Jump to content
PopTheTop

Fancier Invoice & Packingslip v1.0

Recommended Posts

No the other one kept ending in a Blank Page, so I installed this one ontop of it, and fixed the blank page issue, the thing is, although the e-mails are in text, when I click the link to go to the "invoice" page it has adopted the changes, just the e-mails are plain text, with no HTML formatting whatsoever.

 

Also, thanks for your quick reply, this is greatly appreciated.

 

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
No the other one kept ending in a Blank Page, so I installed this one ontop of it, and fixed the blank page issue, the thing is, although the e-mails are in text, when I click the link to go to the "invoice" page it has adopted the changes, just the e-mails are plain text, with no HTML formatting whatsoever.

 

Also, thanks for your quick reply, this is greatly appreciated.

 

Cheers.

I can only suggest that you check the edites in checkout_process.php and in includes\local\configure.php


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Again,

 

Ok I have an update, I think I almost have it. I think that the initial contribution Email_Invoices, somehow enabled to hide and error, and that this let OS Commerce send its standard text e-mail to customers and myself. I have now removed both contributions, restored my SQL database to get rid of all the commands input by both contributions and re-installed Fancy Cont. and re-submitted the SQL queries.

 

Ok so now I am back at getting blank pages. However, i think this is my issue - the error I get is:

 

[Mon Oct 06 22:02:59 2008] [error] [client 123.200.219.200] PHP Fatal error: require() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/~jumbuckf/catalog/admin//includes/languages/english/invoice.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/jumbuckf/public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30, referer: http://66.7.196.158/~jumbuckf/catalog/chec...onfirmation.php

[Mon Oct 06 22:02:59 2008] [error] [client 123.200.219.200] PHP Warning: require(/~jumbuckf/catalog/admin//includes/languages/english/invoice.php) [<a href='function.require'>function.require</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/jumbuckf/public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30, referer: http://66.7.196.158/~jumbuckf/catalog/chec...onfirmation.php

 

The issue is clearly that it is trying to open a non existing "nameless" directory prior to arriving at "includes" because of the double "//" in the string. Now I think this is caused by email_invoice.php, however I already did the mod for

 

require(DIR_FS_ADMIN . "/" . DIR_WS_LANGUAGES . $language . "/" . FILENAME_ORDERS_INVOICE);

 

and changed it back to the original, the error is still the same, so I am not majorly confused. If I can fix this tiny issue I am sure the contribution will work 100% correctly.

 

Can anyone please help me? Coops maybe?

 

Cheers,

 

Richard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Again,

 

Ok I have an update, I think I almost have it. I think that the initial contribution Email_Invoices, somehow enabled to hide and error, and that this let OS Commerce send its standard text e-mail to customers and myself. I have now removed both contributions, restored my SQL database to get rid of all the commands input by both contributions and re-installed Fancy Cont. and re-submitted the SQL queries.

 

Ok so now I am back at getting blank pages. However, i think this is my issue - the error I get is:

 

[Mon Oct 06 22:02:59 2008] [error] [client 123.200.219.200] PHP Fatal error: require() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/~jumbuckf/catalog/admin//includes/languages/english/invoice.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/jumbuckf/public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30, referer: http://66.7.196.158/~jumbuckf/catalog/chec...onfirmation.php

[Mon Oct 06 22:02:59 2008] [error] [client 123.200.219.200] PHP Warning: require(/~jumbuckf/catalog/admin//includes/languages/english/invoice.php) [<a href='function.require'>function.require</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/jumbuckf/public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30, referer: http://66.7.196.158/~jumbuckf/catalog/chec...onfirmation.php

 

The issue is clearly that it is trying to open a non existing "nameless" directory prior to arriving at "includes" because of the double "//" in the string. Now I think this is caused by email_invoice.php, however I already did the mod for

 

require(DIR_FS_ADMIN . "/" . DIR_WS_LANGUAGES . $language . "/" . FILENAME_ORDERS_INVOICE);

 

and changed it back to the original, the error is still the same, so I am not majorly confused. If I can fix this tiny issue I am sure the contribution will work 100% correctly.

 

Can anyone please help me? Coops maybe?

 

Cheers,

 

Richard

What settings did you put in the includes/local/configure.php file?


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi There Coops,

 

 

This is my configure.php file:

 

 

<?php

/*

$Id: configure.php,v 6.1 2005/06/05 00:37:30 PopTheTop Exp $

 

osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions

http://www.oscommerce.com

 

Copyright © 2003 osCommerce

 

Released under the GNU General Public License

*/

 

// Folder Definitions

define('DIR_FS_ADMIN', 'http://66.7.196.158/~jumbuckf/catalog/admin/'); // absolute path required

define('EMAIL_INVOICE_DIR', 'email_invoice/');

define('INVOICE_TEMPLATE_DIR', 'templates/');

 

// Email Invoice File Definitions

define('FILENAME_EMAIL_INVOICE', 'email_invoice.php');

define('FILENAME_EMAIL_CACHE_FILE', 'temp_cache.php');

define('FILENAME_ORDERS_INVOICE', 'invoice.php');

 

?>

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi There Coops,

 

 

This is my configure.php file:

 

 

<?php

/*

$Id: configure.php,v 6.1 2005/06/05 00:37:30 PopTheTop Exp $

 

osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions

http://www.oscommerce.com

 

Copyright © 2003 osCommerce

 

Released under the GNU General Public License

*/

 

// Folder Definitions

define('DIR_FS_ADMIN', 'http://66.7.196.158/~jumbuckf/catalog/admin/'); // absolute path required

define('EMAIL_INVOICE_DIR', 'email_invoice/');

define('INVOICE_TEMPLATE_DIR', 'templates/');

 

// Email Invoice File Definitions

define('FILENAME_EMAIL_INVOICE', 'email_invoice.php');

define('FILENAME_EMAIL_CACHE_FILE', 'temp_cache.php');

define('FILENAME_ORDERS_INVOICE', 'invoice.php');

 

?>

It may be this entry

define('DIR_FS_ADMIN', 'http://66.7.196.158/~jumbuckf/catalog/admin/'); // absolute path required

 

If you go to admin, tools, serverinfo, go to Apache Environment

Look at the entry DOCUMENT_ROOT and use that info for the absolute path and add the required ending (in your case /catalog/admin/


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't find it now, but somewhere amongst the 68 pages of posts I saw the solution to my question.

Question - my invoice shows 4 different prices, Price including tax, price excluding tax, total inc. and total exc. I just want one price and one total. I think it has something to do with the admin\invoice.php or am I barking up the wrong tree?

 

 

Thanks,

 

Shane

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there,

 

This seems to be a great contribution and hopefully someone will be able to help me so that i can get it working on my site!! Please.

 

I've just gone through the installation and seemed to have no problems. When completed i when to index.php page to check the site..no problems.

 

Then when i attempted to go to my admin page it displays "Unable to connect to database server!". It was working fine before i installed this contribution.

 

Any suggestions please? Hopefully its just a couple of settings wrong somewhere...?

 

Regards,

 

Luke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi there,

 

This seems to be a great contribution and hopefully someone will be able to help me so that i can get it working on my site!! Please.

 

I've just gone through the installation and seemed to have no problems. When completed i when to index.php page to check the site..no problems.

 

Then when i attempted to go to my admin page it displays "Unable to connect to database server!". It was working fine before i installed this contribution.

 

Any suggestions please? Hopefully its just a couple of settings wrong somewhere...?

 

Regards,

 

Luke

check your admin/includes/configure.php and your admin/includes/local/configure.php and make sure you have the absolute addresses correct.


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there

 

Does anyone know how to get rid of the weight part on the customer emails? I have managed to take it out of checkout but can't find anything in the email or invoice part.

 

It currently says First Class (1000g) and I just want First Class as some of my products have artificially high weight to force certain shipping methods, i.e resins and paints go by courier etc

 

Not a coder so plain english would be great!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The instructions are confusing.

1. In step 3 it says:

Step 3:

Open all the included language files in both the catalog and Admin side and modify them where instructed in the files. You will need to change the store's logo to match yours among other edits as well.

What language files? Where are the instructions?

2. In step 5 it says:

Step 5:

Upload the following files and folders:

 

catalog/admin/invoice.php

catalog/admin/packingslip.php

I have a custom template and have installed other contributions, overwriting these files will damage my other modules and template. There are no instructions what to change in the existing files so that they work with this contrib. Does anyone know waht should be done?. Please help. Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was just wondering. Has anyone succeeded to combine this with Order Editor? I've seen more people ask the question how to get order editor send emails that have been pimped by the Fancier Invoice, but no solution. So does anybody know how to get a proper looking email by clicking the newordermail link in ordereditor? Please help!

Edited by Id3ntityX

Share this post


Link to post
Share on other sites

installed this great contribution and then read that it doesn't work with paypal ipn. silly me.

 

i am now attempting to uninstall but have a major problem.

 

customer info is missing even when the invoices and packing slips return to the original ones. the shipping info shows fine when i place an order using ipn but CUSTOMER INFO IS MISSING.

 

also, could someone please tell me the sql command to remove uninstall / remove what i placed in my database during the installation?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I had V6.1 working fine until the host updated to MySql 5 - does anyone know if there is a fix? I've tried looking through the forums but couldn't find anything.

 

When I get to checkout_process.php I just get a 500 internal error. If I turn the emails off it works fine and displays the order confirmation page.

 

Many Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi folks.

 

I've applied this great contribution to two separate osCommerce installs and get the same error in both.

 

Fatal error: Cannot redeclare class cc in /usr/home/[acctname]/domains/[website].net/public_html/oscommerce2/includes/modules/payment/cc.php on line 13

 

This error shows up when I access setup as an administrator and attempt to edit the Payment Module. This seems to be the only error I receive.

 

Because of the error, I cannot edit,add,modify any payment arrangements.

 

Help?

 

Thanks,

Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I had V6.1 working fine until the host updated to MySql 5 - does anyone know if there is a fix? I've tried looking through the forums but couldn't find anything.

 

When I get to checkout_process.php I just get a 500 internal error. If I turn the emails off it works fine and displays the order confirmation page.

 

Many Thanks :)

 

 

Sounds like your permissions are not set right for the osCommerce folder. I have mySql 5 as I would think most would have. And do not have this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have this contribution working perfectly when people pay by check. The HTML invoice is nice. However, when PayPal is used for payment, the invoice is plain text. The customer may view the invoice online, and it is HTML, and displays correctly.

 

I am using "PayPal Website Payments Standard" in osCommerce v 2.2 rc2.

 

Is there a particular setting needed in Paypal or a particular option in Paypal that may be incorrect?

 

I know there is a note in the contribution setup that states IPN is not supported. I didn't intend to use IPN. But can't tell if that is an option in the Paypal account.

 

Can anyone help me with this?

 

Thanks,

Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, great stuff. But i have gotten a weird error. I try to make a e-invoice and dont get an email or get rerouted when i get to checkout_process.php. The order is registered and so on. Can se the order in my account and so on. Any ideas as to where to begin searching?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Took me a while to find this one. The problem is an absolute reference to the catalog directory, so if your store is located in the root, you'll get this problem.

 

In includes/modules/email_invoice/templates/html_invoice.php change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_06.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif" width="19" height="21" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif" width="19" height="21" alt=""></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_02.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif" width="24" height="16" alt="" ></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif" width="24" height="16" alt="" ></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_04.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif" width="11" height="21" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif" width="11" height="21" alt=""></td>

 

change

 

<td><img src="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/pixel_trans.gif" width="1" height="7" alt=""></td>

 

to

 

<td><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>pixel_trans.gif" width="1" height="7" alt=""></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_08.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif" width="24" height="18" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif" width="24" height="18" alt=""></td>

 

You are a genius and saved my butt on this one!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I added 2 builds that fix a lot of bugs, the only one I can't fix is the upper bar of the lowest "box", that one still fails some time to display in the mail.

 

Please try & comment

Share this post


Link to post
Share on other sites
Screenshots...

Invoice:

Invoice.jpg

PackingSlip:

PackingSlip.jpg

 

Hello Scooter,

I cannot see the screenshots. Am I doing something wrong, or are they still visible? I have the impression that the referred website, www.cardhost.com is not online any more. Where can I find a screenshot?

 

Hello all,

And how should I organize the continuous numbering of the company invoices in my case: I have both OSC-created invoices, and manually created invoices. I am not sure how to organize a continuous numbering for this. Any suggestions?

 

Thanks for your help, both Scooter & others ;)

JJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone found a way to add shipping_method to the packaging slip ?

I would like to see the selected shipping method there..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all,

 

I just added Contribution 'Fancier Invoice', and get following errors at the moment when the screen should display an invoice:

  • Warning: require(C:/xampp/htdocs/speelmans.com/webshop/admin/includes/languages/dutch/invoice.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in .../public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30
  • Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'C:/xampp/htdocs/speelmans.com/webshop/admin/includes/languages/dutch/invoice.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in .../public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30

I checked on line 30 of email_invoice.php:

 

   require(DIR_FS_ADMIN . DIR_WS_LANGUAGES . $language . "/" . FILENAME_ORDERS_INVOICE);

And via trace ('echo'-commands), I found out:

  • DIR_FS_ADMIN contains 'C:/xampp/htdocs/speelmans.com/webshop/admin/'
  • DIR_WS_LANGUAGES contains 'includes/languages/'
  • $language contains 'dutch'
  • FILENAME_ORDERS_INVOICE contains 'invoice.php'

So I suppose, that the error messages are telling required file is not present: correct?

All the variable above contain the values as expected, except the first (at least to my expectations ;) )

I see that in my C-drive, there is no directory called 'xampp', so suppose that this is why the error message is given.

What is going wrong here?

And what should I change in order to get 'Fancier Invoice' working?

 

Thank you for all your help!

:rolleyes:

JJ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello all,

 

I just added Contribution 'Fancier Invoice', and get following errors at the moment when the screen should display an invoice:

  • Warning: require(C:/xampp/htdocs/speelmans.com/webshop/admin/includes/languages/dutch/invoice.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in .../public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30
  • Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'C:/xampp/htdocs/speelmans.com/webshop/admin/includes/languages/dutch/invoice.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in .../public_html/catalog/includes/modules/email_invoice/email_invoice.php on line 30

I checked on line 30 of email_invoice.php:

 

   require(DIR_FS_ADMIN . DIR_WS_LANGUAGES . $language . "/" . FILENAME_ORDERS_INVOICE);

And via trace ('echo'-commands), I found out:

  • DIR_FS_ADMIN contains 'C:/xampp/htdocs/speelmans.com/webshop/admin/'
  • DIR_WS_LANGUAGES contains 'includes/languages/'
  • $language contains 'dutch'
  • FILENAME_ORDERS_INVOICE contains 'invoice.php'

So I suppose, that the error messages are telling required file is not present: correct?

All the variable above contain the values as expected, except the first (at least to my expectations ;) )

I see that in my C-drive, there is no directory called 'xampp', so suppose that this is why the error message is given.

What is going wrong here?

And what should I change in order to get 'Fancier Invoice' working?

 

Thank you for all your help!

:rolleyes:

JJ

 

 

 

C:/xampp/htdocs/speelmans.com/webshop/admin/includes/languages/dutch/invoice.php <-- does that exist?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all,

 

Some problems that I have after installing 'Fancier Invoice':

  1. e-mailed invoice does not take into account any shipping costs:
    the screen-invoice (catalog/account_history_info.php) takes into account shipping costs, whereas the e-mailed invoice does not take into account shipping costs. This results in different total amounts for these 2 different invoice-versions.
    Am I doing soething wrong? Does anyone know how I can get the shipping costs also to appear in the e-mailed invoice in the way they appear on screen?
  2. button 'print my invoice' does not work:
    seeing my invoice on screen (catalog/account_history_info.php), there is the button 'print my invoice' displayed at the right bottom. When I click on this button, the link does not work. The screen to which he tries to go (I mean, displayed at the very bottom) is: .../catalog/FILENAME_PRINT_MY_INVOICE?orderid=...&Oscid=....
    Apparently, 'FILENAME_PRINT__MY_INVOICE' is not translated to a propper file name. I cannot find this in the installation guide either.
    Can someone help me in getting this link working?

 

Thank you for your help!

JJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×