Jump to content



Photo
* * * * * 1 votes

[Addon} Theme Switcher


  • Please log in to reply
571 replies to this topic

#141   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 20 September 2011 - 04:49

It goes wherever you have installed osCommerce. We use the catalog folder in the instructions because osCommerce is normally installed in a folder named catalog. Substitute the name of the folder where you installed osCommerce for the catalog in the instructions.

The URL you provided does not seem to be an osCommerce 2.3.1 store, so I can't give any more specific advice.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#142   elara

elara
  • Members
  • 49 posts
  • Real Name:Eduardo Lara

Posted 24 September 2011 - 17:44

Hi everybody,

please, any help will be welcome /whistling.gif' class='bbc_emoticon' alt=':-' />).

I have Oscommerce 2.31., and after installing Theme Switcher 1.3 and the corresponding Jquery and JQuery UI upgrade (1.4.2 ->1.6.2 and 1.8.6->1.8.16),
I started to have a problem with display of the admin menu. Now, graffics of menu and pulldown on the left collumm are lost and its texts seems to be in text mode and some of them are outside of the screen.

Thanks a lot.

#143   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 24 September 2011 - 18:03

The Admin also depends on jQuery and the jQuery UI. Don't delete the old versions of those files or you'll mess up the Admin. As an alternative, there is an Admin Theme Switcher that allows you to change the theme on the Admin side and use the updated jQuery files.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#144   elara

elara
  • Members
  • 49 posts
  • Real Name:Eduardo Lara

Posted 24 September 2011 - 18:08

<p>Other simphom I just realized,</p>
<p> </p>
<p>Site display is slow using Chrome and Firefox and is incorrect using IE.</p>
<p>Using Chrome and Firefox many times Skype icon is lost.</p>
<p>Using IE the complete right columm appears in left side, above and mixed with the correct left columm. On the other hand the entire site is moved on the left side of the screen.</p>
<p> </p>
<p>Seems to be JQuery update is not working at all.<img alt=":&amp;#39;(" class="bbc_emoticon" src="http://forums.oscomm...ult/crying.gif" title=":&amp;#39;(" /></p>
<p> </p>
<p>Thanks again,</p>
<p>Edo.</p>
<div> </div>


#145   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 24 September 2011 - 18:44

It's likely that you got one of the Javascript files in the wrong place, or used the wrong file. Using View Page Source, check the files linked in the page head. Click on each one, one at a time, and see if you get the proper code. If you get a 404 message on any of those, that's where you made the error.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#146   elara

elara
  • Members
  • 49 posts
  • Real Name:Eduardo Lara

Posted 24 September 2011 - 19:36

Hi Jim,

thanks a lot for your help. Sorry If I do some trivial comment, I am absolutely beginner in PHP and OScommerce.

I didn´t delete any file. Let me give some new data about it.

1) For admin menu problem: I discovered that the admin page is running the old versions of Jquery and Jquery-UI, besides, this page is pointng to the new Redmond folder called now of course Redmond, that is update compatible. Then I renamed the new Redmond folder to Redmond.new and rename the original folder Redmond.orig to original folder name "Redmond" and wow, the problem was gone. Question now is: Where can I change this in order to the admin page run the new Jquery, Jquery-UI updates and the new Redmond folder content?.

2) IE, the complete right columm appears on the left: I saw that the admin page is running the new versions of Jquery and Jquery-UI,

<script type="text/javascript" src="ext/jquery/jquery-1.6.2.min.js"></script>

<script type="text/javascript" src="ext/jquery/ui/jquery-ui-1.8.16.min.js"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ext/jquery/ui/Redmont_Mod3/jquery-ui-1.8.16.css" />

I guess that Jquery and Jquery-UI new versions are IE9 incompatible, so, I guess that some exception or special intruction in code is missed.


Thanks a lot.

#147   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 24 September 2011 - 20:12

1. The easiest way is to use the Admin Theme Switcher. If you don't want to do that, change the filenames in admin/includes/template_top.php to point to the new versions of jQuery, jQuery UI, and the Redmond theme stylesheet.

2. The problem seems to be with IE9. The code that pushes the left and right columns into place is pure CSS.

Regards
Jim

Edited by kymation, 24 September 2011 - 20:12.

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#148   mysuccess

mysuccess
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:An
  • Gender:Male

Posted 25 September 2011 - 16:23

Note: If you are starting with an unmodified copy of osCommerce 2.3, you can simply upload all
of the New and Modified files in the Catalog directory of this Distribution to your site, copying
over any existing files. You can now skip to the Configuration section of these instructions.


What do I do with V. 2.3.1?

#149   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 25 September 2011 - 17:03

Do I really have to explain the version numbering system here? Seriously, the key word in that sentence is unmodified.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#150   elara

elara
  • Members
  • 49 posts
  • Real Name:Eduardo Lara

Posted 26 September 2011 - 03:10

Hi Jim again,

I went back with the instalation, but the problem still there. I put the original template_top file and original Jquery and Jquery UI files back in place but...., my site still on the left side of the screen when I use IE. I checked the index page with firefox and everything seems to be like before, but it dont work like before. I unistalled the Theme Switcher module but, it was the same, site dont display correctly in IE. I check other 2.31 OScommerce page iqual to mine and it works fine with IE.

Some idea??, Are there other changes that the Theme Switcher instalation did in me site? (not detailed in the instalation doc). What is that is mentioned about some automatic changes on the data base?

Thanks a lot for your help.

#151   elara

elara
  • Members
  • 49 posts
  • Real Name:Eduardo Lara

Posted 26 September 2011 - 03:18

Hi, and on the other hand:

Somebody know where the code to control CSS depending on the browser is?

And what is the code to control CSS and Internet Explorer issues?

Thanks you very much, I am breaking my brain with this mistery /whistling.gif' class='bbc_emoticon' alt=':-' />).

#152   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 26 September 2011 - 03:40

Your problem is due to something you have changed other than Theme Switcher. Theme switcher makes only the changes to template_top.php, so if you replace that with the originalthere is no change. The database changes are only to install configuration table entries that only Theme Switcher uses.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#153   cabinguy

cabinguy
  • Members
  • 8 posts
  • Real Name:Bud Schindler

Posted 13 October 2011 - 19:36

This addon provides a simple way of changing themes in your osCommerce store. You can switch to a new theme for the season or to spruce up your store, or just to test out a new look. Just upload your new theme package and then select your new theme in your store's Admin.

Instructions are included for using the ThemeRoller tool to download stock themes and design new ones. It includes a method that allows you to design WYSIWYG on your own store pages.

Code in the usual location.

Regards
Jim

Hi Jim. I am a novice wit Oscommerce but learning. I downloaded theme switcher 1.3 and it is in a tar.gz file that I cannot extract in Vista. Do I just upload the whole thing? If so the location would be appreciated. Thanks for the hard work. Cal (Budsfirearms.com)

#154   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 13 October 2011 - 19:42

You need to extract the files and read the User's Manual in the package. There are plenty of free programs that will extract a Gzip archive, WinZip for example.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#155   AllenLevings

AllenLevings
  • Members
  • 5 posts

Posted 28 October 2011 - 18:26

Hi all! Sorry if this has already been asked, but I couldnt find it. I have installed a new theme using theme switcher and everythimg looks great except for the header shortcuts. Originally they displayed inline, (Cart Checkout My Account), but after installing my new theme they are displaying stacked on top of one another (Cart
Checkout
My Account).
How do I get them back inline?

#156   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 28 October 2011 - 20:40

You have an error somewhere in your installation. Did you install the latest versions of jQuery and the jQuery UI?

In your browser, right click and select View Page Source. Click each of the links in the head section, one at a time, and verify that the file appears. If one of these returns a 404 page, that file is missing and needs to be provided.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#157   AllenLevings

AllenLevings
  • Members
  • 5 posts

Posted 29 October 2011 - 19:27

Hi Jim,

Thanks for your reply. I have upgraded the jQuery and jQuery UI as per the installation instructions. I also went through and clicked all the links in the head section as you suggested. None of the links returned the 404 error, they all went to where they were supposed to (at least, I assume they went where they were supposed to!). Still no luck. Any other suggestions? If it helps, the page in question is www.SweetlandVintage.com/. Thanks again for your help!

#158   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 29 October 2011 - 20:17

Your logo image is too wide -- it's pushing the buttons out of place and interfering with their formatting. There is a trick that allows you to overlay the buttons on your image, but they would still cover up part of your logo. The only thing I can think of that will work for you is to move the buttons elsewhere.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#159   AllenLevings

AllenLevings
  • Members
  • 5 posts

Posted 29 October 2011 - 20:58

That isn't a logo image, it is the background image. In the logo spot is a single empty pixel. However, I am not opposed to moving the buttons. I actually tried this on my own, but it broke the entire layout. Would you be willing to help me out on this as well? Thanks a bunch Jim!

#160   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,208 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 29 October 2011 - 21:55

I advise making the logo smaller, since it takes up about a third of the screen height on my big monitor. Reducing that leaves more room for your products.

I'm not going to be any help in moving the buttons out of the header area as I haven't actually done that. There was a thread on the forum recently about moving them into the breadcrumb bar. I don't have it bookmarked, but a search should turn it up.

Regards
JIm

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support

Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated