Jump to content

jduehmig

Members
  • Content count

    28
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Real Name
    Joe Duehmig
  1. jduehmig

    PayPal Express Checkout IPN Payment Module

    Not sure if anyone is still supporting this contribution, but thought I would post my question and hope for the best. I have the contribution installed and working. One problem has occured where a customer's credit card was declined because he mis-typed his zip code. The administrator received a message saying the payment had been declined, but the customer got a normal message saying the order went through. Does anyone know why this would happen? Any way to prevent it in future? Thanks, Joe
  2. I'm not sure how long this has been happening, but I've discovered two issues with the shipping modules in one website. 1) The USPS shipping weight, and cost, is not correct on the first screen during checkout where you select the shipping method. The FedEx module shows the weight correctly, but the USPS module is always off by the tare weight. If I go through the checkout process the correct shipping costs show up on the final screen. 2) The 'free shipping by category' module is no longer detecting that a product that should ship free is included in the cart. These two issues appear to be related. If I disable or uninstall the free shipping module, the USPS shipping calculations are correct. I've gone through all the code required during installation and found nothing out of place. I'm pretty sure this was all working when we went live about a year ago. Where would these problems be coming from? Joe
  3. jduehmig

    USPS Not Using Tare Weight at Start

    Anyone else have any thoughts? I can really use the help. Joe
  4. jduehmig

    USPS Not Using Tare Weight at Start

    Thanks much for the reply! I'm using the default USPS module. How do I update that? (I've updated 3rd party add-ons but never something that was part of the initial installation.) Thanks! Joe
  5. jduehmig

    USPS Not Using Tare Weight at Start

    Can anyone help me on this? No responses yet, so if I did not state my question well please let me know and I will answer any questions. Thanks, Joe
  6. My osCommerce site is using the default USPS shipping module, and is configured to use Priority Mail as the only option. I have a Tare Weight of 2 lbs setup to account for packaging. The problem is that when a customer is initially presented with the shipping choices (USPS or FedEx), the tare weight is not included in the total weight, so the displayed shipping costs are incorrect. (The FedEx module DOES show the correct weight with the tare.) Once the customer goes on to the Order Confirmation page, the correct weight, include tare, is displayed along with the correct (and higher) shipping cost. Am I right in assuming the USPS module should be including the tare weight on the first screen? I have removed and reinstalled the module with no change. Any help is greatly appreciated. Thanks, Joe
  7. I have installed the Fedex Labels contribution and finally got everything working. There is one issue that I had to work around. My customer's products typically ship together in one box. So if someone orders 5 different products, they will all ship in the same box. For some reason Fedex Labels is using the variable $order_qty to determine the number of boxes per order. $order_qty is actually the number of products ordered. I do not have any products set to 'ship separately'. Currently, I have commented out the section of ship_fedex.php that checks if $order_qty > 1. Now everything works. Without that change, orders with multiple products go to a second shipping page that has all the FedEx fields but no data to populate it. Can anyone shed any light on this? I would like to have the option to ship multiple boxes in the future if necessary. Thanks, Joe
  8. I've gotten past this one now. Thanks for replying. Joe
  9. I am getting through all the issues with FedEx Real Time Quotes and FedEx Automated Labels. Everything seems to be working if I have an order with only one item. When I have an order with more than one item, the shipping option page comes up as usual. When I click 'ship', the shipping options page comes up again but with all the fields only a couple of characters wide. Clicking 'ship' again just brings up the same page with the shortened fields. Does anyone have an idea what is causing this? Thanks, Joe
  10. I am slowly working through the issues with getting this contribution to work in my environment. The latest error is: Out of range value adjusted for column 'delivery_id' at row 1 When I put the ship_fedex module into debug mode, it shows: [delivery_id] => All the examples I've found on-line also show the same, so I'm not sure what to do next. Does anyone have any ideas? I can't find the 'delivery_id' field in the database. Thanks, Joe
  11. I wasn't sure where to post this, so hopefully someone will point me in the right direction. When I try to check out of my cart, I get the following error: 1364 - Field 'fedex_tracking' doesn't have a default value insert into orders (customers_id, customers_name, customers_company, customers_street_address, customers_suburb, customers_city, customers_postcode, customers_state, customers_country, customers_telephone, customers_email_address, customers_address_format_id, delivery_name, delivery_company, delivery_street_address, delivery_suburb, delivery_city, delivery_postcode, delivery_state, delivery_country, delivery_address_format_id, billing_name, billing_company, billing_street_address, billing_suburb, billing_city, billing_postcode, billing_state, billing_country, billing_address_format_id, payment_method, cc_type, cc_owner, cc_number, cc_expires, date_purchased, orders_status, currency, currency_value) values......................................... The values of the fields about are shown, so it is picking up everything from the previous order pages. But I can't get past the 'Confirm Order' page after entering the credit card. Can anyone tell me where to look for the cause of this problem? I've found nothing in the forums and nothing via Google. My cart is down at this time. Thanks, Joe
  12. jduehmig

    Automated FedEx Labels

    I don't know if this thread is still active, but I hope someone can help me. Since installing the FedEx Labels contribution, I cannot place an order on my site. I get the rate quotes from both FedEx and USPS, enter the CC info, and try to place the order. But I get the error "Field 'fedex_tracking' doesn't have a default value". I've reviewed all the install documentation and can't find what I'm missing. Does anyone have any ideas? Thanks, Joe
  13. I have installed the FedEx Real Time Quotes module, and it appears to be communicating with the FedEx servers and it returns a rate quote. However, since I want only the Ground shipping option I have commented out all other options in the fedex.php file in catalog\includes\modules\shipping. For some reason, the rate returned from FedEx is showing 'Home Delivery'. Even when I uncomment other options, I only get the 'Home Delivery' rate on the checkout page. Can anyone tell me what I'm missing? Thanks, Joe
  14. jduehmig

    Automated FedEx Labels

    I have a quick, new installation question. I have the Fedex Real Time quotes modulem installed and working. Do I now need to install the Fedex Direct module as well? Are there any conflict between these two modules? Thanks, Joe
  15. Please ignore this post. It was intended for a specific contribution page. Joe
×