Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

lee the bean

Members
  • Content count

    80
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Real Name
    Lee Stevens

Recent Profile Visitors

7,647 profile views
  1. lee the bean

    Problems & Observations

    Thanks pandrei
  2. lee the bean

    Problems & Observations

    The amended products.php worked - thanks pandrei, all products imported. However product_descriptions table still has 8 entries per product (1 good, 7 NULLs), as per earlier entry and even on all products now imported. Further observations: 1. Tools --> DB Backup button does nothing (although restore brings up Restore local options). 2. Not all products_attributes table columns imported (attached image is osc2 table). Product Options not appearing on product page (configurable?) 3. I would say that at the moment it wouldn't be possible to do a clean swap from osc2 --> osc4. For example: seo product page url structure changed so would loose google indexed pages (osc2 -> /product-name-p-product_id.html - /agate-apricot-tumblestone-p-1403.html) need to provide 'empty database tables' option so all osc2 imported data that uses osc2 ids get imported (products_id, manufacturers_id, orders_id, reviews_id, customers_id etc etc) else nothing marrys up. 4. Backend links to front end are adding double slash (eg preview product) to localhost (ie http://localhost//agate-apricot-tumblestone). Could this be due to the installation sales channel url (default was / which I left for localhost)? 5. I have a mod in osc2 products.php to load a 360 image Preview.html file via iframe if the folder and file exist (in a configurable folder location in configuration.php), using the products_model as location folder/file structure. Is it possible to do this local mod myself and if so which file needs the mod in osc4?
  3. lee the bean

    Problems & Observations

    Not sure what this reply means, but looking through previous topics - no import problems seemed to apply. Only the product import failed/errored (60 out of 2065 populated in osc4 Db). The rest of the problems are post import observations.
  4. Version osc_4_03_50306 Installed on wamp server. No problems. Followed migration instructions (from osc2. No problems connecting and importing data). However: 1. OSCommerce Connector Service ------------------------------- Start import for Products... Expecting: 2065 Import was interrupted due an error: Invalid argument supplied for foreach() Imported 60/2065 products Repeated, same error. No errors logged in php log 2. Importing Brands ---------------- manufacturers id not imported - thus manufacturers names are added in alphabetical order starting at manufacturers_id 24. ocs2 starting products_id = 92 (FOSS-0051) osc4 starting products_id = 76 (VIRTUAL_GIFT_CARD); (77 = CPEB-0047) osc4 last products_id = 136 (CTUM-0178a) ocs2 products_id = 156 -->> 136 osc4 osc2 products table CTUM-0178a --> manufacturers_id = 150 osc4 products table CTUM-0178a --> manufacturers_id = 150 (hasn't added products_seo_page_name). This is last product imported befor error. Products end up with incorrect manufacturers assisned. 3. Reviews not attached to products: --------------------------------- reviews table - most products_id values are set to 0 (may be due to products not imported - as in 1 above) 4. Customer Addresses incorrect Counties: -------------------------------------- osc2 zones table zone_id Stafordshire = 270 / Hertfordshire = 227 osc4 zones table zone_id Stafordshire = 227 / Hertfordshire = 205 5. Copied watch theme to amend to requirements. Pressing Widget Groups button on copied theme: ----------------------------- Error An internal server error occurred. The above error occurred while the Web server was processing your request. Please contact us if you think this is a server error. Thank you. 6. Logo 404's on copied watch theme: --------------------------------- <div class="logo"> <img src="//themes\new-theme-name\img\\header.gif" alt="Company Name" style="border: none"> <div> Although ok when editing theme or Preview in popup. Have to remove first / (ie /themes\new-theme-name\img\\header.gif) for it to work. 7. Products attributes: ------------------- osc2 options_weight not mapped to osc4 products_attributes_weight osc2 options_quantity not mapped at all! Not including quantity values for options is a major omission. This was a mod to osc2 and works very well maintaining separate quantities for every product option. 8. Noticed <header> section incudes reply-to email address. Haven't explored if this is configurable but if not then another problem, as personally I don't have email addresses available on any page for spam scrappers to access. Users directed to contact us page only. General observation - so distant (but most likely vastly improved) from osc2 wouldn't it have been better to launch under new Branding. Not really progressed further than playing with menus and getting head around the theme logistics, so no doubt more problems lurking 9. Product description table Multiple entries with same products_id
  5. lee the bean

    Google XML Sitemap SEO

    You're probably correct - updated live sites and all is hunky dory. How are the sitemap priorities assigned? Is there an equivalent SEO contribution for the google product feed? (currently using feedmachine)
  6. lee the bean

    Google XML Sitemap SEO

    Just installed latest version of Google XML Sitemap SEO V 1.15 Installs and runs ok, except it redirects to /googlesitemap/127.0.0.1 and 404s (on my wamp test bed). The sitemaps were created fine. http://127.0.0.1/catalog/ is fine as a reference. Only way to get it to complete and generate and redirect correctly to /googlesitemap/index.php was to remove the Manual IP & the Secure IP references and leave blank. What should happen with 127.0.0.1 configured? Where are the priorities assigned? Noticed products values from 0.1 through to 1.0, but not obvious why.
  7. lee the bean

    [CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

    The single category URL not reverting back to default URL when contribution disabled has disappeared (today), no hardcoded links are/were present. Testing uncovered 2 more possible bugs: 1. Uninstall option breaks with: [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP Warning: array_merge(): Argument #2 is not an array in admin\configuration.php on line 79 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP Stack trace: [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 1. {main}() admin\configuration.php:0 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 2. array_merge() admin\configuration.php:79 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in admin\includes\classes\object_info.php on line 22 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP Stack trace: [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 1. {main}() admin\configuration.php:0 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 2. objectInfo->__construct() admin\configuration.php:80 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 3. objectInfo->objectInfo() admin\includes\classes\object_info.php:18 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 4. reset() admin\includes\classes\object_info.php:22 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP Warning: Variable passed to each() is not an array or object in admin\includes\classes\object_info.php on line 23 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP Stack trace: [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 1. {main}() admin\configuration.php:0 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 2. objectInfo->__construct() admin\configuration.php:80 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 3. objectInfo->objectInfo() admin\includes\classes\object_info.php:18 [02-Mar-2022 07:42:36 Europe/London] PHP 4. each() admin\includes\classes\object_info.php:23 line 79/80 $cInfo_array = array_merge($configuration, $cfg_extra); $cInfo = new objectInfo($cInfo_array); 2. Using profile query while performance checker off - with code in application_bottom.php breaks with: [02-Mar-2022 07:46:16 Europe/London] PHP Warning: Division by zero in \includes\classes\seo.class.php on line 1819 [02-Mar-2022 07:46:16 Europe/London] PHP Stack trace: [02-Mar-2022 07:46:16 Europe/London] PHP 1. {main}() \product_info.php:0 [02-Mar-2022 07:46:16 Europe/London] PHP 2. require() \product_info.php:415 [02-Mar-2022 07:46:16 Europe/London] PHP 3. SEO_URL->profile() \includes\application_bottom.php:35 [02-Mar-2022 07:46:16 Europe/London] PHP 4. SEO_URL->calculate_performance() \includes\classes\seo.class.php:1804 [02-Mar-2022 07:47:46 Europe/London] PHP Warning: Division by zero in \includes\classes\seo.class.php on line 1819 [02-Mar-2022 07:47:46 Europe/London] PHP Stack trace: [02-Mar-2022 07:47:46 Europe/London] PHP 1. {main}() \product_info.php:0 [02-Mar-2022 07:47:46 Europe/London] PHP 2. require() \product_info.php:415 [02-Mar-2022 07:47:46 Europe/London] PHP 3. SEO_URL->profile() \includes\application_bottom.php:35 [02-Mar-2022 07:47:46 Europe/London] PHP 4. SEO_URL->calculate_performance() \includes\classes\seo.class.php:1804
  8. lee the bean

    [CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

    So here's the fix - reverted php versions back 5.6.40, 7.0.33, 7.1.33 to no avail, but at least it eliminates php versions. Found entry with same issue here : [CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo - Page 299 - General Add-Ons Support - osCommerce Community Forum Amended seo.class.php as per "In function __construct(){ replace all '' values for configuration_id with NULL" Refreshed product page and whoopydo the link and database entries have now been added. A new issue: Setting Enable SEO Urls to false reverts to default urls, except the one category that had already been accessed via an SEO url. Hovering over link - and the link has reverted back, but clicking on it reveals a redirect to the SEO url version. All other category urls behave, even after accessing via SEO. Renamed the .htaccess file, and the category 404's (still accessing the SEO url version). Tried resetting the SEO Url Cache - but to no avail. Stumped on this one (dont like niggling problems like this). The offending category is on sort order 0. For educational purposes, can someone explain the cache database in simple terms. Does this look ok (don't have the extra addons so not present in database) so only 3 entries.
  9. lee the bean

    [CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

    Added contribution to a second server - with exactly the same results. Cache table added, seo urls working (categories, products and manufacturers), no option to configure seo options from the Configuration menu, no entries added to configuration table. No errors in php.log, MariaDB.log or Apache.log (only nicely formed urls).
  10. lee the bean

    [CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

    Definitely not there, however the cache table has been created. Used NOT PHOENIX
  11. lee the bean

    [CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo

    Just installed Ultimate SEO 2-2.2d-24 as per instructions on ms 2.3.4. Great contribution, except one problem. No configuration database entries have been entered into database, thus no Configuration => SEO URLs and therefore cannot configure. Code is in the seo.class.php file - so unsure why entries not being added... Apart from the fact that 'as installed' the contribution does exactly as I needed so I don't need to configure any options - I thought it might be a good idea to feedback, as others may have similar problem.
  12. lee the bean

    PayPal Standard 5.018 Update not working

    Sorry Phil, I didn't mean to confuse. No changes necessary to any Osc release, just the PayPal App download (PayPal Standard 5.010) from the osc site and the online app update (5.018). Message was for the PayPal app developer to add the newer paypal.com.crt bundled within the Frozen release to any further releases of the PayPal app & to make those release streams PHP 7 compatible.
  13. lee the bean

    PayPal Standard 5.018 Update not working

    Sorted. So in case anybody else follows the same path with the same issue here is the low down Osc 2.3.4 plus PayPal download from the PayPal App Marketplace will probably work ok in a live PayPal environment, but won't work in the PayPal sandbox environment. Online updates via the admin panel will not fix this. To fix it download Osc Frozen which includes a bundled version of PayPal App. From the Osc Frozen download - copy file catalog/ext/modules/payment/paypal/paypal.com.crt to your live system folder and upload. To the developer - include the latest version of paypal.com.crt to your downloadable and online update processes & update for PHP 7 deprecated constructor issue.
  14. lee the bean

    PayPal Standard 5.018 Update not working

    Thanks again Phil & Malcolm. I think its been a case of if it ain't broke don't fix it. I found the GitHub situation very confusing for a bear with a small brain several years ago, and to be honest its not any clearer now. I guess I will have to download a copy of Frozen at some point or ignore the update PayPal message until PayPal make some change that will force me to do an update. Perhaps I'll backout PayPal 5.018 and try 5.010 - the last downloadable version - to see if that helps as a first step. To embark on Frozen and then to add back in all the customisations over the years looks like a project I'd need to think about for the time being. I hadn't checked the forum for a few years and didn't realise oscommerce was in limbo, but I'd like to add my thanks to all those who have carried on the good work.
×