Jump to content
Sign in to follow this  
BlueYon

Seach Engine Friendly URL Support

Recommended Posts

Hi guys,

 

Blueyon, thanks for this contribution, looks like exactly what I need.

 

Installed it yesterday...sorted out the problem with the image popup and everything seems to be working fine....except :blush: ..... when I click on the link that says:

 

For more information, please visit this products webpage.

 

the information bar at the bottom of explorer says:

[url=http://spcrafts.co.uk/redirect.php?action=url&goto=http://garden-ornament.co.uk/wildlife/aztec_god_of_fate.html[/code]

but when I click it the address bar at the top says:

[code][url=http://spcrafts.co.uk/redirect.php?action=url&goto=http%3A%2F%2Fgarden-ornament.co.uk%2Fwildlife%2Faztec_god_of_fate.html[/code]

and no page is found.

 

Do you know why this would happen?

 

I did look for the answer but I can't find it here.

 

Thanks :thumbsup:

Edited by spcrafts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like you didn't understand my question.

 

Anyway I managed to fix everything so it is now working. Thanks for this great contribution!

Share this post


Link to post
Share on other sites

One more question.

 

How would I go about making the cDinamic Meta Tags cntribution work now that the url doesn't contain product_info for instance:

 

if (strpos($_SERVER['PHP_SELF'], 'product_info.php'))

 

How can I distinguish if it is a product or a category being accesed?

 

Would this be ok?

 

if (isset($HTTP_GET_VARS['products_id']))

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
The above works for me.

 

The only thing that does not work is the cache.

No ideas about that.

 

you need to setup a direcotr and chmod it to 777 then set the cache to that directory in admin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi guys,

 

Blueyon, thanks for this contribution, looks like exactly what I need.

 

Installed it yesterday...sorted out the problem with the image popup and everything seems to be working fine....except  :blush: ..... when I click on the link that says:

 

For more information, please visit this products webpage.

 

the information bar at the bottom of explorer says:

[url=http://spcrafts.co.uk/redirect.php?action=url&goto=http://garden-ornament.co.uk/wildlife/aztec_god_of_fate.html[/code]

but when I click it the address bar at the top says:

[code][url=http://spcrafts.co.uk/redirect.php?action=url&goto=http%3A%2F%2Fgarden-ornament.co.uk%2Fwildlife%2Faztec_god_of_fate.html[/code]

and no page is found.

 

Do you know why this would happen?

 

I did look for the answer but I can't find it here.

 

Thanks :thumbsup:

[right][post=561830]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right]

 

Did you have chemos contribution installed before?

 

you should not have .html at the end.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am not toos sure. OSC has been installed for months but still isn't live.

 

Do you have any idea on how I can fix the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was just cruising the contributions and came across this one, which I intend to try ;-)

 

I noticed in the latest comments for the last update:

 

"Added '/' at the end of the url's like DMOZ."

 

I'm a volunteer meta editor at Dmoz (please don't ask me about listing your sites :'( The trailing slash is not mandatory in the editing of urls. There is an editor creator tool which adds trailing slashes to all links. We try to discourage the use of that as some urls will not work with a trailing slash, therefore it should never be a given that all links, unless checked first, should end with a trailing slash.

 

-end editorial comment :blink:

 

Thanks for the great mod!

 

Betty

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was just cruising the contributions and came across this one, which I intend to try ;-)

 

I noticed in the latest comments for the last update:

 

"Added '/' at the end of the url's like DMOZ."

 

I'm a volunteer meta editor at Dmoz (please don't ask me about listing your sites  :'(  The trailing slash is not mandatory in the editing of urls.  There is an editor creator tool which adds trailing slashes to all links.  We try to discourage the use of that as some urls will not work with a trailing slash, therefore it should never be a given that all links, unless checked first, should end with a trailing slash.

 

-end editorial comment  :blink:

 

Thanks for the great mod!

 

Betty

 

So it's better to remove the '/' at the end?

BlueYon could you do this? I've searched the code and can't find the adding of the ending '/'..... maybe i need some sleep :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
So it's better to remove the '/' at the end?

 

Please don't let me change how this tool works. I was just letting y'all know that the trailing slash is optional.

 

When I work on an unreviewed site (that has its own domain), it may have been submitted as: h*tp://www.widget.com/index.html . When I go to the site, if it loads the same way by using the domain name only, i.e. h*ttp.widget.com/ , I will remove the index.html from the url. Some sites, for some unknown reason will not resolve with ht*p://www.widget.com/ so the trailing backslash gets removed.

 

Before y'all get on my case B) about removing the index.html, let me explain why I (not all editors do it) do it.

 

In addition to the unreviewed listings we have that the public can't see, we also have "reds". The are sites that are no longer in existance, or have possibly changed from regular html to asp, php, etc., some may have just been down at the time our robot checked them, and will get re-listed as soon as they respond again.

 

So my philosophy is, there is a better chance of a site always responding if the domain only is used, then site owners can rename their main page to anything and the site will load.

 

As far as sites who try to get more than 1 listing by submitting "deeplinks" for example, h*tp://www.widget.com/aboutus.html , ht*p://www.widget.com/services.html, etc. I hate to disappoint, but whether or not the main url is already listed or not, unless there is some kind of unique and valuable content on the submitted deep link (which is rare), the url gets backed up to the main domain. From that we know if it's already listed or not.

 

If a site submits urls like that, or even the main site over and over again, the chances are greater that the site either won't be listed at all, or be removed as a "spammer".

 

I know I have taken away frm the purpose of this thread, but I'm just trying to help the toolmaker when it comes to Dmoz.

 

The best place to read about the editing at Dmoz, ask why your site isn't listed, and anything else Dmoz, is our public message board at: http://www.resource-zone.com/ . There are editors who will answer your questions there.

 

There may even be something about trailing slashes there!!

 

Betty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there other mods that this mod does not work with?

 

I tried installing it and everything went pretty badly. I had it to the point where it would make the right sections and then add the SID at the end then but if you clicked on the item it would not go anywhere but the main page. Also is it possible to get what changes you made to the catalog/indexphp

 

I have made some changes to mine and I want to make sure that I can keep what I made instead of trying to make it in a new page.

 

If I can get this working anyways

Share this post


Link to post
Share on other sites

Currently the modifications I'm using with my site are:

 

Basic Template System (only need to change the index.php to get it working).

Page caching (you need to mess around with this to get it working iwth this mod).

 

Added pages:

 

Site Map

Link Exchange

 

You can see it working here:

 

http://www.itchi-tech.co.uk.

 

I'm thinking of adding a mod so people can go to my site and see the code for each webpage (without config.php obviously.)

 

Also I have done a lot of modifications to this site I would like to release but don't have time.

 

I have also:

 

Referer report. (Gets the referrer page and splits the keywords from the search engine URL?s.)

 

Updated and improved the link exchange manager contribution.

Now adds the Google PR value into the links rating.

Automatically fills the link information from the title and Meta Tag?s description.

 

Updated and improved gift voucher contribution.

 

Also a lot more I can?t remember.

Edited by BlueYon

Share this post


Link to post
Share on other sites

have updated to the last version, manufacturers are working fine, just my redirect function on a product is not working, when i click on visit manufacturers page it just takes me to my main index page. Anyone know of a fix or point me in the right direction?

Share this post


Link to post
Share on other sites
This is my second attempt at creating a better version of the search engine safe urls.

 

It will change URLS from:

http://www.yoursite.com/product_info.php?c...4&products_id=1

 

to:

 

http://www.yoursite.com/Hardware/Graphics-...atrox-G200-MMS/

You can see it being used on a live site here:

 

http://www.itchi-tech.com

 

Does you SEF URLs work the same for the Links Manager contrib?

 

If so, what adjustments would need to be made to accommodate?

 

Great concept and great contrib! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
This is my second attempt at creating a better version of the search engine safe urls.

 

It will change URLS from:

http://www.yoursite.com/product_info.php?c...4&products_id=1

 

to:

 

http://www.yoursite.com/Hardware/Graphics-...atrox-G200-MMS/

You can see it being used on a live site here:

 

http://www.itchi-tech.com

 

What links management tool is being used at itchi-tech.com?

Share this post


Link to post
Share on other sites
What links management tool is being used at itchi-tech.com?

 

search engine friendly url. the contribution i added.

Edited by BlueYon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Error in index.php, impossible to open popup window (enlarge picture), add this code before </head> in index.php at line 54 :

 

<script language="javascript"><!--

function popupWindow(url) {

window.open(url,'popupWindow','toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,res

izable=yes,copyhistory=no,width=100,height=100,screenX=150,screenY=150,top=150,le

ft=150')

}

//--></script>

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wanted to get your thoughts on a mod that I made to the url_rewrite.php file.

 

I use port numbers for my staging sites and this contribution was not working since you did not account for that. I added/modified the following code for port numbers to work. Can you provide feedback if this would cause other problems?

 

Near line 69:

$port = $uriparts['port'];

 

Replaced code near line 158 with:

if ($port != '' ) {
 $url = $scheme . $host . ':' . $port . $path . $extention . $anchor;
 } else {
 $url = $scheme . $host . $path . $extention . $anchor;
 }

 

After these changes it seems to be working just fine for me. This may be something someone else may benefit from.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I wanted to get your thoughts on a mod that I made to the url_rewrite.php file.

 

I use port numbers for my staging sites and this contribution was not working since you did not account for that.  I added/modified the following code for port numbers to work.  Can you provide feedback if this would cause other problems?

 

Near line 69:

$port = $uriparts['port'];

 

Replaced code near line 158 with:

if ($port != '' ) {
?$url = $scheme . $host . ':' . $port . $path . $extention . $anchor;
?} else {
?$url = $scheme . $host . $path . $extention . $anchor;
?}

 

After these changes it seems to be working just fine for me.  This may be something someone else may benefit from.

 

Try:

 

(!empty($port))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, this is the Cream Of The Crop of SEO! Anyone who is not blind MUST download this.

 

I have spoken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×