Jump to content
Sign in to follow this  
BlueYon

Seach Engine Friendly URL Support

Recommended Posts

I have a problem: After installation, I got a warning:

 

Access forbidden!

You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.

 

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

 

HELP ME !

Share this post


Link to post
Share on other sites

turn off use search engine friendly URL's in your site settings. The one that comes by default with OSC.


********************************************************

Deep Link Bidding PR 4 Directory

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I must modify this code index.php to rewrite the url but I dont know php very well.

 

	// optional Product List Filter
		if (PRODUCT_LIST_FILTER > 0) {
			if (isset($HTTP_GET_VARS['manufacturers_id'])) {
				$filterlist_sql = "select distinct c.categories_id as id, cd.categories_name as name from " . TABLE_PRODUCTS . " p, " . TABLE_PRODUCTS_TO_CATEGORIES . " p2c, " . TABLE_CATEGORIES . " c, " . TABLE_CATEGORIES_DESCRIPTION . " cd where p.products_status = '1' and p.products_id = p2c.products_id and p2c.categories_id = c.categories_id and p2c.categories_id = cd.categories_id and cd.language_id = '" . (int)$languages_id . "' and p.manufacturers_id = '" . (int)$HTTP_GET_VARS['manufacturers_id'] . "' order by cd.categories_name";
			} else {
				$filterlist_sql= "select distinct m.manufacturers_id as id, m.manufacturers_name as name from " . TABLE_PRODUCTS . " p, " . TABLE_PRODUCTS_TO_CATEGORIES . " p2c, " . TABLE_MANUFACTURERS . " m where p.products_status = '1' and p.manufacturers_id = m.manufacturers_id and p.products_id = p2c.products_id and p2c.categories_id = '" . (int)$current_category_id . "' order by m.manufacturers_name";
			}
			$filterlist_query = tep_db_query($filterlist_sql);
			if (tep_db_num_rows($filterlist_query) > 1) {
				echo '<td align="center" class="main">' . tep_draw_form('filter', FILENAME_DEFAULT, 'get') . TEXT_SHOW . ' ';
				if (isset($HTTP_GET_VARS['manufacturers_id'])) {
					echo tep_draw_hidden_field('manufacturers_id', $HTTP_GET_VARS['manufacturers_id']);
					$options = array(array('id' => '', 'text' => TEXT_ALL_CATEGORIES));
				} else {
					echo tep_draw_hidden_field('cPath', $cPath);
					$options = array(array('id' => '', 'text' => TEXT_ALL_MANUFACTURERS));
				}
				echo tep_draw_hidden_field('sort', $HTTP_GET_VARS['sort']);
				while ($filterlist = tep_db_fetch_array($filterlist_query)) {
					$options[] = array('id' => $filterlist['id'], 'text' => $filterlist['name']);
				}
				echo tep_draw_pull_down_menu('filter_id', $options, (isset($HTTP_GET_VARS['filter_id']) ? $HTTP_GET_VARS['filter_id'] : ''), 'onchange="this.form.submit()"');
				echo '</form></td>' . "\n";
			}
		}

Share this post


Link to post
Share on other sites
turn off use search engine friendly URL's in your site settings. The one that comes by default with OSC.

 

I think u fail, have to turn on not turn off search engine friendly url's.

Who can answer me this error when installed:

 

Access forbidden!

You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.

 

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I go to my website, index.php I choose Graphics Cards subcategory and I make click in Show manufacturer Matrox, now I have this url:

 

.../index.php?cPath=1_4&sort=2a&filter_id=1

 

I want change this

 

What is your website to check this problem??

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
I go to my website, index.php I choose Graphics Cards subcategory and I make click in Show manufacturer Matrox, now I have this url:

 

.../index.php?cPath=1_4&sort=2a&filter_id=1

 

I want change this

 

What is your website to check this problem??

Thanks

 

i dont understand what you write

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

This one is realy great but I think there is a bug with the contribution.

 

If I have this categories:

 

1. a-->aa

|---->ab

|----->ac

 

2. b-->ba

|---->bb

|----->ac

 

then when i'm trying to click on the sub category "b-->ac" Im getting the "a-->ac" page

and in general I will go to the first in the hierarchy...

 

is there any solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got

 

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.

 

Apache/1.3.17 Server at localhost Port 80

 

message by clicking on any link. looks like mod_rewrite is not working correctly.

 

Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

This one is realy great but I think there is a bug with the contribution.

 

If I have this categories:

 

1. a-->aa

|---->ab

|----->ac

 

2. b-->ba

|---->bb

|----->ac

 

then when i'm trying to click on the sub category "b-->ac" Im getting the "a-->ac" page

and in general I will go to the first in the hierarchy...

 

is there any solution?

 

Hi there! I have the same problem.

 

I like this contrib very much, it's clean and elegant without any other code in the url, but unfortunately I cannot live without having the same subcategory names. Is there any simple solution for this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello any can any one help. will pay money!!

 

hello what creates the Manufacturers url in the store drop down box?

 

i have the SEO installed. everything works but the link in the Manufacturers box

 

http://url.com/store/Manufacturer/

 

should be

 

http://url.com/store/Manufacturer-m-01.html/

 

thank you!

 

-

 

I go to my website, index.php I choose Graphics Cards subcategory and I make click in Show manufacturer Matrox, now I have this url:

 

.../index.php?cPath=1_4&sort=2a&filter_id=1

 

I want change this

 

What is your website to check this problem??

Thanks

 

 

hello any can any one help. will pay money!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
hello what creates the Manufacturers url in the store drop down box?

get rid of the manufacturer's drop-down list. No matter what seo module you're going to use the list is basically a form. So spiders won't process it and the seo modules don't restructure the form contents. For manufacturers use a box regular list, or a separate page like the all manufacturers contribution instead of the drop-down form.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a "find" and "replace" file available for v1.10? I can't figure out what to dow tih the .diff file..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have just installed the version 1.10 with no fixes and I am getting the following error:

 

Fatal error: Cannot redeclare tep_show_category() (previously declared in /var/www/virtual/kingscomputers.co.uk/htdocs/demo/includes/header.php:126) in /var/www/virtual/kingscomputers.co.uk/htdocs/demo/includes/boxes/categories.php on line 13

 

you can have a look here:

 

http://www.kingscomputers.co.uk/demo/index.php/cPath/94_59

 

Anyone knows what I have done wrong?

 

Thank you,

 

Hoda

Share this post


Link to post
Share on other sites

i instelled Seach Engine Friendly URL v1.10

 

and have one problem:

 

Error!

 

Unable to determine the page link!

 

in the page bottom

 

www.gebw.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
i instelled Seach Engine Friendly URL v1.10

 

and have one problem:

 

Error!

 

Unable to determine the page link!

 

in the page bottom

 

www.gebw.com

 

I started having the same error message once my hosting provider updated the server to PHPSuEXEC. It can only be fixed by going to Admin and changing the "Use Search-Engine Safe URLs (still in development)" setting to FALSE.

 

Anyone, is there a more permanent fix to make SEO work with PHPSuEXEC? Any help is much appreciated!!


Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am getting follwing linnk with the

Error!

 

Unable to determine the page link!

 

http://www.itsabacus.com/opool/oscommerce/.../products_id/35

 

pls help

 

Getting the same error. I don't want to turn off SEOs in Admin. It looks like my hosting company turned on PHPSuEXEC today and caused this to happen. Does anyone have any ideas how to correct this?

 

Please HELP! All my Google and Yahoo links use SEO links and this is now going to create more problems.


Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
Getting the same error. I don't want to turn off SEOs in Admin. It looks like my hosting company turned on PHPSuEXEC today and caused this to happen. Does anyone have any ideas how to correct this?

 

Please HELP! All my Google and Yahoo links use SEO links and this is now going to create more problems.

 

you might consider using ultimate seo urls, it will 301 redirect all your old urls

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found a solution that fixed the errors for my current SEO installation.

 

In /catalog/includes/application_top.php, find:

// set php_self in the local scope
 if (!isset($PHP_SELF)) $PHP_SELF = $HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF'];

 

and insert the following code just after it

if ($PHP_SELF != $SCRIPT_NAME) {
 $PHP_SELF = $SCRIPT_NAME.$PHP_SELF;
}

 

Then save file and turn SEF on from the Administration screen. Now everything should work normally and no more "Unable to determine the page link!" errors.

 

Hope this works for anyone else that was experiencing this issue.


Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
I found a solution that fixed the errors for my current SEO installation.

 

In /catalog/includes/application_top.php, find:

// set php_self in the local scope
 if (!isset($PHP_SELF)) $PHP_SELF = $HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF'];

 

and insert the following code just after it

if ($PHP_SELF != $SCRIPT_NAME) {
 $PHP_SELF = $SCRIPT_NAME.$PHP_SELF;
}

 

Then save file and turn SEF on from the Administration screen. Now everything should work normally and no more "Unable to determine the page link!" errors.

 

Hope this works for anyone else that was experiencing this issue.

 

I tried this not sure what of exactly it fixed but here is my problem.. When you click on a category I get the following message. Please note I have always got this message even before applying the patch.

 

"No input file specified."

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×