, please contact the store owner.

 

So I'm wondering why it's hanging when I'm trying to get to the real prod server? Any ideas?

 

Thanks so much!

Edited by tnpr19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×