Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

Luchysoft

Members
  • Content count

    77
  • Joined

  • Last visited

  1. Luchysoft

    Country-State Selector

    Hello. Quick question - I just installed version 1.5.5. It is generally working, but I had two problems. First, the indicator graphic shows as soon as you go to one of the address entry/edit pages. I have it set to default to country = 223, but if I load the create_account page for example, without doing anything the page starts out showing the indicator.gif. Only if I change the country does this go away. I decided to disable the image anyway, but if I decide I want it back (or for the benefit of anyone else with this issue), how do you get it to hid initially and only show when it should? Second, I have found that when I start out on create_account (or any other of these pages), it defaults to United States and Alabama for the state. If I change the country (to United Kingdom for example) it works as expected but puts a 1 in the state/province field. If I change to any country with states (US or Canada) it again works as expected, but defaults to the last value in the list (Wyoming for US, Yukon Terr for Canada). How can I stop it from putting the 1 value in there, and is there an easy way to get it to put no value in the drop-downs? My customers have a tendency to not pay attention to the state and leave the default in there (be it Alabama or Wyoming), which is of course wrong unless they happen to be from one of those states. Thanks!
  2. A slight update to my previous post (#87). Regarding changing fonts - I think I figured out the problem. I was under the assumption you had to change the .pp_description in the given theme you are using, so for example I am using dark rounded, and there is an entry in the .css file for div.dark_rounded .pp_description. When I changed this nothing happened. Then I found there is also a .pp_description at the bottom of the .css file. I changed that and it changed my font! Is this a bug or is it by design? Just curious - as long as it works I don't really care, but it is a bit confusing and counterintuitive, and seems to break a potential feature where a user might want a different font for each theme and might want to quickly switch back and forth between themes. Ok, so that's the good news - the thing I seemed to figure out on my own. I'm still having failures on the other issues listed in that post and I'm really hoping you can take just a moment to guide me on them. First is the issue with how the "x of y" is being displayed. I hope my description of the problem is clear, but if not, please let me know and I will try to explain it better. Second is the 2.5.4 version of prettyPhoto vs 2.5.6 version, and most notably the "facebook" theme included in the newer version. I have tried every way I can think of to manually add that theme, but it simply does not work. Any thoughts here? Not a critical issue, but certainly a nice to have. Finally, one other thing I would like to bring up. the jquery.prettyPhoto.js file you include in the package is formatted to contain no linefeeds. I have loaded it up in Zend Eclipse, Windows Notepad, WordPad and MS Word and in all cases, it is just a straight line of text. As you can imagine, this makes it extremely difficult to read through the code for anyone wanting to modify or just understand what it is doing to look for possible problems. Did you do this on purpose or is it some byproduct of the editing software you are using? Anyway, if possible, can you re-post a copy of this file with properly formatted linefeeds - that would be greatly appreciated. Thanks again for any help you can provide.
  3. Spooks- Awesome contrib - thanks a bunch. I have a few questions... First, I installed this on a fresh OSC setup and it works great. I am having just two small problems. At the bottom of the popup where it displays the title, Prev and Next arrows and the text "x of y" where x is the current picture and y is the total number of pictures, it is not displaying this correctly (or at least not as I would expect). I believe the title should be on one line and then just below it, the arrows and "x of y" text should all be on one line as well. Instead, it all appears vertical. The Title text only goes about 300 pixels before it starts to wrap to the next line. Even worse, below that, I get the Prev arrow, then under that the "x", below that the "of", below that the "y" and finally below that, the Next arrow. It's almost like all those elements are in a html table cell that's about 10 pixels wide, so what would normally go across in a straight line gets wrapped at each space. I hope I am explaining this clearly. The other problem I am having is that I simply cannot figure out how to change the fonts of any of that text - the title or the "x of y" stuff. I know it has been brought up here before and I have made the mentioned modifications to the CSS as described, but it simply does not do anything. I'm pretty good with PHP, not just some moron trying to blindly following instructions. I am certain that I installed it correctly and I have checked and re-checked the installation. I am not using STS or any other crazy stuff that would be likely to interfere. If you can provide any insight on why I'm having the "vertical" problem and why I cannot change the fonts, I would really appreciate it. Finally, I noticed someone else made a mention of the Facebook style at no-margin-for-errors.com. Based on your response, I think you might have misinterpreted the question - your answer seemed to be about the prettySociable project he has there. In fact the question the poster had (and I have too), is in regard to the facebook theme for prettyPhoto. Your contrib is based on version 2.5.4 of prettyPhoto, but the current version is 2.5.6. In the 2.5.5 version they added the facebook theme, and you can see this at the bottom of this page: http://www.no-margin-for-errors.com/projects/prettyphoto-jquery-lightbox-clone/ So the question is, how can we add this theme? I tried copying all the relevant lines into the CSS file and copying the 2.5.6 version of jquery.prettyPhoto.js over the one with your contrib, but it didn't work, so I am assuming you are doing something custom in the prettyPhoto.js file. I guess at this point, unless you can point to a simple do it yourself way to add this theme, is this something you can put on your list for future releases? Thanks again for the awesome contrib.
  4. Luchysoft

    sending MIME HTML emails using SMTP

    DID this ever get solved? I am trying to use the Pear html contrib, but as stated in the contrib, the mime/html is not working. That is true. I was able to send mime emails using sendmail, but I have switched to using Pear for email so I can use SMTP, but the html comes through all garbled. I have also tried using the Pear Mail_mime, but that is not working (or I am not doing something right).
  5. Luchysoft

    UPS XML module and a problem

    Hello. For some reason whenever I go to the shipping modules page in the admin panel, something happens and then my shipping modules don't work. Instead I get this error on the checkout_shipping.php page: Fatal error: Cannot redeclare class xmldocument in /home/www/airlinemuseum/catalog/includes/classes/xmldocument.php on line 18 I have discovered I can fix it by manually editing the configurations table and removing upsxml.php from the MODULE_SHIPPING_INSTALLED record. Am I supposed to store the upsxml.php file somewhere else? If so, where and if it is not stored in the modules/shipping folder, how do I access the settings? Thanks
  6. Cool, nice work. Glad to hear you got it fixed and I'll look forward to seeing it in 1.6 - no sense in rushing a fix now. Any guess when 1.6 is coming out?
  7. Ed, What would be the impact of switching to mysql session storage? Can you (or anyone) point me to any resorces with information on this? I'd like to try it to see if I get the cart data, and ideally keep it, but I don't want to break anything else or cause other problems. I read earlier in this thread something about using mysql if you have alot of traffic. I have roughly 600-700 visitors per day, and about 8000-9000 page views per day. Is that considered high enough traffic to benefit from a switch to mysql? thanks scott
  8. Here is how my system is set up: Prevent Spider Sessions: On or Off? TRUE Force Cookie Use: On or Off? FALSE Cache: On or Off? FALSE Brackets: Original or tweaked? TWEAKED Environment: Windows/IIS or *nix/Apache? *NIX/APACHE Sessions: File or MySQL? FILE Force Cookie Use: On or Off? FALSE
  9. Hello, I had been running the WOE 1.3 and just upgraded to 1.5b_2 (this is the most recent version posted in the contribs section with the bracket problem fixed). It is generally running ok, but I seem to be having many of the same problems as jrdaniels0. I am only seeing Green and Yellow. I have a number of bots on my site but none show up as while. I have never seen red or blue (and in keeping with tradition of this thread so far, I should point out it is NOT a colorblindness issue :) ). I am also not getting any shopping cart contents data. Do I need to have the sessions stored in MySql in order to get the cart and NoCart features to work? What are the advantages/disadvantages to switching to storage of the sessions in the db? Will I massively grow my db size? I'm pretty close to my hosting limit now on overal storage. Also, I just turned on the option that prevents spiders from getting sessions? Could this have been the reason I didn't see any white status lights? I have several bot sessions that were clearly created after I turned that option on and they are still getting yellow and green lights - no whites. Thanks for any help you can offer - this is a really nice contrib for those of us who obsess over little things like this. I'd really like to get the cart feature working so I can really see my customers make purchases! Scott
  10. Luchysoft

    [Contribution]Paypal IPN - Devosc

    Hi, I just installed the PayPal IPN ver 2.8 in my test instance of OSC and I have a few problems and questions. For what it's worth, I did try searching and browsing this thread, but 47 pages is alot to go through... First, as I understand it, the design of this is such that when the user clicks the Confirm Order button, which redirects to PayPal, the order gets created in the orders table (as opposed to the standard PayPal support where the order doesn't get created until after the user gets returned to the cart from PayPal). It is then supposed to update the order status, making it On Hold if the payment does not get completed. I cannot seem to get this feature to work. I'm using the PayPal sandbox and I have set my sandbox business account to enable IPN with the checkout_success.php page as the target for return. When I go to pay, then cancel, the order remains in Pending status. Any advice on getting this to work? Before you answer that, however, the above would only be a last resort if the following cannot be completed. I'm looking for advice on a way to use this contrib to go back to the method of not creating the order until after the PayPal payment is sent. This would guarantee that all paypal orders I receive are paid instead of many coming in unpaid where I then have to contact the customer and make them pay. Ideally after the customer clicks the Pay button on paypal, it would then redirect back to my cart (without the need for the user to click the Click Here to Continue link at the bottom right of the You Made A Payment screen on paypal); or have it create the order after they click the Pay button regardless of whether they click the Click Here to Continue link. At what point is the IPN supposed to come back - is it only after they click Click Here to Continue or is there a way to get it to send payment confirmation (and therefore a signal to create the order in the orders table) after they click Pay? If any of this is possible, what would I need to change on the OSC side so it doesn't create the order until after it gets the payment confirmation back from PayPal? Hoping for a solution where I don't have to deal with payments but no orders (like with the current OSC PayPal solution), and I don't have to deal with orders but no payments. Finally, I should note that the top question, and possible solution there where it would put the unpaid order on hold might work, but would not be ideal because of the way I download orders. With that solution, there exists the risk that I would download the order after it gets created but before it goes on hold. Of course I could filter out on hold orders, but that wouldn't protect me from a situation where a customer hits the confirm order button and gets taken to PayPal, but then just sits on the paypal screen for a long time - OSC would still list it as pending, so I would download it not knowing they never paid. Sorry for the long-windedness - any help is appreciated. Scott
  11. Luchysoft

    PayPal IPN questions

    Hi, I just installed the PayPal IPN ver 2.8 in my test instance of OSC and I have a few problems and questions. For what it's worth, I did try searching and browsing this thread, but 47 pages is alot to go through... First, as I understand it, the design of this is such that when the user clicks the Confirm Order button, which redirects to PayPal, the order gets created in the orders table (as opposed to the standard PayPal support where the order doesn't get created until after the user gets returned to the cart from PayPal). It is then supposed to update the order status, making it On Hold if the payment does not get completed. I cannot seem to get this feature to work. I'm using the PayPal sandbox and I have set my sandbox business account to enable IPN with the checkout_success.php page as the target for return. When I go to pay, then cancel, the order remains in Pending status. Any advice on getting this to work? Before you answer that, however, the above would only be a last resort if the following cannot be completed. I'm looking for advice on a way to use this contrib to go back to the method of not creating the order until after the PayPal payment is sent. This would guarantee that all paypal orders I receive are paid instead of many coming in unpaid where I then have to contact the customer and make them pay. Ideally after the customer clicks the Pay button on paypal, it would then redirect back to my cart (without the need for the user to click the Click Here to Continue link at the bottom right of the You Made A Payment screen on paypal); or have it create the order after they click the Pay button regardless of whether they click the Click Here to Continue link. At what point is the IPN supposed to come back - is it only after they click Click Here to Continue or is there a way to get it to send payment confirmation (and therefore a signal to create the order in the orders table) after they click Pay? If any of this is possible, what would I need to change on the OSC side so it doesn't create the order until after it gets the payment confirmation back from PayPal? Hoping for a solution where I don't have to deal with payments but no orders (like with the current OSC PayPal solution), and I don't have to deal with orders but no payments. Finally, I should note that the top question, and possible solution there where it would put the unpaid order on hold might work, but would not be ideal because of the way I download orders. With that solution, there exists the risk that I would download the order after it gets created but before it goes on hold. Of course I could filter out on hold orders, but that wouldn't protect me from a situation where a customer hits the confirm order button and gets taken to PayPal, but then just sits on the paypal screen for a long time - OSC would still list it as pending, so I would download it not knowing they never paid. Sorry for the long-windedness - any help is appreciated. Scott
  12. Luchysoft

    New UPS XML Shipping Module available

    Hi, I seem to be having a weird problem with this module. I have installed it and it is working, but for some reason, when I go in the admin to Modules..Shipping, I get these two errors: Warning: main(includes/modules/shipping/upsxml.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/airlinem/public_html/catalog/includes/modules/shipping/ups.php on line 13 Fatal error: main(): Failed opening required 'includes/modules/shipping/upsxml.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/airlinem/public_html/catalog/includes/modules/shipping/ups.php on line 13 Then below that in the table it lists: Flat Rate Per Item Table Rate and nothing else. I have verified that upsxml.php exists in the correct dir and has correct permissions. Why would it think it doesn't exist? Any ideas? Thanks
  13. I apologize if this has been answered, but the thread on the CV module is currently 144 pages long - I can't come up with the right search terms and 144 pages is alot to go through :) I have the CV module set up and it is working, however I created a test coupon and set the Uses per Coupon value to 1 and the Uses per Customer value to 1 as well. My goal was to create a one time use coupon. I created a test order with my test account, used the coupon and it worked. I completed that order and went in under the same test account to create another order, attempted to use the coupon again and it let me. Is there a bug with these settings, or do I not understand what they mean? Even if the Uses per Coupon setting didn't work, at least the Uses per Customer setting should have kicked in and prevented the test account from using the coupon again. Am I doing something wrong? Thanks Scott
  14. Luchysoft

    Payflow Pro two-stage transactions

    I'm trying to do something similar to this. I want to authorize the payment, passing to PayFlow the CC number as well as the CVV (or whatever the 3 digit code on the back is called), then get back whether the auth is approved, whether the expiration date is correct, whether the CVV matched and whether the address info matched (if available). I don't want to charge the card at checkout though - I'll do that later when I ship. Did you ever figure out how to do this? Also, when doing an authorization is it ok to effectively abandon that authorization and just do a straight charge/capture separately, or do you have to capture based on the authorization? My main goal on the authorization is not really to ensure that the funds are available (since if they are not when doing the actual charge, it will decline anyway), but rather to ensure that the CC number is valid, expiration date is correct, and this way I can check the CVV and address verification and immediately ask the customer to make corrections instead of having to track them down later. Has anyone written a PayFlow Pro contrib that will do this (or at least the communication with verisign part)? Thanks!
  15. Luchysoft

    NewsDesk v1.48 Support

    All the functions are working on my set up and this may be included in the next release shadow and glow work after a fashion. Will these features (especially the links and colors) work with version 1.48.3 posted on 21 Jul 2004? If so, can you tell me what files have changed and if the database has changed any - looking for a quick and easy upgrade, instead of replacing all the files. thanks scott
×