Jump to content

jlynskey

Members
  • Content count

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jlynskey

  1. jlynskey

    A CSS based Menu Support Thread

    Thank you for taking the time to help me with this issue. Im not sure I understand what you are talking about. I understand that I have to add code to the css, the question is what code do I enter where? Please understand I dont know enough about css or php to understand how to add tree menu categories and have them linked to the categories.php. Example of what im trying to achieve: Standard tree from this menu: hardware(button) |_cd rom drives(item) |_graphics cards(item) |_keyboards(item) what im trying to create: hardware(button) |_cd rom drives(item) |_test sub category(subitem) |_test sub category2(subitem) |_graphics cards(item) |_keyboards(item) When I open the file categories.php I see some code that appears to be referencing to the css code. Notice where it says “button” and “item” on lines 27 and 29. These obviously reference to the css. The problem is, that is only two levels deep. What code to I add to add a third category? // original code //$categories_string .= '<a href="'; //changed to //$mark = $tree[$counter]['parent']; if ($tree[$counter]['parent'] == 0) { $mark = "button" . $counter; } else { $mark = "item" . $tree[$counter]['parent']; } $categories_string .= "<a class=\"$mark\" href=\""; if ($tree[$counter]['parent'] == 0) { $cPath_new = 'cPath=' . $counter; } else { $cPath_new = 'cPath=' . $tree[$counter]['path']; } $categories_string .= tep_href_link(FILENAME_DEFAULT, $cPath_new) . '">'; if (isset($cPath_array) && in_array($counter, $cPath_array)) { $categories_string .= '<b>'; } this is an example of how I tried editing the code with minimal knowledge of php, I tried something like this on line 30: if ($tree[$counter]['parent'] == 0) { $mark = "button" . $counter; } else { $mark = "item" . $tree[$counter]['parent']; }else { $mark = "subitem" . $tree[$counter]['parent']; } Obviously I have no idea of what im doing. notice it says “subitem”. This gave me a “Parse error: parse error in C:\xampp\htdocs\catalog\includes\boxes\categories.php on line 30” message. I even added the code to the css which referenced to the new “subitem” . .subitem1 { display: block; color: #6c6c6c; font-size: 10px; text-decoration:none; line-height: 20px; list-style: none; padding:0px 5px 10px 5px; margin:0px 0px -10px -5px; width: 180px; height: 20px; text-align: center; background-image: url(images/infobox/itemblue.gif); background-repeat: no-repeat; } .subitem1:hover { display: block; color: #00ffff; font-size: 10px; text-decoration:none; background-image: url(images/infobox/itemblueh.gif); line-height: 20px; list-style: none; padding:0px 5px 10px 5px; margin:0px 0px -10px -5px; width: 180px; height: 20px; text-align: center; } but nothing. Just error messages. I hope you can clarify this for me. Just a suggestion, im sure im not the only one trying to figure this out, It would be nice to add a detailed tutorial to one of the next releases of this menu on how to add more next level deep sub categories. If I get this working, I could even write one for you. Thanks in advance. Im still going to try and get this menu to work with sts. Many people use sts. I noticed that bkellum (the creator os sts) commented here. Perhaps he might be able to find a solution. Anyway, if I find a solution I will create an updated tutorial for it.
  2. jlynskey

    A CSS based Menu Support Thread

    great contribution :) tested on a stock osc install, and it does everything i was hoping... except for one thing: my store uses simple template system. it seems that this contribution is not compatible with sts. when i installed it, the images are not generated and the menu links are screwed up. im not sure but it may have something to do with the fact that sts modifies the "column_left.php" by adding a reference to a new page called "sts_inc/sts_column_left.php". of coarse i might be wrong. im going to try a few things to see if i can get it to work but i know very little about php so im not so sure i will be successful. hopefully somebody has solution to this thanks for you help also one last thing: i noticed you only have the option to create a 2 level category options. how do you create a 3rd level category option in this menu? when i create one in admin, it just displays the text link with no image. thanks in advance
  3. jlynskey

    Header Tags SEO

    why would you want to disable sts? sts is awesome :D
  4. jlynskey

    Header Tags SEO

    after tinkering a bit with my catalog i finally figured out how to add headers and stuff for the products and categories. i guess i just didnt see it there before. awesome contribution!!!!!!
  5. jlynskey

    Google XML Sitemap SEO

    i was still getting that error message even after the last post. it turns out that i had the "alternate" map selected in the admin settings instead of "standard". when i changed it to standard, all maps were generated correctly. yeah, about the categories map, i was debating whether or not to have one seeing that it would be duplicate content but i guess it doesnt matter anyway because i have all duplicate content blocked in my robots.txt anyway using the wildcard (*) in combination with a common code string that may create the duplicate content issue. i have the session ids blocked that way too. thanks again :)
  6. jlynskey

    Google XML Sitemap SEO

    i fixed one problem so far . perhaps i didnt understand what you were telling me. i took your advice and checked the configure file. it turns out one of the modifications altered the configure file that referenced to the server name. i am still getting a "no element found" error for the category map. it doesnt matter anyway, as long as the map is generated for the products. i will just list that map as my sitemap in robots.txt. thank you for your help :) is there anyway to get rid of all maps except the product map completely since i dont have any intention of using them anyway? or even better, to generate a product map only instead of an index map? thanks for your help. i hope im not too much of a pest i know it must take a long time to give support on all of these forum threads having 900 users in all ;)
  7. jlynskey

    Cool Flash Carousel Menu

    ok so one probem is solved so far.... i was reading over the support website by the contributor of this mod (http://www.oscommercex.com) and i learned that by putting "//" infront of "error_reporting(E_ALL);" in file "catalog/includes/classes/flash_carousel_image_resize.php", you get rid of the error messages. so far that got rid of the error (notice) messages and fixed the css element layout displacement. :D however, i still need to get rid of the white spaces to the side of the rotating carousel and create an overlay for the pop up box that displays the product info. i will dig around and post the solution if i find it. ;)
  8. jlynskey

    Google XML Sitemap SEO

    the reason why there is no domain name is because i am running it off of a prototyping server on localhost and not a web server. is it maybe a problem with the database file? do i need to remove the previous file before running the new one? how do you do that? i am not even sure where i need to be in when i run the sql file. i did it for the first file, but i cant remember what i did. i looked in by database table where i expected it to be and didnt see anything that referenced to google xml sitemap. i tried to import the file in the store table but got an error. when i tried to go back to a previous store mod version just to test the sitemap file i still got the same XML Parsing Error.
  9. jlynskey

    Google XML Sitemap SEO

    thank you once again for you great contributions. i am having this issue: i used to have the google xml sitemap version 1.2 installed but i tried to upgrade to 1.3 but now i am getting an error. what i did was i copied and overwrote all existing sitemap files but when i tried to run the sql file using phpmyadmin, i got an error message. is there some way to upgrade that i am not awair of? i am a complete noob at all of this so maybe i could be making a simple mistake. when i tried to run the sitemap index file it says that all sitemaps were generated successfully, however when you go to the sitemap file, it gives me the following error: XML Parsing Error: no element found Location: http://localhost/catalog/sitemapindex.xml Line Number 1, Column 1: please help thank you, joe
  10. jlynskey

    Cool Flash Carousel Menu

    first i would like to say thank you for such a great contribution. i am excited top see it working. unfortunately, i was a bit disappointed to see that it didnt work perfectly with my site though. still, its probably one of my favorite contributions. i am currently running osc version rc2a with STS on localhost. i was hoping someone might be able to help me with a couple of issues. the first problem is that i am using a combination of nested tables and css for my layout and the flash carousel seems to mess up the css positioning of elements on my page. also, the width of the flash box seems to be larger than the width of the content page table cell. the flash box also has two white spaces on either side of it. so far i can change the size of the flash box, but it doesnt get rid of the white spaces or fix the messed up css positioning issue. i would like to get rid of the white spaces and keep the same size of the rotating carousel so that it would fit within the table cell. i think this solution will fix issues with putting the carousel within a fixed width store but im not sure exactly how to do this. anyone mind telling me how to put the carousel into a div, absolute position and overlay? the next problem that i am having is with STS. i have looked over a few hundred previous posts on this so as i understand, the flash carousel works fine with STS. as i have read in a previous post, someone had an STS issue that was solved somehow with the .js file. i am not sure if i have the same issue or if my problem can be solved in the same way but here is the error messages that i am getting: message from top of browser: Notice: Undefined variable: formfirst in C:\xampp\htdocs\catalog\includes\functions\sts.php on line 64 message brom bottom of browser: Notice: Undefined property: sts::$display_debug_output in C:\xampp\htdocs\catalog\includes\modules\sts_inc\sts_display_output.php on line 33 i would be grateful if anyone could help. thank you :)
  11. jlynskey

    Cool Flash Carousel Menu

    you probably got that some other way. the best way to get rid on that is to add the gambling site url to your hosts file. that will block any pop up ads from that site. for info about hosts file: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm
  12. jlynskey

    Header Tags SEO

    A week or so ago I posted a question to a problem that I was having. For some reason the code <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> was being generate twice in the header section. The problem with this issue is code density. For search engine optimization purposes, you need less code and more content. It was suggested that the solution was addressed in an earlier post but after spending some time trying to read through the posts looking for the solution I didnt find what I was looking for. So I just decided to solve it myself. Here is the solution in case anyone else has the same problem: I could not figure out what was generating the second charset metatag but the solution I found works. Go into file: catalog ---> includes -----> header_tags.php around lines 306 you should fine a line that looks like this: echo ' <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=' . CHARSET . '" />'."\n"; that line generates that segment of code in the header. If you delete it, it solves that problem. Also, you may want to get rid of the segment of code that reads: <!-- EOF: Header Tags SEO Generated Meta Tags --> all this is is an editors note that is not needed and just adds to your code density which is bad for seo. the code that generates that is located directly below that last segment in the same file on line 307. It looks like this: echo '<!-- EOF: Header Tags SEO Generated Meta Tags -->' . "\n"; delete it and your problem is solved.
  13. jlynskey

    Header Tags SEO

    it sounds like your problem is with seo urls. im not 100% positive but i am sure its not header tags. if you want the standard osc links than you need osc without seo urls installed. you havent provided much information about your problem so it may be difficult to give you an accurate solution. what kind of problems are you having with the links? are they emptying your shopping cart?
  14. jlynskey

    Header Tags SEO

    indeed it does..... too bad all of the standard issues were not organized and put into a trouble shooting document, otherwise a lot of time would be saved.
  15. jlynskey

    Header Tags SEO

    nope. that link didnt solve my problem. perhaps you pasted the wrong link? anyway, i will tinker with it and and see if i can figure out the solution. if i figure out how to solve it, i will post the solution in case anyone else is having the same issue. in the mean time, if anyone knows the solution to this problem and would like to help me out by informing me of this i would greatly appreciate it. thank you.
  16. jlynskey

    Header Tags SEO

    any chance you know where? i kind of got lost trying to read through 300 pages of thread posts. thank you.
  17. jlynskey

    Header Tags SEO

    i have a couple of questions/issues: i think your contribution is a great value to anyone interested in seo, but in my case, i use the robot.txt file to block googlebot from all unnecessary directories and files, for example, contact_us.php, shipping_policy.php, etc. the problem is, the only relevant pages to create header tags are my product pages, index, etc. how do i create a custom header for each individual product and product category? the second issue is this: the code "<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">" is showing up twice in the header. my question is, how do i fix this so that it only shows up once (or not at all) and how do i change the char set value? can this be done in admin, or do i have to edit the code?
  18. i originally posted this thread in another category, but i felt like it really belonged here: this is a pointer for creating this "connector" that i found on the website
×