Jump to content
Sign in to follow this  
BlueYon

Seach Engine Friendly URL Support

Recommended Posts

Can you please give the link of your recommended contribution, and is it chemo's one.........?

http://www.oscommerce.com/community/contri...ch,ultimate+seo

 

 

Hi

 

After installing this all my category links point to another domain nspire.tv. I have a customised site and added the //SEF parts of the index.php to mine. Is this right.

 

Ian

:rolleyes: read a few posts up. even if one is colorblind you can't miss the giant text

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear All,

 

I am not a developer, i tried to install the original oscommerce, and later with sime plug ins, which is imagemagic, category box display, and also SEO Friendly URl.

 

It works for the clicks from categories infobox for EG the URL as below

http://www.wellcall.com.my/products/DVD-Movies/Thriller/

 

However, when i click on the product Name to view the detail info, it will link to the URL as below:

http://www.wellcall.com.my/products/produc...4/products_id/1

 

Though i tried to type the URL manually

http://www.wellcall.com.my/products/DVD-Mo...hriller/Frantic

It will also showing the same page as above.

 

I have spent 2 days looking at the problems and i still dont know how did it went wrong.

 

Could anyone please advice me on this case? which files i need to modify? and which steps i did wrongly?

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have installed this, all I get is errors

 

the major error at the moment is -

 

Fatal error: Cannot redeclare class url_rewrite in /var/www/html/includes/classes/url_rewrite.php on line 4

Canie anyone help?

 

I there, after installing the code from these contrib i get an fatal error on my page

Fatal error: Cannot redeclare class url_rewrite in /includes/classes/url_rewrite.php on line 8

 

You can take a look

 

Whats happend? Can anyone help me please?

Thanks a lot an greetings from germany

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed that when I click on my images on the frontpage (new products of the month), I get the whole url for the icon_newarrival.gif that I use, only when I click on the products image. When I click on the new arrival image, I get the correct url (ny, which is new in norwegian). It looks like this:

 

CODE

http://www.kjolebutikken.com/oscdemo1/incl..._newarrival.gif

 

What is supposed to show when clicking on the products image is the title of the product.

 

I have installed the "Search friendly URL v.1.10" contr. and I have also installed the "New products icon v.1.0." contr.

 

I'm not sure which gives me this problem, but I did not notice it before installing the thumbnail creator.

 

 

Here is url to my site if you want to take a look:

 

http://www.kjolebutikken.com/oscdemo1/index.php

 

 

Hope anyone can help :-)

Thanks


Best regards

Kjolebutikken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

Just wonder that using this contribution. When URLs are builted with

 

http://www.mysite.com/some/stuff.html

 

so, when one click on a category or product, how do it gets Category/Product ID?

 

I mean, how does it parse the URL?

 

Because, I am having trouble. I have similar products names in different categories and it does not show the right results....

 

Please help!

 

Just tell me that how the URL get parsed... so, I will try to fix it by myself...

 

Thanks

 

VJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

This isn't working at all for me. When I make the changes and upload the changed files I get a 404 error. What did I do wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed this contrib and it seems to work fine, Only thing is that now my discount plus price breaks doesnt seem to appear on the products.

Is anyone else had a similar problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder if any can help me too. I installed the SEO URL v1.10 on one of my sites and everything went wrong so I have installed it on a completely newly installed site just in case there were any conflicts.

 

Having read the instructions carefully, I first notice that I should put the new file .htaccess into catalog. However, the contribution does not have a .htaccess file but there is already one in there. Should I be be doing something to my existing .htaccess file? On step 3, the instruction say " These files has been modified" so I wasn't sure if they are already modified or if I should need to do anything with them aswell.

 

I put all of these files into the correct places and, when clicking on a product in the newly installed site, each link simply linked back to my homepage (index.php) and went round in a loop. Then I started to get a 404 error saying the product could not be found, although it was clear that it was looking for a re-written URL correct path, ie. www.ljs-trading.co.uk/Hardware/Graphics-Cards/Matrox-G200-MMS.

 

I took the step to modify the files from instructions in the install-old instructions and now I get a fatal error. I have been trying all sorts and re-installing oscommerce etc but cannot get this to work. If I can get it to work on a test site, I am half way there and can perhaps put this into my main site without too much hassle.

 

Main questions:

1. Should I be installing anything before v1.10 such as v1.8?

2. Should there be an additional .htaccess file to install?

3. Are te files already mofied for v1.10 or do I need to modify them myself?

 

Any help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I noticed that when I click on my images on the frontpage (new products of the month), I get the whole url for the icon_newarrival.gif that I use, only when I click on the products image. When I click on the new arrival image, I get the correct url (ny, which is new in norwegian). It looks like this:

 

CODE

http://www.kjolebutikken.com/oscdemo1/incl..._newarrival.gif

 

What is supposed to show when clicking on the products image is the title of the product.

 

I have installed the "Search friendly URL v.1.10" contr. and I have also installed the "New products icon v.1.0." contr.

 

I'm not sure which gives me this problem, but I did not notice it before installing the thumbnail creator.

Here is url to my site if you want to take a look:

 

http://www.kjolebutikken.com/oscdemo1/index.php

Hope anyone can help :-)

Thanks

 

Hi,

have not figured thi out yet. Can anyone help me please?

Thanks :-)


Best regards

Kjolebutikken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello people,

 

I have installed everthing but there is one thing i do not know how to do it can someone help me please?

 

Enable cache in the admin (Configuration -> Cache) and make sure you have set it up it is set up correctly (correct path to folder, write permissions, etc..).

 

 

What do i need to do?

 

Much regards,

 

 

Hans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

If someone is still around helping with this - I have made my way through this thread since 2004!

 

I have installed and all working well - just need someone to help me with a fix for the info box problem?

 

When clicking on a product info box it goes back to index.php?

 

I love this SEO script, it is better than others I have seen - it looks so clean in the browser which I think is much better than the Ultimate SEO Script contribution.

 

I hope someone still wants to keep this going...

Edited by adcnet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi adcnet,

 

I have a question for you and I'd be grateful if you reply. Did this have good effect on your website for search engines? I can't just decide which contribution is better for my website. This contribution looks nice and clean but when your category name gets bigger, url size gets way big. Can you please share your experience?

Thanks

 

Hello,

If someone is still around helping with this - I have made my way through this thread since 2004!

I have installed and all working well - just need someone to help me with a fix for the info box problem?

Edited by mazter

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok I installed this but I have one problem. Clean links for category work, but not for products. What did I do wrong???? probably something with html_output.php file but I can't find the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

i have just installed Seach Engine Friendly URL v1.10 on my current oscommerce cart.

 

i followed install.txt

but nothing has changed

 

besides the url change /product_info.php/products_id/1355/

 

i do not have the names only id

 

when i open in wordpad catalog.diff i don’t not understand what it means.

 

any ideas?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahhhhh. I'm already stuck on step #1. I've never used a compare program before, and I'm stuck. Is there any info out there, or does anyone know what exact changes need to be to the categories.php file and where?

 

I would reeaalllllyyyy appreciate it!!!

 

Thanks, Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any ideas why I would get this URL:

 

Wooden-Jewelry-Collection/Wooden-Earrings/amp;products_id/343/

 

It messes up on the product URL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey there all,

 

Installation was successful. Unfortunately, for the individual products, it is only pulling the meta descriptions and keywords specified for the manufacturers, not the product-specific ones. The site is http://www.backdoorguitars.com.

 

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi pls, I'm using this addon on locolhost, and when I login to my shop with this contibution I can't login in firefox , In opera it's ok ,

when I give back the shop without contribution everething is ok, pls can somebody help me?

I'm using

Seach Engine Friendly URL v1.10

without any fixes thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I havent unfortunately read through the entire of this thread, however have read 10-15 pages and dont seem tobe able to find my answer. I have installed this contribution and its caused a few problems. the design of the site has all messed itself up, there seems to be double slashes in the url etc etc. you can see a demo of the problem at http://www.premiumturbos.com/shop//Volant-...c-Escalade-w57L

 

Is anybody able to please offer me advice on how to fix this, or ideally, sombody willing to install and put the problem right for me? Willing to pay anybody $30 who can sort it out.

 

Thanks

Andy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anybody help?

I have problem with search engine safe urls v.1.10 installation.

 

After installation changed my URLS

from:

http://www.hope.com/catalog/index.php/cPath/1_4

to:

http://www.hope.com/catalog/Hardware/Graphics-Cards

 

but i got an error message in my Mozilla browser

"Object not found! The requested URL was not found on this server. Error 404"

 

 

After this I pushed "go back one page" button on Mozilla menu

and I choosed in shop's catalog Hardware>Graphics Cards again.

I got in URL:

http://www.hope.com/catalog/index.php/cPath/1_4

and displayed the site correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok I installed this but I have one problem. Clean links for category work, but not for products. What did I do wrong???? probably something with html_output.php file but I can't find the problem.

 

I have the same issue. It rewrites all the urls fine, but only the category level links (i.e.: http://www.elementalsilver.com/Anniversary-Rings.html) work, not the individual items (i.e.: http://www.elementalsilver.com/Anniversary...nity-Ring.html). Anyone have suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×