Jump to content
Sign in to follow this  
BlueYon

Seach Engine Friendly URL Support

Recommended Posts

Alo everyone !

 

One question ! If I modified with different contributions the vanilla index.php then How Can I do ?

 

I saw the new index.php have more lines, less lines, new lines, cut code, ...

Thanks in advance !

Edited by capsulas

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem regarding the rewriting of the url. The links are transfered to the url_rewrite function but they get thrown out to fast. I have located it (I think) to:

 

// Exit if the URL is not specified in the pages function

if ((strpos($url, 'action')) || (!$this->pages(current($url_array = explode('/', trim(ltrim($url_parts['path'], DIR_WS_HTTP_CATALOG), '/'))))))

return $url;

 

 

If the $url_parts['path'] is /shop/product_info.php/cPath/21/products_id/30 this should get throug this. When the ltrim function is done the thing left of the string is roduct_info.php/cPath/21/products_id/30 which won't be found in the pages. What can I do in order to get this to work? At least tell me if this is the problem ;)

 

The mod_rewrite works and I can manually insert the pages I want to go to (/shop/books/testbook for example). But no url gets rewritten like that.

 

Suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found the solution just after I posted. Thanks to Thesee for the help in a previous post!!!

 

Now on to the next problem. My site is in Swedish and therefore I have used ?, ? and ? in the names of things. For example B?cker = Books. The url_rewrite prepares the url by switching these characters to a, a and o. Thus the path /shop/B?cker/n?tet rewrites to /shop/Bocker/natet. When you click the transformed url you get to a page where not much is correct, no info about the book exists. It seems that the only thing on the page is the footer. But if you write the first one (with the Swedish char) in manually things works very good.

 

What can I do to fix this? The best I think is not to have the ?, ? or ? in the address. Although, nowdays they allow you to but domains with these characters in it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

I have installed both SEF contribution + BTS template system, I have belwo probelms in belwo

 

http://www.megri.net/demo

 

 

1.) If you will see that i am unable to see the product details, this is the main problem

2.) Also in some product at deep category, i am unable to get the meta title properly

 

Can any one help me

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi all plz help i dont remember which contributions i add for my site before one month just i see that the english site is working ok with the contributions but the arabic site is working on the old method

( cat= 232 id = 88 )

 

so how can i know which contributions i used first :) and what is the problem with it

 

u can see the english part

 

http://www.gulfgate.us/shop/product_info.php?language=en

 

and this is the arabic part

 

http://www.gulfgate.us/shop/product_info.php?language=ar

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love this contrib but I'm having a funny problem ...

 

The product pages work perfect but when I go to add to cart, it's telling me the page can not be found.

 

So: http://www.mydomain.com/store/Gift-Ideas/6234-Golf-Umbrella/ is working fine but

 

http://www.mydomain.com/store/product_info...ion/add_product and

http://www.mydomain.com/store/product_revi.../products_id/50

 

are both returning a "page not found" error.

 

Anybody have a suggestion?

 

(I'm using 1.8 with osC2.2 and Simple Templates).

 

thanks,

 

c.

Edited by thisismyurl

Share this post


Link to post
Share on other sites

this contribution is serving nonexistant url's as 200's.

 

i have already implimented:

 

//START OF 404

if (isset($HTTP_GET_VARS['products_id']) || (isset($cPath) && tep_not_null($cPath))) {

// Attempting to access product or category. Do not redirect to 404.

} else {

$filename = $_SERVER['REQUEST_URI'];

if ($filename == "/") $filename = basename($_SERVER['PHP_SELF']);

 

if (!file_exists($filename)) {

// Attempting to access a file that we could not find.

require('includes/404.php');

exit;

}

}

//END OF 404

 

 

but that only works for mysite/sdgsdg

 

 

for any category or product that has a similar name, it's being pulled and served a 200.

i just renamed one of the categories the other day and although the proper urls are showing on the website, the bots are still indexing the old url's.

 

in fact, msnbot is on it this very moment

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could someone please tell me where to get the altered code for 'catalog/index.php'?

I have other contributions and I don't want to lose them. I need to know what to change manually on index.php.

 

Thank you.

-Sam-

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you want to put your oscommerce in a subdirectory (not in root), thi code willnot work.

 

You should change in the file url_rewrite.php this code:

 

search the function transform_url

search

if ((strpos($url, 'action')) || (!$this->pages(current($url_array = explode('/', trim(ltrim($url_parts['path'], DIR_WS_HTTP_CATALOG), '/'))))))
? ? ? ?return $url;

 

replace with

if ((strpos($url, 'action')) || (!$this->pages(current($url_array = explode('/', trim(str_replace(DIR_WS_HTTP_CATALOG, '', $url_parts['path']), '/'))))))
? ? ? ?return $url;

The only change is: the function "ltrim" is not good to make this work. Replaced it with str_replace.

Form me it works, let me know ;)

bye

 

Giuseppe - a big thanks - you saved me a lot of time with your post.

 

:D


Guido

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello BlueYon

 

after you release the manufacturer.php update i installed your contribution on a new ms2 osc release 500113

 

i got this error and i cant solve the problem.

 

would you please enlighten me what i am doing wrong or is it a bug with the new release.

 

thank you very much

 

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/iwebsol/public_html/shop/includes/boxes/manufacturers.php on line 49


Guido

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello BlueYon

 

after you release the manufacturer.php update i installed your contribution on a new ms2 osc release 500113

 

i got this error and i cant solve the problem.

 

would you please enlighten me what i am doing wrong or is it a bug with the new release.

 

thank you very much

 

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/iwebsol/public_html/shop/includes/boxes/manufacturers.php on line 49

 

line 49 - 52 looks like this

 

$manufacturers_name_rewrite = $url_rewrite->prepare_url($manufacturers['manufacturers_name']); $manufacturers_array[] = array('id' => DIR_WS_HTTP_CATALOG . $manufacturers_name_rewrite . '/',
'text' => $manufacturers_name); 
}

 

can somebody else post here the code from the manufacturer.php on a ms2 release 500113 [ december 2005 ]

where the manufacture box is working ?

 

Thank you in advance

 

[sorry for the double post]

Edited by Guido

Guido

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Just installed the search engine safe url mod. Got a problem, whenever I try to add a product to the cart. I get a 404 error. Please help.

 

my url is www.americanhificenter.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need Help

I instaled the Seach Engine Friendly URL V1.8 and the new url_rewrite.php

But now my menue don work

on some categories it don show the child categories

 

i try out 2 different index.php

1.my own with no changes

2. the one of the contri

 

the don working menue is in both cases the same

 

is there any existing problems with the categories ??

 

PLS Help

Share this post


Link to post
Share on other sites
I need Help

I instaled the Seach Engine Friendly URL V1.8 and the new url_rewrite.php

But now my menue don work

on some categories it don show the child categories

 

i try out 2 different index.php

1.my own with no changes

2. the one of the contri

 

the don working menue is in both cases the same

 

is there any existing problems with the categories ??

 

PLS Help

 

Problem ist solved easy

i installed Ultimate_SEO_URLs_v2.1c from 08.06.2005 and all work fine

it looks like the better contri

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am in need of URGENT SUPPORT

 

My belwo web is working fine:-

 

http://www.megri.net/storm

 

PHP version

http://www.megri.net/test.php

 

I have installed

STS template

SEF URL

header Tag Controller

 

 

Now i have moved this website to the origiona server (VPS Server):-

http://www.tradepricesatellite.com

 

PHP version is 5.1

http://www.tradepricesatellite.com/test.php

 

Everything works fine, but see belwo page

http://www.tradepricesatellite.com/Technom...TM-7800-CX-2CI/

or any other page, when i click review or add to cart or see large images, it gives page not found error

 

Please help in this issue, can it be PHP5 issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having trouble getting this addon to work alongside the Meta Tag Controller (per item per category) script.

 

I think the reason is because the url doesnt show "product_info.php" so the controller addon doesnt know it needs to change the title.

 

The meta tag contribution is:

http://www.oscommerce.com/community/contri...search,meta+tag

"Custom META Tags per Item"

 

And i am using the 1.8 version of this SEF url with the most recent fix to change the nested categories.

 

 

my site is http://www.liftchair.com/catalog and you can see that the meta tag addon is infact working by going to one of the item pages and pressing review.

 

Youll also notice that this SEF addon doesnt include the reviews in the optimized urls. Perhaps this is the reason that the meta tag addon is working?

 

I was thinking i might be able to fix it by passing the information to the meta tag addon BEFORE going to the search engine friendly addon, but i dont know how to go about doing this.

 

Does anyone know how i might be able to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am in need of URGENT SUPPORT

 

My belwo web is working fine:-

 

http://www.megri.net/storm

 

PHP version

http://www.megri.net/test.php

 

I have installed

STS template

SEF URL

header Tag Controller

Now i have moved this website to the origiona server (VPS Server):-

http://www.tradepricesatellite.com

 

PHP version is 5.1

http://www.tradepricesatellite.com/test.php

 

Everything works fine, but see belwo page

http://www.tradepricesatellite.com/Technom...TM-7800-CX-2CI/

or any other page, when i click review or add to cart or see large images, it gives page not found error

 

Please help in this issue, can it be PHP5 issue

 

 

This is happening because you "Live" server setup does not work with the default Use Searche Engine Friendly Urls (In development) set to "true". You will find them in your admin under configuration >> My Store

 

This also means that you will not be able to use Search Engine Friendly Urls by Blueyon since it is dependant on this setting being set to "true".

 

Here are some pointers to check before deciding to use Search Engine Friendly Urls by Blueyon:

 

This contrib works providing you follow these guidlines first...

 

1. Go to your shops admin and set Use Sef Urls to true , then go to your shop and navigate around aswell as trying to purchase something and go through the whole checkout process....

 

If you get any errors while doing this , you can not use this contrib.

 

 

2. If you use a shared ssl certificate , you can not use this contrib due to not being able to use force cookies with shared ssl.

 

 

3. You must have unike names for categories, sub-categories and products...not even 1 name can be the same for any of them.

 

 

If this is ok at your set-up , then you should be able to use SEF URLs (from BlueYon/Daniel Kerr) without any problems.

 

Just follow the install instructions carefully.

 

 

 

If your set-up is not compatible with the mentioned points, you should choose anoter seo/sef url contrib instead.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm having trouble getting this addon to work alongside the Meta Tag Controller (per item per category) script.

 

I think the reason is because the url doesnt show "product_info.php" so the controller addon doesnt know it needs to change the title.

 

The meta tag contribution is:

http://www.oscommerce.com/community/contri...search,meta+tag

"Custom META Tags per Item"

 

And i am using the 1.8 version of this SEF url with the most recent fix to change the nested categories.

my site is http://www.liftchair.com/catalog and you can see that the meta tag addon is infact working by going to one of the item pages and pressing review.

 

Youll also notice that this SEF addon doesnt include the reviews in the optimized urls. Perhaps this is the reason that the meta tag addon is working?

 

I was thinking i might be able to fix it by passing the information to the meta tag addon BEFORE going to the search engine friendly addon, but i dont know how to go about doing this.

 

Does anyone know how i might be able to fix this?

 

You will have to modify the function for "Custom META Tags per Item" to alowe for the fact that when using SEF url the products are showed from index.php and not as in a default store from product_info.php .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, That contribution is really great and thank you everyone who helped to make it. However, I have some problems with it and I can't make it working. Everything was fine with default products and categories until I imported ~450 products with Easy Populate. I am 100% sure that it's not EP's issue because all products are listed correctly in admin panel and there are no errors when modifying them.

 

My store I am currently working on is located here:

http://www.music-collector.pl/

 

Default osCommerce products are listed correctly even when moved to new categories:

http://www.music-collector.pl/Specjalne/Ni...s-Sacred-Lands/

 

But when I try to browse new products only parent categories are working. Everytime I enter subcategory or products located there I'm not redirected anywhere even when address changes like this:

http://www.music-collector.pl/Vinyl/LongPlay/

or

http://www.music-collector.pl/Vinyl/LongPl...a-12-JAPAN-OBI/

 

but I still stay in there:

http://www.music-collector.pl/Vinyl/

 

Could you please help me to modify the script to make it work with subcategories and products placed there?

I have "Seach Engine Friendly URL V1.8" version (from 7 Jul 2005) and "Security Fix and Added Feature" url_rewrite.php modification by dynamoeffects (from 8 Nov 2005). That modification adds categories and subcategories to product url but the error I have was also present with default url_rewrite.php

I think it has something to do do with cache'ing but even when i

 

Thank you in advance for any help.

 

Best regards,

Piotr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello, That contribution is really great and thank you everyone who helped to make it. However, I have some problems with it and I can't make it working. Everything was fine with default products and categories until I imported ~450 products with Easy Populate. I am 100% sure that it's not EP's issue because all products are listed correctly in admin panel and there are no errors when modifying them.

 

My store I am currently working on is located here:

http://www.music-collector.pl/

 

Default osCommerce products are listed correctly even when moved to new categories:

http://www.music-collector.pl/Specjalne/Ni...s-Sacred-Lands/

 

But when I try to browse new products only parent categories are working. Everytime I enter subcategory or products located there I'm not redirected anywhere even when address changes like this:

http://www.music-collector.pl/Vinyl/LongPlay/

or

http://www.music-collector.pl/Vinyl/LongPl...a-12-JAPAN-OBI/

 

but I still stay in there:

http://www.music-collector.pl/Vinyl/

 

Could you please help me to modify the script to make it work with subcategories and products placed there?

I have "Seach Engine Friendly URL V1.8" version (from 7 Jul 2005) and "Security Fix and Added Feature" url_rewrite.php modification by dynamoeffects (from 8 Nov 2005). That modification adds categories and subcategories to product url but the error I have was also present with default url_rewrite.php

I think it has something to do do with cache'ing but even when i

 

Thank you in advance for any help.

 

Best regards,

Piotr

 

1. first check that you have doen the required mod in admin/includes/functions/general.php

 

2. then after having done a easypopulate import..go into admin>>catalog>>content and edit any category and/or product....WHY..to delete the cache files so new ones inc. the new changes will be made.

 

 

Att..also double check that there are no duplicate names being imported..... No product, cat and/or sub-cat can have the same name.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1. first check that you have doen the required mod in admin/includes/functions/general.php

 

2. then after having done a easypopulate import..go into admin>>catalog>>content and edit any category and/or product....WHY..to delete the cache files so new ones inc. the new changes will be made.

Att..also double check that there are no duplicate names being imported..... No product, cat and/or sub-cat can have the same name.

 

Thank you for your reply, Nick. I did exactly what you told me in points #1 and #2. Apparently the problem is with duplicated subcategories names because I have the following categories structure:

CD

-->LongPlay

-->Maxi/EP

Vinyl

-->LongPlay

-->Maxi/EP

 

Unfortunately I would like to keep that categories tree to make browsing easier for my buyers (the same structure under both, CD and Vinyl categories) and to make the categories tree looks professional. Is there any way to distinguish duplicated subcategories based on what parent categories they are in? I am 100% sure that there are many people who would be glad to see such feature available.

 

It may be a bit easier with "Security Fix and Added Feature" url_rewrite.php modification by dynamoeffects (from 8 Nov 2005) as it adds whole categories path of the product to its url.

www.mysite.com/category2/product-name/ <--- default layout

www.mysite.com/category1/category2/product-name/ <--- dynamoeffects's layout

 

Best regards,

Piotr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×