Jump to content

electrovation

Members
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by electrovation


  1. I use the Additional Images 2.0 module with auto-generate (thumbs and medium) turned on. When I insert a new product, or update an existing one, and try to upload the product image, the thumb and medium images are not generated. The products database table contains the correct path for the large product image, but contains /tmp paths for the medium and small. Are the images not being created correctly, or is PHP failing to move the generated images from /tmp to the /images folder?

     

    The actual image files do not exist either, so it's not just a MySQL issue. Any ideas?

     

    This issue is the same for products' additional images...


  2. Ya, I turned on debugging and added a test product/category. After adding the product main image and a few additional images, I first deleted the product and then the category itself. The images in images/products remained. Debug did not display any errors, however the following showed up in my CGI error log on the server:

     

    PHP Warning:  Variable passed to each() is not an array or object in /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/object_info.php on line 18
    PHP Warning:  reset() [<a href='function.reset'>function.reset</a>]: Passed variable is not an array or object in /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/object_info.php on line 17
    PHP Parse error:  syntax error, unexpected $end in /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php on line 376
    PHP Warning:  Variable passed to each() is not an array or object in /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/object_info.php on line 18
    PHP Warning:  reset() [<a href='function.reset'>function.reset</a>]: Passed variable is not an array or object in /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/object_info.php on line 17


  3. are you ever going to share those bugs you found with us???

     

    auto delete should be already included. what are you doing to delete the category/product?

     

    like I said in the private message, this has worked flawlessly in over 10 installations for me.

     

    The bugs were mostly on my end. A previous contribution I installed had incorrectly set the FS root in config without placing an '/' at the end, thus ruining several paths. Also, I had my image heights set in admin->images, but not the widths (forgetting widths were required for this contribution).

     

    I'm not sure what's wrong with the auto delete. I'll turn debugging back on and watch my CGI error log.


  4. I also tried adding a new product with the automatic 3 sizes enabled. I received the message that the /product, /product/category, etc. folders were created correctly (which they were). It also stated that the medium image was created correctly, which it was.

     

    However, the small thumb was not created and it didn't give me any errors about it. However, in the admin when you click on the product to edit it, it shows that the thumbnail is set to:

    IMAGE DOES NOT EXIST

    /home/users/web/b1455/pow.electrovation/htdocs/cgi-bin/tmp/phpow


  5. I used the "Unprocessed Product Images" in the additional images utility to process products I already had in the system. For each of the 110 products, these types of errors were returned for all the products. Medium and large images are created correctly, just not the small thumbnails. Automatic thumbnail/medium image creation is enabled. I have small image widths set at 100px in the images configuration (no height), although "Use image size restrictions" in the additional image config is set to false.:

    Error msg: starting create_srcImageResource() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 216
    msg: starting imageOutput() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 373
    msg: starting ApplyBackground() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 415
    msg: starting AlphaChannelFlatten() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 445
    msg: skipping AlphaChannelFlatten() because !$this->is_alpha file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 449

    Error msg: starting create_srcImageResource() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 216
    msg: starting create_outImageResource() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 244
    msg: starting imageResizeNCopy() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 274
    msg: starting imageOutput() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 373
    msg: starting ApplyBackground() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 415
    msg: starting AlphaChannelFlatten() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 445
    msg: skipping AlphaChannelFlatten() because !$this->is_alpha file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 449

     

    Error msg: starting create_srcImageResource() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 216
    msg: starting create_outImageResource() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 244
    msg: starting imageResizeNCopy() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 274
    msg: starting imageOutput() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 373
    msg: starting ApplyBackground() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 415
    msg: starting AlphaChannelFlatten() file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 445
    msg: AlphaChannelFlatten() set image to 255+1 colors with transparency for GIF output file: /hermes/web01/b1455/pow.electrovation/htdocs/admin/includes/classes/alterimage.php line: 510


  6. what are the three image names the code added to your product definition?

    please do find your gd version.

    please make sure the space is not causing problems.

     

    Thanks again for the response.

    The medium/large image names were correct for the products, but the path to my tmp folders (not a filename) was stored for the small images.

    I have GD version 2.0.28.

    The space isn't causing problems.

     

    Thanks


  7. if the code can't create the directories, it's a permissions problem unless your host is restricting the use of the php make directory command. Talk to your host and make sure you have the images directory owned by the account your web pages are running under and that the permissions are 777. that is for both /images/ and /products/ under that (assuming you are using the default configuration).

     

    Also, spaces in image and directory names are illegal for web addresses.

     

    Thanks for the response. The code is having no problem at all creating directories under /images and /images/products. The directories are created seamlessly, as are the medium and large images within them. The small, thumbnail images are what's not being created. It's a mower site, so the images are mowers 060.jpg and mowers 060m.jpg (mowers 060s.jpg is missing). I realize there's spaces in there, but the medium/large work perfectly.

     

    It's on a server with PHP5, globals off, and I'm not sure of the GD version (although it's working for the medium and large images, so doubt that's the problem).

     

    Any ideas of what I should check? Thanks in advance!


  8. Hello! I was extremely excited about your newest (2.0) addition, but am having a lot of trouble. From the newest replies I've been reading, there seem to be some similarities.

     

    I think I'm having the same problem as the one Wizaard identified this afternoon. When uploading the main product image or additional images, the smallest size is not being generated correctly (although the large and medium work perfectly!). Since the large and mediums are working, I doubt it's a permissions issue, correct? After attempted uploads, the thumbnail path in the admin and catalog are attempting to get an image from the php tmp folders (image wasn't moved from tmp properly???). Again, the medium and large images are working perfectly, both in the admin and catalog.

     

    Any ideas? Thanks in advance.


  9. Hello! I have a client who's store needs sales tax zones to be determined by the billing address, as well as the shipping address. He believes this is necessary after a discussion with someone at the Indiana statehouse.

     

    First off, is this true for those of you in Indiana?

     

    Second off, what file needs edited for this to be possible and where?

     

    Any help would be greatly appreciated! Thanks in advance for your posts!

×