Jump to content

leonardoborbon.com

Members
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

  1. leonardoborbon.com

    Issue with OsCommerce and Authorize.net SIM module

    My AIM module is now working !!!! Yes. After calling my hosting company and Authorize.net what did it was something very simple. The MD5 Hash sum that I generated was longer than the text input field on Authorize.net setting screens. Because of the this I assume the values were not matching and returning me the the right page. I went back into my admin panel and entered in the correct shortened MD5 sum to match Authorize.net. I also changed my session settings as follows before I made the MD5 change. Session Directory /tmp Force Cookie Use True Info Check SSL Session ID True Info Check User Agent False Info Check IP Address False Info Prevent Spider Sessions True Info Recreate Session True Info I'm just glad that its working now and I can see all of the buys go through on Authorize.net.
  2. leonardoborbon.com

    Issue with OsCommerce and Authorize.net SIM module

    My module is now working !!!! Yes. After calling my hosting company and Authorize.net what did it was something very simple. The MD5 Hash sum that I generated was longer than the text input field on Authorize.net setting screens. Because of the this I assume the values were not matching and returning me the the right page. I went back into my admin panel and entered in the correct shortened MD5 sum to match Authorize.net. I also changed my session settings as follows before I made the MD5 change. Session Directory /tmp Force Cookie Use True Info Check SSL Session ID True Info Check User Agent False Info Check IP Address False Info Prevent Spider Sessions True Info Recreate Session True Info I'm just glad that its working now and I can see all of the buys go through on Authorize.net.
  3. leonardoborbon.com

    Issue with OsCommerce and Authorize.net SIM module

    I previously has a developer testing account with Authorize.net and received the same error when setup in test mode in OsCommerce. My client has since been approved for a live account so I've moved over to that for all development. I see no drawbacks in having a developer account with Authorize.net at all just my project is moving forward and I have to leave that stage. If your using a developer account then yes OsCommerce must be in test mode for it to work but if you are using a live account you must use the Live option. Do you have a working ecommerce site up in running with Oscommerce and Authorize.net? If so what have you done to get your store working properly?
  4. leonardoborbon.com

    Issue with OsCommerce and Authorize.net SIM module

    Just reverted by to the original files and still no luck. Keep getting the same errors. Back to the drawing board or forums which ever provides the actual answer. :(
  5. leonardoborbon.com

    Issue with OsCommerce and Authorize.net SIM module

    From what I have read on the forums if you put it in test mode OsCommerce will assume you have a testing account with Authorize.net and point to a different URL. I just installed SSL on my server and configured Oscommerce for it and it didn't help at all. Both modules AIM & SIM give me the same error now when I try and process a transaction. From what I can tell the Authorize.net system is accepting the charges in both cases but it doesn't take me to any confirmation URL just what looks like my Payment Information page with the Authorize.net address in the URL bar and this message underneath the header. "There has been an error processing your credit card The credit card transaction could not be verified with this order. Please try again and if problems persist, please try another payment method." The only thing that I could think of now is to revert all of the pages involved with check out to their original state. I hope that's it but I'm pretty much stuck at the moment.
  6. leonardoborbon.com

    Issue with OsCommerce and Authorize.net SIM module

    In OsCommerce I have the module configured for Live mode and the Authorize.net side configured in test mode so transactions will not go through. I have tried the same steps listed in my trouble shooting in both Live and Test mode on Authorize.net. When I run the QA procedure in Live more on Authorize.net and in OsCommerce also set to Live mode the transaction is processed on the Authorize.net side but gives me the same error when I try and submit the transaction. As of yesterday I have ordered a dedicated SSL certificate and will start to set it up today. I'm just thinking of switch over to the AIM module and see if I have the same problems. Any other recommendations you could give would help as I have to launch the site by the beginning of next week. What I have not found a reliable guide on is what are the exact settings for Authorize.net. I've configured my account as per some recommendations on this forum, I can assume they are right since a real transaction does go through but not 100% sure since this is my first time working with Authorize.net + Oscommerce. These are my settings on OsCommerce: Info Version: 1.0 (online status) Visit Authorize.net Website Enable Authorize.net Credit Card SIM True Login ID ******** Transaction Key ********** MD5 Hash ******** Transaction Server Live Transaction Mode Live Transaction Method Authorization Payment Zone --none-- Set Order Status Pending Sort order of display. 0
  7. Did you ever solve this problem I'm having the same issue. I just applied for an SSL certificate to see if that helps but I really cant find any answers anywhere to something that seems like a very common problem.
  8. I've pretty much come to the end of the road of a very long website development project built on OsCommerce. I decided to use this cart since it had all of the features I needed for my project and it was open source. At the moment the entire site and all of the products are ready to go but I keep getting an error when I return from the Authorize.net SIM form. I've check this in test and live mode within Authorize.net with the same results everytime. Authorize.net is getting the payment thats made but when the ok button is clicked on the SIM form it returns back to my site with an error message displayed and the address of the Authorize.net transaction service in the URL bar. These are the steps that make the bug happen. The following steps take place within OsCommerce Cart (My Store) 1. Press checkout once all of the items I want are in the cart. 2. Select my delivery information and then press continue. 3. Select my payment method which is Authorize.net and then press continue. 4. Next the order confirmation page is displayed. I press Confirm order button. The following steps take place on the Authorize.net SIM form. 5. The URL bar now list https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll as the URL 6. All of the shipping and billing information entered in the previous area are carried over. 7. I enter in a test credit card number then press submit. The following steps take place within OsCommerce Cart (My Store) 8. The URL bar still list https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll but the page being displayed is the payment information page referenced in step 3. 9.The following error message is display on the top portion of my page: "There has been an error processing your credit card The credit card transaction could not be verified with this order. Please try again and if problems persist, please try another payment method. 10. Pressing the continue button makes the page reload and display this alert message: "Although this page is encrypted, the information you have entered is to be sent over an unencrypted connection and could easily be read by a third party. Are you sure you want to continue sending this information?" 10. Pressing continue on this alert takes you back to the order confirmation screen reference in step 4. 11. The same process will just repeat over and over from this point. Authorize.net does logg the transaction when its not in test mode so I know the buy is being recorded and the confirmation email is sent from Authorize.net. If anyone familiar with this can provide any help I would be very greatfull. I've read post similar to what I just posted but with less detail on the OsCommerce forums but no one seems to ever post how to fix it. Thank You, Andres
  9. I've pretty much come to the end of the road of a very long website development project built on OsCommerce. I decided to use this cart since it had all of the features I needed for my project and it was open source. At the moment the entire site and all of the products are ready to go but I keep getting an error when I return from the Authorize.net SIM form. I've check this in test and live mode within Authorize.net with the same results everytime. Authorize.net is getting the payment thats made but when the ok button is clicked on the SIM form it returns back to my site with an error message displayed and the address of the Authorize.net transaction service in the URL bar. These are the steps that make the bug happen. The following steps take place within OsCommerce Cart (My Store) 1. Press checkout once all of the items I want are in the cart. 2. Select my delivery information and then press continue. 3. Select my payment method which is Authorize.net and then press continue. 4. Next the order confirmation page is displayed. I press Confirm order button. The following steps take place on the Authorize.net SIM form. 5. The URL bar now list https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll as the URL 6. All of the shipping and billing information entered in the previous area are carried over. 7. I enter in a test credit card number then press submit. The following steps take place within OsCommerce Cart (My Store) 8. The URL bar still list https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll but the page being displayed is the payment information page referenced in step 3. 9.The following error message is display on the top portion of my page: "There has been an error processing your credit card The credit card transaction could not be verified with this order. Please try again and if problems persist, please try another payment method. 10. Pressing the continue button makes the page reload and display this alert message: "Although this page is encrypted, the information you have entered is to be sent over an unencrypted connection and could easily be read by a third party. Are you sure you want to continue sending this information?" 10. Pressing continue on this alert takes you back to the order confirmation screen reference in step 4. 11. The same process will just repeat over and over from this point. Authorize.net does log the transaction when its not in test mode so I know the buy is being recorded and the confirmation email is sent from Authorize.net. If anyone familiar with this can provide any help I would be very great full. I've read post similar to what I just posted but with less detail on the OsCommerce forums but no one seems to ever post how to fix it. Thank You, Andres
  10. leonardoborbon.com

    Authorize.net Credit Card AIM OR SIM

    Do you know what are the settings needed on Authorize.net. Every post on how to solve problems are not very clear. Not to many new post makes me worried that no one is using OS Commerce any more. I'm using the SIM module on OS Commerce v2.2 RC2a and I'm getting an error on the payment screen on the Authorize.net form. "Error An error occurred during processing. Please try again. " I was able to get past this screen when I was in test mode but was receiving another error when I landed back on my site. Any help or direction would be appreciated.
×