Jump to content

- - - - -

[Contribution] osc2ebay - oscommerce to ebay synchronization

ebay oscmmerce

  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#61   tmckee

  • Members
  • 92 posts
  • Real Name:Thomas Mckee
  • Gender:Male
  • Location:Springfield, MO

Posted 01 May 2013 - 17:43

Can anyone help me out with this?

#62   bowen

  • Members
  • 79 posts
  • Real Name:Mark Bowen
  • Gender:Male
  • Location:stoke on trent

Posted 10 July 2013 - 22:36

I think there is no eBaySvc.wsdl file on your server or wrong path for it. Upload eBaySvc.wsdl as it is, do not upload it as xml.

Thanks, it was a naming convention of all things!.... file should be 'eBaySvc.wsdl' i have 'ebaySvc.wsdl' who'd have thought in todays age of the internet it would be case sensitive :-s

now have a new problem not it brings up something:

get categories error
get store categories error

Please help.


#63   omardesko

  • Members
  • 1 posts
  • Real Name:Omar

Posted 16 August 2013 - 22:11

Hi, i dont understand very well how to manage my ebay_config.php, in readme write to edit it with my ebay API information, but where i can get my API information? i must be signed on ebay developed?

#64   DAVID3733

  • Members
  • 196 posts
  • Real Name:DAVID
  • Location:essex UK

Posted 21 August 2013 - 10:37

I am in the process of installing this contrib but looks like i do not have Soap installed on the server, hopefully this will be done over the weekend

but i am not entirely sure what the contrib does i can see i can select catergories for ebay which i assume in turn will select all the products within that category to upload to a ebay shop but will it also use the back end of the osc store to manage sales.

what i mean will the sale made on ebay link to my osc store, so the invoice and other details will be sync to my store so i do not have to log into ebay or is it just to upload the products

thank you for any assistance

#65   pederb

  • Members
  • 448 posts
  • Real Name:Peder
  • Gender:Male
  • Location:Oakland, CA

Posted 12 September 2013 - 18:24

What modification is needed to make this work on

-Peder Beckman-
Kool Kat Jazz Records

#66   dsolutions

  • Members
  • 70 posts
  • Real Name:Evan
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 18 September 2013 - 20:42

I am having an issues with a couple of the variables that are being defined. Does anyone know where you can get the ones that are relevant to the US?

I can seems to find where the variables are documented to add ones for flat rate shipping, or shipping with shipper calculated.

I believe these first variables are set correct, but not sure so just looking for some guidance.

Thanks for any help!

$ebay_siteId = "0";
$ebay_siteCode = "US";
$ebay_siteName = "United States";
$ebay_compatibilityLevel = 551;

//add product
$ebay_printcategoriestree_default = "14968";
$IT_ExpressCourier_Cost_Default = "8.50";
$ebay_viewlink = "http://cgi.ebay.it/";

#67   tarmogr

  • Members
  • 26 posts
  • Real Name:tarmo

Posted 14 October 2013 - 10:52


I installed this contrib on a test 2.2 site. The pages on admin side are blanc. ebay_common.php file, when loaded shows 500 internal error

This is probably because my server doesn't have PHP SOAP, but it has Perl SOAP

Is there a simple way to convert these SOAP commands into Perl? Or the only solution is to change servers?

#68   lovestranger

  • Members
  • 1 posts
  • Real Name:Duke

Posted 17 March 2014 - 21:31

Anyone have this up & running on 2.3 yet? Seems to be quite a bit of adaptation required, for example:


'<a href="' . tep_href_link("ebay_syncitems.php", '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">ebay Sync Items</a><br>' .
'<a href="' . tep_href_link("ebay_getcategories.php", '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">ebay Get Categories</a><br>' .

needs to change to

'code' => "ebay_syncitems.php",
'title' => "eBay Sync Items",
'link' => tep_href_link("ebay_syncitems.php")
'code' => "ebay_getcategories.php",
'title' => "eBay Get Categories",
'link' => tep_href_link("ebay_getcategories.php")

or something like that. Would be nice to get more detailed documentation.

#69   Nimitz_1061

  • Members
  • 183 posts
  • Real Name:David M. Graham
  • Gender:Male
  • Location:USA

Posted 08 April 2014 - 21:11

Hi, I trying to implement this add on, there are some problems. I am able to get ebay categories and my ebay store categories but i m unable to add items to ebay store through api.

My request is

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlso...soap/envelope/" xmlns:ns1="urn:ebay:apis:eBLBaseComponents">
<ns1:AppId>My APP ID</ns1:AppId>
<ns1:DevId>My DEV ID</ns1:DevId>
<ns1:AuthCert>MY AUTH CERT ID</ns1:AuthCert>
<ns1:Description>ebay test</ns1:Description>
<ns1:PaymentMethods>MoneyXferAcceptedInCheckout</ns1:PaymentMethods> ;
<ns1:PayPalEmailAddress>**.....My email addres....**</ns1:PayPalEmailAddress>
<ns1:ShippingServiceAdditionalCost>0</ns1:ShippingServiceAdditionalCos t>
<ns1:ShippingServiceAdditionalCost>0</ns1:ShippingServiceAdditionalCos t>
<ns1:Title>ebay test</ns1:Title>
<ns1:ShippingTermsInDescription>true</ns1:ShippingTermsInDescription&g t;
<ns1:GalleryURL>Image URL</ns1:GalleryURL>
<ns1:PictureURL>Image URL</ns1:PictureURL>
<ns1:Street>via Test, 00</ns1:Street>
<ns1:CompanyName>Test Company</ns1:CompanyName>
<ns1:ReturnsAcceptedOption>ReturnsAccepted</ns1:ReturnsAcceptedOption& gt;
<ns1:Description>Return Policy</ns1:Description>

Response from ebay is

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlso...soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<faultcode xmlns:ns1="http://xml.apache.or...ver</faultcode>
<faultstring>Input data is invalid.</faultstring>
<DetailedMessage>Input data for tag &lt;Item.Site&gt; is invalid or missing. Please check API documentation.</DetailedMessage>

Please help me to solve this.

In the configuration file, make sure the Site ID and Site Code are set correctly.

$ebay_siteId	  = "0";
$ebay_siteCode    = "US";
$ebay_siteName    = "US";

See: http://developer.eba...teCodeType.html - it has a bit more upto date information than before.

#70   nathanmcnamara

  • Members
  • 11 posts
  • Real Name:Nathan McNamara
  • Gender:Male

Posted 28 August 2014 - 07:13

Hi everyone,


Is this available for osCommerce version 2.3.3?



#71   Nimitz_1061

  • Members
  • 183 posts
  • Real Name:David M. Graham
  • Gender:Male
  • Location:USA

Posted 17 February 2015 - 19:39

Has anyone gotten the cron element of this contribution working?