Jump to content

BlueLaredo

Members
  • Content count

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BlueLaredo

  1. BlueLaredo

    FedEx1 Error

    With both UPS and FedEx enabled for MVS, I get correct rate quotes for both but clicking on the Continue button to go to the Payment Information page causes the following error: Warning: Missing argument 2 for _setservice() in.../catalog/includes/modules/vendors_shipping/fedex1.php on line 308 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../catalog/includes/modules/vendors_shipping/fedex1.php:308) in ...catalog/includes/functions/general.php on line 29 With FedEx disabled, there is no error produced.
  2. BlueLaredo

    Admin_Access-2

    I've added the Admin_Access-2 and set up a password for the default account, the Top Administrator. After a minor modification to the database_tables.php (MVS contribution required this), everything appears to work. Logging on with my email address for Top Administrator allows me complete access, as I would expect. Next I created a new user and assigned that user to a different Group Level. But how do I assign a password to this new user? Of course this new user has a different name and email address. But when creating the new user, I was not given the opportunity to enter a password. When I view the admin table with phpMyAdmin, a password has already been assigned but of course it is encrypted. What is the solution? I cannot click the Forgot Password link when trying to log on with the new account email address since that email address would not send to me. I'm hoping this contribution allows me to set up a restricted admin access for one user to allow just review/edit/print/delete of customers and orders yet also log on to the Top Administrator and have full access.
  3. BlueLaredo

    coolMenu

    Thanks, Mark. You anticipated my unasked question on the count color. coolMenu is a very nice effect for our needs, especially when we can customize various aspects.
  4. BlueLaredo

    coolMenu

    CoolMenu does indeed work properly and displays all sub-catagories. I was expecting products to also be shown. My designer is requesting this feature but with some sub-catagories containing over 100 products, this may not be practical. Does anyone know how to add products to coolMenu?
  5. BlueLaredo

    coolMenu

    I installed the coolMenu contribution and it works up to a point. Catagory menus will cascade only one level. No sub-catagories appear in the menu. The demo site which was linked in the instructions works fine and produces sub-catagories properly. I've repeated the instructions 3 times now. Can anyone suggest what to check on this?
  6. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    With a modified version of the "flat.php" from the vendors_shipping folder, I am also using UPS. With just these two options enabled, UPS rates are accurate to the penny. When I try to enable FedEx, error messages ensue so I have disabled that shipping option. At this point, I don't need more than UPS and my customized Flat option for freight item products.
  7. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    I installed RC4 so the problem I'm reporting may have been fixed in RC5. If I use a modified Flat Rate and UPS, everything works fine. If I add FedEx from the MVS module, error messages occur during the later stage of check out. If a customer orders a product flagged for freight charges, my modified Flat Rate produces a message during the shipping page notifying the customer about the freight charge.
  8. BlueLaredo

    CVV2 with full details

    I have added the "CVV2 with full details" contribution and everything appears to work except the cvv number is not being written to the orders table. The number can be entered and shows up through confirmation. And the number does not show when reviewing the order in Admin. For testing purposes, I have used phpMyAdmin to manually enter a cvv number and then try to use the Admin to review that order. The cvv number is not being displayed. I have successfully added the Multi_Vendor_Shipping contribution so maybe some of those files and the CVV2 files are conflicting. What file is responsible for writting to the orders table and what file handles reading data for display in the Admin for reviewing orders?
  9. BlueLaredo

    CVV2 with full details

    I communicated with the author and he sent me the following list of files and the code that should be present in these files. I tracked down each one and found I was missing 6 different spots that were not in the instructions. Here is the list of missing items: - - - - - - - - - admin/includes/classes/order.php: $order_query = tep_db_query("select customers_name, customers_company, customers_street_address, customers_suburb, customers_city, customers_postcode, customers_state, customers_country, customers_telephone, customers_email_address, customers_address_format_id, delivery_name, delivery_company, delivery_street_address, delivery_suburb, delivery_city, delivery_postcode, delivery_state, delivery_country, delivery_address_format_id, billing_name, billing_company, billing_street_address, billing_suburb, billing_city, billing_postcode, billing_state, billing_country, billing_address_format_id, payment_method, cc_type, cc_owner, cc_number, cc_cvv2, cc_expires, currency, currency_value, date_purchased, orders_status, last_modified from " . TABLE_ORDERS . " where orders_id = '" . (int)$order_id . "'"); admin/includes/classes/order.php: 'cc_cvv2' => $order['cc_cvv2'], includes/classes/order.php: $order_query = tep_db_query("select customers_id, customers_name, customers_company, customers_street_address, customers_suburb, customers_city, customers_postcode, customers_state, customers_country, customers_telephone, customers_email_address, customers_address_format_id, delivery_name, delivery_company, delivery_street_address, delivery_suburb, delivery_city, delivery_postcode, delivery_state, delivery_country, delivery_address_format_id, billing_name, billing_company, billing_street_address, billing_suburb, billing_city, billing_postcode, billing_state, billing_country, billing_address_format_id, payment_method, cc_type, cc_owner, cc_number, cc_cvv2, cc_expires, currency, currency_value, date_purchased, orders_status, last_modified from " . TABLE_ORDERS . " where orders_id = '" . (int)$order_id . "'"); includes/classes/order.php: 'cc_cvv2' => $order['cc_cvv2'], includes/classes/order.php: 'cc_cvv2' => (isset($GLOBALS['cc_cvv2']) ? $GLOBALS['cc_cvv2'] : ''), includes/languages/english/modules/payment/cc.php: define('MODULE_PAYMENT_CC_TEXT_CREDIT_CARD_CVV2', 'CVV2: (the 3 or 4 digit //This incomplete line needed appropriate syntax. - - - - - - - - - - Hope that helps.
  10. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    It now appears I have MVS and Access with Level Account for the Admin Area combined such that UPS shipping rates match to the penny those from the UPS Web site. The following 7 Admin with Level replacement files needed to be modified to include MVS code: admin -> includes -> application_top.php admin -> includes -> column_left.php admin -> includes -> database_tables.php admin -> includes -> filenames.php admin -> includes -> functions -> general.php admin -> includes -> functions -> html_output.php admin -> includes -> languages -> english.php Thanks to Jim Keebaugh/kymation for pointing me in the right direction on this.
  11. BlueLaredo

    MVS and UPS Rate Accuracy

    Unless I've over looked some configuration setting within the MVS contribution, when cross checking UPS shipping charges with the UPS Web site, the MVS contribution charges 18,89 for UPS ground on 23 lbs instead of 13.59. For a 7 lb package, the MVS version charges 10.76 instead of 7.62. And an international shipment to the UK of a 49 lb printer shows 390.92 instead of 262.25. What is really strange, under MVS, the weight is shown as 2 x 22.5 lbs instead of 1 x 45 lbs. When I switch back to the non MVS version, osCommerce calulates correctly in every UPS rate comparison which I've checked. And the same 45 lb printer is shown as 1 x 45 lbs. I'm trying to compare apples to apples with these shipping quotes. Am I missing some setting that could be causing this difference?
  12. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    Perhaps I spoke too soon on compatibility. In fact, it took me some time to track down the cause of error when combining "Access with Level Account for the Admin Area" with MVS. When inside the Admin and editing a catalog product, the bottom of the page (next to Vendors Comments or Special Instructions) contained the following error message: Fatal error: Call to undefined function: tep_get_vendors_prod_comments() in /Library/WebServer/Documents/catalog/admin/categories.php on line 600 The actual source of error was located in admin-> includes -> functions -> general.php The "Access with Level Account for the Admin Area" contribution has, among other files, a replacement general.php file which does not of course contain any MVS code. I located 4 different MVS sections that I copied and pasted into the replacement general.php file from this Admin Level contribution. I hope there are not other issues yet to be discovered. I offer this information as a guide for others who might make this modification. As always, make a backup copy of your properly functioning catalog folder before trying to combine a contribution.
  13. The "Access with Level Account for the Admin Area" contribution works quite well once I solved a problem for new accounts created beyond the default initial set up account. I searched the forum discussions and found a solution to this problem where one is not given the opportuntiy to enter a password for new accounts beyond the "Top Administrator" account. Since the password was encrypted, trying to view the automatically generated password for a restricted account with phpMyAdmin was not possible. Thinking back now, perhaps I could have cut and pasted the encrypted password when trying to access the secondary account. But even if it worked it would not be a desirable situation. The solution was to allow unencrypted password comparison. I could then manually enter a new account password and then log on to secondary accounts. For me, the "forgot password" mechanism was not available for retieving the automatically assigned password on secondary accounts because these new accounts were not using my own email address. Perhaps I could have used another email address that belongs to me but I did not take this approach.
  14. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    I have successfully combined "Access with Level Account for the Admin Area" (Admin_Access-2) and "cvv2err_1" (credit card verification number collection) to MVS . In the case of "cvv2err_1" and because I was modifying an almost virgin install of osC (without a previous install of any cvv), simply following the installation instructions did not work. By communicating directly with the author of that contribution, I was able to identify 6 different sections that needed code modification beyond those changes listed in the included install instructions. Regarding "Access with Level Account for the Admin Area", I searched the forum discussions and found a solution to a problem where one is not given the opportuntiy to enter a password for new accounts beyond the "Top Administrator" account. Since the password was encrypted, trying to view the automatically assigned password for a restricted account with phpMyAdmin was not possible. By allowing unencrypted password comparison, I could then manually enter new account passwords and then log on to restricted accounts.
  15. I've added the AdminAccess Level Accounts and set up a password for the default account, the Top Administrator. After a minor modification to the database_tables.php (MVS contribution required this), everything appears to work. Logging on with my email address for Top Administrator allows me complete access, as I would expect. Next I created a new user and assigned that user to a different Group Level. But how do I assign a password to this new user? Of course this new user has a different name and email address. But when creating the new user, I was not given the opportunity to enter a password. When I view the admin table with phpMyAdmin, a password has already been assigned but of course it is encrypted. What is the solution? I cannot click the Forgot Password link when trying to log on with the new account email address since that email address would not send to me. I'm hoping this contribution allows me to set up a restricted admin access for one user to allow just review/edit/print/delete of customers and orders yet also log on to the Top Administrator and have full access.
  16. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    With everything on this MVS contribution working so well, I'm concerned about any changes that might create problems. For example, I'm wondering about using one of the contributions which allows turning register globals off, for security issues. I also need to add the ability to obtain from the customer their CCV number. Does either of these changes adversely affect the MVS module? Also, with several different contributions for both solutions and with very little description provided within the Contribution section, how does one know which version to try? I have scanned the forums for more detail but did not find enough information on this.
  17. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    Yes, it looks good to me as well. Good work.
  18. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    If there is no default shipping charge, one can still proceed to the Payment page without adding a shipping charge. I have discovered the sequence which will present UPS shipping with no radio button selected. This sequence will likely erase a shipping variable or similar: 1) Order an item with no shipping charge/freight (uses modified flat.php) 2) Proceed with check out to Payment page. 3) Go back and add another product which normally has shipping. This will present a set of shipping radio buttons with none selected. One can continue to Payments and not have any shipping charges assigned. This only happens if the freight item is the first product which is processed to the Payment page and then another non-freight product is added. Everything works fine if a freight item is added to the cart (without proceeding to the Payment page) and then other, non-freight items are added to the cart. But if default shipping is erased, it remains in effect unless the customer chooses a shipping radio button or one logs out and back in again. Here is my modified (MVS version) flat.php code with the changes starting around line 119: $this->quotes = array('id' => $this->code, ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?//'module' => MODULE_SHIPPING_FLAT_TEXT_TITLE, ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?'module' => 'Shipping charges for freight items will be emailed to you.', ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?'methods' => array(array('id' => $this->code, ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? //'title' => MODULE_SHIPPING_FLAT_TEXT_WAY, ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? 'title' => '', ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? 'cost' => $shipping)));
  19. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    It looks like one thing has been fixed. If you interrupt the check out process and then continue to check out again, the shipping radio button remains chosen. But the first time one logs in there is no default shipping charge and one can continue to the Payment page without any shipping radio button enabled. Then you can log out and back in again and repeat the process where there is no default shipping and none required when you continue. If MVS is set to false and one attempts to continue with no shipping charges, the cheapest shipping is selected before advancing to the Payment page.
  20. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    Yes, I can duplicate this every time as you describe. With MVS enabled and a shipping radio button active, if you proceed to the Payment page but then click on the Check Out link in the upper right, clicking on the Check Out button erases the radio button selection. Then when you click Continue, you proceed to the Payment page with no shipping charges. Again, if MVS is not enabled and no shipping radio button is selected, clicking the Continue button causes the cheapest radio button to activate. You must click again to proceed but shipping charges are then in effect. This would be fine if it behaved this way in MVS.
  21. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    Yes, I was about to report this same behavior today but the circumstances are difficult to duplicate. Once you select, for example Ground for UPS, that option will usually be selected by default on all following orders. In my case, I am using only UPS for most products/Vendor A and my modified Flat Rate for freight items/Vendor B. I also confirmed this behavior when MVS is set to false but it seems that osC will catch the lack of a shipping selection and not proceed to the Payment section until you select a shipping charge radio button. With MVS enabled, it does not stop and will proceed with the order without any shipping charge. When I'm using my custom Flat Rate with MVS for items where freight charges will be sent via email to the customer, that behavior is desirable. It appears to me that perhaps a variable is being set the first time a shipping charge is designated. From that point on, the same radio button as the previous order is selected by default. At least that is how it usually works. In trying to test this just now, I tried a dozen or more times and could not repeat the behavior of no shipping charge radio button selected by default. I kept toggling MVS shipping from True to False and placing orders. Then for some strange reason, the behavior appeared and remained in effect for 6 or so consecutive orders with no server reboot. All would be fine if MVS would not proceed with the order with no shipping charges designated for UPS, or Fed Ex, etc. Or if it selected the cheapest shipping radio button by default. But I need my custom Flat Rate to continue processing as it does now.
  22. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    I've got everything working in MVS for both non-freight and freight items. I modified the Flat Rate file and my message appears informing the customer that shipping charges for freight items will be emailed. But how do I remove "Best Way" for shipping when a freight item is showing my custom message? I could not find the file that contains Best Way.
  23. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    That did it. I carefully checked the addresses and then turned on all of the shipping methods at the bottom of the UPS edit page. I could even turn all those options back off again and it still works. Incidently, the label for those options within the UPS edit page is the following: Shipping Methods Select the USPS services to be offered. Shouldn't that label be UPS? Tomorrow I'll tackle the email for freight. Thanks again.
  24. BlueLaredo

    Multi_Vendor_Shipping new thread

    Thanks for the quick response. In Admin > Configuration > Shipping/Packaging > Enable Vendor Shipping is set to true. Shipping fees are not being presented. UPS Shipping Method is identified along with the weight. If I set Enable Vendor Shipping to false, the shipping fees for UPS are shown, apparently using the original shipping files. Am I still missing some configuration setting?
×