Jump to content
Sign in to follow this  
spoot

Automated FedEx Labels

Recommended Posts

I put the contribution FedEx Automated Labels v2.0a on my test site and i got a Fedex error message,

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

This transaction could not be completed. Please note the error message below.

 

ERROR: FedEx Return Error 4035 : Bad Return code from FedEx mainframe (IMS) system

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

What dose this mean? How do i fix it up?

 

Any help would be appreciate.

 

Thanks

Edited by stevensmily

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have two issues with this contribution.

 

First off, the system fails to place an indirect signature request when "Anyone can sign" is selected. I found admin/ship_fedex.php does have the correct value of "2" in the arrays for signature services. I confirmed this by reviewing the api docs found here.

 

http://images.fedex.com/us/solutions/wis/p...Guide062306.pdf

 

Not sure why this fails. No signature request shows when tracked, and i called to confirm this with fedex.

 

 

Second issue, i cannot find where in the code i can change the store name thats printed on the fedex label. I do not wish to change the store name value in oscommerce, as our company has a dba we use for shipping.

 

Any pointers would be helpful.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have seen this question come up a few times in this forum but I was unable to find a solution....When i create a shipment with multiple labels only tracking for one package is updated in the comments field. How do I get it to bring over all of the tracking numbers for a particular shipment?

 

I have been using this for 2 years with very few issues. It is a great mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm getting the broken image display. I'm using FedEx Labels 2.0a.

 

Everything seems to be working except that the label print page has the broken image display. The *.png file is not being written to /catalog/admin/images/fedex/ though the post.txt file is.

 

Not getting any errors of any sort and once clicking the Back button from the label page, the [F cancel shipment] button is active and appears to work.

 

It's evident that permissions and paths are correct or I wouldn't be getting the post.txt file. I saw several fixes for the missing image but my code is correct for all those suggestions.

 

Any ideas?

 

 

Fred, did you ever have any luck with this? Having the exact same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am getting this error:

 

Parse error: syntax error, unexpected T_IF in /home/mcgonza/public_html/store/admin/fedex_popup.php on line 6

 

Here is the file:

 

<?php

 // Modify the variable here and in admin/ship_fedex.php
 $thermal_printing = 0         // set the printing type, thermal_printing = 0 for laser, thermal_printing = 1 for label printer

 if ($thermal_printing) {
require('fedex_popup_thermal.php');
 } else {
require('fedex_popup_laser.php');
 }
?>

 

Can anyone tell me how to fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am getting this error:

 

Parse error: syntax error, unexpected T_IF in /home/mcgonza/public_html/store/admin/fedex_popup.php on line 6

 

Here is the file:

 

<?php

 // Modify the variable here and in admin/ship_fedex.php
 $thermal_printing = 0         // set the printing type, thermal_printing = 0 for laser, thermal_printing = 1 for label printer

 if ($thermal_printing) {
require('fedex_popup_thermal.php');
 } else {
require('fedex_popup_laser.php');
 }
?>

 

Can anyone tell me how to fix?

 

I figured it out! I was missing a ; after 0 on line 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (zelf @ Dec 3 2007, 12:58 PM)

Where is the second label?

 

If I have two packages the first displays with no errors, but there is no link or hint of where to print the second label. The first label displays "1 of 2" in the bottom right corner.

 

Debugging Displays the following. Also I am using fedex auto labels version 2.0a.

 

 

I have the exact same problem. Any solution?

 

Ditto. The second label is not logged in oscommerce, can anyone suggest a fix?


Most Valuable OsCommerce Contributions:

Also Purchased (AP) Preselection (cuts this resource hogging query down to nothing) -- Contribution 3294

FedEx Automated Labels -- Contribution 2244

RMA Returns system -- Contribution 1136

Sort Products By Dropdown -- Contribution 4312

Ultimate SEO URLs -- Contribution 2823

Credit Class & Gift Voucher -- Contribution 282

Cross-Sell -- Contribution 5347

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

This contribution works great, thank you. Was wondering, once a package is shipped, the contribution updates the customer order info with tracking information. Is there a way, or maybe I missed it, that it updates the order from processing to shipped?

 

Thanks JR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I am having trouble with the Fedex labels to print multiple packages? Below is the debug output. All it prints is the first label, no click able to to print any other labels. Also when label is printed, it is setting shipping status to wrong status. Where do I change this option?

 

Thanks JR

 

Shipment request data, package number 1:

Array
(
[0] => 21
[2399] => 0
[16] => OR
[13] => Address
[1273] => 01
[1274] => 90
[18] => 5555551212
[15] => Bend
[23] => 1
[117] => US
[17] => 97002
[50] => US
[11] => 
[12] =>Name
[1333] => 1
[1415] => .00
[1368] => 2
[1369] => 1
[1370] => 5
[3002] => 313
[25] => 313
[3001] => 
[38] => 
[24] => 20090205
[1119] => N
[2975] => Y
[1266] => N
[1200] => N
[44] => 
[46] => 
[47] => 
[48] => 
[49] => 
[57] => 
[58] => 
[59] => 
[3008] => N
[440] => Y
[10] => 126622074
[498] => 5720896
[75] => LBS
[4] => Shop Name
[5] => Shop Address
[6] => NONE
[7] => Middlesex
[8] => NJ
[9] => 08846
[183] => Shop Number
[68] => USD
[116] => 3
[1117] => 1
[1400] => 21.0
[1401] => 7.0
)

Manifest data, package number 1:

Array
(
[delivery_id] => 
[orders_id] => 313
[delivery_name] => Customer Name
[delivery_company] => 
[delivery_address_1] => Customer Address
[delivery_address_2] => 
[delivery_city] => Bend
[delivery_state] => OR
[delivery_postcode] => 97002
[delivery_phone] => Customer Number
[package_weight] => 
[package_value] => 
[oversized] => 
[pickup_date] => 20090205
[saturday_delivery] => 
[hold_at_location] => 
[hal_address] => 
[hal_city] => 
[hal_state] => 
[hal_postcode] => 
[hal_phone] => 
[dim_height] => 
[dim_width] => 
[dim_length] => 
[shipping_type] => 90
[residential] => Y
[autopod] => 
[cod] => 
[multiple] => 1
[tracking_num] => master_trackNum
)

Shipment request data, package number 2:

Array
(
[0] => 21
[2399] => 0
[16] => OR
[13] => Customer Address
[1273] => 01
[1274] => 90
[18] => Customer Number
[15] => Bend
[23] => 1
[117] => US
[17] => 97002
[50] => US
[11] => 
[12] => Customer Name
[1333] => 1
[1415] => .00
[1368] => 2
[1369] => 1
[1370] => 5
[3002] => 313
[25] => 313
[3001] => 
[38] => 
[24] => 20090205
[1119] => N
[2975] => Y
[1266] => N
[1200] => N
[44] => 
[46] => 
[47] => 
[48] => 
[49] => 
[57] => 
[58] => 
[59] => 
[3008] => N
[440] => Y
[10] => 126622074
[498] => 5720896
[75] => LBS
[4] =>Shop Name
[5] => Shop Address
[6] => NONE
[7] => Middlesex
[8] => NJ
[9] => 08846
[183] => Shop Number
[68] => USD
[116] => 3
[1117] => 2
[1400] => 21.0
[1401] => 7.0
[1123] => master_trackNum
)

Manifest data, package number 2:

Array
(
[delivery_id] => 
[orders_id] => 313
[delivery_name] => Customer Name
[delivery_company] => 
[delivery_address_1] => Customer Address
[delivery_address_2] => 
[delivery_city] => Bend
[delivery_state] => OR
[delivery_postcode] => 97002
[delivery_phone] => Customer Number
[package_weight] => 
[package_value] => 
[oversized] => 
[pickup_date] => 20090205
[saturday_delivery] => 
[hold_at_location] => 
[hal_address] => 
[hal_city] => 
[hal_state] => 
[hal_postcode] => 
[hal_phone] => 
[dim_height] => 
[dim_width] => 
[dim_length] => 
[shipping_type] => 90
[residential] => Y
[autopod] => 
[cod] => 
[multiple] => 2
[tracking_num] => trackNum
)

Shipment request data, package number 3:

Array
(
[0] => 21
[2399] => 0
[16] => OR
[13] => Customer Address
[1273] => 01
[1274] => 90
[18] => Customer Number
[15] => Bend
[23] => 1
[117] => US
[17] => 97002
[50] => US
[11] => 
[12] => Customer Name
[1333] => 1
[1415] => .00
[1368] => 2
[1369] => 1
[1370] => 5
[3002] => 313
[25] => 313
[3001] => 
[38] => 
[24] => 20090205
[1119] => N
[2975] => Y
[1266] => N
[1200] => N
[44] => 
[46] => 
[47] => 
[48] => 
[49] => 
[57] => 
[58] => 
[59] => 
[3008] => N
[440] => Y
[10] => 126622074
[498] => 5720896
[75] => LBS
[4] => Shop Name
[5] => Shop Address
[6] => NONE
[7] => Middlesex
[8] => NJ
[9] => 08846
[183] => Shop Number
[68] => USD
[116] => 3
[1117] => 3
[1400] => 21.0
[1401] => 7.0
[1123] => master_trackNum
)

Manifest data, package number 3:

Array
(
[delivery_id] => 
[orders_id] => 313
[delivery_name] => Customer Name
[delivery_company] => 
[delivery_address_1] => Customer Address
[delivery_address_2] => 
[delivery_city] => Bend
[delivery_state] => OR
[delivery_postcode] => 97002
[delivery_phone] =>Customer Number
[package_weight] => 
[package_value] => 
[oversized] => 
[pickup_date] => 20090205
[saturday_delivery] => 
[hold_at_location] => 
[hal_address] => 
[hal_city] => 
[hal_state] => 
[hal_postcode] => 
[hal_phone] => 
[dim_height] => 
[dim_width] => 
[dim_length] => 
[shipping_type] => 90
[residential] => Y
[autopod] => 
[cod] => 
[multiple] => 3
[tracking_num] => trackNum
)

Running in debug mode, no ship request made

Share this post


Link to post
Share on other sites

<_<

 

Quick Question:

 

Each time I print a label, I get two labels from my printer, one blank, one with the correct fedex information on it.

 

Anyone have a fix for this? Otherwise everything is great.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've gone through every bit of relevant code and just can't see where the problem is. Running a multiple package shipment in debug mode shows everything in sequence and order. The next step is to have another chat with the fedex dev guys and see if anything's missing.

 

In the mean time if anyone has more info on this (or a fix), please do share :)

 

 

 

I m also getting same problem

I integrate this module with my shopping cart. and when i choosed ground service it returs labels.

but when i choose services 2day air

Standard Overnight etc..

it display errors like Invalid Package count, Dimmension eight must be numeric.

can any body help me..?

how i have to do , to resolve this problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got an error when submit a label under Test Mode:

 

ERROR: FedEx Return Error F834 : Shipper company name cannot exceed 35 characters

 

Test Server:

define('FEDEX_URI', 'https://gatewaybeta.fedex.com:443/GatewayDC', true);
define('FEDEX_HOST', 'gatewaybeta.fedex.com/GatewayDC', true);

 

Can anyone help me?


Everyone is changing the world.

Everyone is a world.

For everyone needs my help, PM or email if I amn't online.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a quick, new installation question.

 

I have the Fedex Real Time quotes modulem installed and working. Do I now need to install the Fedex Direct module as well? Are there any conflict between these two modules?

 

Thanks,

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites
I got an error when submit a label under Test Mode:

 

ERROR: FedEx Return Error F834 : Shipper company name cannot exceed 35 characters

 

Test Server:

define('FEDEX_URI', 'https://gatewaybeta.fedex.com:443/GatewayDC', true);
define('FEDEX_HOST', 'gatewaybeta.fedex.com/GatewayDC', true);

 

Can anyone help me?

 

You can add substr() to the shipper company variable (ex. substr($company, 0, 35)).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

 

This contribution works great, thank you. Was wondering, once a package is shipped, the contribution updates the customer order info with tracking information. Is there a way, or maybe I missed it, that it updates the order from processing to shipped?

 

Thanks JR

Uncomment in ship_fedex.php

			//$update_status = array ('orders_status' => 3);
		//tep_db_perform(TABLE_ORDERS, $update_status, 'update', "orders_id = '" . $order . "'");

Share this post


Link to post
Share on other sites
<_<

 

Quick Question:

 

Each time I print a label, I get two labels from my printer, one blank, one with the correct fedex information on it.

 

Anyone have a fix for this? Otherwise everything is great.

 

Thanks

Check your margin setting on your browser (page setup).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if this thread is still active, but I hope someone can help me. Since installing the FedEx Labels contribution, I cannot place an order on my site. I get the rate quotes from both FedEx and USPS, enter the CC info, and try to place the order. But I get the error "Field 'fedex_tracking' doesn't have a default value". I've reviewed all the install documentation and can't find what I'm missing. Does anyone have any ideas?

Thanks,

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites

We just recently installed this contribution and find it most helpful thanks. I do have a few questions though -

 

Is anyone successfully using the request for pickup? i've tried but i don't believe it's working, checked online and no p/u is scheduled, also called and there is no record no confirmation code issued etc.

 

I've also encountered the duplicate label problem where it prints a blank label first then a proper one. I have checked my browser (firefox) margins which are all set to 0.

 

I dont believe it is send the package type and dimensions even though i have entered them?

 

one other question is that by default it appears to want to print a label for each item ordered, it does allow you to change this but i would prefer to have it default to 1 label as we never have to break a shipment into multiple boxes.

 

Any assistance would be most appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am having trouble with the Fedex labels to print multiple packages? Below is the debug output. All it prints is the first label, no click able to to print any other labels. Also when label is printed, it is setting shipping status to wrong status. Where do I change this option?

This appears to be a logic error, because there are a couple of lines of code that will never allow the shipping_manifest table to be populated. Particularly the line in step 2. Hence, if you have multiple packages, which the label page looks for in the shipping_manifest table it will not find them because they have been deleted. I am not sure what if any cons there are to this besides needing to remember to go and manually purge the shipping_manifest table from time to time.

 

To fix the problem and get multiple packages links to appear on your label printing page you will need to change a few lines of code that delete the shipping manifest in the /catalog/admin/ship_fedex.php script. The two steps are below.

 

Step 1:

Search for line:

if ($service_type < 89) {
$delete_manifest_query = tep_db_query("delete from " . TABLE_SHIPPING_MANIFEST . " where orders_id = '" . $order . "'");

Change to:

if ($service_type < 89) {
//$delete_manifest_query = tep_db_query("delete from " . TABLE_SHIPPING_MANIFEST . " where orders_id = '" . $order . "'");

 

Step 2:

Then search for lines:

// remove shipment data from the shipping manifest
		$delete_manifest_query = tep_db_query("delete from " . TABLE_SHIPPING_MANIFEST . " where orders_id = '" . $order . "'");
		if ($delete_manifest_query) {
			}
		elseif (!$delete_manifest_query) {
			echo COULD_NOT_DELETE_ENTRIES;
			}

Change to:

// remove shipment data from the shipping manifest
		/*$delete_manifest_query = tep_db_query("delete from " . TABLE_SHIPPING_MANIFEST . " where orders_id = '" . $order . "'");
		if ($delete_manifest_query) {
			}
		elseif (!$delete_manifest_query) {
			echo COULD_NOT_DELETE_ENTRIES;
			}*/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love this contribution and it's nearly perfect. I'm having an issue with tracking though. The status does not keep up with the actual progress of the package. When I enter the tracking number on the FedEx site it works, but the progress returned in the admin section of my site is behind. Any thoughts would be greatly appreciated.

 

Thanks,

Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello

 

I have got a fedex account. I have got the fedex real time quote contribution working.

 

I went through all the steps to get the labels working. When I submit a label request I get this error.

 

This transaction could not be completed. Please note the error message below.

 

ERROR: FedEx Return Error F84A : Invalid recipient province code for Canada

 

Do I just update the abbreviations.php .

 

Also if the fedex real time quote contribution working do I still have to get fedex to set me up on there test server.

 

And in which file do I turn on the debugging.

 

 

Any help would be great, I think this module would be very helpful. Thanks for spending the time writing it.

 

D.

 

You probably already fixed this but for others go to the oscommerce download page for fedex labels. there is a fix there for canadian shippers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, first of all thanks to everybody in here that helps the community. I hope one day become expert to help others... ;)

 

Does anybody have shipped COD's? I have included the arrays to send the data, but I am missing the value for the COD Flag. Here is what I have:

 

//Added to array for fedex:

,???? => $HTTP_POST_VARS['cod'] // COD Flag


// if COD, add COD flag
	if ($HTTP_POST_VARS['cod'] == 1) {
		$shipData[????] = 'Y';
		}
	else {
		$shipData[????] = 'N';

//Added to data manifest:

	cod => $cod,

//arrays for shipping

			// arrays for COD
	$cod = array();
	$cod[] = array('id' => 0, 'text' => 'N');
	$cod[] = array('id' => 1, 'text' => 'Y');

//to the form

					<tr>
						<td class="main" align="right">COD?</td>
						<td class="main"> </td>
						<td class="main"><?php echo tep_draw_pull_down_menu('cod',$cod); ?></td>
					</tr>
//and

				<input type="hidden" name="cod" value="<?php echo $HTTP_POST_VARS['cod']; ?>"/>

 

What else do I need to ship COD's and print the second and third labels?

 

Any help is really appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have figured out how to get my label to print using the FedEx Zebra 500 Plus (ZPL) thermal printer, but I'm trying to modify the label. I want the "FROM" address to be in bold and possibly the font a little larger. I see the fonts on other FedEx labels are more bold and easier to read. Mine are very small and nearly illegible. I have looked thru the ship_fedex.php and fedexdc.php files and I don't see anything in these files. I suspect this is part of the info submitted to FedEx, but I can't find anything in the files on my side for modification. Please help....

 

Many thanks,

Tom


Anyone can buy a camera... it's what you do with it that counts!

Sticky Pod

www.stickypod.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem: Neither indirect signature required or signature required display on the label for standard overnight or any other service type that I have tested so far other than home delivery.

 

Question: Does anyone have a fix for this? Does the problem lie in the decoding done by the label function in fedexdc.php?

 

Debugging: I am using the latest 2.0a. I have looked at the data being sent to fedex and "2399" is being populated correctly with my signature option selection, but the label always returns without my selected signature option. I am not having any other problems besides this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×