Jump to content

benspun

Members
  • Content count

    96
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by benspun

  1. This is the support topic for "PayPal Payment Page Automatic Language Selection". The contribution is available at: ================================= DESCRIPTION: This very simple modification allows the PayPal Payment page to be displayed in the language selected by the customer on the shop. It overrides the default language set up in your PayPal account. This then permits a truly multilanguage integration of PayPal payments into your online shop. This works for the plain old PayPal payment module that comes by default with osCommerce. I had made this for my own needs, since I couldn't find any simple contribution that did this. I am aware that there might be a better way (codewise) to do this. Please feel free and encouraged to make such a better or wiser way, and kindly let me know as well. ================================== PROBLEM: PayPal automaticaly displays the payment page in the language of your PayPal account. That causes problems if, for example, your PayPal account is in English but your shop also has other language(s) than English. You would indeed want the PayPal payment page to be displayed in the language your customer selected in your shop! SOLUTION: PayPal accepts that you specify a "buyer's default country" for the payment page, and will display the payment page on the language that corresponds to this country. Here you go! So if you specify "Spain", the payment page will be in Spanish. If you specify "France", the payment page will be in French. If you specify "Germany", the payment page will be in German. Etc. You then only need to define a country for each of your language, and have osCommerce send this info when the customer clicks "Confirm Order". ================================== I will do my best to give help, if needed, about this very modest contribution. Regards, -Benoit
  2. benspun

    Interpretation needed, please

    Hi Felix, That means you just have to edit [a_file].php the corresponding file to add to it the content of _[a_file].php E.g. Open /catalog/admin/includes/functions/general.php and add to it the content of _general.php And do the same for /catalog/includes/filenames.php - add to it the content of _filenames.php Does that seem clear? -Ben
  3. benspun

    How Did You Hear About Us - Support

    Hi, I am using How Did You Hear About Us v1.5 since a while and all is working fine, excepted the option "Display Referral options if "ref=###" is set". Ideally, I would love that, if ref=### is set, that the field "How did you hear about us:" doesn't appear, so it would allow me to precisely track the effectiveness of certain links placed at strategic places (e.g. the links which are in my Google Base feeds), and would make 1 field less for the customer to fill. But if I set this option "Display Referral options if "ref=###" is set" to "false" in the Configuration page, then the field "How did you hear about us:" doesn't appear anymore for _any_ customers - while it should stop appearing only for the customers whom have the ref=### set. I tracked down the cause of the problem to the file create_account.php, around line 530 of my file: <!-- // How did you hear about us - rmh referral start --> <?php if ((tep_not_null(tep_get_sources()) || DISPLAY_REFERRAL_OTHER == 'true') && (!tep_session_is_registered('referral_id') || (tep_session_is_registered('referral_id') && DISPLAY_REFERRAL_SOURCE == 'true')) ) { ?> <tr> <td><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '100%', '10'); ?></td> </tr> <tr> <td class="main"><b><?php echo CATEGORY_SOURCE; ?></b></td> </tr> <tr> <td><table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="infoBox"> <tr class="infoBoxContents"> <td><table border="0" cellspacing="2" cellpadding="2"> <tr> <td class="main"><?php echo ENTRY_SOURCE; ?></td> <td class="main"><?php echo tep_get_source_list('source', (DISPLAY_REFERRAL_OTHER == 'true' || (tep_session_is_registered('referral_id') && tep_not_null($referral_id)) ? true : false), (tep_session_is_registered('referral_id') && tep_not_null($referral_id)) ? '9999' : '') . ' ' . (tep_not_null(ENTRY_SOURCE_TEXT) ? '<span class="inputRequirement">' . ENTRY_SOURCE_TEXT . '</span>': ''); ?></td> </tr> <?php if (DISPLAY_REFERRAL_OTHER == 'true' || (tep_session_is_registered('referral_id') && tep_not_null($referral_id))) { ?> <tr> <td class="main"><?php echo ENTRY_SOURCE_OTHER; ?></td> <td class="main"><?php echo tep_draw_input_field('source_other', (tep_not_null($referral_id) ? $referral_id : '')) . ' ' . (tep_not_null(ENTRY_SOURCE_OTHER_TEXT) ? '<span class="inputRequirement">' . ENTRY_SOURCE_OTHER_TEXT . '</span>': ''); ?></td> </tr> <?php } ?> </table></td> </tr> </table></td> </tr> <?php } else if (DISPLAY_REFERRAL_SOURCE == 'false') { echo tep_draw_hidden_field('source', ((tep_session_is_registered('referral_id') && tep_not_null($referral_id)) ? '9999' : '')) . tep_draw_hidden_field('source_other', (tep_not_null($referral_id) ? $referral_id : '')); } ?> <!-- // How did you hear about us - rmh referral end --> It seems that the different conditions "if" and "else if" are not working properly to display the field "How did you hear about us:" if DISPLAY_REFERRAL_SOURCE is true and ref=### is not set. Anybody would have an idea to re-write these "if" and "else if"? -Ben
  4. Hi Martin, Thanks for your posting of your solution - it's always helpful for others! Have you found the solution to the problem #1? I am having the same issue, the banner doesn't upload, but it works fine if sent manually via FTP. Regards, -Ben
  5. benspun

    OSC-Affiliate

    I have found a minor bug and fixed it, so I thought about sharing it here, so that it can be included in the next release: Fixed error in the popup window that prevented the category ID to appear correctly for the "Build category link" page: in /affiliate_validcats.php, changed line 51 from: echo "<td class='infoBoxContents'> ".$row["categories_id"]."</td>\n"; to: echo "<td class='infoBoxContents'> ".$row["categories_id"]."</td>\n"; (See the ";" that was missing after the " "?) -Ben
  6. benspun

    OSC-Affiliate

    You have to preceed all the ' symbols by a \ , so that, for example, individual's becomes individual\'s Do a search & replace of ' for \' in your text - but _before_ copying it to your php file. Regards, -Ben
  7. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Stephen, You are not in the right topic for that. I'd suggest that you post in a more appropriate topic, you have a better chance to get an answer. Regards, -Ben
  8. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi varn, Great that you found it, thanks for reporting it here! I'll include this in the next release that I'll make at some point in the future, when I'll have more time. Thanks! -Ben
  9. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Robert, It seems like you skipped a step in the configuration, as written on the readme.txt file: ------------- STEP 5: Go To Admin -> Store Feeds and sign-up for whichever accounts you wish to push your store feeds to. Be sure to write down all login information and account info. NOTE: To send a file to Google Base with this feeder, you first have to "Register a new bulk upload file" for every localization of Google Base you wish to sumbit. And to do so, you MUST login in your Google Base account from the login page of each localization (use the links provided in Admin -> Store Feeds). You have 1 Google Base account, but you can only reach the localized sections only through the localized login pages. ------------- As you can see on the message you pasted here, it was trying to connect to Google using the FTP user "username", which is the default one. It has to match your own settings (the user that you created in your Google Base account). Regards, -Ben
  10. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi David, Have you changed the permissions of your folder /catalog/feed to 777 ? Regards,
  11. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Chris, It can take a few hours for Google to process your newly uploaded feed file. Just look at your status in your account. But the work you had to do is done, now you only need to wait a little bit for Google. It shouldn't be long. Regards, -Ben
  12. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Angel, Weird, as it should appear there... It might seem like a silly question (but we need to check it, as that code should really work!): Are you sure that you uploaded correctly the file that you have modified? Normally we put the store feed link the one before last (that is, over "Tools"), like this: require(DIR_WS_BOXES . 'configuration.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'catalog.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'modules.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'customers.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'taxes.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'localization.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'reports.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'storefeed.php'); require(DIR_WS_BOXES . 'tools.php'); but it don't think that it should make any difference... Try it anyways? Otherwise, I don't have any idea why it would not be working.... Regards, -Ben
  13. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Angel, There is not supposed to be any new link under the menu Tools, so it is normal that you don't find any! :) The new links are in a new menu called "Store Feeds". It should be there, since you wrote that you edited the file column_left.php. Regards, -Ben
  14. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Adam, That is weird. It should indeed output the right file. Is the name change correctly saved in your database? (i.e. when you go back to the admin section, do you see your new name or still "froogle_us_file.txt"?) And what version of the froogle_us.php file are you using? Is it the latest version (of the versions I made - I didn't tried the other ones). The line 14 of it (where it takes the file name) should be: $OutFile = DIR_FS_DOCUMENT_ROOT."feeds/".FROOGLE_DE_FTP_FILENAME; Can you confirm that you have the same line? Regards, -Ben
  15. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi JP, Reading your message I noticed that in your error message you get: File completed: allgojuryunetworktxt (notice the there is no dot "." in the file name) and in your froogle_us.php file the file is named with a dot: $destination_file = allgojuryunetwork.txt; //"CHANGEME-filename-to-upload-to-froogle.txt"; That could well be your problem. Either try putting quote signs " " around the file name, or use (install) the lastest version of Automatic Store Feeds where the file names are given from the administration section and kept in the database (follow the instructions in the readme file to install/upgrade the contribution). Tell us how it goes. Regards, -Ben
  16. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    I am not using the feed generator for edirectory myself, so I don't know much that feed generator. Perhaps you could try to add some php code in different places of the file, for example: echo "getting the products infos"; echo "creating the file"; etc. at the right places to be able to debug and to follow what the code executes and what it doesn't execute. Please come back here and write how it goes when/of you find a solution, so that it can help others. Regards, -Ben
  17. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Norma, I don't know, I have to say.... I'm very sorry I can't help on that... :( I hope you can find. When/if you do, please come back here to post your solution, that will help others in the future. Regards, -Ben
  18. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi David, You have to create the folder /feeds where your osCommerce store is installed. Then use a FTP client or another program to change the permissions of that folder to 777 (on most FTP clients (programs), you just right-click on that folder and you'll have the option there). Regards, -Ben
  19. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Adam, Thanks for writing here in the forums instead of in a PM (personal message). 1- Could you copy & paste us here the first few lines of your generated feed (normally in your folder /catalog/feeds ), so that we can see what could be the problem. Also tell us which line # is written in Google's error message. This is where we'll have to look for. 2- You can configure a cron tab (con job) to execute the file /catalog/admin/froogle_??.php every week or whatever you want. If needed, contact your web hosting provider on how to do that. It is quite easy to do with cPanel, I can guide you with that if needed, or simply search in Google for "cron tab". Here is the page from Wikipedia, which explains you the basic syntax: http://en.wikipedia.org/wiki/Crontab 3- It would be a great thing to have feeds for MSN Live Products! I haven't used MSN Live Products myself yet, but I suppose that the actual feeds could probably be modified more or less easily for it. I've noted that to check later one, I unfortunately don't have time for it at the moment... :( Regards, -Ben
  20. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi naf, That just says that Google Base stopped taking this attribute into consideration. But your feed should still be accepted. If you want to disable these attributes, simply disable these attributes in the files /catalog/admin/froogle_us.php , froogle_uk.php and/or froogle_de.php, by changing the "1" to a "0" at the top of these files. Regards, -Ben
  21. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Nick, There is only 1 file for the BizRate feed, and it is /catalog/admin/bizrate.php When you'll have found your solution, please post it here, it might help others as well. Regards, -Ben
  22. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Nick, There surely is a way to do that, but I don't know right now, I'd have to search for it. You could use "sprintf" in the php code to take that long description and cut it to 1000 characters. Search for "php sprintf" in Google and you'll find the manual for it, to know how to use it. Hope this can help as well. Regards, -Ben
  23. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi zee, It seems that you don't have the column "products.manufacturers_id" in your database. I'd suggest looking at your database (with phpMyAdmin or similar). Perhaps some other contribution(s) have modified it's name, I'm not sure... (If that's the case, then replace "products.manufacturers_id" (without the quotes " " ) by the name of your column in the code and it should fix it.) Hope this can help. Regards, -Ben
  24. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    Hi Jonathan, You need to configure the "Froogle FTP username" in the configuration section of your store, under "Feed Settings". Regards, -Ben Martin
  25. benspun

    Automatic Store Feeds Contribution

    If Google is giving you a "We did not understand this location." error, here is the solution: In the file /catalog/admin/froogle_us.php froogle_uk.php and froogle_de.php , edit line 94: $default_location = "Address of the items's location here"; // Addresses should be formatted as: street, city, state, postal code, country. Each location element should be separated by a comma. and replace "Address of the items's location here" by the adress where your items are located (keep the quotes " " there). Or you can disable the field "location" by changing the line 93 to: $location = 0; That field was enabled by default in the last release and I forget to update the installation instructions, that's my mistake. -Ben Martin
×