Latest News: (loading..)

Skittles

‚ô•Ambassador
  • Content count

    355
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Skittles last won the day on May 19 2011

Skittles had the most liked content!

6 Followers

About Skittles

  • Birthday 02/09/1954

Profile Information

  1. Thank you for that. And perfect timing for me. I hadn't tried to use Order Editor since getting this installed. But I use OE whenever I ship an order. (I've rearranged things on the page, a bit, so I can just tab through the fields and copy the information in the order I need it to create a shipment online.) I'd have been very unhappy to lose OE's function. After applying the fix, I tested the checkout_shipping page, and everything there worked just as it did before the fix. I figured you had tested that, but I hate to assume things... :) I'm sure there are a lot of others who will be just as happy to find your fix. Kudos. And thanks again.
  2. I ran into a bit of a problem when I first installed this, but it's working now. I think I may know what that problem was, and I'm putting it up here in case anyone else is having touble getting this contribution to work. First, I installed the contribution, and had FedEx tech support on the line as I filled out their forms and got the module installed. (By the way, if you are installing this for your own website, you select "Corporate Developer". Not particularly intuitive there...) Attempts to get a rate quote sent the FedEx Web Services Key, Password, Account Number, and Meter Number. However, according to the technician, there were no rate requests. He told me that even if there was an error in the request, any request at all would have shown up. As far as I could tell, the only thing the install instructions said to do that I hadn't done, was to remove the old FedEx module. I had set it to 'false', but not actually removed it from the database. After I removed the old FedEx Shipping module, the FedEx Quotes started working.
  3. I just pulled the checkout_process file from the mvs_1.3_for_osC2.3.1.tar archive, and could not find "$order_id = $insert_id;" any where in the file. Files in the archive are dated early February. Yes, our line numbers are different, sorry... in the file from the archive, it is line 240 where 'vendors_id' => $order->products[$i]['vendors_id'] is added but not commented: // Update products_ordered (for bestsellers list) tep_db_query("update " . TABLE_PRODUCTS . " set products_ordered = products_ordered + " . sprintf('%d', $order->products[$i]['qty']) . " where products_id = '" . tep_get_prid($order->products[$i]['id']) . "'"); $sql_data_array = array('orders_id' => $insert_id, 'products_id' => tep_get_prid($order->products[$i]['id']), 'products_model' => $order->products[$i]['model'], 'products_name' => $order->products[$i]['name'], 'products_price' => $order->products[$i]['price'], 'final_price' => $order->products[$i]['final_price'], 'products_tax' => $order->products[$i]['tax'], 'products_quantity' => $order->products[$i]['qty'], 'vendors_id' => $order->products[$i]['vendors_id'] ); tep_db_perform(TABLE_ORDERS_PRODUCTS, $sql_data_array); $order_products_id = tep_db_insert_id(); //------insert customer choosen option to order-------- Maybe seeing it in the surrounding code will help. This is only an issue, of course, for people who need to modify the file as they've already modified it for other addons. Anyone just uploading the files won't have the line missing. Is there a later archive than February 5, 2012? -Anita
  4. Bug report for checkout_process.php, MVS for osC 2.3.1 MVS edits refer to the order ID as $order_id. However, osC is using the variable $insert_id. A quick find and replace, and now the order IDs are being stored correctly. Also, around line 254, $sql_data_array for orders_products has the vendor_id added to the array. However, there is no "//MVS" to help you find it when making mods to existing files by searching on "MVS". I have admin/vendor_email_send.php working: sending emails, and updating the database to show vendor email has been sent. I'll be emailing you that file later today, Jim. Back to the grindstone. :) -Anita
  5. Jim, Thanks to your help, I located the troublesome bit of code and I've created a work-around. Last year, I spent about six months modifying a number of 2.2 contributions for osC 2.3.1 and created my own install version. One of the addons is Order Editor. As you may already know, Order Editor stores the shipping method along with the order. That one line of code was the problem. It wants to put $shipping['id'] into the $sql_data_array for the order table, but with MVS enabled, $shipping['id'] is empty. so I changed 'shipping_module' => $shipping['id'], to 'shipping_module' => (SELECT_VENDOR_SHIPPING == 'true' ? 'MVS' : $shipping['id']), and the error is no longer showing up. I've learned an invaluable troubleshooting trick. Die; Something so simple, I feel rather sheepish it never occurred to me. In my defense, I admit, I was pretty frantic... not much of an excuse, but the only one I've got... :) Thanks again for your timely help, and the generosity of your time. -Anita
  6. As I mentioned before, the code works on my XAMPP server, so I decided to run the debug code there. I get the same thing. So on one server, an empty array is ignored, on another server, it causes an error. So I'm thinking in the long run, it's a good thing it caused the error now, instead of somewhere else down the line. In spite of how annoying it is. Thanks for you help. I'll keep you posted. Still chuckling, -Anita
  7. Well, it didn't give me much... lol... Array found! ;Array ( ) ; I guess I'm going to need to try something else... After I stop laughing. -Anita
  8. Thank you. I'll go try it now... -Anita
  9. Hi JIm, Thanks again for the speedy response. MVS is the only addon I used that modified the checkout_process. When I put back the unmodified file, the order goes through without any problems. The PHP on the HG server is actually 5.2.17. My XAMPP server is running 5.3.0. The mysql on the HG server is newer, 5.5.19, whereas I'm still running 5.1.37... As I'm completely self-taught at PHP, (and only proficient with osCommerce,) I have no 'debug code' experience. Do you have a script or something that you could share? Thanks, -Anita
  10. Hi Jim, Sorry I haven't been back sooner. Between work and virus (human variety) I haven't had a chance to work on any of the files. I have a bug report: in both the checkout_confirmation and checkout_process files, there is an if/elseif statement that is a problem if (($total_weight &--#62; 0 ) || (SELECT_VENDOR_SHIPPING == 'true') ) { include_once(DIR_WS_CLASSES . 'vendor_shipping.php'); } elseif ( ($total_weight &--#62; 0 ) || (SELECT_VENDOR_SHIPPING == 'false') ) { include_once(DIR_WS_CLASSES . 'shipping.php'); } As an OR statement in the first condition, the first if will always be true when there is any weight to the order, regardless of whether MVS is enabled or disabled. I removed the weight statement completely, but if you need it in there, then it should be an AND statement if (($total_weight &--#62; 0 ) && (SELECT_VENDOR_SHIPPING == 'true') ) However the second condition should probably just be an 'else' as osCommerce needs the shipping class to continue the checkout process. That code is added towards the top of both files. And I have a question. I have MVS working just fine on my XAMPP development server on my own computer. Because the client "absolutely" requires this functionality, and MVS is the only addon that does it, this is also on a HostGator server where we've been developing a site for the client. And finally, it is on yet another HostGator server where the site is poised to go live... But we've run into a snafu... The checkout process appears to be adding everything to the database as expected. It is sending the customer email. We do not have it set to send vendor emails. In fact, all the options are set to false. Before redirecting to checkout_success, however, it sends the error "Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, array given in /home/username/public_html/catalog/includes/functions/database.php on line 132" I've never seen this error before, and while I understand what it wants, I have no idea where to start looking. As I said, I do not get the error on my XAMPP server with the exact same files. Any light you can shed on this would be greatly appreciated. Thank you again, -Anita
  11. You're welcome. I'll keep in touch as I go along. Talk to you soon, -Anita
  12. Jim, I have spent over 8 months, now, converting 2.2 contributions over to 2.3.1 for client work. I'd be happy to help with this project. If you'd like, I can convert the admin files ('Vendor Manager', 'Product Reports', 'Vendors Orders List', 'Move Products between Vendors') over to use the jquery buttons and so on. I'm not familiar with this contribution except for this recent install, so I'm not comfortable working on the code side of things (yet.) But I can take some of the pressure off by getting these files up to par with the current osC Admin environment. I'll be doing it anyway, with some modifications for my client, and it wouldn't take much to come up with these files for your next distro of this addon. Just let me know. -Anita
  13. I'm sorry, Jim, I didn't see an email in your profile. Here are the line numbers where these two fields are used: 376, 377, 393, 394, 952, 954, 964, 981, 983, 993 -Anita
  14. Brian, The easiest way I have found to 'remove' a module (shipping, payment, etc.) is to change the extension from php to txt. In the case of this file, you would go to [path/]catalog/includes/modules/vendors_shipping and change upsxml.php to upsxml.txt. (Do not leave .php as part of the filename, or the code will still 'see' the file.) Now you have effectively removed the file from your osCommerce install, without actually removing the file. Then when you need it, it's not hard to find. Jim, I found two product table fields in categories.php that aren't used anywhere else on my install, `products_sort_order` and `products_qty_blocks`. They only show up in this file, and I don't see them actually being used. I assume then, that they are support for other contributions. I removed them from my heavily modified copy of categories.php. If you'd like, I can modify a copy of your file, and email it to you. Just PM me at your convenience with an email address, and I'll get it to you shortly. -Anita
  15. The Admin Theme Switcher can be downloaded from here: http://addons.oscommerce.com/info/7749 I installed it on non-modified development install and it works like a charm. -Anita