Jump to content
PopTheTop

Fancier Invoice & Packingslip v1.0

Recommended Posts

Hello,

 

Ok well I haven't been getting my extra order emails and I just narrowed it down to this contribution is the culprit. How I came to this conclusion is when I remove the code of the contribution from the checkout_process I get the extra order emails. When I add it back I don't. Now the emails I get are from the customers email address and not from my my domain. Bad things when it comes from the customers email address it is being marked as spam. I have search all through this thread and I ahve seem others have add similar problems.

 

So does anyone know of a fix for this so I can get emails to my extra order address?

 

-Thanks


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

 

Ok well I haven't been getting my extra order emails and I just narrowed it down to this contribution is the culprit. How I came to this conclusion is when I remove the code of the contribution from the checkout_process I get the extra order emails. When I add it back I don't. Now the emails I get are from the customers email address and not from my my domain. Bad things when it comes from the customers email address it is being marked as spam. I have search all through this thread and I ahve seem others have add similar problems.

 

So does anyone know of a fix for this so I can get emails to my extra order address?

 

-Thanks

Yes, that has been answered in this forum.

// send emails to other people

if (SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO != '') {

tep_mail('', SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO, EMAIL_TEXT_SUBJECT, $email_order, STORE_OWNER, STORE_OWNER_EMAIL_ADDRESS);

}


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is the stock code that comes in checkout_process.php how does that help me? Like I already stated above that code doesn't work once you add the required code from this contribution to that file. You remove the code and it works fine. So what am I suppose to do?


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
That is the stock code that comes in checkout_process.php how does that help me? Like I already stated above that code doesn't work once you add the required code from this contribution to that file. You remove the code and it works fine. So what am I suppose to do?

You are right, but the same principle apples in catalog\includes\modules\email_invoice\email_invoice.php

 

I just forgot what file it was, so I looked it up in this thread. Use this

 

 

if (SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO != '') {

$ei_message->send('', SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO, $order->customer['name'], $order->customer['email_address'], $new_mail_subject, $email_order);


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thanks, what file does this go in though email_invoice.php or checkout_process?


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are right, but the same principle apples in catalog\includes\modules\email_invoice\email_invoice.php

 

I just forgot what file it was, so I looked it up in this thread. Use this

if (SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO != '') {

$ei_message->send('', SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO, $order->customer['name'], $order->customer['email_address'], $new_mail_subject, $email_order);

 

That line is already in email_invoice.php so what am I suppose to do with that? I am using the most recent version of this contribution.

 

Anyone else have problems with getting extra order emails?

 

-Thanks


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
That line is already in email_invoice.php so what am I suppose to do with that? I am using the most recent version of this contribution.

 

Anyone else have problems with getting extra order emails?

 

-Thanks

Is ('', in it?


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
My guess is that it is because it is using a relative address: src=3D"/images/topbar.jpg"

Check your 4 configure.php files.

 

Do you know excatly what 4 configure.php files i need to edit and what lines i need to change, I can't see any reference to fancier invoice in there.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is ('', in it?

 

No it wasn't in it so I added it and it is still doing the same thing. It is sending emails to the correct email address but it is sending it from the customers email address instead of one of my email addresses that is part of my domain. So with it coming from the customers email it shows up as spam. Normally when I would get a new order it from come from Sales@mydomain.com and it's sent to Orders@mydomain.com. But now, like I said I don't get the order email from the Sales@mydomain.com just from the customers email address and it goes to the spam folder. Is their something I can do so the email is generated from the store address instead of the customers address?

 

I have noticed in the code below

 

if (SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO != '') {
$ei_message->send('', SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO, $order->customer['name'], $order->customer['email_address'], $new_mail_subject, $email_order);

 

This small bit I think is what controls where the email comes from

 

$order->customer['name'], $order->customer['email_address'],

 

How would I change that so it is sending from my store address to my extra order address instead of the customers email address?

 

-Thanks

Edited by Silverado05

Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
No it wasn't in it so I added it and it is still doing the same thing. It is sending emails to the correct email address but it is sending it from the customers email address instead of one of my email addresses that is part of my domain. So with it coming from the customers email it shows up as spam. Normally when I would get a new order it from come from Sales@mydomain.com and it's sent to Orders@mydomain.com. But now, like I said I don't get the order email from the Sales@mydomain.com just from the customers email address and it goes to the spam folder. Is their something I can do so the email is generated from the store address instead of the customers address?

 

I have noticed in the code below

 

if (SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO != '') {
$ei_message->send('', SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO, $order->customer['name'], $order->customer['email_address'], $new_mail_subject, $email_order);

 

This small bit I think is what controls where the email comes from

 

$order->customer['name'], $order->customer['email_address'],

 

How would I change that so it is sending from my store address to my extra order address instead of the customers email address?

 

-Thanks

No wonder it is showing as spam. Mine is set as I posted and it doen't do this. The send extra order email addresses are set in admin, so is your stores e-mail address.


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you know excatly what 4 configure.php files i need to edit and what lines i need to change, I can't see any reference to fancier invoice in there.

 

Thanks

The install instructions say to put absolute addressing stuff in admin and catalog includes/local/configure.php and if these are not there then create them.

 

The other configure files are in admin and catalog includes/configure.php


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The send extra order email addresses are set in admin, so is your stores e-mail address.

 

 

Yes I know and they are set with my domain web mail address I.E. store address is Sales@mydomain.com and the extra order is set at Orders@mydomain.com in my Admin and I have done that.

 

But the extra order mail is going to Orders@mydomain.com which is the correct address but its COMING from the customers email address when a new order comes in instead of it come from Sales@mydomain.com. So since it is coming from the customers email instead of one of mine address it goes to the spam folder since it's coming from the customers. Before I installed this it would send it correctly. I can't just add them to the safe folder cause I don't know all my future customers email address. When they are sent correctly I can get the email on my smart phone of an order, the way it is now I can't. So I need to have these being sent from my store address instead of the customers address. How would I do that. I think the line I listed above controls that.

 

Any ideas how to get this to be sent from my store address to my extra order address instead of from the customers to my extra order address?

 

Thanks


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would I just change

 

$order->customer['name'], $order->customer['email_address'],

 

to this

 

$order->store['name'], $order->store['email_address'],

 

basically changing customer to store? Would that send the emails to my extra order email address from my store address? If not what is the value to call for the the store address?

 

-Thanks


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
the screen invoices and packingslips look great but when I print them out only the corners of the borders come out...ive tested my printer but cant understand why its not printing whats on the screen.....any ideas??

 

 

Has anyone found a better solution for this problem instead of changing my browser settings to "print background?" I know its easy to do but I dont want to ask ALL of my customers to do this just to see the bars on their invoice. There's got to be another easier way.

 

Thanks in advance for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Would I just change

 

$order->customer['name'], $order->customer['email_address'],

 

to this

 

$order->store['name'], $order->store['email_address'],

 

basically changing customer to store? Would that send the emails to my extra order email address from my store address? If not what is the value to call for the the store address?

 

-Thanks

Sorry Nick, I am not a programmer. You try it and see if it works.


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anyone found a better solution for this problem instead of changing my browser settings to "print background?" I know its easy to do but I dont want to ask ALL of my customers to do this just to see the bars on their invoice. There's got to be another easier way.

 

Thanks in advance for your help.

It doesn't matter anyway, that is what they will see if they use outlook 2002 or later.


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello again, I have come across another small issue. If you look at the pic below in the red box that is the comment box from the HTML_invoice. Well you'll notice the borders are missing and it does this in both Hotmail and outlook. I have looked into the file for that and can't really see anything wrong. Has anyone else come across this or know a fix for it?

-Thanks

htmlinvoicely4.png

 

Took me a while to find this one. The problem is an absolute reference to the catalog directory, so if your store is located in the root, you'll get this problem.

 

In includes/modules/email_invoice/templates/html_invoice.php change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_06.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif" width="19" height="21" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif" width="19" height="21" alt=""></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_02.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif" width="24" height="16" alt="" ></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif" width="24" height="16" alt="" ></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_04.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif" width="11" height="21" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif" width="11" height="21" alt=""></td>

 

change

 

<td><img src="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/pixel_trans.gif" width="1" height="7" alt=""></td>

 

to

 

<td><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>pixel_trans.gif" width="1" height="7" alt=""></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_08.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif" width="24" height="18" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif" width="24" height="18" alt=""></td>

Share this post


Link to post
Share on other sites
Took me a while to find this one. The problem is an absolute reference to the catalog directory, so if your store is located in the root, you'll get this problem.

 

In includes/modules/email_invoice/templates/html_invoice.php change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_06.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif" width="19" height="21" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_06.gif" width="19" height="21" alt=""></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_02.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif" width="24" height="16" alt="" ></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_02.gif" width="24" height="16" alt="" ></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_04.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif" width="11" height="21" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_04.gif" width="11" height="21" alt=""></td>

 

change

 

<td><img src="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/pixel_trans.gif" width="1" height="7" alt=""></td>

 

to

 

<td><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>pixel_trans.gif" width="1" height="7" alt=""></td>

 

change

 

<td background="<?php echo HTTP_SERVER; ?>/catalog/images/borders/maingrey_08.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif" width="24" height="18" alt=""></td>

 

to

 

<td background="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif"><img src="<?php echo $ei_image_dir; ?>borders/maingrey_08.gif" width="24" height="18" alt=""></td>

I will check this out tomorrow night, I hope that you have indeed solved the problem for me, but my store that I have this installed on is not in the root. My problem is with outlook 2002 plus, so I hope your solution is universal.


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That didn't work for me but you are definately on to something. I had the same problem with the /catalog/ being listed in my config file and my site is in the root. So I am sure it has something to do with /catalog/ being listed somewhere as they didn't take in account for those who have their sites in the root.

 

Now in the includes/modules/email_invoice/email_invoice.php towards the top I noticed these two refrences calling the catalog as well but I am not sure how to remove it properly without it sending errors.

 

$ei_image_dir = HTTP_SERVER . DIR_WS_CATALOG . DIR_WS_IMAGES;

 

and

 

$ei_css_path = HTTP_SERVER . DIR_WS_CATALOG . $ei_template_dir;

 

I am not positive that is what could be causing this but it could be since if your site is in the root this is calling catalog/images. So how do we go about remove that call properly?


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I went back through the changes again and noticed you were not just removing catalog. You were removing HTTP_SERVER; to $ei_image_dir. Now those changes did fix it and it looks like it should, but in Outlook 2002 it looks better but then it did, but not quite perfect. See the examples below.

 

Outlook 2002

 

commentoutlookdj1.png

 

 

Hotmail

 

commenthotmailcl9.png

 

 

 

As you notice in outlook the corners and bottom are not quite right but in hotmail it is perfect and looks fine. After looking at it further it is the bottom left and right corners have a small gap above them which is making the bottom look off. I am going to play with it but if anyone knows why please share. I think if we can remove that gap this should be perfect.


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leslie are you experiencing the same issues in your outlook after this fix?


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leslie are you experiencing the same issues in your outlook after this fix?

It was a good error to pick up, but it did not help with outlook 2007.

 

Try stretching your comments box and see the result as well.

Edited by Coopco

The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you mean you by stretching your comment box?

 

I jsut don't understand why in Hotmail it looks perfect but in Outlook the bottom corners are shagging. If those were pushed up a bit to cover that gap it would be perfect in outlook too.


Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×