Jump to content
Chemo

[Contribution] Ultimate SEO URLs - by Chemo

Recommended Posts

Here is the web site:

www.india1imports.com

 

My old URLs were like (one of the categories): http://india1imports.com/catalog/index.php?cPath=22

If I go to that - it does not redirect to the new URL for the category. It just keeps it to the index page.

It should have gone to: http://india1imports.com/catalog/gold-collection-c-22.html (the new category URL)

But it did not.

I have spent lot of money woth a article writer who submitted articles with links to my category pages and it was doing wonders on google search, I am afraid I will lose all that advantage if the old link for categories or pages do not forward to the new respective links.

 

Thanks,

Abhay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, for quick debugging, here is what my old .htaccess file looked like (everything was commented before itself):

# $Id: $
#
# This is used with Apache WebServers
#
# For this to work, you must include the parameter 'Options' to
# the AllowOverride configuration
#
# Example:
#
# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">
#   AllowOverride Options
# </Directory>
#
# 'All' with also work. (This configuration is in the
# apache/conf/httpd.conf file)

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet
# Explorer browsers

#<IfModule mod_setenvif.c>
#  <IfDefine SSL>
#    SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \
#             nokeepalive ssl-unclean-shutdown \
#             downgrade-1.0 force-response-1.0
#  </IfDefine>
#</IfModule>

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the
# following Apache configuration parameter

# AcceptPathInfo On

# Fix certain PHP values
# (commented out by default to prevent errors occuring on certain
# servers)

# php_value session.use_trans_sid 0
# php_value register_globals 1

 

The new .htaccess as per the install directions is:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On 
RewriteBase /catalog/

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Team

 

I have just installed Ultimate SEO URLs and am installing my shop in a directory however when you click on a product it brings up the wrong data

 

 

Go to http://www.newzealandnz.co.nz/fleshlight2/allprods.php

 

 

Click on a product like http://www.newzealandnz.co.nz/fleshlight2/bugs-life-p-8.html

 

 

See how it does not display the heading or footer of the site like it did when you where at http://www.newzealandnz.co.nz/fleshlight2/allprods.php

 

 

Any help would be much appreciated


Danny de Hek

Managing Director

 

New Zealand's Information Network

 

officecam.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello Team

 

I have just installed Ultimate SEO URLs and am installing my shop in a directory however when you click on a product it brings up the wrong data

 

 

Go to http://www.newzealandnz.co.nz/fleshlight2/allprods.php

 

 

Click on a product like http://www.newzealandnz.co.nz/fleshlight2/bugs-life-p-8.html

 

 

See how it does not display the heading or footer of the site like it did when you where at http://www.newzealandnz.co.nz/fleshlight2/allprods.php

 

 

Any help would be much appreciated

 

 

You got to hate people like me sometimes!!

 

to fix this I need to do this

 

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteBase /fleshlight2/

 

Works 100%

 

LOVE IT!!

 

Cheers


Danny de Hek

Managing Director

 

New Zealand's Information Network

 

officecam.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you type an old style URL (index.php?cPath=xxx) in you browser, doe sit take you to the new URL (.html)?

I was not able to achieve that and I want to figure out if its my problem or anyone elese facing that too?

 

Thanks,

Abhay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Love this contribution and this forum which has helped me very much. I was wondering... is there anyway to to cut down the category numbers? 866_867_907.html is an awful lot. Are all of the links going to look like that if there are say 4 or 5 levels to the category tree?

 

 

 

Here is one of my links that is 3 levels down.

http://www.mysite/store/bachelorette-novel...66_867_907.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

I went to turn off redirect to cart after purchase. It works when purchasing a product from the product screen, but when purchasing from the sub-category display part... it returns to the page product not found :(. I know its possible to get his working as ive seen other sites working that way. SO what info do you need to help me crack this one, or is it a simple one and im over looking something :). Thanks for any help.

 

Regards

 

Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites
Love this contribution and this forum which has helped me very much. I was wondering... is there anyway to to cut down the category numbers? 866_867_907.html is an awful lot. Are all of the links going to look like that if there are say 4 or 5 levels to the category tree?

 

 

 

Here is one of my links that is 3 levels down.

http://www.mysite/store/bachelorette-novel...66_867_907.html

 

Well if that is the category path .. then that is the category path.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I went to turn off redirect to cart after purchase. It works when purchasing a product from the product screen, but when purchasing from the sub-category display part... it returns to the page product not found :(. I know its possible to get his working as ive seen other sites working that way. SO what info do you need to help me crack this one, or is it a simple one and im over looking something :). Thanks for any help.

 

Regards

 

Adam

 

What has this got to do with USU?

Share this post


Link to post
Share on other sites
What has this got to do with USU?

 

I figured it might be trying 2 return to a different URL... What else could it be??

 

Oh ive got USU installed

Edited by abubobbob

Share this post


Link to post
Share on other sites

installed it and i am now getting this message when trying to log-in to the admin side

 

Fatal error: Call to undefined function tep_get_languages() in /home2/****/public_html/admin/login.php on line 79

Share this post


Link to post
Share on other sites

heres line 79 (starts at 79)

 

$languages = tep_get_languages();

$languages_array = array();

$languages_selected = DEFAULT_LANGUAGE;

for ($i = 0, $n = sizeof($languages); $i < $n; $i++) {

$languages_array[] = array('id' => $languages[$i]['code'],

'text' => $languages[$i]['name']);

if ($languages[$i]['directory'] == $language) {

$languages_selected = $languages[$i]['code'];

}

Share this post


Link to post
Share on other sites

well i used my back up to restore it back to normal.

i followed the directions to the "T" but the admin side was basicly unusable.

my site did have the proper url's and i wish i could have kept it but i had one error after another.

i was able to fix the first couple but in my admin area everything had error's?

i see people on here saying a 5 min easy install....yea right!

for the newbie its far from it (atleast me anyway)

what did i do wrong to have so many errors?

 

also without SEO am i screwed as far as never gonna be in the top of the page rankings?

how much of an effect does this really have on a site?

 

sorry i just had to vent a little.

frustration getting the best of me. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
i see people on here saying a 5 min easy install....yea right!

 

Add one file

 

Add a simple line to application_top.php

 

Replace one complete function includes/functions/html_output.php

 

Add a simple line to admin/categories.php

 

Add a complete new function to admin/includes/functions/general.php

 

Add the .htaccess code (and this is where most people get it wrong as you actually have to decided something)

 

Believe me the above constitutes an easy install.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Add one file

 

Add a simple line to application_top.php

 

Replace one complete function includes/functions/html_output.php

 

Add a simple line to admin/categories.php

 

Add a complete new function to admin/includes/functions/general.php

 

Add the .htaccess code (and this is where most people get it wrong as you actually have to decided something)

 

Believe me the above constitutes an easy install.

then why is there a 91 page thread of problems if so easy.

yes it seems easy as your doing it but when 20 errors show up and you have no idea why its not real easy then.

 

well then.. what did i do wrong to get all those errors?

Share this post


Link to post
Share on other sites
then why is there a 91 page thread of problems if so easy.

yes it seems easy as your doing it but when 20 errors show up and you have no idea why its not real easy then.

 

well then.. what did i do wrong to get all those errors?

 

There are 91 pages of problems because ..

 

1) People don't follow the basic instructions

 

2) People using sub standard editors that corrupt files

 

3) People try and install it on WinDoze servers where it will not work

 

4) People try to install it on servers that have not been set up correctly to allow .htaccess RewriteRules

 

5) Due to a previously added badly written contribution USU can't install to the next available auto incremented id

 

6) Several versions have deviated from the original solid 2.1d code.

 

7) Site coded using hardcoded urls as opposed to the standard osc tep_href_link

 

8) Broken sites due to badly written templates

 

9) Several versions have been installed corrupting the configuration settings

 

10) Installing on forks like CRE Loaded where e.g. & is hardcoded into files in places.

 

And so on and so forth ..

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites
There are 91 pages of problems because ..

 

1) People don't follow the basic instructions

i thought i did but could of messed up somewhere.

 

2) People using sub standard editors that corrupt files

i use dreamweaver? this ok?

 

3) People try and install it on WinDoze servers where it will not work

dont know what this is? i use bluehost?

 

4) People try to install it on servers that have not been set up correctly to allow .htaccess RewriteRules

dont know about this one either?

 

5) Due to a previously added badly written contribution USU can't install to the next available auto incremented id

 

6) Several versions have deviated from the original solid 2.1d code.

i used 2.1d updated - newest one

 

7) Site coded using hardcoded urls as opposed to the standard osc tep_href_link

dont know about this one either?

 

 

8) Broken sites due to badly written templates

i use tubes template by Deeogee

 

9) Several versions have been installed corrupting the configuration settings

will 2.1d do this?

 

10) Installing on forks like CRE Loaded where e.g. & is hardcoded into files in places.

dont know what this is?

thats alot to digest as a newbie...alot of that is greek to me.

ineed help!

also without SEO am i screwed as far as never gonna be in the top of the page rankings?

how much of an effect does this really have on a site?

Edited by 2001kx

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will answer .. got to put babies to bed . .

Share this post


Link to post
Share on other sites
I will answer .. got to put babies to bed . .

ok thanks

 

i was getting alot of Call to undefined function tep_get_languages() errors

in alot of different files

 

also my error log is full of errors but dont know what any of them mean?

Edited by 2001kx

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok thanks

 

i was getting alot of Call to undefined function tep_get_languages() errors

in alot of different files

 

also my error log is full of errors but dont know what any of them mean?

 

Ok firstly lets understand the tep_ stuff

 

tep_ are reusable oscommerce functions all start tep_ the usual files where these can be found is ..

 

catalog/includes/functions/general.php // Most are here

catalog/includes/functions/html_output.php // Anything related to outputting html forms links images etc

catalog/includes/functions/database.php // anything database related

 

The same files (and most of their functions) are duplicated in the admin folder ..

 

e.g. catalog/admin/includes/functions/general.php

 

Whenever you get one of these tep_ errors either you deleted a function or you may e.g. have put the catalog one in the admin folder or visa versa

 

Now in the case of tep_get_languages() this should exist in catalog/admin/includes/functions/general.php

 

But does NOT exist in catalog/includes/functions/general.php so .. you either deleted that function in the admin file or more likely you put the catalog general.php where the admin one should be.

 

Hope that helps and it's a start.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i dont have a catalog folder.

i do all my changes in my public html folder

 

i use filezilla

heres what it looks like when i first load

 

Capture10-17-2005-61339PM7-22-2008-.jpg

 

heres where i make all my changes

 

Capture10-17-2005-61339PM7-22-20-1.jpg

 

is this the correct way?

 

and is this considered a ROOT install?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok i dont have a catalog folder.

i do all my changes in my public html folder

 

i use filezilla

heres what it looks like when i first load

 

Capture10-17-2005-61339PM7-22-2008-.jpg

 

heres where i make all my changes

 

Capture10-17-2005-61339PM7-22-20-1.jpg

 

is this the correct way?

 

and is this considered a ROOT install?

 

Yes it is a root install as it is in public_html and not in a directory e.g. public_html/catalog/

 

you also have osc files above root which should be deleted.

 

Don't post your server paths on a public forum .. not a good idea .. if you can still edit the post then do so or email the overworked Jan Zonjee and ask if he'd be kind enough to "doctor" the post for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nope i cant delete it.

how do i email him? Jan Zonjee

 

nevermind i just deleted the pics.

 

also i can just use filezilla and delete all folders except public html?

Edited by 2001kx

Share this post


Link to post
Share on other sites

I uploaded and installed Ultimates SEO URLs v2.1, and I am getting 404 errors for all my product/category pages. Is this a common problem with an easy fix? URL is www.castlebaths.com/catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites
I uploaded and installed Ultimates SEO URLs v2.1, and I am getting 404 errors for all my product/category pages. Is this a common problem with an easy fix? URL is www.castlebaths.com/catalog

 

is your .htaccess

 

Rewritebase /catalog/

 

?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×