Jump to content

rwest

Members
  • Content count

    95
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rwest

  1. The addon WA State Destination-Based Sales Tax was new roughly 9 years ago. It addressed a problem of accurately calculating the sales tax for a Washington state business shipping to a Washington state delivery address. This addon grabs tax rates from a Washington Dept. of Revenue server during the checkout process. This is installed on my 2.2 shop and has been working since 2008. A little over a week ago I started to get errors indicating that the lookup wasn't functioning. After making some contacts, I was told that a major upgrade of the GIS external agency website occurred on or around the weekend of Sept. 9th. I am hoping that someone will see this message who was involved in the development of the original addon. I need some help in getting my shop to calculate Washington state sales tax correctly again. Ron
  2. rwest

    Upgrading to the latest version

    As I said in my previous post, I rebuilt the test site, and with everything default, I was still getting the blank page in admin Categories/Products. At the same time, I thought that my questions were maybe more appropriate for Bootstrap 3 in 2.3.4 - Responsive from the Get Go, so I posted there. Burt answered that the minimum PHP version is 5.3. I confirmed by upgrading my test environment from 5.2. to PHP 5.6, and it now works correctly. Thank you, Ron
  3. rwest

    Upgrading to the latest version

    Never mind my previous message. A bit tongue-in-cheek, and a little wishful thinking. I rebuilt the database, and even with the default configuration, I get a blank page with admin Categories/Products. Ron
  4. rwest

    Upgrading to the latest version

    What is the easiest way to rebuild the default database? Short of re-building the entire test site. The first thing I did after installing, was to run one of the old-to-new database conversion scripts on the default database. I didn't back up that default database first, however. Ron
  5. rwest

    Upgrading to the latest version

    Thank you, Malcolm, for that link. It worked for my dashboard order date issue. Ron
  6. rwest

    Upgrading to the latest version

    When I click on Categories/Products in admin, I only get a blank screen, without errors. Could this have anything to do with my PHP version be 5.2? What else might it be? Ron
  7. rwest

    Upgrading to the latest version

    I am slowing migrating my v2.2 database tables over to my fresh install of 2.3.4 bootstrap. It's turning out to be a lot of work, but also fun. I migrated all (or most) of my customer and order tables, and enjoyed watched as the administration stats started filling in. My customer and order stats and graphs are now displaying. My question is, why would the dates on the order stats under the graph display the date of 11/30/2036, when the actual delivery dates range from January to March 2016? The graph displays correctly, and each order that I open is also displaying correctly. Ron
  8. Kym, Where does this line in your post go? Is it replacing code, or is it new? Ron
  9. Hi Jim, Thanks for pointing me in a direction. I found the line causing the error and the error message. PHP Fatal error: Call to a member function getAll() on a non-object in /home5/cascadec/public_html/test/admin/modules.php on line 17 Line 17 in the above referenced file is: $modules = $cfgModules->getAll(); I noticed that the version that fullovscents put together for 2.2 shops doesn't include that line, and it is also very close to my original modules.php. I put back my original, and I now have admin->modules. Thank you, Ron
  10. I originally installed USPS Rate V4 Intl Rate V2 version 1.7 last March. The strange outcome of my coding, is that while rating continues to work from USPS, something I did caused all of my admin module box to stop displaying entirely. If I so much as click on modules, I get a blank white page. I want to install the version 2 files for my 2.2 rc2 site, but the instructions say to first remove the USPS shipping module through admin. Can anyone help me figure out how to remove the shipping module without the convenience of having a working admin -> modules box? Any help will be appreciated. I don't how to proceed. Thanks, Ron
  11. rwest

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    I hope someone here can help me. My PHP programming skills are only adequate to install mods, test them, and implement them on my 2.2 rc2 site. I have MVS 1.2.3 installed, and it has been working since it was released. Last March I got myself in a crunch with the USPS Web Tools API change. I was unable to get anything to work well, including any mods here. Up against the clock, I found the USPS Rate V4 Intl Rate V2 thread, and mangaged (just barely) to get that mod to work for me. The problem with that, that is still haunting me, is that installing it worked, the rates are correctly downloading from USPS, BUT after installation, I noticed that I could no longer go into my Modules admin. All modules, not just shipping modules, just give me a blank white screen. Again, rates work, but with the current situation I am unable to make any changes to any modules. Everything else in admin displays perfectly, but I can't even click on modules in the admin box without the blank white page. I have looked through the code (to the best of my abilities) and can find no reason for this. My admin Vendors displays fine. I am trying to fix this, but I don't know how to start. For one thing I can't use admin to remove or add modules. I have backups of the previous files, so I would like to ask how to back out these changes long enough to install a working MVS/USPS V4 fix. Ron
  12. I have something happening that I need help with. My USPS shipping rates have been working great since I installed this contrib at the end of March. Today I wanted to go into admin/module.php, and all I got was a blank page. To make a long story short, every time I try to access modules.php from admin, it throws the following error: PHP Fatal error: Call to a member function getAll() on a non-object in /home5/cascadec/public_html/admin/modules.php on line 17 Line 17 is this: $modules = $cfgModules->getAll(); I don't know why this worked when I first installed the mod, but now I can't open my modules.php, or shipping Can anyone tell me what this line is having a problem with? I run a 2.2 shop. Ron West
  13. Jetta, The code was missing the single line because that is how it is listed in the step-by-step instructions in the readme file for the general.php file. I have added the line, but it has no effect on the admin side. It still appears correct the first time I edit it, but the contents of the boxes get messed up. I am still not getting rates.
  14. Hi Jetta, Yes, almost. I don't have the line in function tep_cfg_usps_extraservices which begins with $string and contains the value="C".
  15. Thank you, Jetta. Well, I do have my zip configured for my store. I notice that after I edit and save the services, text gets stored in the min and max fields. Initially for 1st-Class Lg. Env min=0 max=70 and Handling=0.00. After saving this, and going back in, the values have now changed. min=First Class Mail max=0 and Handling=70. Also, the selection checks get cleared. Thank you.
  16. Please see my post #74 from earlier today. I have solved my error, I had not installed all files. However, I now get no USPS data on the checkout_shipping page, and clicking continue does not advance to the checkout_payment page. Can anyone tell me if a new registration for the API RateV4 tools is needed? As I mentioned previously, I have a UserID from the older API tools. At this point I don't know if I have errors in my code, or simply need a new UserID. Thank you.
  17. I have just finished installing this contribution on my 2.2 test shop. I skipped the checkout_shipping.php, as the readme said that it isn't used pre-2.3.1. Is this correct? I am seeing one error in my checkout_shipping page, however...-2147219101 Missing value for Service. Either (I assume) I do need to add the code for checkout_shipping, or do I need to register for the V4 API tools? I am already registered for the older API, not sure if that UserID is still usable with V4. Ron
  18. rwest

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    I have used MVS for a long time but I received a letter from USPS that states that the old API that my USPS for MVS module (version 1.2.3) is using will be discontinued soon. I saw Jim's post above, dated 11 Sept 2011, and tried to modify the new version 6.1 USPS shipping module to work with MVS. I started to modify the new usps shipping module using the instructions in the MVS distribution, but I got lost in the complexity of the usps code, which includes such things as required package sizes, as well as international rates, and insurance. This is frustrating as I don't need anything from the usps module other than domestic Express Mail and Priority Mail. Currently I am using cigarsforless' usps methods for MVS. Has anyone looked at the new usps module with the intention of making it work with MVS? Thanks, Ron
  19. rwest

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    I need help! I guess there are several (at least) versions of Paypal IPN, and I am really confused! I have the newer add-on called Paypal Website Payments Standard (files dated Jan 2008) which is at addons.oscommerce.com/info/5655. I have tried for days, but I can't get the fix from alman (below) to work with MVS at all. The orders that are built do not update the Orders_Shipping table with vendor information. The files I have installed are catalog/includes/modules/payment/paypal_standard.php and catalog/ext/modules/payment/paypal/standard_ipn.php. Has anyone made any progress on getting Paypal Website Payments Standard to work with MVS? thank you, Ron
  20. rwest

    Automatic Stock Notification

    Can someone describe to me how this add-on handles notifications for customers who have selected to be notified for every product update (Global Product Notifications)? Are they included in the automatic notification for each product as it's level is increased above zero? thanks, Ron
  21. rwest

    NEW! Complete Order Editing Tool!

    First, thank you for such a great (and easy to install) mod. I have spent very little time on the installation, but I have it almost working perfectly. The 'almost' was getting tax to calculate correctly on shipping, but I re-read the installation instructions, and tried overwriting the shipping method, and now it is working! The only thing left I need to do is to fix a custom shipping method that calculates a handling fee. The method's title displays right above shipping method as it should (is this from the ot_totals module?), but the handling fee value is always $0.00. What do I need to do to display the value of this custom shipping module, ot_handlingfee? What do I need to do to include this value into the shipping tax calculation? It should be added to the shipping cost prior to applying the tax rate. Any assistance would be greatly appreciated. I am not a very competent php programmer, and I got lucky with the handling fee module. Now that I have had it in place for a couple of years, I am afraid to touch it. I have been reading through all 137 pages of posts, and I am sure I have missed some, so I apologize if this has been addressed somewhere. Thank you, Ron
  22. rwest

    New York Sales Tax

    Hi mickeymouse, Thank you for that information. I must have something which is breaking the code. Maybe Multi Vendor Shipping. Ron
  23. rwest

    New York Sales Tax

    Thank you for your explanation, mickeymouse. Using your example, my cart calculates tax on products at 8.5%, and tax on shipping at 4%. Is your's calculating shipping tax at 8.5%? This is what I need it to do. Ron
  24. rwest

    New York Sales Tax

    JG, What tax rate do you have assigned to your tax class Taxable Goods? Is your shipping tax being calculated at the tax rate that is pulled out of ziptax by the zipcode lookup, or is it being calculated at the tax rate you have assigned to your Taxable Goods? I can get shipping to be taxed, but it is using the flat tax rate of Taxable Goods which I have assigned to my shipping module. It doesn't calculate at the same variable rate as my destination zipcode. Ron
  25. I need help with the contribution New York State Sales Tax by Zipcode. I have it installed and running. It is almost what I need for the WA State destination based sales tax effective July 1. However, I must also calculate and apply sales tax on the Shipping and Handling amount. This is not working. Several posts I have read indicate that it should be working, but in my testing I have not be able to understand how shipping tax works well enough to troubleshoot this. I have contacted the author of this contrib, and he nicely said that he doesn't have the time to support it, and suggested that I post on this forum for help. Is anyone using this contrib, with shipping tax working correctly? thanks, Ron
×