Jump to content
Chemo

[Contribution] Ultimate SEO URLs - by Chemo

Recommended Posts

Interesting...first time I've come across that one. Are you including files more than once?

 

Bobby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved.

 

The new code

include('includes/seo_cache.php');

if (isset($HTTP_GET_VARS['cName']) && de.....................

 

was pasted into application_top.php twice

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bobby

 

I've got the contrib installed, but getting the following error in my category info box . Appears first time I after I installed the contrib, and then just did it to me again when I tried switching between Firefox & IE

 

Warning: in_array(): Wrong datatype for second argument

 

The error message also appends the full path to my category info box. I can send these to you if you need them.

 

The error also seemed to happen when I hit the site without using "www" in the URL. However after I refresh the page it all appears to work again....

 

Hope you can help

 

Regards

 

Bing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

sorry for my bad english, I'm french

 

I try to install seo url V1.4

 

i can see url like www.site name.com/microsoft-intellimouse-explorer-p-26.html

 

but that does not go : HTTP 404 -

 

I use oscommerce Cre Loaded

 

Do you know why

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
...

i can see url like www.site name.com/microsoft-intellimouse-explorer-p-26.html

 

but that does not go : HTTP 404 -

 

I use oscommerce Cre Loaded

...

It gives a 404 error most likely because you did not perform the code addition to the .htaccess file. Or, you did not add the correct code.

 

Bobby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bat,

 

I'll excuse your "bad engilsh", if you excuse my bad english (only one I know) and my non-existant french. :D

 

Please show us your .htaccess file and a site url if possible.

 

Paul

 

Hi

 

sorry for my bad english, I'm french

 

I try to install seo url V1.4

 

i can see url like www.site name.com/microsoft-intellimouse-explorer-p-26.html

 

but that does not go : HTTP 404 -

 

I use oscommerce Cre Loaded

 

Do you know why

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

URL web site

http://ns31743.ovh.net/~bananase/index.php

 

ht access :

 

 

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

php_flag register_globals on

 

 

If I delete the last one the web site is out of order

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Follow-up to duplicate links created by Site Map MS2-2.2 ...

As long as the URL's are being constructed with tep_href_link() they should be SEO'd.

It looks like the Site Map Category Tree is built using tep_href_link(), on line 51, catalog/includes/classes/category_tree.php

<a href="' . tep_href_link(FILENAME_DEFAULT, 'cPath=' . $category_link) . '">

 

But the problem is all sub-category links are not SEO'd. (same problem as YASU). Has anyone looked into or solved this?

 

Thanks,

EricK

Share this post


Link to post
Share on other sites
URL web site

...

Thanks

 

Use this code for your .htaccess file:

RewriteEngine On 
RewriteBase /~bananase/
RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
php_flag register_globals on

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is an issue with allprods...not the SEO mod.

 

The SEO URLs contribution either works or does not. There is nothing in the middle.

 

Bobby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

Just done the install and I get the following mesage;

 

Warning: fopen(/cache/seo_english.cache): failed to open stream: No such file or directory in /home/myideal/public_html/shop/includes/seo_cache.php on line 199

 

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/myideal/public_html/shop/includes/seo_cache.php on line 200

 

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/myideal/public_html/shop/includes/seo_cache.php on line 201

 

Warning: main(/cache/seo_english.cache): failed to open stream: No such file or directory in /home/myideal/public_html/shop/includes/seo_cache.php on line 204

 

Warning: main(/cache/seo_english.cache): failed to open stream: No such file or directory in /home/myideal/public_html/shop/includes/seo_cache.php on line 204

 

Warning: main(): Failed opening '/cache/seo_english.cache' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/myideal/public_html/shop/includes/seo_cache.php on line 204

 

Now I guess I have messed up the cache file up, so can I ask how I write my cache file into the system. It is located in a folder called cache in a folder inside my catalogue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your path is not correct...try this:

/home/myideal/public_html/shop/cache/

Notice it begins with a leading slash and ends with a slash. It must be your FULL FILESYSTEM PATH. If the cache directory is not inside the shop directory revise the path offered above to the correct location.

 

Bobby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cathy,

 

First, nice site.

 

It looks like a configure.php problem to me...make sure your settings look like this:

 

  define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '.pawzypet.com');
 define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '.pawzypet.com');
 define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');
 define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');

 

Notice there is a period before the domain name and does not include the "www" or http: protocol. That is the most common reason why they have "sticky SIDs".

 

Bobby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Bobby,

 

That is really quite simple and thank you for explaining what to do as now I know how to do it on many of your other excelent contributions.

 

Regards,

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wondering - is this normal?

 

ns81001-item-description-entered-likethis-with-p-45.html

 

The item description things is my replacement of the actual description...but that is how it puts it with dashes and with that p45 at the end! Help, can't figure out how it's there or how to get rid of it. The other .html rename doesn't do this, I installed this because someone said it ran cleaner than the version I had on before.

 

Could someone please help me with this? THANKS!

 

S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it will...but the problem is with the sitemap not the SEO URLs mod.

 

Bobby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Bobby. ALso is this normal for when you click on a category?

www.examplesite.com/example-category-c-25.html? osCsid=de4008d490e04445ead04b78d6ed933a

 

Why is this still trailing with this OSCSID? Everything else is working and running seemingly. I double checked my steps.

 

S

Edited by Sincraft

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is normal to have the SID in the first URL clicked. However, after the first one every other page link should not have the osCsid otherwise your cookie domain is not configured correctly.

 

Bobby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks bobo...you were correct! It now says:

www.examplesite.com/Category-Type-c-28.html

 

Is that going to hurt page rank to have that initial SID? - Will the spiders continue to follow after that? What are you thought on doign things this way vs the 'old' way. Do you have any results proven from this on any of your sites or is anyone else able to quantify these changes/results without any other changes ot the website?

 

I'd love to know more about this whole topic, the SEO forums are clotted with people that 'claim' to be experts but are very hesitant to give links to their websites. I know Bobby (chemo) and Jack both have proven results..just wondering if anyone else has 'studied' this or if you Chemo or jack(I know your out there hovering) - have ever tried this and seen direct results.

 

ANyway, thanks again bob. You're what put the strips on the zebra...the dollar sign before the numbers...the shack on top of the pit...

Because without you, all we would have is: a horse, a buncha numbers, and a pile of sh*t. LOL ehhe

 

S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×