Jump to content

Chadduck

Members
  • Content count

    129
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Chadduck

  1. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Thanks Jim... Will do and enjoy your weekend! BJ
  2. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Jim Before doing anything this morning I decided I should again verify the problem described above - the USPS shipping is now working. I did nothing. See the graphics below... I will update to the version as discussed however I thought you would be interested in this morning's discovery. Once again - no file was touched, modified, or otherwise changed from the time this started on 5-24 to the time that the verification was done at 0505 am local. There are no signs of an outside intrusion and the only thing affected was the USPS shipping module. I also included two other graphics (of the shipping estimator portion) of the Shopping Cart screen as an indication that it is pulling the data... Although I WILL do the upgrade any ideas WHY it may have stopped and the restarted by itself? This has me stymied.
  3. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Will do so when I am more awake - Have been going since 0400 so the brain (not to mention the eyes) are shot and I really do not want to make a stupid mistake because of being tired. Will post if there is or is not a change after doing what you have suggested. OH BTW THANK YOU! BJ
  4. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Jim - as you directed in your private message answer to me... We have spoken before but it has been a looooong time. Today (5-24) sometime between 1115 am and 1200 pm (noon) Pacific Daylight Time my USPS module simply stopped working. Please see the attached backend image. There is nothing in the logs - I am on Ubuntu latest version. I have reset the server thinking that perhaps the update could've caused it - No Joy. I have thought I may have missed an update BUT no not according to the OSCommerce Contributions area My store is located here - https:/store.militarywives.com - if you wouldn't mind taking a look. I have checked to see if any files had been unknowingly changed - that is not the case (either by me or others). Any insight from you would be appreciated. OSCommerce vsn is v2.3.4 This is the header info from usps.php located in /includes/modules/shipping USPS Rate V4 Intl Rate V2 $Mod: Changed from Parcel Post to Standard Post 20130129 Kymation $ $Mod: USPS API changes 20130729 Kymation v 1.3 $ $Mod: USPS API changes 20140310 a.forever $ $Mod: USPS API changes 20140802 a.forever $ $Mod: USPS API changes 20140823 Kymation v 1.4 $ $Mod: USPS API changes 20140907 Kymation & a.forever v 1.5 $ $Mod: USPS API changes 20160119 a.forever $
  5. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Did I miss some important information regarding USPS changes? I ask since at 1112 local USPS was working at 1200 local it was not.... BJ
  6. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    I checked my PRIORITY mail prices against previously placed orders and there was no diff. Don't know if that helps you even though we have items that could go first class everyone uses PRIORITY. I was also told on Monday while talking to the Post Office staff that there is going to be a price change coming. BUT they did not know on what or how much. BJ ALSO the NEW changes are only for First Class Parcels apparently according to the charts from Pitney Bowes chart <link> http://www.pitneybowes.com/content/dam/support/rate-change/en/rates-wall-chart-printable-090317.pdf</link>
  7. I posted my questions over on the MAIN Support forum for the module... HERE IS THE FIX THAT WORKED FOR ME ---------------------------------------------------- UPDATE: you must uninstall and re-install after the changes below are made. I had/have installed the latest version of theUSPS Methods Rates V4 Intl Rates V2 uploaded by a.forever in 2016. It looks like USPS did update the name of first class parcel mail from there server. You need to update line 522 with the following: Change from: \'First-Class MailRM Parcel\', Replace with: \'First-Class Package Service - RetailTM\', Now all of the rates are returning for me again. Hope this helps someone. Evan --------------------------------------------------- ALSO Kymation posted this after the fix was posted.... --------------------------------------------------- Web Tools API integrators – Web Tools database maintenance will result in an API outage affecting all secure/HTTPS requests. Timing and duration: 3 hours on September 17, 2017 from 7:00 – 10:00 PM EDT. APIs impacted: Any API accessed through the secure URL (https://secure.shippingapis.com/shippingapi.dll). For example: - All Label APIs, including: eVS, Domestic Labels, International Labels and Customs Forms, SCAN Form, Hold For Pickup, Open and Distribute - All Web Tools 2.0 APIs: Commercial Package Intercept, Delivery Instructions/Redelivery Availability, Schedule Redelivery, Forever Prepaid - Package Pickup APIs (e.g. CarrierPickupSchedule) - PTS APIs (e.g. PTSGetPackageInfo, PTSEmail) - Certain non-secure/HTTP APIs are also available via HTTPS and would be impacted if requests made through the secure/HTTPS URL. These include but are not limited to: RateV4, IntlRateV2, TrackV2, Verify, POLocatorV2 --------------------------------------------------------- Best regards, BJ
  8. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Jim (kymation) Hopefully we will be operational until then... LOL NOW I remember WHY I HATE CHANGE!!!! BJ
  9. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    THANK YOU MAN!!!! I almost forgot the UNINSTALL REINSTALL BUT it all seems to be working again! THANKS AGAIN!!!
  10. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    I am not getting PRIORITY MAIL nor FIRST CLASS
  11. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Curiosity question - Does anyone know if the Postal Service is changing their APIs and if so will USPS Methods Rates V4 Intl Rates V2 will be updated to interface? I ask since the USPS service seems to be working ON THEIR SITE which last week it was not when this problem presented itself. The module apparently can calculate the International rates BUT Domestic rates are not being returned. Any input would be appreciated. BJ
  12. Curiosity question - Does anyone know if the Postal Service is changing their APIs and if so will USPS Methods Rates V4 Intl Rates V2 will be updated to interface? I ask since the USPS service seems to be working ON THEIR SITE which last week it was not when this problem presented itself. The module apparently can calculate the International rates BUT Domestic rates are not being returned. Any input would be appreciated. BJ
  13. Chadduck

    PayPal Transaction Decline Error Messages - Where defined?

    Has ANYONE written code for the identification of Payflo pro error messages to provide a little more in depth message for the customer? In other words (and for example) the payflo manager at paypal shows error code 23 if the Billing address does not match the credit card statement. I am a novice coder but would tend to believe an IF statement for the error code followed by a more detailed error message would be the only requirement BUT I do not know WHERE it would appear (or go) within the modules coding. BJ Chadduck
  14. Chadduck

    Google XML Sitemap SEO

    Jack - I am uncertain exactly WHAT I had done before because after going back to reply post #1416 - rereading it and trying it again - it works... For those that do not wish to try and locate that reply post here is the post contents THANKS JACK... for your wonderful program addon BJ BTW here my results CONGRATULATIONS! All files generated successfully. If you have not already submitted the sitemap index to Google click the link below. Before you do I HIGHLY recommend that you view the XML files to make sure the data is correct. http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=https%3A%2F%2Fstore.militarywives.com%2Fsitemapindex.xml For your convenience here is the CRON command for your site: php /apache/vhosts/store/googlesitemap/index.php The following should be added to your Google and Bing Webmaster Tools accounts. They only require the index to be submitted but listing all of them will make it easier to troubleshoot problems. sitemap: https://store.militarywives.com/sitemapindex.xml'>https://store.militarywives.com/sitemapindex.xml sitemap: https://store.militarywives.com/sitemap_mobileindex.xml'>https://store.militarywives.com/sitemap_mobileindex.xml If you have a robots.txt file (located in the root directory of your site), add this to the end of it: sitemap: https://store.militarywives.com/sitemapindex.xml'>https://store.militarywives.com/sitemapindex.xml sitemap: https://store.militarywives.com/sitemap_mobileindex.xml'>https://store.militarywives.com/sitemap_mobileindex.xml Here are the map files for the URL https://store.militarywives.com/ sitemapindex.xml sitemapproducts.xml sitemapcategories.xml Here are the map files for the URL https://store.militarywives.com/ sitemap_mobileindex.xml sitemap_mobileproducts.xml sitemap_mobilecategories.xml Completed!
  15. Chadduck

    Google XML Sitemap SEO

    Jack - Here are the results ---------------------------------------- ERROR: Google Product Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Category Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Sitemap Index Generation FAILED! Array ( [QUERY] => Array ( [PRODUCTS] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 4118 ) [CATEOGRY] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 333 ) ) [sAVE_FILE_XML] => Array ( [0] => Array ( [file] => /sitemapproducts.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [1] => Array ( [file] => /sitemapcategories.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [2] => Array ( [file] => /sitemapindex.xml [status] => failure [file_exists] => false ) ) ) ERROR: Google Product Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Category Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Sitemap Index Generation FAILED! Array ( [QUERY] => Array ( [PRODUCTS] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 4118 ) [CATEOGRY] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 333 ) ) [sAVE_FILE_XML] => Array ( [0] => Array ( [file] => /sitemap_mobileproducts.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [1] => Array ( [file] => /sitemap_mobilecategories.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [2] => Array ( [file] => /sitemap_mobileindex.xml [status] => failure [file_exists] => false ) ) ) Completed!
  16. Chadduck

    Google XML Sitemap SEO

    Sorry for the confusion. I should have detailed WHAT I had tried in my original post. In regards to the question - Just a blank white page... The xml files remain at 0 bytes. As additional info - I tried the full path " /apache/vhosts/store/ " and just " /store/ "
  17. Chadduck

    Google XML Sitemap SEO

    Jack Before I posted my situation - I had already tried the "hard coded path" solution it did not work. All I received was a white page, BJ
  18. Chadduck

    Google XML Sitemap SEO

    Jack - Hello. I think I have an unique situation - perhaps not. First - Google has indexed my store's site with these results Site Errors No errors detected in the last 90 days. Nice! URL Errors No errors detected in the last 90 days. Nice! In an effort to better promote the placement (which is what we all want right?) I want to create a sitemap for it however after many fruitless attempts to utilize various online sitemap creators and several local (on my desktop) ones they ALL simply give me the message "Error connecting to --> https://store.militarywives.com/" YES, My store is located at https://store.militarywives.com. I have installed the add-on Google XML Sitemap SEO V 1.8 and have set the file permissions to be 777. When I run the index.php I recieve information below - Is this because of the URL or because it is on SECURE server or what? The store is OSC 2.3.4 and operates correctly and has for the past several weeks since we activated it at this URL. PCI passes, Google's indexing it, etc. etc. etc. Suggestions? BJ ------------------------------------------------- ERROR: Google Product Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Category Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Sitemap Index Generation FAILED! Array ( [QUERY] => Array ( [PRODUCTS] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 4118 ) [CATEOGRY] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 333 ) ) [sAVE_FILE_XML] => Array ( [0] => Array ( [file] => /sitemapproducts.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [1] => Array ( [file] => /sitemapcategories.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [2] => Array ( [file] => /sitemapindex.xml [status] => failure [file_exists] => false ) ) ) ERROR: Google Product Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Category Sitemap Generation FAILED! ERROR: Google Sitemap Index Generation FAILED! Array ( [QUERY] => Array ( [PRODUCTS] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 4118 ) [CATEOGRY] => Array ( [sTATUS] => success [NUM_ROWS] => 333 ) ) [sAVE_FILE_XML] => Array ( [0] => Array ( [file] => /sitemap_mobileproducts.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [1] => Array ( [file] => /sitemap_mobilecategories.xml [status] => failure [file_exists] => false ) [2] => Array ( [file] => /sitemap_mobileindex.xml [status] => failure [file_exists] => false ) ) ) Completed!
  19. Chadduck

    Grid System Template

    Hello First - great assistant for adjustment. Second - I, myself, did what most do - went to the "newest" file which is identified as "960gs Grid System Template v1.2". Unfortunately as others have stated - I could not get that module to work. What I discovered is that the "960gs Grid System Template v1.2" developer seems to have intermixed installation instructions between the clean install and Gergely's instructions. To REMEDY and make it all work - I REINSTALLED starting with v 1.0 stepped to v 1.1 AND then scrutinized the 1.2 installation and ensured that ONLY what was identified was in fact changed. Doing this - v 1.2 then worked. Just an FYI
  20. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Thanks Jim. I figured it was something with the configuration - just did not understand the reason for the double display. BJ
  21. Chadduck

    USPS Rate V4, Intl Rate V2 (official support thread)

    Within our store we sell items that have a weight set to .1 lb. - Placing only one item in the cart displays ALL the First Class options. (I understand why - My Settings while trying to figure this out) Placing 2 items in the cart causes "First-Class Mail® Large Envelope" to display TWICE. Placing 3 items in the cart causes "First-Class Mail® Large Envelope" to display TWICE. Placing 4 items in the cart and the module again displays correctly. I have a jpg file showing Admin settings and what is shown in the front end What must I do to display "First-Class Mail® Large Envelope" ONLY once? Was there a correction portion of code not incorporated in USPS Methods Rates V4 Intl Rates V2 - R3.2 by a.forever on 13 Mar 2014 http://addons.oscommerce.com/info/8702
  22. I will attempt to explain what I am doing and what the problem is. I am attempting to convert an existing ADMIN mod for Quickbooks from osC version 2.2 to 2.3.4. For the most part it works flawlessly. It does what it is supposed to do except one small irritating thing. The mod creates what I will call a "sub-menuing" system. There is an file for the includes directory that creates php menu tabs on each page of the mod. Depending on the tab selected a "sub-menu" is supposed to drop down offering additional choices for that particular section. There is a <mod>_styles.css included with required files. Following the suggestions provided here http://forums.oscommerce.com/topic/368538-guide-to-converting-addons-from-22x-to-23x/ I have attempted to activate the styles css file. I have at one time or another left it in the module page_top.php as <link rel="stylesheet" type="text/css" href="includes/<mod>_styles.css"> I have tried it in template_top.php after </head> as <link rel="stylesheet" type="text/css" href="includes/<mod>_styles.css"> I have tried it in template_top.php before </head> with $head_tag .= '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="includes/<mod>_styles.css">' . "\n"; $oscTemplate->addBlock( $head_tag, 'header_tags' ); In fact - it was while doing this one that I discovered that the new osCommerce uses the jQuery system and truthfully - I have no clue HOW that affects any of what I am doing. Like I said - the UPDATED module DOES work with 2.3.4, the pages DO what they are supposed to do. I can (and reluctantly have) created individual section ADMIN menu boxes and could do away with the exisitng tabs. My reasoning for NOT wanting to do that is - People accustomed to using the module would find the menu boxes cumbersome and irritating. So HOW can I incorporate the <mod>_styles.css ??? The specific osC v2.2 module is located here -http://addons.oscommerce.com/info/2847 BJ Chadduck
  23. Chadduck

    Convert ADMIN Addons from 2.2x to 2.3.x

    Hopefully they don't give out dunce hats.... LOL :lol: :lol:
  24. Chadduck

    Convert ADMIN Addons from 2.2x to 2.3.x

    jQuery tabs - where would I learn HOW to do that? I located the jQuery learning center at http://learn.jquery.com/ -OR- Is there a better place to begin? BJ
  25. Chadduck

    Convert ADMIN Addons from 2.2x to 2.3.x

    Jim Thanks for that tidbit. Is there a place in the documentation I can review WHAT the fixes were? BJ
×