Jump to content

cloudchaser

Members
  • Content count

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cloudchaser

  1. Its debatable if the Google PR transfers to new url but you can put the following redirect statement in your .htaccess Redirect 301 /oldfilename.html http://www.yourdomainname.com/newfilename.html THis is a simple server header to tell Google or other search engine bots that the old page have been moved permanently which it then updates in its index. You can check server header on sites like these http://oy-oy.eu/page/headers/ - to make sure the correct response is being sent Hope that helps
  2. Have your set the settings for "STOCK" in the configuration section? FYI I have the following settings - - Check stock levels - true - subtract stock - true When I have a product "offline/out of stock" the url stays the same but a "out of stock " message is displayed. hope that helps
  3. Hi all I have asked this before but so far not found any tips/answers - so has anyone solved this issue? How does Ultimate treat links to products that have gone out of stock? On my install v2 it just shows a blank page! What I want is the system to show a message on the lines of "sorry - but this product is currently unavailable" when someone clicks on an old search engine link for a product that is "Out off stock" and not live on site. I tried searching but did not come across any posting with a similar issue - if I have missed the solution then please point me to it. I have also played around with the settings in the SEO Urls config for "Enable automatic redirects" is set to False. Setting it to TRUE also does not help. This setting I belive is sort of unrelated as my guess is it deals mainly with product name changes. Are there any settings that would help me achieve my end result? Any tips?
  4. I have most of my site go supplemental too including the issue with the popup images being spidered by Google while ignorning the actual product page. I have now put in my robots.txt the following Disallow: /popup_image.php Disallow: /*.html?invis=* and that basically stops all bots from spidering the page. Along with this I have also put in the popup_image.php page tags that tell the bot not to follow any links or index the page. These are the standard Meta Tags - META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW" I also use sitemaps but Google still has kept the old copies of my pages including the popup images :( I am monitoring things closely and am currently undecided if the Ultimate SEO url contrib. is osmehow hindering the indexing of my site. Hope that helps
  5. cloudchaser

    Velocity Merchant integration

    Hi Has anyone managed to integrate and work with Velocity Merchant Services successfully? www.velocitymerchantservices.com The service looks and sounds very good but I want to know if it is easy to integrate. thanks in advance
  6. Hi - can anyone give me any tips on what could be done to solve this issue in my earlier post? thanks
  7. Hi all How does Ultimate treat links to products that have gone out of stock? On my install v2 it just shows a blank page! What I want is the system to show a message on the lines of "sorry - but this product is currently unavailable" when someone clicks on an old search engine link for a product that is "Out off stock" and not live on site. I tried searching but did not come across any posting with a similar issue - if I have missed the solution then please point me to it. I have also played around with the settings in the SEO Urls config for "Enable automatic redirects" is set to False. Setting it to TRUE also does not help. This setting I belive is sort of unrelated as my guess is it deals mainly with product name changes. Are there any settings that would help me achieve my end result? Any tips?
  8. cloudchaser

    cDynamic Meta Tags

    Hi all Great contrib and sure makes life simple for managing the site. I am using v1.3 on a site and wondered how I can get the product_info page to display the category names too? What I want in the page title is - "Product_name - Category name - some text" Is this possible in v1.3 ? If so what files and which part do I make the changes in? I plan to upgrade to the latest version but I want to get this fix done until then. thanks for all help and support in advance
  9. Hi all I am trying to install v.1.3 on my site which has UltimateSEO installed already. I am doing this so I can get it to output the *.html url instead of the standard Oscommerce product.php?id=xxx urls. Doing the install but am now stuck at an error which says "Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /usr/local/home/httpd/vhtdocs/domain-name/googlesitemap/sitemap.class.php on line 273 Line 273 in the sitemap.class.php is - $compress = defined('GOOGLE_SITEMAP_COMPRESS') ? GOOGLE_SITEMAP_COMPRESS : 'false'; I am not a coder and I know I m making a basic mistake somewhere so would appreciate any help to sort this one out. thanks for all help ain adance
  10. Thanks Chris I used to use Chemos Googlesitemap contrib but stopped using it since that was creating the same style of urls - i.e. product_info.php?id=xxx I believe that there have been a few changes since I installed it (a couple of months ago) that work correctly and output the urls in UltimateSEO style. However I have moved to another utility for creating my sitemaps - which I feel is a lot more flexible and easier for a non-programmer like me - Gsite Crawler This outputs files in a variety of formats which can then be used for Yahoo etc. I am hoping that someone has got a fix on how to use UltimateSEO with EasyPopulate and I will be able to adapt it for my site. cheers
  11. Hi Scott/all I am using Easy Populate too and wondered if someone has managed to get a work around for this? I believe that supplying Google with different URLs for the same content might result in a penalty and affect ranking. Any tips on how I can fix this? thanks in advance
  12. Well - thats true but I think its hamperring the googlebot since I am not seeing any decent results yet in Google !! Dont see any of the plain html links nor do I see any of the productinfo id urls. And the bot has been visiting quite regularly too. I must try and disable the sitemap contrib and see what happens. Please do post back if you get any update on this issue. cheers
  13. I am looking for the same answer too and had put in a post earlier regarding this. Over the past months since I have these two contribs installed I notice that somehow Googlbot is not recognising the html links and just read the productid urls. Would love it if someone could give me any tips on this. cheers
  14. cloudchaser

    Google Analytics module

    Anyone mange to get this working? I would be interested in knowing how to get them working together. cheers
  15. cloudchaser

    Velocity Merchant integration

    Thanks for that Toyicebear . I am aware of the different Velocity contributions available but wanted to hear from people who have had experiences with integrating it. cheers
  16. Has anyone got a solution to this post by Top Speed? I looked through the thread but did not find anything. I too am using Ultimate SEO urls and the Sitemap contrib and would like the sitemapproducts.xml file to contain the optimized urls created by Ultimate SEO. All tips appreciated. tx
  17. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    Not sure I understand it correctly re: you position. Somone correct me if I have got this wrong but in a nutshell SSL is used to encrypt data between client(browser) and server. This avoids anyone "sniffing" the packets being transferred and even if they do manage to snig and capture this data it will be encrypted so in essence useless. Access to the database would be a different issue and while there is the slim chance of someone sniffing out your "unencrypted" data it would be the last of your problems. If they can sniff then it that means there is a bigger & larger problem with the hacker already having got access to your server/database. One way around it is to encrypt all the data stored in the database so even if someone breaks in the scramled info would be useless! Thats about how I can best explain this quickly -- but I am sure I have got things wrong :) as I am not an expert on security !!
  18. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    Ahh this is fine. I was looking at the incomplete orders in a slightly different manner and thought that something was broken. If I see these orders as incomplete then it makes sense. Successful orders trigger a default notification - both from within OS and I get a "received money" notification from Nochex. Thanks cloudchaser
  19. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    I am using the "No account option" and the system does store the order customer and order details --- which is correct otherwise a a store owner would not know where to ship or send goods. Are you referring to storage of the customers card details? If so then you are correct and OS does not see any of this information since it is handled on the Nochex secure servers. Hope that helps
  20. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    Hi I am facing a unsual problem with incomplete checkouts and this might not be related ot the NoChex APC - but hoping that someone here might have faced and sovled this issue. The NoChex apc works fine with full checkout and the customer forwarding to my site etc work great. Order emails also work fine and I have debug mode on. However I am facing issues with what look like incomplete orders where users navigate to the NoChex checkout page but do not finish the transaction. The order is logged into the OS system and I see it as a order with the customer details. However I get no emails about the order and no email notification from NoChex - this I believe is correct since the emails will only be triggered once the success/order_notify page has been reached. Now how do I stop OS logging the order until the entire checkout has been completed? Is there a solution or am I just stuck with it as just one of the quirks of OS and Nochex APC?
  21. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    Hi guys This is now working and resolved. With the PHP 4.3 upgrade my hosting company had a default cURL set to OFF and this was causing the prolem (i think) I enable cURL to ON and it reported a test check. I went off on a tangent as I was under the impression that cURL was required only for SSL based sites. thanks again for some great work on a brilliant contrib. cloudchaser
  22. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    Hi I had the NoChex apc working fine before but now it has stopped working correctly. Not sure if this is relevant but I have upgraded my server (unix) yesterday from Php 4.1 to php 4.3.1 and I need to know if I should be setting any other parameters in PHP to enable NoChex APC to function. Now when I test on https://www.nochex.com/nochex.dll/apc/testapc my NOchex_notify path it returns to a successful TEST APC sent screen with the details. I have DEBUG turned on but I do not get any email and neither is the transaction logged into the OS system. I have checked and double checked that the email address for Nochex is correct and working. Anyone got any ideas ?
  23. Hi all First of all thanks for the great contrib and support you offer to the OSc community. I am not a techie but trying to help my developers sort my site out - http://www.bombaybedspread.com We are doing the final touches to our site and have a homepage which leads to the OScommerce section of the site. As part of this homepage we have links to different parts of the shop and categories. We are getting a weird problem where 1 in 4 attempts the homepage links just don't work and lead to a error message - "the page cannot be displayed". This happens randomly and so far we have not been able to find out what could be the issue. Sometimes the links do two OScID - could it be related to this? We are using the Ultimate SEO contrib on the site - could this be causing a conflict somewhere? Any tips? All helps appreciated. cheers
  24. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    Hey - that did the trick - knew it was something silly on my part!! Copied the file over and the error did not show up. Thanks for the tip. Now on to the live testing ;) cheers and thanks for the vgreat contrib once again. cloudchaser
  25. cloudchaser

    [CONTRIBUTION] Nochex APC Payment Module

    Hi all - First of all thanks and congrats on creating an great contrib. I too am getting an identical error in the ADMIN section. Everything seems to be working fine otherwise but want to sort this before I go and do a test live order using Nochex. I have searched on the forums and have seen similar error with what seem to be solutions. However since I got this error after installing this contribution I want to make sure that I dont mess things up by applying a unrelated solution. Nico - have you managed to resolve this? If so how? Or can anyone help me out to squash this - which for all you know could be due to a DUE* as I am no programmer. cheers and thanks in advance for all help cloudchaser * DUE - Dumb End User i.e. me :'(
×