Jump to content



Photo
* * * * * 1 votes

Automatic Trigger Email Campaigns with MailBeez Modules


  • Please log in to reply
500 replies to this topic

#81   altenter

altenter
  • Members
  • 94 posts
  • Real Name:alt enter

Posted 30 July 2010 - 15:57

Hi Mailbeez,

Any chance you might direct me to the correct place for changing the encoding when mail is sent?
Emails from my shop arrive with strange characters in the subject and body.

Thanks.

#82   naturesorganicmarket

naturesorganicmarket
  • Members
  • 3 posts
  • Real Name:Bryan

Posted 30 July 2010 - 23:02

Please try v1.3 - use the upgrade tool to download


I updated and your tool says everything is ok or up to date and still getting the same error message

#83   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 31 July 2010 - 01:06

Hi Mailbeez,

Any chance you might direct me to the correct place for changing the encoding when mail is sent?
Emails from my shop arrive with strange characters in the subject and body.

Thanks.


Am currently on a business trip with busy days... sorry for the late reply.

Have currently no quick solution.
Try to set / modify the doc-type metadata value in the html frame template located in mailbeez/common/... (can't remember the exact path) to your locals.

Cord

#84   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 31 July 2010 - 01:14

Please try to uninstall all modules incl. the basic configuration module by using the uninstall button.

Then hit the install button. This should create the missing table with your local prefix.

Does this help?

If not: do you have a table named like (something...)mailbeez_tracking in your mysql db?

Cord

I updated and your tool says everything is ok or up to date and still getting the same error message



#85   naturesorganicmarket

naturesorganicmarket
  • Members
  • 3 posts
  • Real Name:Bryan

Posted 31 July 2010 - 05:12

Please try to uninstall all modules incl. the basic configuration module by using the uninstall button.

Then hit the install button. This should create the missing table with your local prefix.

Does this help?

If not: do you have a table named like (something...)mailbeez_tracking in your mysql db?

Cord


Still didn't work, I have read other threads that it isn't working with v1.3.9e, let me know if there is something to do to get it to work with the most current version of zen cart

#86   AWOP

AWOP
  • Members
  • 11 posts
  • Real Name:Pie Monkey

Posted 01 August 2010 - 10:13

In review.php should DIR_WS_HTTP_CATALOG be DIR_WS_CATALOG for zen-cart users?
Also I cannot get the HTML emails to work at all - will it only send in text in simulate mode?
Regards,
Tim.

#87   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 01 August 2010 - 13:59

In review.php should DIR_WS_HTTP_CATALOG be DIR_WS_CATALOG for zen-cart users?
Also I cannot get the HTML emails to work at all - will it only send in text in simulate mode?
Regards,
Tim.

Just a quick one:
Path: should be fixed with v1.3
Html: see the mailbeez forum on zencart

#88   AWOP

AWOP
  • Members
  • 11 posts
  • Real Name:Pie Monkey

Posted 01 August 2010 - 17:41

Thanks for the speedy response.
In my v1.3 review.php it says -
$image = $this->_rewriteImgSrc($image, HTTP_SERVER . DIR_WS_HTTP_CATALOG);
When I change this the images work.

It seems in simulate mode the emails are sent in text only. I have now made a purchase on my own store and on production mode the emails send in html :]

Regards,
Tim.

Just a quick one:
Path: should be fixed with v1.3
Html: see the mailbeez forum on zencart



#89   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 01 August 2010 - 18:12

Thanks for the speedy response.
In my v1.3 review.php it says -
$image = $this->_rewriteImgSrc($image, HTTP_SERVER . DIR_WS_HTTP_CATALOG);
When I change this the images work.

It seems in simulate mode the emails are sent in text only. I have now made a purchase on my own store and on production mode the emails send in html :]

Regards,
Tim.

Sorry, I meant mailbeez v 1.3 - it sets the const DIR_WS_HTTP_CATALOG in mailhive.php to an empty value. Should it better be set to DIR_WS_CATALOG?
I would like to keep DIR_WS_HTTP_CATALOG for compatibility with the other carts.

Try to sent the simulation email to the email you use for your account - does it send HTML as well?

Thanks for helping making mailbeez better

Cord

#90   AWOP

AWOP
  • Members
  • 11 posts
  • Real Name:Pie Monkey

Posted 01 August 2010 - 18:29

Hi,
I'm not sure about the code - I just play about until it works on mine!
I have just tried to my shop account email address and it works in html! must be my host stripping the code for the other address!?
Regards,
Tim.



Sorry, I meant mailbeez v 1.3 - it sets the const DIR_WS_HTTP_CATALOG in mailhive.php to an empty value. Should it better be set to DIR_WS_CATALOG?
I would like to keep DIR_WS_HTTP_CATALOG for compatibility with the other carts.

Try to sent the simulation email to the email you use for your account - does it send HTML as well?

Thanks for helping making mailbeez better

Cord



#91   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 01 August 2010 - 18:45

Hi,
I'm not sure about the code - I just play about until it works on mine!
I have just tried to my shop account email address and it works in html! must be my host stripping the code for the other address!?
Regards,
Tim.

Ok, have to check it.

Zencart's mail engine (mailbeez uses the platforms mail engine) does a lookup by using the email address to find out if to send in txt or HTML format.
Cord

#92   AWOP

AWOP
  • Members
  • 11 posts
  • Real Name:Pie Monkey

Posted 01 August 2010 - 19:15

So if it doesn't recognise the email address as a customers does it send it in text? Ie if you use the test email and its not in the database as HTML emails wanted?.
I'm glad I have it working in HTML now! I will start bombarding my customers with review emails soon!.
Thanks for the great plug-in and speedy response to queries!
Regards,
Tim.

Ok, have to check it.

Zencart's mail engine (mailbeez uses the platforms mail engine) does a lookup by using the email address to find out if to send in txt or HTML format.
Cord



#93   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 01 August 2010 - 19:21

So if it doesn't recognise the email address as a customers does it send it in text? Ie if you use the test email and its not in the database as HTML emails wanted?.
I'm glad I have it working in HTML now! I will start bombarding my customers with review emails soon!.
Thanks for the great plug-in and speedy response to queries!
Regards,
Tim.

Yes, I think so. Might be configurable in the zencart configuration.

At the shop I do some work for we had good success with asking customers for a review even if their purchase was a yea ago. Within a few days we had hundreds of reviews! Hope it will work for you as well.

Cord

#94   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 03 August 2010 - 11:02

I have installed your module into Zen Cart and I getting the following error when I run cron job url

Processing....
code: review module: review
1146 - Table 'xxxxxxxxxxx.zen_mailbeez_tracking' doesn't exist

I put x's through my actual database

I have verified that the line of code on the includes/database_tables.php is there

I would appreciate your help

hi again,

in the zen-cart forum another user had the same issue and was able to fix it with mailbeeez v1.3

With mailbeez v1.3 I tried to fix the issue with the table prefix in zencart. Did you uninstall and reinstall mailbeez completely by using the buttons? You first need to uninstall all modules, then the basic configuration module and than install it again. By doing this the tracking table should be created by using you table prefix.

please double-check your code in includes/database_tables.php:

define('TABLE_MAILBEEZ_TRACKING', DB_PREFIX . 'mailbeez_tracking');

do you see any table named like "mailbeez_tracking" in your db after installation?

does mailbeez work e.g. when you click "run mailbeez-module"?

cord

Edited by MailBeez, 03 August 2010 - 11:03.


#95   shiukik

shiukik
  • Members
  • 5 posts
  • Real Name:shiukik

Posted 04 August 2010 - 08:29

It is really an excellent mod!!

I would like to ask if it is compatible with sts template?
everytime the pop-up window shows the first page of my site (same result if i manually open the Secure Cronjob-URL assigned) and then nothing.
GZip Compression disabled and no SEO or cache addon...
Can you help? thanks

Edited by shiukik, 04 August 2010 - 08:40.


#96   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 04 August 2010 - 08:53

It is really an excellent mod!!

I would like to ask if it is compatible with sts template?
everytime the pop-up window shows the first page of my site (same result if i manually open the Secure Cronjob-URL assigned) and then nothing.
GZip Compression disabled and no SEO or cache addon...
Can you help? thanks

hi,

looks like an STS issue, mailbeez currently does not bypass STS.

Please rise this as a feature request (feeback-button left or link on "features" page) on the mailbeez-website - will put it in one of the next releases.

Would be great if you could find out how to bypass STS on a page-level.

cord

Edited by MailBeez, 04 August 2010 - 09:07.


#97   dsolutions

dsolutions
  • Members
  • 65 posts
  • Real Name:Evan
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 05 August 2010 - 05:53

I installed the 1.3 version just fine, and the database looks good, but when I try to send a test email, or query anything, it pops up the cee thickbox, and has a 3 dashes that go back and forth and never stop. So I went to the compatibility.php file and this is what I get:

Warning: require_once(DIR_FS_CATALOGmailhive/common/functions/email_engine.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/ganodco/public_html/mailhive/common/functions/compatibility.php on line 28

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DIR_FS_CATALOGmailhive/common/functions/email_engine.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/ganodco/public_html/mailhive/common/functions/compatibility.php on line 28

I cant imagine what I am doing wrong. Please help me /smile.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />

software: oscommerce

Edited by dsolutions, 05 August 2010 - 05:55.


#98   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 05 August 2010 - 06:12

I installed the 1.3 version just fine, and the database looks good, but when I try to send a test email, or query anything, it pops up the cee thickbox, and has a 3 dashes that go back and forth and never stop. So I went to the compatibility.php file and this is what I get:

Warning: require_once(DIR_FS_CATALOGmailhive/common/functions/email_engine.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/ganodco/public_html/mailhive/common/functions/compatibility.php on line 28

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DIR_FS_CATALOGmailhive/common/functions/email_engine.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/ganodco/public_html/mailhive/common/functions/compatibility.php on line 28

I cant imagine what I am doing wrong. Please help me /smile.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />

software: oscommerce

hi,

which version of oscommerce are you using? looks like the constant DIR_FS_CATALOG is not defined - but should be there!? This constant should containt the FileServer path to your catalog-directory, in your case something like "/home/ganodco/public_html/"

cord

#99   dsolutions

dsolutions
  • Members
  • 65 posts
  • Real Name:Evan
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 05 August 2010 - 06:26

hi,

which version of oscommerce are you using? looks like the constant DIR_FS_CATALOG is not defined - but should be there!? This constant should containt the FileServer path to your catalog-directory, in your case something like "/home/ganodco/public_html/"

cord


Yes, this is what it has in the configure.php file:

define('DIR_FS_CATALOG', '/home/ganodco/public_html/');


Here is the version from the application_top.php file

// define the project version
define('PROJECT_VERSION', 'osCommerce 2.2-MS2');

#100   MailBeez

MailBeez
  • Partner
  • 238 posts
  • Real Name:Cord
  • Gender:Male
  • Location:Denmark

Posted 05 August 2010 - 10:30

Yes, this is what it has in the configure.php file:

define('DIR_FS_CATALOG', '/home/ganodco/public_html/');

is this in catalog/includes/configure.php?
(there is a catalog/admin/includes/configure.php as well)