Jump to content

Sincraft

Members
  • Content count

    342
  • Joined

  • Last visited

  1. ronin - those darn pesky defaults! :) GL with your store man! S
  2. First off I would like to thank Mibble for packaging up EP and putting it up in the contribs - I downloaded another version that I thought was the 'latest' and that's where many of my problems were. I then downloaded mibbles version and things worked better with less bugs. Usually I dont take the 'latest and greatest' unless it has been out for awhile or it doesnt take much to revert back to a previous version. Contirbutions are kind of a crap shoot anymore. I didn't read Mibbles post in the contributions fo rthe ACTUAL EP contrib (original) - then realized he packaged things up nicely for this exact reason. Too many 'I fixed this and oh the guy below me that said he fixed this caused two other mistkaes' followed by someone else saying the same about person above. So you then dont know where the original package is 'best' - and what subsequent (COUGH)"Fixes" to download. Thanks Mibble! Um - as far as special characters still not sure why you are having that but I am seeing strange anomolies myself. I am trying both open office (hate it) and excel. open office adds " " to everything and often times an extra tab is picked up even though I didnt add one. Excel puts 00000-0-0000 dates in everything which is no big deal and I'll figure it out. Thanks for the heads up on the extra fields..I really need it. My spreadsheets arent A-Z More like Product name - product secondary name - my price - suggested retail - color - size - type - subtype Then below secondary product name there are other options. Gonna be tricky. Not ot mention I have about 10 more things I need to populate per product on many - but it's pretty linear. S
  3. One more quick question, I searched through many posts and havent found if people are successfully adding extra fields to their store and EP? I need many options if possible. S
  4. on a side note: I also tried just placing the file into the 'root' directory where my images would be located - and it never finds it either. Although the path is correct... Bit confused here.. S
  5. I found all of my EP problems to date related to incompatibility issues with osC and php (server or local based) - all have to do with the register_globals issue. However on my local machine I am obviously able to change that so - I did, now the problem I am having is trying to get the images to upload from a local device. Instead of the proper path I get all kinda strange characters IE: D:Program FilesEasyPHP1-8wwwroducttest.jpg This should read: D:\Program Files\EasyPHP1-8\www\producttest.jpg It's killing all of the \ paths and if you can also see put a strange box where there should be a P and also skipped another \ I looked in the instructions and it says this is not a problem having \ paths...very odd: 'v_products_image' The name of the image file for the product. May contain subdirectories (i.w. mysubdir/mypic.gif). If left blank, it will default as set in the configuration section of easypopulate.php Any suggestions. I MUST have this upload images automatically. Otherwise it will literally take a year for my to upload all of my images (25,000 products). I already have the files split up to 200 products or less as there supposedly are issues with crashing if you go over 300 so to be safe I made them 200. S
  6. EP isnt working properly on my machine. I have the newest EasyPHP installed and after patching osc for the global registers etc, I finally got EP to download the file. It downloads to a text file, i then copy and pasted the items into excel, changed somethings then reuploaded it and nothing happens. So to test if it works at all, I uploaded the original store contents and all it does is does a screen blink and ...nothing. no categories, no products, nothing. Do I have to have the original categories in place? Am I missing something? I read the instructions pretty good and didnt notice anything but that was awhile ago. Also - I have alot of extra fields I need to populate, do I need to install an 'extra fields' area or something? What is the best way to take what I have in a spreadsheet already (over 1000 items) and import it to EP. I can try to figure out the other htings myself but would love it if someone knew muhc about this could point me in the right directoin...however the initial issue will keep me from doing a thing and I would really appreciate an answer on this if anyone has had this issue and corrected it. Thanks! S
  7. Sincraft

    Country-State Selector

    ACtually yes that was the problem. The typo of leftmargin=^quot;0 should be leftmargin="0" Probably seems like common sense to those with php experience, I however take everything literally so as not to screw things up ehhe. Might want to update the contrib. Thanks for this contrib - other than that, easy to install.
  8. Sincraft

    Country-State Selector

    First off, Is this a typo? <body marginwidth="0" marginheight="0" topmargin="0" bottommargin="0" leftmargin=^quot;0" rightmargin="0" in regards to leftmargin? Second, is this last > supposed ot be in this code? <body marginwidth="0" marginheight="0" topmargin="0" bottommargin="0" leftmargin=^quot;0" rightmargin="0" <?php // +Country-State Selector if ($refresh) {echo ' onLoad="document.addressbook.state.focus();"';} // -Country-State Selector?> > I am having an issue during the account creation process. Below "Your Address" This is echod out in the info box where you put this info: an class="inputRequirement">' . ENTRY_COUNTRY_TEXT . '': ''); ?> I am sure it's on my end and will be doing things over carefully again to ensure it isn't the contrib. The other questions I have may lend merit to my question or again maybe they just belong there and I screwed up (most likely) :) S
  9. Sincraft

    Contribution Issue

    I would suggest that people use version 3_2.4 - the versions above that do not work as the editors are both screwed up. 3_2.4 installs easy, and works perfectly when you insert links. I reinstalled 3_2.4 after removing both pages and pagedescriptoin tables from my database and all associated newer version files, and it works fine. I'm surprised noone caught this before uploading - I even tried starting from scratch on a STOCK osC build and it does the same thing so I know it's not me or on my end. Initial install was on one server, osC stock install was on another so there are no server side php issues that I can see. Don't bother replying to me in this thread, I'm fine using hte older version...thanks and gl to everyone.. S
  10. Sincraft

    Contribution Issue

    I'm having serious issues with this contribution. I have the previous version installed on another site and it works fine so I may just upload those files. 1st- the editor both rich and normal > adds extra /// in front and around throughout the url EVERYTIME you open the file to edit. 2nd-If you put the url in say: www.example.com to go to, when you goto the page it is on, it duplicates the link like this http://www.example.com"http://www.example.com//" What's up with the extra / and "'s and url in this? 3rd- when you use the rich editor, it seems to insert things fine when you create a link from highlighted text, but then repeats teh same problem above or other goofy things. 4th- Whenever I have a word like What's New. I makes the text look like this: What/'s new. So I go in to edit out that / and refresh the page, now I have a What//'s new. Eventually all words with appostrohpes look like this after a few edits: What////'s new here, it////'s a great day. Is there a way to use another editor as the default plain and rich text editors seem to be broken at best. I also tried downloading the 'fixed' file someone uploaded but it doesn't work any better. I haven't even tried to insert images, don't want to knwo what's gonnahappen.
  11. Sincraft

    Header tag controller

    Jack, There is no place to control the duplicate tags. Could you please explain further. Did you see what I am talking about? I honestly think there is something seriously wrong here. The product reviews area is working. Did you look? While the other areas do not. If you throw the switches for the 1 or 0, all that does is remove the title constants. If you throw the switch on the first part (htta I believe) then you have NO title. If you throw the switch on the second constants - then it does nothing as I have not defined anything there as this puts a constant in the front of everything which we both know is bad for SEO. I've looked at others profiles and taken their websites from there and seen their HTC in work. Trust me when I say, that most of them are not configuring them correctly. -> we should be able to define the front page title and etc meta. -> then for each product or category, you should be able to decide if you want the default (from index) to populate if nothing else is enter, or to define the ones you want. Without the first page constants. ->If you do not define the first page constants, things..sorta work. You can change your category titles at will. But then your front page still has no metas. There has to be a way to stop the first index.php constants from repopulating all over the place, just like product_reviews does. As far as mine being possibly mangled...Like I said, this is in a STOCK osC version I am speaking of also. Now here is the kicker - both the contribution latest download AND total replace of the files off of your website react EXACTLY the same. Worse, the category metas do not populate for me. SO there is something definetely wrong, and I just dont think there is enough of a user base experiencing this as they are happy with any dynamics what so ever. But as you pointed out on my website, how I had it configured with the previous versions was incorrect. SO I wanted to correct them. I did with the previous version, and then upgraded for more control over the categories and products. But it seems to work less than the original version I downloaded. I am going to give this ONE MORE try. I am going to re-download OSC. Setup a test bed, upload some product and categories and give it another whirl. If I have positive results I will let you know. I apologize if this is on my end and I am giving you headaches. It was a rather LATE night last night trying these different methods, but I am pretty concise when it comes to trial and error and experimentation. I document everything and methodically challenge every change like you are supposed to in programming. :( Please take a look again at my site and see what I mean about the product_reviews. I will start to hack away probably late tonight, if for any reason to remove this current version as it takes up alot more space than the old one did and I want to ensure a fast website with the most streamlined code. S
  12. Sincraft

    Header tag controller

    Jack, another note! The only part of this contrib that seems to work as it should is Product Reviews. When you click on product reviews, all that is in the title is what I have entered for that area. When you click on specials, product info, categories and everywhere else, that darn constant pops up. I tried to change the index.php file to check a flag and if on use HTC if not use the default but I am not skilled enough to do this and think it is probably done elsewhere from the index.php I THINK I might be able to change the echo of title to description in the 'body' are above the product listings for better seo. Check that out, you will see it work properly for the review of a product, but elsewhere is the constants. No way to turn this off and on. There has to be a simplier way to define metas for each page..
  13. Sincraft

    Header tag controller

    Ok Jack - I tried to remove all and readd everything. Same results. I have done everything 3 times. I followed the instructions to a T and even tried to decipher some possible 'hidden' issues or meanings such as in the 'history' txt where it explains about changes without an extra file but doesn't say what changes need to be made. I assume that was in the changes.txt file and made those. Tried without them also. Very strange results. This contrib is getting BIG. Seems almost too big hehe. So I am not sure what to do - Just so you know I am going to leave the PLUS SIZE area with metas populated in the admin so you can see exactly what is happening. I double checked that the changes that needed to be made in application_top.php were complete as there is only the bit at the bottom and is the same as the previous versions. I dont know what else to try. I also noticed that someone else was complaining about this same issue with a link to 'my store' but you didnt see any duplications. She probably turned things off because she didnt want people seeing this. I will leave this on in this category so you can see first hand what it is doing. I think Ican rewrite the code to display the description in the body text, but I think I am going to see if there is a categories contrib that will allow me to populate text/images there and then I will define the h1, h2, h3 tags and possibly revert back to a previous version of HTC as it is starting to get pretty big and I want my site to be as fast as possible. Please help me if you think I am doing something wrong - but from looking at peoples sites that have this installed, they are going about this all wrong and probably dont know that it isnt working for them. I still would need to know how to allow the HTC to kickin AFTER the first page if I revert back. Between this contrib and 2 others, I think I've put in literally 40+ hours of wasted time. I'm sure you feel my pain as someone that is mostly the supporter if not the sole supporter of this contrib. If I get some extra cashola here soon you can rest assured I will donate to you! BTW what is the purpose for the clean html comments. I did a spider / density check and it showed I had 0% of this while my competition was aorund 20%! S
  14. Sincraft

    Header tag controller

    Jack, I did further testing to get this working properly as I have already invested too much time in this and want to get things working nicely. I took the files from your website again - and uploaded all of the files except the ones that would affect my website minus files not in question. The only one file I did not change was application_top.php to ensure that my website would still run. I changed all teh admin files and all the other files in all the directories like header_tags.php that clean html code file, all the files in all the folders in other words. -Ok so when I do this. The description tag, keyword, and title are not being echoed in the title or the meta tags. I just keeps the annoying 'constants'. BUT it does echo the title above the product listing per category. Although it does not echo it in the metas as I stated above. I then took my renamed .php from .old files and started deleting and renaming them back (the changed ones). Nothing changed until I replaced the /includes/header_tags.php file back. This is the file with the htc contrib and updated version with the catalog functionality. It then started to echo everything back to my orginal issues. That said, I think there is a serious issue with upgrading as your files are obviously different than mine in both function and in size. I TRIPLE checked all the instructions in all the files and I am almost 100% I am correct with all my coding. No mistakes, no spaces nothing. If tihs is how it is intended to operate - I going to scream lol. What I dont udnerstand is why our versions differ in functionality, size, everything. I guess the main problem is, if you do define a category title, then you will have duplicate titles when it auto populates the title plus the title again. Seems like the only way to get things to SORTA work is to NOT put any info in the meta populate fields for each category, which really defeats many hours of work. S
  15. Sincraft

    Header tag controller

    Jack, I spent alot of time trying to upgrade my version. I suggest that there be a statement in the master readme that people upgrading should follow ALL the instructions as my version didn't have many of the lines of code that the fresh install instructions had so things didn't work until I checked off every step by step. Also there is a typo in the instructions: Add the following in admin/includes/languages/english/categories.php anywhere before the closing ?> define('TEXT_PRODUCT_METTA_INFO', '<b>Meta Tag Information</b>'); define('TEXT_PRODUCTS_PAGE_TITLE', 'Products Page Title:'); define('TEXT_PRODUCTS_HEADER_DESCRIPTION', 'Page Header Description:'); define('TEXT_PRODUCTS_KEYWORDS', 'Product Keywords:'); ------------ Meta is spelled with two T's. K, now....question for you: What did this change other than the cateogories addition? I went through alot to install this to find out it works exactly the same. Sorry if I sound frustrated but I've spent 10+ hours on this contribution and am still nowhere. Here are the issues I am still having. -The "/ For all pages not defined or left blank, and for products not defined": when you define anything here - It still trails EVERYTHING. Which means that you can not truly SEO each individual page for SEO. In other words If I want to SEO a page for keyword1, and keyword2...it also adds the others in the title diluting it. --->Here is the worst part. If you keep your keywords/title short here, then you are killing your first page SEO. But then it adds itself to EVERY page thereafter. By removing them totally, it doesn't default to the regular oSC defined metas. --> The categories portion of this is redundant or , at best , allows for a small change however has an error in logic. The previous version already added the category name to the front of the constants set above. Now it adds it again. So on mine you see: Keyword1Keyword1 - Constants. -And of course it also adds all the description and keywords constants thus diluting those metas also (which arent really that important but could actually hurt as it could be considered keyword spamming) -If you enter a category title so that you can benefit from the category name being in h1 tags at the top of the body, that's when you end up with the category name listed twice with the constants trailing. ALSO - Wouldn't it be much more beneficial to have the page description up in the h1 tags rather than the title of the page? If you make along title to match a short description, then you have this SUPER long keyword spammed title that will truncate and be penalized. There is really no reason for the title to be echoed here, it should be the description and if I can work around the other issues, I'd love to know how to echo the descriptions instead of the title in the body. -The echo of the h1 tags isn't really going to count that highly toward SEO as to correctly use h1, h2, h3 etc tags, you must define a portion of the page as BODY. There is an area in the code when you view source taht states 'body' but this is commented out and only for the person editing code. Although it will have a benefit, the true benefit would come from having the breadcrumb trail edited for h1 for the main keyword and h2 for the next thing chosen and h3 etc etc. But due to people needing to target several different keywords for every different page or category etc...the most universal beneficial method would be to define a body area and somehow get the h1 tags up there earlier and then have the categories listed later. I've been told over and over by several seo types that the way our software works, the first word in the 'middle' of the page isn't going to count for much as it is so far down the list of words. The first words are actually our breadcrumb trail, then are categories. bad bad bad bad bad. This is why my privacy and shipping etc urls rank the highest on serps. My categories use the chosen keywords and there is a nice density because of the amount of words on the page from these documents over general product listings and is viewed as 'better' content. I though there was already a categories contrib out there that allowed you to put a description in the 'body' of each category that used h1, h2, body tags properly. Do you know of which I speak of? If I am incorrect about any of this, please enlighten me. I am not that knowlegeable but am trying very hard to learn based on what people tell me. One person says this, another says that. Working with this contribution has helped me understand WHAT I want to have happen, and what I believe should be a default method on ALL online stores, but the way HTC works - it's just not going to happen that way. Your words of wisdom are greatly appreciated. Anyone else please jump in if you feel I am making mistakes, not tweaking things out correctly, or have a working version of this being properly used. S
×