Jump to content

egizmoworld

Members
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

egizmoworld last won the day on October 10 2009

egizmoworld had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

  • Real Name
    norman
  1. Just run easy populate again with the update option. Norman
  2. J.M. There are others on this forum far better able to answer your question than me but I think you need to use the "update" option when you upload your file. Norman
  3. egizmoworld

    [Contribution] Option Types v2

    Zappo Yes you understood exactly and it worked perfectly! I guess I owe you two million thanks until you are better paid. Thanks Again.
  4. egizmoworld

    [Contribution] Option Types v2

    Zappo Thanks one more time. I have that working the way you intended but not exactly the way I hoped it would. With your sort method I have to input a number for each attribute corresponding with where I want it to appear in my dropdown list. If I add an attribute out of sequence then I have to redo the entire sort order to get it in the right place. All I really need is to have my drop down options (attributes) appear in alphabetical order regardless of the order in which I input them. I was once able to accomplish this in osCMax by putting an order by at the end of a query in a file (maybe product_info?). If you understand what I am asking and you have the time could you please point me to the file where I can accomplish this. Thanks, Norman
  5. egizmoworld

    [Contribution] Option Types v2

    Zappo Thanks for your work. Am trying to follow the instructions for upgrading from V2.1.1 but run into a problem which is probably mine not yours. In Section two of your instructions you say very clearly to find twice in admin/products_attributes.php the following: $price_prefix = tep_db_prepare_input($_POST['price_prefix']); My admin/products_attributes.php file does not contain that exact line but does twice have the following: $price_prefix = tep_db_prepare_input($HTTP_POST_VARS['price_prefix']); I find that in both my products_attributes.php file and the one in your V2.1.1 file at approximately lines 93 and 207. Are those the ones I should add below? The same thing happens on the next section of your instructions also. Thanks, Norman
  6. BINGO! the ridiculously high number was 700000 but it works. Thanks a million until you are better paid! Norman
  7. Golly Gee, My bad. Actually I am not sure what list of items you refer to but other than the error message and the EP settings info I see that I did not include a link to the file so here it is. names3.csv[/url names3.csv has 357 attributes for two products. (In reality there will be 6,000 attributes for about 20 products) If I remove completely the 357th attribute and upload 356 easy populate works perfectly. As soon as I add the 357th I get the error I included in my original post. I have searched the forum and read many posts but I have not found any references to anything like this. I realize your time is as valuable (maybe more) than mine and really appreciate the work you put in on this forum so I tried to not be too verbose in my question. Thanks a lot Norman
  8. Maximum Attributes/Easy Populate My question pertains to the maximum number of attributes/options EP will handle. I have only a few products on my site but each has 4000-6,000 available options. In some other versions of osCommerce I was able to EP as many as 5440 (MS Excel 2007 column limit). With EP vers: 2.76i-MS2 osCommerce Online Merchant v2.2 RC2a I seem to be bumping into a wall around 356. If a add number 357 and try to upload it gives the following error: File uploaded. Temporary filename: /var/tmp/php4sStOy User filename: names3.txt Size: 46395 25ttribute_options_name_2_1... ERROR! - Too many characters in the model number. 12 is the maximum on a standard OSC install. Your maximum product_model length is set to 12. You can either shorten your model numbers or increase the size of the "products_model" field of the "products" table in the database. Then change the setting at the top of the easypopulate.php file. I do not think it has anything to do with the product_model length since none of my product model numbers are longer than 9 and with less than 357 attributes it works great. Reading the easypopulate.php configuration section there are a couple of settings dealing with attributes and one of them talks about the number of columns limit in Excel being 256 but Excel 2007 has a limit of over 15000 columns so that setting does not seem to apply. Besides they deal with not downloading any or certain attributes. I am more concerned with uploading a lot of attributes. any suggestions? Windows XP professional MS Excel 2007 Settings & Info EP vers: 2.76i-MS2 osCommerce Online Merchant v2.2 RC2a OS: Linux 2.6.9-42.0.3.EL.wh1smp HTTP: Apache/2.0.52 (Red Hat) DB: MySQL 5.1.37 PHP: 5.2.9 (Zend: 2.2.0) Temp Directory: /var/www/html/vandornfamily/temp/ Temp Dir is Writable Magic Quotes is: off register_globals is: on Split files on: 300 records Model Num Size: 12 Price with tax: false Calc Precision: 2 Replace quotes: false Field seperator: comma Excel safe output: true Preserve tab/cr/lf: false Category depth: 7 Enable attributes: true SEF Froogle URLS: false Other Support: MVS Support: false Additional Images: false More Pics: false UltraPics Pics: false HTC: false SPPC: false Extra Fields: false PDF Upload: false Thanks, Norman
  9. Don't waste your time replying to the above unless you want to tell me I am an idiot. *.csv = comma delimited and I had a comma in my HTML description. When I take the comma out - no more problem just bad grammar. But, if you want to teach me something, explain why a comma inside HTML causes this reaction but a comma in a plain text description does not. Thanks, Norman
  10. How to ask for help Please gather information we need to help you: 1. Edit easypopulate.php and ensure EP_SHOW_EP_SETTINGS is set to true, then copy the settings & server info that are displayed on the EP main page into your post. Settings & Info EP vers: 2.76i-MS2 osCommerce Online Merchant v2.2 RC2a OS: Linux 2.6.9-42.0.3.EL.wh1smp HTTP: Apache/2.0.52 (Red Hat) DB: MySQL 5.1.37 PHP: 5.2.9 (Zend: 2.2.0) Temp Directory: /var/www/html/vandornfamily/temp/ Temp Dir is Writable Magic Quotes is: off register_globals is: on Split files on: 300 records Model Num Size: 12 Price with tax: false Calc Precision: 2 Replace quotes: false Field seperator: comma Excel safe output: true Preserve tab/cr/lf: false Category depth: 7 Enable attributes: true SEF Froogle URLS: false Other Support: MVS Support: false Additional Images: false More Pics: false UltraPics Pics: false HTC: false SPPC: false Extra Fields: false PDF Upload: false Please see the manual in this contribution's package for help in changing these settings. 2. # Include the type of operating system and software you are using to edit the datafile. (Windows, MAC, Linux) / (Excel, Open Office, etc.) Windows XP Pro / Problem is same with Excel and Open office 3. # Copy of any error message you are receiving or description of problem if no error. No error message. Description of problem: I created two products with some attributes in admin and then used Easy Populate to create and download csv file with the intent of adding the rest of my products and attributes and uploading. I discovered that if I use HTML in the product description either by entering it in admin or putting it in my csv file it gets truncated and parts of it get moved to other fields upon upload via easy populate. This happens even if I enter the HTML in admin, create and download the csv file and immediately upload it back to the site without opening the file. The behavior is much like what is described in the easy populate manual in the section "My products are going in duplicate categories instead of the one I specify, what now?" except that it is happening in the description field not the category name field. 4. If it is a upload problem, post a link to a sample of any upload file you are trying. If it is a download problem, post a link to the file EP is producing. csv without any products csv with product but no HTML csv with HTML inserted through Admin csv with HTML after uploading First file (1.csv) created without products to show the structure. Second file (2.csv) created with two products and a couple of attributes but only text in the description field. Everything added through Admin. File uploads fine. Third file (3.csv) created after adding HTML through admin. All appears to me to be ok in this file. But if I upload through easy populate I get a new category named "2009-09-25 16:24:10" with subcategory named "Personalized CDs" with one product "Tyro English" as well as my original "Personalized CDs" category. The Tyro English product is now pretty jacked up. I will leave the site this way until I hear from somebody or a couple of days if I do not hear. Fourth file (4.csv) created after uploading the previous (3.csv) file through easy populate. I am sure that this is my shortcoming not yours or Easy Populates. I am a one man shop retailer not a programmer but am trying to learn as time permits. If you can find the time to look at what is going on I humbly seek your help. Norman
  11. At the risk of being flamed for my admitted ignorance I have a somewhat similar problem. I think I have read the support section of the documentation several times and am still not finding the answer that I want. I have spent three days reading nearly every post on this forum and do not find anyone with exactly the same problem. So, here is my problem. If I create a couple of products, create product attributes for them and keep everything simple it all works great. I can create and download the csv file and it looks good. I can upload the csv file and it looks good. But, if I add HTML to the v_products_description_1 field and upload the new csv file it scrambles things and puts stuff in all manner of weird places. The documentation says that the columns Excel messes with are the model numbers if they contain dashes and the dates. In my case it is the descriptions. I do have some apostrophes in there but they are all backslashed and that is not where it splits the data to other fields. If I just put a couple words of plain text in the description field and easy populate the product into my site I can edit the product and insert the HTML description from the admin and everything is OK. I just can not EP the HTML part. Is that because Excel is doing something I am not aware of or is EP not handling it? Thanks for your help. Norman
  12. egizmoworld

    Authorize.net payment error help

    What hosting company?
×